Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro sesuo- kokie jūsų santykiai?

QUOTE(Silvute @ 2006 12 09, 20:15)
Kad ir Mia, papasakotas atvejis  - kodel vestuviu seima negali kurti savo tradiciju, kodel turi priimti is vyro seimos atejusias sventes?

Ta, kad as rasiau, kad po vestuviu staigiai pasikeite situacija, kurios mano brolis nesuprato (nes jis yra taip iprates, pries vestuves drauge tam pritare- 3 ar 4m. nieko nepriestaravo), o po vestuviu staigiai viskas pasikeite. Ir aisku, mano broliene, susipykus su vyru, sukele triuksma tevams, kurie dar nezinojo, kad viskas del iprasto dalyko. Mano brolis nevaziavo i kaima, bet "neleido"(rasau kabutese, nes pasake toki pati ultimatuma, kuri is vakaro pats girdejo) ir zmonai susitikti su drauge.
Todel as ir nesupratu, kad zmonos daznai iskelia ultimatuma arba as, arba tavo tevai. Ir supriesina ne tik save su vyro tevais/broliais/pusbroliais, bet ir su vyru.
Kalbu ir is savo varpines, nes su vyro seserim as labai normaliai sutariu, bet jo seima as is karto priemiau ir dali ju tradiciju. Nes tai mano vyro tradicijos, kurios jam brangios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 10 gruodžio 2006 - 19:27
QUOTE(Lemone @ 2006 12 09, 19:56)
................. ir draugavom baisiniai, ir pešėmės, ir verkėm, ir nekentėm... bet abi su laiku išaugom iš to... aš asmeniškai nusiraminau, kai ji tapo žmona oficialiai. pilnateisis šeimos narys, turintis mūsų pavardę. kol jie tik gyveno kartu, man tikrai buvo labai sunku matyti namuose visiškai svetimą žmogų. juo labiau, kad brolis tą žmogų atsivedė nič nieko nepaklausęs. net nepasakęs, kad nuo šiol jie gyvens kartu šiuose namuose. na nežinau, aš irgi bjauri šiuo klausimu, bet tie namai yra mano, brolio ir mamos. aš taipogi galiu spęsti ar aš noriu, kad svetimas žmogus gyventų pas mus... mūsų konfliktai nuo to tik pasidėjo.

manau, kad cia labai teisingas poziuris drinks_cheers.gif
bet reikia labai stipriu zmogumi buti, kad elgtumeis remiantis protu o ne emocijomis rolleyes.gif kad galetum sau pasakyti "nusiramink, dabar tai seimos narys" group.gif tikrai nedaugelis tai sugeba, Lemone saunuole clap_1.gif bis.gif
Atsakyti
Aiskintis santykius yra gerai.
As turiu vyra, kuris irgi turi seseri ir mama. Nezinau kodel, bet jauciu artuma ir meile jo seimai.Kodel?
Visai ne del to, kad jos super fainos. Oi ne!!!
Todel, kad jos yra mano mylimo vyro gyvenimo ir asmenybes dalis. Panasiai, kaip ir musu vaikai. Tiesiog, manau, kad jei sukurem bendra gyvenima - tai dalinames ir ...zmonemis. Jie jau irgi yra mums bendri. Tiesa, mes labai skirtingi zmones ir su jo seserim, ir su jo mama-- as esu tikras disonancas toje seimoje ( nezinau ar teisingai parasiau si zodi). Gal del neturejimo bendru siekymu, musu interesai nesusikerta. ieskau uz ka gerbti , o ne smerkti zmones.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 12 10, 20:25)
Ta, kad as rasiau, kad po vestuviu staigiai pasikeite situacija, kurios mano brolis nesuprato (nes jis yra taip iprates, pries vestuves drauge tam pritare- 3 ar 4m. nieko nepriestaravo), o po vestuviu staigiai viskas pasikeite.

gal ir tavo broliene, kaip Lemone nenorejo ir nesijaute turinti teise kazka keisti, kol nebuvo oficialiai iteisine santykiu. O kai santykiai buvo oficialiai iteisinti, tai ir igavo tam tikru teisiu - t.y seimos tradicijas kuria du zmones tarpusavio susitarimu. Jeigu maniskis sugalvotu, kad vaziuos i kazkoki gimines susitikima net nesuderines planu su manimi, tai irgi butu barnis namuose. Ir man visai nusispjauti, ka jo motina su sesemis veliau kalbetu.
Lemone, o tu nepagalvojai, kad brolis ir neprivalo taves atsiklausti? Jus visi gyvenote mamos bute ir jinai buvo vienintelis asmuo turintis teise spresti ir tureti savo nuomone.

