Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro sesuo- kokie jūsų santykiai?

QUOTE(drakosa @ 2007 08 07, 11:44)
aš kiek paskaičiau, tai tikriausiai dauguma nesutaria su vyro seserimi... verysad.gif
taigi, peršasi mintis, kad seserys pavydi savo brolio, nes paprastai pačios ir išprovokuoja nesutarimus...
kažkur skaičiau psichologijos knygoj, kad taip būna. Panašiai ir su anytom, kurios savo vaikų pavydi ir gaili kitom moterim perleisti.
Tai gal visdėlto taip yra??? g.gif

O prisimenate pasaką "Eglė - Žalčių Karalienė"? Ten kaip tik broliai nužudo sesės vyrą... Tai gal ne vien tik tarp žmonų ir seserų egzistuoja tam tikra priešprieša?...
Atsakyti
QUOTE(3Raminta3 @ 2007 08 07, 13:46)
O prisimenate pasaką "Eglė - Žalčių Karalienė"? Ten kaip tik broliai nužudo sesės vyrą... Tai gal ne vien tik tarp žmonų ir seserų egzistuoja tam tikra priešprieša?...

beabejo, kad egzistuoja, bet jau jei čia tema apie vyro seserį, tai ir kalbam ta linkme, bet esmė, tai tikriausiai ta pati...
Atsakyti
aš kiek paskaičiau, tai tikriausiai dauguma nesutaria su vyro seserimi... verysad.gif
taigi, peršasi mintis, kad seserys pavydi savo brolio, nes paprastai pačios ir išprovokuoja nesutarimus...
kažkur skaičiau psichologijos knygoj, kad taip būna. Panašiai ir su anytom, kurios savo vaikų pavydi ir gaili kitom moterim perleisti.
Tai gal visdėlto taip yra??? g.gif

o gal paneles tamdamos brolienemis, stengiasi pasisavinti vyra VISA, nuo minciu iki darbu, ir per si egoizma kyla tie nesutarimai?
o gal.. o gal..
nemanau kad yra viena taisykle kodel taip yra.. manau tai kyla is to, kad tiek broliene tiek sesuo viena kitai yra visiskai svetimi zmones, ir abi jos yra su charakteriais, principais. ir abi yra brangios tam zmogui, kuris yra tarp ju.. ir ne viena nenori dalintis brolio (vyro) demesiu..
Atsakyti
Na, gal ir sutikčiau su mintimi, kad sesuo - kaip ir mama - labai nenori prarasti brolio (sūnaus) dėmesio, kurį turėjo prieš šiam vedant.

Bet vis tiek - turbūt pirmiausia problema - ne giminystės ryšiai, o žmogus, jo būdas. Dar prie to turbūt prisideda tai, kad vyro sesuo ir žmona (arba kuri nors viena iš jų) lyg ir jaučiasi įpareigotos susidraugauti.

Mano situacija tokia: esu sesuo, o mano brolis - na, nepasakyčiau, kad labai esu prie jo prisirišusi, vaikystėj taip pat nebuvo labai gerų santykių tarp mūsų - daugiau konkurencija, nei kokia nors broliška-seseriška meilė. Dabar, aišku, santykiai draugiškesni, stengiamės vienas kitam padėti, kur tik galim, nors mano brolis - iš tų nepriklausomų, išdidžių žmonių, kuriam paprašyti pagalbos - didelis nusižeminimas. Tai galima sakyti, kad jis man daugiau padeda, nei aš jam biggrin.gif

O del brolio draugės (jie kol kas nevede, tačiau gyvena kartu) - na, ką galečiau pasakyti? Tai jo pasirinkimas, ir man iš tiesų nėra skirtumo, su kuo jis gyvena, jei tik jam pačiam taip gerai. Man asmeniškai nepriimtinas tos merginos savigarbos neturėjimas, nors dėl to tikrai nenoriu jos kaip nors vengti. Tik žinau, kad gera draugė ji man tikrai nebus. O bendrauti - kodėl gi ne? Su broliu ir jo drauge matomės tikrai retai, tad man bendravimas su ja nesudaro problemos.

