Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(*plepute* @ 2007 01 10, 23:40)
Mergyca, viskas prasideda nuo taves, ne nuo darbdavio. Kol taip beviltiskai galvosi apie save, tol jie taip pat beviltiskai galvos apie tave... Tu turi tam tikras aplinkybes, i kurias turi atsizvelgti ieskodama darbo. Taip, jos tave riboja. Bet tas aplinkybes turi visos. Viena nori tik kurybisko darbo, kita nori tik tam tikroj srity, trecia dar kazko. Kiekviena turi savo poreikius, todel atsivertus Lietuvos ryte ar uzejus i cvonline mato visai nedaug skelbimu, kurie tinka butent jai... Tenka laukti. Ieskoti. Bandyti. Klysti. Vel bandyti. Taip jau yra. Bet taip yra ne visa laika mirksiukas.gif
Kiek laiko tu ieskai darbo?

aisku norisi pasitiketi savimi labiau, bet nesinori pervertinti saves ir nesokti auksciau bambos unsure.gif Kolkas neilgai dar ieskau darbo, bet sulaukusi tokiu klausimu, kaip 'kas ziures vaika, kai sirgs?' arba 'nu tie jusu mokslai.. hm nzn nzn..' supratau, kad mano sansai mazeja unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Nuosirdziausias aciu pleputei thumbup.gif , na ka dabar teks pati sunkiausia uzduotis nehumanitarui: kaip taisyklingai ir logiskai isdestyti savo mintis motyvaciniame g.gif ....bet reikia stengtis, turbut nieks kits uz tave sito napadarys smile.gif kai busiu patenkintas galutiniu rezultatu, butinai atsiusiu laiska pleputes teismui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Micha @ 2007 01 10, 14:07)
Klausimelis visoms, kas geriau zino:
skelbime prasayta "atsiuskite CV pazymeta BLA..." (BLA - tariami firmos inicialai), skelbimas angliskai, bet nuo to vis tiek neaiskiau, ar i pati CV iterpti kazkaip imones inicialus ar siunciant laiska i "subject" irasyti... suku galvele...  g.gif
Aciu!

Kai siusi meila, tai ten kur "subject" parasyk BLA. T.y. taip pavadink savo laiska:), nes galimas dalykas, kad imone vykdo daug konkursu ir nori, kad jau is meilo pavadinimo butu aisku kam jis skirtas
Atsakyti
QUOTE(Seira @ 2007 01 11, 08:54)
Dar turiu viena klausimeli...mane pakviete i pokalbi, susitareme del pokalbio laiko ...ir viskas, nieko nesake atsinesti...Ar tokiu atveju reikia CV nestis, universiteto baigimo diplomus ar tiesiog ateiti tusciomis rankomis pokalbiui?

as asmeniskai visuomet nesuosi i interviu CV, referencus, dokumentu, teisiu, diplomo ir t.t. kopijas, gi ne tona sveria papkutej, aisku kad 99 % neprireiks ,bet pora atsitikimu galiu papasakot: a) lietuvoj : interviuotojas(potencialus darbdavys) sako, kad kazkaip neisitikines, kad as studijavau tam tikrus dalykus (butent jam tokiu reikejo) , na sakau, turiu su savim diplomo israso kopija, jei domina, galeciau parodyti...pasirodo, kad labai jam patiko, isitikino pats, padiskutavom dar apie kitus studijuotus dalykus...taip sugebejau eliminuoti jo abejone del studiju smile.gif bet darbo negavau del kitu priezasciu
cool.gif uzsienyje: interviu pas darbdavi, labai jis uzsiemes buvo, greitai pakalbejom, suderejom salygas, sako ryt gali pradet dirbt , bet reikia jam visu imanomu dokumentu kopiju, kad tinkamai iformintu, sako nubek i kita pastata (ofisa) ten padarys tau copy ....sakau nereikia, as viska su savim turiu : tai jums reiketu pamatyti to zmogaus naturalu nustebima, sako per mano karjera dar taip nebuvo .....is kart kai pakilau darbdavio akyse thumbup.gif

