Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro sesuo- kokie jūsų santykiai?

QUOTE(M & G @ 2006 12 13, 21:02)
O kam taip svarbu su jo sese gerai sutarti? g.gif

visada norisi gerai sutarti su seimos nariais, juolab kai kartu gyveni- juk turi buti normali atmosfera, normalus santykiai rolleyes.gif kai isteki kartu su vyru i tavo gyvenima ateina ir jo seima gathering.gif negali ant visu "spjauti" ir elgtis nedraugiskai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(slonko @ 2006 12 14, 16:22)
visada norisi gerai sutarti su seimos nariais, juolab kai kartu gyveni- juk turi buti normali atmosfera, normalus santykiai  rolleyes.gif kai isteki kartu su vyru i tavo gyvenima ateina ir jo seima gathering.gif  negali ant visu "spjauti" ir elgtis nedraugiskai  unsure.gif

is esmes gali, jeigu ir antra puse supranta, kad tai yra tik jusu abieju nessutarimas ir jusu problema, kurios nereikia ant kitu perkelti.
Pvz vidurine vyro sesuo yra sunaus krikstamote ir kadangi mes su ja nesutariame, tai jinai ignoruoja savo krisktasuni, nors nedraudziu jai su vaiku matytis, ji pasiimti i miesta ir t.t. net su gimtadieniu negali pasveikinti.
O su broliene kitaip - yra tarp ju nesutarimai su mano broliu, kartais su mano mama, bet as i juos nesikisu. susiskambinam abidvi ir arba as i svecius uzsuku arba savo dukterecia pasiimu i miesta.
Atsakyti
Varčiau šiandien tokią posenę knygelę. Ten radau įdomų straipsnį - Kraičio ruošimas. Tai va, sako - atvožia būdavo janamartė skrynią, o ten nuo audeklų akys ribsta. Ir patalynė vyro tėvams, ir marškinių vyrui priausta, ir plonytis audekliukas būsimam įpėdiniui....
O pabaigoj straipsnio toks reziumė - neveltui marčios kraičius atsiveždavo ir vyro šeimą apdalindavo. Ne tas turtas buvo svarbiausia, o noras patikti, įtikti naujai šeimai. Juk nuo šiok ji bus 2 motinų dukra, ir niekada neturės pamiršti, kad jos vyras nėra jos nuosavybė. Kad jis turi šventą pareigą tėvams ir savo šeimai. Kad jis, tapęs vyru, nenustojo būti sūnumi ir broliu.
Padrikai, bet kažką parašiau. Man patiko šitos mintys.
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2006 12 14, 20:06)
Varčiau šiandien tokią posenę knygelę. Ten radau įdomų straipsnį - Kraičio ruošimas. Tai va, sako - atvožia būdavo janamartė skrynią, o ten nuo audeklų akys ribsta. Ir patalynė vyro tėvams, ir marškinių vyrui priausta, ir plonytis audekliukas būsimam įpėdiniui....
O pabaigoj straipsnio toks reziumė - neveltui marčios kraičius atsiveždavo ir vyro šeimą apdalindavo. Ne tas turtas buvo svarbiausia, o noras patikti, įtikti naujai šeimai. Juk nuo šiok ji bus 2 motinų dukra, ir niekada neturės pamiršti, kad jos vyras nėra jos nuosavybė. Kad jis turi šventą pareigą tėvams ir savo šeimai. Kad jis, tapęs vyru, nenustojo būti sūnumi ir broliu.
Padrikai, bet kažką parašiau. Man patiko šitos mintys.

o ar nepamirsai kartais, kad visa tai buvo pagrista ziauria kasdienybe? Marti savo namu nebeturedavo - jinai ateidavo gyventi i vyro namus ir trindavosi tenais su anyta iki kazkurios vienos mirties. Ir savo tevus, ir gimines matydavo labai retais, ypac jeigu nutekedavo i tolimesni kaima - tai nedabar 5 val ir lietuva pervaziuota nuo alytaus iki mazeikiu - ir vyro gimine, ir seima turedavo tapti artimiausiais giminaiciais.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 12 14, 20:32)
o ar nepamirsai kartais, kad visa tai buvo pagrista ziauria kasdienybe? Marti savo namu nebeturedavo - jinai ateidavo gyventi i vyro namus ir trindavosi tenais su anyta iki kazkurios vienos mirties. Ir savo tevus, ir gimines matydavo labai retais, ypac jeigu nutekedavo i tolimesni kaima - tai nedabar 5 val ir lietuva pervaziuota nuo alytaus iki mazeikiu - ir vyro gimine, ir seima turedavo tapti artimiausiais giminaiciais.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
etnologija - mano senas hobis (neišsipildžiusi svajonėį). jei nuotaka iš trečios parapijos (koks didelis nuotolis doh.gif ) - tai arba laaaabai mandros šeimos, arba kažkuriam iš sutuoktinių kažkas labai negerai - sveikata prasta (ypač jei šeimoje paveldimos arba psichinės ligos), didelės skolos, skurdas ir panašūs dalykai.