Kita vertus - ji nėra tokia jau visiškai kvaila. Netgi sakyčiau - gudri. Moka brolį priversti daryti tai, ko jai reikia. Ir, sakyčiau, gana humaniškais būdais - taip, kad jis pats to nepastebi. O turint omenyje, kad mano brolis mėgsta taurelę - netgi džiaugiuosi, kad jinai jį gal šiek tiek aptramdys neprievartiniu būdu. O jeigu jam tai į sveikatą - kodėl gi man turi skaudėti galvą, kad jo draugė turi, mano manymu, per mažai savigarbos? Kas man iš to, kad draugė būtų "pagal mane", tačiau jie ten pyktųsi, rietųsi ir man dar reiktų ją guosti ir teikti psichologinę pagalbą?..

O šiaip - aš problemą matyčiau tik tuomet, jei tektų gyventi po vienu stogu ar labai daug bendrauti. Visais kitais atvejais, kai bendraujama tik minimaliai ir iš mandagumo - nesunku ir pakentėti, apsimesti, kad "viskas gerai".

Aišku, jei aš, nesvarbu, ar žmona, ar sesuo būdama, dėčiau visas pastangas "bendrauti", o jinai, toji kita, praeitų pro mane kaip pro sieną, tada jau ir man to būtų per daug. Bet čia jau galima pakalbėti apie žmogaus kultūrą, taktą ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Kaspare @ 2007 08 13, 09:54)
Man asmeniškai nepriimtinas tos merginos savigarbos neturėjimas
Kita vertus - ji nėra tokia jau visiškai kvaila. Netgi sakyčiau - gudri. Moka brolį priversti daryti tai, ko jai reikia. O jeigu jam tai į sveikatą - kodėl gi man turi skaudėti galvą, kad jo draugė turi, mano manymu, per mažai savigarbos?

blink.gif ir kuom tai pasireiskia - tas savigarbos neturejimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 08 13, 09:58)
blink.gif  ir kuom tai pasireiskia - tas savigarbos neturejimas?  g.gif

Situacija buvo tokia: buvau pas brolį svečiuose. Užvažiavo (su mašina) dar vienas draugas (mes su broliu ir juo praktiškai vienoje smėlio dėžėje užaugę). Kai atėjo metas skirstytis, toji mergina (ji tuo metu taip pat dar gyveno atskirai, pas brolį tik užėjusi buvo) ėmė prašytis to draugo, kad pavėžėtų ją namo. O tas draugas jos nu tiesiog virškinti negali.
Na, tai jis ją ėmė beveik atvirai siųsti toliau, o ji vis tiek jam į š... lenda, ir tiek.

Aš buvau pakraupusi. Man jau pirmą kartą jei būtų pasakę, kad namo galima parvažiuoti autobusu, būčiau ant kulno apsisukusi ir parvažiavusi. O ji vis tiek savo suokia - parveši ir tiek. Tai dar čia nieko. Važiavome visi kartu (nes ir mane namo vežė). Tai ji prie mašinos priėjo ir plėšia galines dureles. O jis jai ir sako (garsiai taip gana): "Višta, kiek tau galima sakyti, kad šitos durelės neatsidaro?.."

Kol ji vaikščiojo prie kitų durelių, aš tam draugui ir sakau: "klausyk, jau man nesmagu truputį, kad tu su ja taip negražiai šneki..." O jis man: "Nu tai kad višta yra, kiek jai galima sakyti, kad tos durelės užblokuotos, kad vaikas neatsidarytų?.."

Na, žodžiu, jei jau ne po pirmo pasiuntimo, tai jau po tos "vištos" tikrai nebūčiau jos vietoje važiavusi. O ji - nieko - įsėdo, leidosi vis tiek parvežama...

Nieko nesakau, gal čia jai norma, gal ji išmokusi nekreipti dėmesio, bet vis tiek negalėčiau jos vietoj su tokiais dalykais taikstytis.