tiesiog gyvenime yra gerai apsidraust : nereikes tiek to , o prireiks, busi pasiruoses smile.gif bet cia tik mano filosofija
Atsakyti
dar norejau paklausti, kaip irodyti busimam darbdaviui, kad iseinu is darbo butent del per mazos algos ir kad jos nekelia man ne del to, kad as to nenusipelniau, o del kitu priezasciu, kuriu nenoriu vardinti, nes nenoriu esamos firmos kaip ir apkalbeti ar kazkas tokio... blush2.gif as nieko protingo ir iskalbingo nesugalvoju unsure.gif o kadangi darba keiciu, tai si klausima per kiekviena pokalbi uzduoda... 4u.gif
Atsakyti
vakar buvau vienoj atrankos firmoj ....na taip maloniai ir nestandartiskai dar neneteko buti ''interviuojamam'' smile.gif jokiu susiktu kalifornijos ar kitokiu testu, ar kitokiu stereotipiniu klausimu kaip daugumoj gali tiketis .....tiesiog paprastais klausimeliais sugebejo mane taip issunkt ( ja dominacios info prasme smile.gif ) iseini is kitu interviu ir galvoji: ka ne taip pasakei, ka galejau geriau padaryt , na po sito toks jausmas: tarsi su senu draugu susitikai ir visiskai nerupi tolimesne eiga ( nors to darba l.noreciau:) ) ....labai silta ir paprasta moteris, bet jauciasi, kad savo darba ismano ..... dar ir dabar prisimindamas ta pokalbi pagalvoju, ech, kad visi tokie interviuotojai butu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kardzuvius: 11 sausio 2007 - 12:30
QUOTE(La fraise @ 2007 01 11, 12:21)
dar norejau paklausti, kaip irodyti busimam darbdaviui, kad iseinu is darbo butent del per mazos algos ir kad jos nekelia man ne del to, kad as to nenusipelniau, o del kitu priezasciu, kuriu nenoriu vardinti, nes nenoriu esamos firmos kaip ir apkalbeti ar kazkas tokio...  blush2.gif as nieko protingo ir iskalbingo nesugalvoju  unsure.gif o kadangi darba keiciu, tai si klausima per kiekviena pokalbi uzduoda... 4u.gif

tai klausia, kodėl nori išeiti iš dabartinio darbo?
tai sakyk, kad dabartiniame darbe panaudojau visus savo sugebėjimus ir nori toliau save realizuoti, dabartinis darbas nepateisina tavo lūkesčių, nes nori darbo sudėtingesnio įdomesnio, su perspektyvom, nori eiti į priekį
jeigu klausia, kiek dabar uždirbi, tai nesakyk tiesos, jeigu labai maža alga, šiek tiek pasididink mirksiukas.gif pvz. gauni 800 Lt, tai sakyk kad gauni 1000 Lt, tai savaime aišku, kad tikiesi, jog naujame darbe norėtume gauti virš 1000 Lt

tikrai neverta sakyti, kad nori kito darbo vien dėl finansinio aspekto - darbdavys bijos, jog įdarbinus tave, eisi ir eisi su prašymais pakelt atlyginimą arba pradėsi vė ieškoti kito darbo, nes netenkins atlyginimas

žodžiu, reikia dalykiškai paaiškinti, kodėl nepatinka dabartinis darbas bei pabrėžti, kad nori darbo pagal kvalifiaciją, sugebėjimus, tokį, kur save realizuotum, taip pat pabrėžk, kad nori pastovaus darbo, t.y. nori darbo, kur dirbtum ilgą laiką, o ne 1 ar 2 m.

nežinau, gal padėjau
jeigu dar neaišku papasakok apie savo dabartinį darbą, kur nori dirbti, t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2007 01 11, 14:15)
tai klausia, kodėl nori išeiti iš dabartinio darbo?
tai sakyk, kad dabartiniame darbe panaudojau visus savo sugebėjimus ir nori toliau save realizuoti, dabartinis darbas nepateisina tavo lūkesčių, nes nori darbo sudėtingesnio įdomesnio, su perspektyvom, nori eiti į priekį
jeigu klausia, kiek dabar uždirbi, tai nesakyk tiesos, jeigu labai maža alga, šiek tiek pasididink mirksiukas.gif pvz. gauni 800 Lt, tai sakyk kad gauni 1000 Lt, tai savaime aišku, kad tikiesi, jog naujame darbe norėtume gauti virš 1000 Lt

tikrai neverta sakyti, kad nori kito darbo vien dėl finansinio aspekto - darbdavys bijos, jog įdarbinus tave, eisi ir eisi su prašymais pakelt atlyginimą arba pradėsi vė ieškoti kito darbo, nes netenkins atlyginimas