P.S pagal kai kuriu personu nuomone, seimoje as esu po vyro padu, nes po vestuviu nebuvo nei vienu svenciu, kurias svestume pas mano tevus. Tik kad taip jau ispuole, kad per visus siuos metu mano mama dirbdavo per sventes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 12 10, 23:39)

P.S pagal kai kuriu personu nuomone, seimoje as esu po vyro padu, nes po vestuviu nebuvo nei vienu svenciu, kurias svestume pas mano tevus. Tik kad taip jau ispuole, kad per visus siuos metu mano mama dirbdavo per sventes  verysad.gif

čia - man? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif mano tėvai buvo pensininkai jau tada, kai broliai vedė lotuliukas.gif
nesusireikšmink
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 12 10, 22:39)
Lemone, o tu nepagalvojai, kad brolis ir neprivalo taves atsiklausti? Jus visi gyvenote mamos bute ir jinai buvo vienintelis asmuo turintis teise spresti ir tureti savo nuomone.

ne, nepagalvojau, nes mano šeimoje, kaip matau skirtingai nei kitose, sprendimai priimami pasitarus su visais. tad tokia naujiena kaip "nuo rytojaus pas mus gyvens mano draugė, kurią jūs matėte 3 kartus" manyčiau irgi turėjo būti pranešta. nesu gyvulys ir nepulčiau akių drąskyt su tuo nesutikdama. aišku, kad sakyčiau viskas puiku, laukiam. bet kada žmogus atvažiuoja kaip į svečius, bet lieka gyvent visai netikėtai, tai jau pavadinčiau šeimos narių negerbimu. o kadangi klausimas apie mamą - jai taipogi nebuvo pranešta. matai dar toks reikalas - pas mus turtas kaip ir nėra išdalintas - mamos, mano, brolio. namai yra paprasčiausiai mūsų.
matai, Silvute, man tavo postai labai įsiminė iš ankstesnių analogiškų temų. dar vis atsimenu, kad nei tavo anyta, anei brolienė nieko tau nėra padariusios, bet jos vis tiek yra kalės paskutinės: a kam jos vis dar mano, kad tas suaugęs vyras vis dar yra kažkam sūnus beigi brolis doh.gif aj nenoriu veltis aš čia per daug. tik tiek, kad man tavo mąstymas yra ne tik kad nepriimtinas, bet netgi ir nesuvokiamas
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 12 10, 22:39)
gal ir tavo broliene, kaip Lemone nenorejo ir nesijaute turinti teise kazka keisti, kol nebuvo oficialiai iteisine santykiu. O kai santykiai buvo oficialiai iteisinti, tai ir igavo tam tikru teisiu - t.y seimos tradicijas kuria du zmones tarpusavio susitarimu.  Jeigu maniskis sugalvotu, kad vaziuos i kazkoki gimines susitikima net nesuderines planu su manimi, tai irgi butu barnis namuose. Ir man visai nusispjauti, ka jo motina su sesemis veliau kalbetu.

Koks skirtumas tas antspaudas, jei per kelis gyvenimo kartu metus jau, man atrodo, turejo su tuo susitaikyti arba priestarauti anksciau. Ir vaziuojant jau pries savaite buna sutariama kas ka vesis, todel apie nederinima net negalejo buti kalbos. Nebent principini - as zmona, mes viska nubraukiam ir kuriam is naujo. Bet ar galima sukurti kazka griaunant tik del to, kad griauti?
O mama ir sesuo nekalbetu, jei mama nebutu aprekta, kad kisasi i ju gyvenima ir neleidzia spresti patiems (nors kaimas is tecio puses bigsmile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Lemone @ 2006 12 11, 00:11)
dar vis atsimenu, kad nei tavo anyta, anei brolienė nieko tau nėra padariusios, bet jos vis tiek yra kalės paskutinės: a