Tiesa, jos naudai galiu pasakyti, kad dabar jau tas draugas pas brolį namo neužsukinėja. Jei ir susitinka, tai tik kur nors neutralioj situacijoj. Ir ne todėl, kad jis (draugas) taip nori, o kad brolis jo namo nesikviečia ir visaip mėgina išvengti jo pasisvečiavimų. O mano broliui tai jau tikrai tiesiai pasakęs, kad "nenoriu tavo to draugo čia matyti", susilauksi tik priešingų rezultatų. Iš to ir darau išvadą, kad gudri mergina, ir tiek.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaspare @ 2007 08 13, 16:09)
O mano broliui tai jau tikrai tiesiai pasakęs, kad "nenoriu tavo to draugo čia matyti", susilauksi tik priešingų rezultatų. Iš to ir darau išvadą, kad gudri mergina, ir tiek.

tikriausiai pasakė, kad tas draugelis ją kabinti bandė, arba broliui tavo pradėjo tą draugą visaip girti, kad užpavydėtų, tiek čia ir to gudrumo irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 08 13, 16:23)
tikriausiai pasakė, kad tas draugelis ją kabinti bandė, arba broliui tavo pradėjo tą draugą visaip girti, kad užpavydėtų, tiek čia ir to gudrumo irnesakyk.gif

Tai kad mano brolis ne blondinas, pats mato, kad jam tas draugas - ne konkurentas. Na, nebent ką nors gudriau pasakė. Bet kad gudriau - irgi reikia susigalvoti dar.

Tiesa, man tas draugas pasakojo, kad kai jie "šeimomis" buvo susitikę (kabutėse rašau, nes brolis su ta drauge susimetę gyvena), tai jinai nuo brolio neatstojo, ir nėjo ji su to draugo žmona pabendrauti "tarp mūsų mergaičių", o visur paskui bernus slankiojo su alaus skardine..
Čia mat buvo tokis "piknikas" gamtoje sumąstytas, a lia vyrai - pažvejoti, o moterys - papliurpti apie tai, kas vyrų nedomina.
Atsakyti
QUOTE(Kaspare @ 2007 08 13, 16:32)
Tai kad mano brolis ne blondinas, pats mato, kad jam tas draugas - ne konkurentas. Na, nebent ką nors gudriau pasakė. Bet kad gudriau - irgi reikia susigalvoti dar.

Tiesa, man tas draugas pasakojo, kad kai jie "šeimomis" buvo susitikę (kabutėse rašau, nes brolis su ta drauge susimetę gyvena), tai jinai nuo brolio neatstojo, ir nėjo ji su to draugo žmona pabendrauti "tarp mūsų mergaičių", o visur paskui bernus slankiojo su alaus skardine..
Čia mat buvo tokis "piknikas" gamtoje sumąstytas, a lia vyrai - pažvejoti, o moterys - papliurpti apie tai, kas vyrų nedomina.

oj, kaip skanu ikasti, ane biggrin.gif
ir papletkint, kaip ji savigarbos neturi, nes chamas draugelis ja vista pavadino ir kad prase pavezt namo (o tamstele siaip, be prasymo veze g.gif )
ir ko jinai prie tos mergos turejo prilipusi buti g.gif juk ne su ja atvaziavo, gal ji jai visai neidomi pasirode, tai ko i drauges per prievarta lipintis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaspare @ 2007 08 13, 16:32)

turim kazka bendro, toks jausmas kad cia apie mano brolio "seima" pasakoji.. doh.gif tik vietoj to draugo yra brolis smile.gif
tik va brolio zmona po truputi taip visus jo draugus atkrato, pradeda burbuliuot ant brolio, neva "jie tave isnaudoja" "jie cia ant sprando kariasi" "jie siokie ir anokie".. brolis vienas jau niekur nebeiseina, ji paskui visur, net i kasio rungtynes lekia biggrin.gif beprote doh.gif