žodžiu, reikia dalykiškai paaiškinti, kodėl nepatinka dabartinis darbas bei pabrėžti, kad nori darbo pagal kvalifiaciją, sugebėjimus, tokį, kur save realizuotum, taip pat pabrėžk, kad nori pastovaus darbo, t.y. nori darbo, kur dirbtum ilgą laiką, o ne 1 ar 2 m.
nežinau, gal padėjau
jeigu dar neaišku papasakok apie savo dabartinį darbą, kur nori dirbti, t.t. 4u.gif

padejai, aciu 4u.gif

o pokalbiai daug maz taip ir prasideda, kodel nori keisti darba, tai pasakau, kad netenkina alga, kad noriu darbo, kuriame galeciau, kaip tu sakai "toliau save realizuoti" (nes dabar, kur dirbu, tai darbas toks primityvus gan blush2.gif ), o tada ir prasideda, o tai gal jus neverta, kad jums moketu daugiau, o gal nieko tokio nepadarete, kad jums uz tai butu mokama..labai viena karta pribloske tokia stacioke moteriske, kuri tiesiog vos nesaukdama man liepe isvardinti ka tokio padariau darbe, kad is vis gauciau nors lita blink.gif ir ka pas ja padaryciau, kad ji man turetu moketi blink.gif jauciausi labai nepatogiai.. as tokia esu, kad gal nelabai sugebu atsikirtineti... blush2.gif o jei dar buna nuotaika kokia apatiska, jautri, tai atrodo dar biski ir verkti tuoj pradesiu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La fraise: 11 sausio 2007 - 13:43
QUOTE(La fraise @ 2007 01 11, 13:22)
padejai, aciu  4u.gif

o pokalbiai daug maz taip ir prasideda, kodel nori keisti darba, tai pasakau, kad netenkina alga, kad noriu darbo, kuriame galeciau, kaip tu sakai "toliau save realizuoti" (nes dabar, kur dirbu, tai darbas toks primityvus gan  blush2.gif ), o tada ir prasideda, o tai gal jus neverta, kad jums moketu daugiau, o gal nieko tokio nepadarete, kad jums uz tai butu mokama..labai viena karta pribloske  tokia stacioke moteriske, kuri tiesiog vos nesaukdama man liepe isvardinti ka tokio padariau darbe, kad is vis gauciau nors lita  blink.gif ir ka pas ja padaryciau, kad ji man turetu moketi  blink.gif jauciausi labai nepatogiai.. as tokia esu, kad gal nelabai sugebu atsikirtineti... blush2.gif o jei dar buna nuotaika kokia apatiska, jautri, tai atrodo dar biski ir verkti tuoj pradesiu  verysad.gif

nu žinai, patarčiau skaityti visas pleputes temas, neskubant ir tikrai atrasi atsakymus į visus klausimus, ypač kalbant apie psichologinį aspektą, kaip elgtis per pokalbį, ką gali reikšti vienas ar kitas klausimas

kiek pamenu, plepute rase, kad jeigu darbdavys su tavim nemandagiai kalba, tai tiek ir vertas tas darbdavys irnesakyk.gif

geriausia išlikti ramiai ir viskas, uždaryti duris, apgalvoti viską ir toliau ieškoti

kita vertus, kartais gali būti, kad dabrdavys nori išbandyti tavo nervus, nes galbūt kolektyvas nervingas ar dar kažko, tai nori pamatyti, kaip reaguoji į stresą, į nelabai malonius žodžius

man labai patiko, kai NOA paeašė kažkurioj temoj: įsivaizduok, kad tu ieškai darbo kaip batų, eini į vieną parduotuvę, nieko nerandi, netinka dydis, modelis, kaina, eini į kitą ir tą dieną nieko nerandi, bet juk nenusimini, juk žinai, kad reikia paieškoti, kol rasi to ko nori mirksiukas.gif

o klausimą, ką tokio padarei, plepute kažkur rašė, tai kiek prisimenu, reikia kalbėti, kad turi darbo patities, tai yra jau turi darbo įgūdžių, moki prisiimti atsakomybę