Milabra - dar dadėk, kad dažniausiai brolis tuokdavosi pirmas, nes dalis marčios kraičio būdavo skiriama dukrų kraičiui. Analogiškai tekindami dukrą, tėvai stengdavosi, kad nutekinti į mažą šeimą, arba kur dukros jau ištekėjusios, sūnūs "atidalyti", kad dukrai kraičiu nereiktų su niekuo dalintis.

O šiaip - taip, tai sūnus ir marti karšindavo tėvus.. ir marčiai būdavo keliami dideli moraliniai reikalavimai. Na o dabar, jau greičiau atvirkštinė situacija - giminaičiai - tik iš moters pusės doh.gif nes sūnus tampa nebe sūnumi ir broliu, o tik žmonos priedėliu
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2006 12 14, 15:09)
NAITAI, aš vis tik manau kad tu sureikšmini vyro sesers požiūrį į tavo vaiką.

jos sūnėnas, pats įdomiausias, pats gražiausias. Kitas jau yra sekantis smile.gif

Sutinku ir su šia mintim. Tris metus džiaugiaus, kad ji myli mano, mūsų vaiką. Ir tuo atveju, jeigu man ir vyrui kas nutiktų, vaikas turėtų mylintį žmogų. Bet aš GYVA, ir man skauda, kai ji sako, kad aš NESIRŪPINU stupid.gif .
Papildyta:
QUOTE(Azalija @ 2006 12 14, 22:41)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O šiaip - taip, tai sūnus ir marti karšindavo tėvus.. ir marčiai būdavo keliami dideli moraliniai reikalavimai.  Na o dabar, jau greičiau atvirkštinė situacija - giminaičiai - tik iš moters pusės  doh.gif  nes sūnus tampa nebe sūnumi ir broliu, o tik žmonos priedėliu

tai kas tiem vyram galvoj tada? umn.gif viską spręst palieka moterims, maždaug, et, bobos išsiaiškins...taip išeitų ax.gif
Atsakyti
Maniškio sesė gyvena labai labai toli, todėl ir sutariam puikiai. mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 12 14, 20:48)
Sutinku ir su šia mintim. Tris metus džiaugiaus, kad ji myli mano, mūsų vaiką. Ir tuo atveju, jeigu man ir vyrui kas nutiktų, vaikas turėtų mylintį žmogų. Bet aš GYVA, ir man skauda, kai ji sako, kad aš NESIRŪPINU  stupid.gif .

Kaip sako alaus reklama - negali pakeisti aplinkybių? keisk požiūrį į jas mirksiukas.gif
pagalvok ir apie ją... nu ką ji kalta, kad neteko šeimos sukurti? Ką, manai nenori? Ji sako kad tu nesirūpini, tu rėki kad senmergė... vat ir atsiskaitėt abi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2006 12 14, 23:22)
Kaip sako alaus reklama - negali pakeisti aplinkybių? keisk požiūrį į jas  mirksiukas.gif
pagalvok ir apie ją... nu ką ji kalta, kad neteko šeimos sukurti? Ką, manai nenori? Ji sako kad tu nesirūpini, tu rėki kad senmergė... vat ir atsiskaitėt abi.  biggrin.gif

lotuliukas.gif aha,atsiskaičiau. Bet tik forume.
Po diskusijų ČIA truputį aprimau, žiūrėsiu, kaip ten gausis susitikus... Na, bet jei jau anoji dar ką leptels, tai tada išpilsiu aš 10 metų senumo nuoskaudas. Kvit bus. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 12 15, 22:16)
lotuliukas.gif aha,atsiskaičiau. Bet tik forume.
Po diskusijų ČIA truputį aprimau, žiūrėsiu, kaip ten gausis susitikus... Na, bet jei jau anoji dar ką leptels, tai tada išpilsiu aš 10 metų senumo nuoskaudas. Kvit bus.  cool.gif

Nu ir išpilk... sakyk - kodėl man atrodo kad tu mano vaiką gviešiesi? nu ir žiūrėk, ką atsakys mirksiukas.gif O tavo pskutinis atsakymas lai būna - žiūrėk, mylėk, myluok, bet nepamiršk kad jis MANO cool.gif
Atsakyti
As su vyro sese, nei sutariu, nei nesutariu, gyvenam netoliese, bet i svecius neateina, nebent ko prireikia arba as paprasau paziureti vaika, uz tai, kad pabuna su vaiku visada mokam pinigus, niekada neatsisako. Gal metu skirtumas daro savo, bet as su ja nelabai randu bendros temos.
Atsakyti
Aš pati neturiu nei brolio nei sesės. O vyras sesę ir 2 brolius. Šiaip su jo sesę aš bendrauju, bet ji tik mano gerumu naudojasi, nes gyvena raj, o aš mieste. Jos finansinė padėtis bloga, bet ji net nesistengia ją gerinti. Dabar jau mažiau bendraujame, nes atsibodo pastoviai padėti o ji tuo neįvertina. ax.gif Šiaip amžius mūsų labai panašus.
Atsakyti