o as nemanau, kad praejus tik trims menesiams po prieslaikinio gimdymo rezimas i akis, kad moteris kuri nesugeba vaiko normaliai isnesioti yra nenormaliai ir neverta moters vardo yra geru santykiu israiska ar pagarba zmogui. ir todel bent jau mano atzvilgiu, tai taip laikau ja panasiai tuo kaip tu ja pavadinai.
Kitais atzvilgiais nevertinu, nes nzn kokia pvz jinai yra darbuotoja....
O mosos ( broliene yra brolio zmona) yra dvi. Viena normali, kita ne.

P.S. manes brolis vestuvems ir susitikinejimams leidimu neprase ir pastate pries fakta, kad jau tuokiasi, bet delto neignoravau brolienes .
Ir tuo labiau nenutraukiau santykiu su broliene ir po to, kai jinai nebebuvo musu seimos narys ( jie issiskyre).
Kaip matai Mia, kitiems antspaudo nebuvimas ir bendros pavardes neturejimas yra pakankama priezastis nemegti ir ignoruoti zmogu...
Atsakyti
Mano vyras taip pat turi seserį,ji mano vienmetė.Prieš vestuves visada maniau,kad turėsiu gerą draugę,kad su ja sutiksiu...Bet problemos prasidėjo po vestuvių.Jei ką nors nusipirkdavau,visada sakydavo,kad leidžiu brolio pinigus,sakydavo,kad nelepintų manęs,pykdavo jei kur važiuodavom ir jos nesiveždavom.Ji niekada nesuprato,kad mes šeima.Vienu žodžiu buvo didelis pavydas,kuris mus ir atitolino.Bet šaunu,kad turiu nuostabų vyrą,kuris visada ėjo tik už mane. thumbup.gif Nors ji jau ir pati šeimą turi,bet bendravimo nėra. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 12 11, 09:14)
yra pakankama priezastis nemegti ir ignoruoti zmogu...

aš tau jau 100 kartą matyt pasakysiu: tu matai tą, ką nori matyt, o nei tai, kas akivaizdžiai pakišta po nosim ir didelėm raidėm išrėkta. pastoviai tu įžvelgi tai, ko nėra, arba kitaip tariant - sovoki kitaip. ir kaip žinia, nei vienos temos be priešlaikinio sunkaus gimdymo. diskutuot su tavim bepasmiška, nes tu paprasčiausiai to nemoki. viso geriausio
Atsakyti
Atsiprašau,kad kišuosi,bet Lemone,nelinkiu tau to ką patyrė Silvutė ir patariu nesišvaistyt įžeidinėjimais. Esi labai kategoriška ir Silvutė tikrai normaliai išsako savo nuomonę (beja,pritariu jai) bigsmile.gif
Atsakyti
aš tikrai nežinau ką Silvutė patyrė, bet man tas ir nelabai įdomu. be abejo reiškiu nuoširdžią užuojautą dėl visų nelaimių, kokios tik buvo. bet aš niekada nesupratau ir nesuprasiu tokio pasakymo kaip "viskas, užauginot savo sūnelį ir bay bay, daugiau jo nematysit" (aš čia remiuosi ankstesnėm diskusijom, ne tik šia). vadinasi du žmonės, tik ką sukūrę naują šeimą, turi atsiriboti nuo visko, kas juos supo tuos visus metus iki santuokos? kuriamos naujos tradicijos? bet mes ne gyvuliukai esam, kad palikę tėvų namus po metų jų jau net neatsimintume.
ir iš viso kas čia per šeima / giminė, jei tik ir laukia kada vieni kitiems įkąst. kodėl aš kategoriška? todėl, kad tokie santykiai yra nenormalu. kaip galima gyvent pastoviai urzgiant.

ir ne štampas pase keičia santykius, o suvokimas, kad tai žmogus, kuris tampa mūsų šeimos nariu. o ne tas, kuris vieną dieną susikraus manaktes; ir niekas jo neieškos, nes tas žmogus mums kaip ir niekas
Atsakyti