žinok, laikui bėgant įgysi atsparumą, nes darbdaviai gali bet ką padaryti, kad tik gauti gerą darbuotoją kuo pigiau ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2007 01 11, 15:47)
nu žinai, patarčiau skaityti visas pleputes temas, neskubant ir tikrai atrasi atsakymus į visus klausimus, ypač kalbant apie psichologinį aspektą, kaip elgtis per pokalbį, ką gali reikšti vienas ar kitas klausimas

kiek pamenu, plepute rase, kad jeigu darbdavys su tavim nemandagiai kalba, tai tiek ir vertas  tas darbdavys

jau kiek zinau, toji ponia su visa savo istaiga uzsidare hihihi.gif

QUOTE(Bajm @ 2007 01 11, 15:47)
geriausia išlikti ramiai ir viskas, uždaryti duris, apgalvoti viską ir toliau ieškoti

kita vertus, kartais gali būti, kad dabrdavys nori išbandyti tavo nervus, nes galbūt kolektyvas nervingas ar dar kažko, tai nori pamatyti, kaip reaguoji į stresą, į nelabai malonius žodžius

man labai patiko, kai NOA paeašė kažkurioj  temoj: įsivaizduok, kad tu ieškai darbo kaip batų, eini į vieną parduotuvę, nieko nerandi, netinka dydis, modelis, kaina, eini į kitą ir tą dieną nieko nerandi, bet juk nenusimini, juk žinai, kad reikia paieškoti, kol rasi to ko nori mirksiukas.gif

o klausimą, ką tokio padarei, plepute kažkur rašė, tai kiek prisimenu, reikia kalbėti, kad turi darbo patities, tai yra jau turi darbo įgūdžių, moki prisiimti atsakomybę

žinok, laikui bėgant įgysi atsparumą, nes darbdaviai gali bet ką padaryti, kad tik gauti gerą darbuotoją kuo pigiau ph34r.gif

zinau viena reikia tobuleti, tobuleti ir dar karta tobuleti bigsmile.gif idemiai saityti Pleputes temas, isisavinti, tai kas svarbu ir tada i mano kiema ateis svente lotuliukas.gif tik is kitos puses kartais taip nesinori buti tokia vienoda kaip visi, ir pateikti tuos standartinius atsakymus... stengiuosi but nuosirdi ir ale originali, bet kol kas nepavyksta blush2.gif

kaip bebutu viskas bus gerai 4u.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La fraise: 11 sausio 2007 - 16:04
Sveiki,
aš šiuo metu ieškau darbo ir svarstau galimybę nueiti į įdarbinimo tarpininkavimo agentūrą. Gal pakomentuotumėte ar tai efektyvu, o gal parekomenduotumėte kokią nors Vilniuje?
Ačiukas smile.gif
Sekmės visiem smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(La fraise @ 2007 01 11, 12:21)
dar norejau paklausti, kaip irodyti busimam darbdaviui, kad iseinu is darbo butent del per mazos algos ir kad jos nekelia man ne del to, kad as to nenusipelniau, o del kitu priezasciu, kuriu nenoriu vardinti, nes nenoriu esamos firmos kaip ir apkalbeti ar kazkas tokio...  blush2.gif as nieko protingo ir iskalbingo nesugalvoju  unsure.gif o kadangi darba keiciu, tai si klausima per kiekviena pokalbi uzduoda... 4u.gif

*plepute*, tau linkėjimai mirksiukas.gif Manau, ši tema paskatino mano rimtai ieškoti kito darbo. Siunčiau 3 CV dar gruodį. Iš pirmų dviejų įmonių net nepaskambino, o trečioji buvo lemtinga smile.gif Turbūt neblogas rezultatas? cool.gif Ypač turint omeny, kad pagal mano profesiją skelbimų apskritai nebūna daug. Nuo sausio jau darbuojuosi ir kol kas esu patenkinta. Išėjau iš Šaraškino kontoros į didesnę įmonę, tai pirmiausia pasijuto skirtumas dėl firmos tvarkos, politikos, kolektyvo ir... darbo tempų ax.gif
La fraise, aš, panašiai kaip ir Bajm rašė, sakiau, kad noriu tobulėti ir finansinės perspektyvos. Lyg ir nepakenkė toks atsakymas cool.gif
Atsakyti