gal klystu, bet as tikiuosi kad vyram sioj zemej aklumas isgydomas.. laiko.. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2007 08 13, 16:35)
oj, kaip skanu ikasti, ane  biggrin.gif
ir papletkint, kaip ji savigarbos neturi, nes chamas draugelis ja vista pavadino ir kad prase pavezt namo (o tamstele siaip, be prasymo veze  g.gif )
ir ko jinai prie tos mergos turejo prilipusi buti  g.gif  juk ne su ja atvaziavo, gal ji jai visai neidomi pasirode, tai ko i drauges per prievarta lipintis?  g.gif

bet prie vyro but prilipus kaip sirse prie medaus irgi nieko gero. jei tau nepatinka esama kompanija tai nors vyrui leisk pabuti vyriskoj kompanijoj, atsipalaiduot ir pailset.. o moterys bendros kalbos kai nori visada atranda..

o draugelis vista pavadino tai as isivaizduoju kad jam jau kantrybe trukus buvo gal?

nors nezinau kaip ten kas, bet pas mus analogiska situacija.. tai ilgokai brolis tylejo sukandes dantis i savo brolio "zmonele" bet kai ji jau pradejo akis draskyt ir savo teritorija zymetis, tai jau irgi neapsikente, i akis dar ne taip buvo pavadinta.. o ji apsisukus ir vel i uzpakali nere blink.gif niu tada tai jau man geda buvo, uz moteriska gimine.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bransha: 13 rugpjūčio 2007 - 15:59
QUOTE(Bransha @ 2007 08 13, 16:51)
turim kazka bendro, toks jausmas kad cia apie mano brolio "seima" pasakoji..  doh.gif  tik vietoj to draugo yra brolis smile.gif
tik va brolio zmona po truputi taip visus jo draugus atkrato, pradeda burbuliuot ant brolio, neva "jie tave isnaudoja" "jie cia ant sprando kariasi" "jie siokie ir anokie".. brolis vienas jau niekur nebeiseina, ji paskui visur, net i kasio rungtynes lekia biggrin.gif beprote  doh.gif

cia vienas is vyro draugu tokia zmona turi verysad.gif ji jo net i musu vestuves neleido (jie dar nebuvo vede) blink.gif o kitas draugas buvo pabroliu, kaip ir priklauso. jie trys geriausi draugai buvo. bet as per n metu atrodo pradedu surasti su ja bendra kalba, tai jau dazniau matomes, o pradzioj negalejom net pasikalbeti su juo kompanijoje, ji is kart nusisukdavo ir kur nors iseidavo blink.gif
Atsakyti
aš kiek paskaičiau, tai tikriausiai dauguma nesutaria su vyro seserimi...

Aha, nes čia kalbasi tik gerosios brolienės ir loja ant piktųjų mošų rolleyes.gif Ir nei vienai mošai nevalia pasakyti blogo žodžio ant savo brolienės, bo gerosios brolienės sušoks ir akis išdrąskys teikdamos, kad brolienėms viskas galima rolleyes.gif

QUOTE(SilRa @ 2007 08 13, 16:23)

Matyt tamstos kely labai riboto mąstymo vyrai pasitaikė, jei jau tik tokia mintis galvon šovė. Va aš kažkodėl pagalvojau "koks maladėc vyras, kad jam gyvenimo draugė ir galbūt vaikų motina svarbesnė, nei draugelis". Ir iš viso, kaip kažkoks sušiktas draugelis gali išreikšti savo nuomonę - višta / nevišta. Čia man gryn nesubrendimo reikalas. Nu a jam gyvent su ta moterim doh.gif Mano buvusio draugo bendradarbis (pacukas - 22 metai) pareiškė, kad aš esu bjauri boba (mat mes susiginčijom dėl politinių partijų ir anam pritrūko argumentų), o ex'as atsakė: o tu su ja gyveni ir miegi, kad ji tau bjauri. Gerbiu jį vien už tai.
Atsakyti