Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

Kaip įrodyt, kad turi vidinę motyvaciją dirbti ir siekti rezultatų? g.gif
Na, reikalavimas kandidatams toks yra "self-driven to success"
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2007 01 13, 19:59)
tu cia firmai pasakei kad tobulejimui ribu nera? jei tu jiem protinga, tai jiem prisivyt tave reikia smile.gif nes tu pas juos jau nepatobulesi smile.gif tongue.gif  biggrin.gif  4u.gif

o as manau, kad yra, nes as nelabai turiu darbo patirties, todel ji man labiausiai reikalinga. visur galima sio to ismokti, tuo labiau, kad imone gana zinoma ir pelninga. tik va, kad toj imonej mano uzsienio kalbu ziniu nelabai reikes, tai minusas. o darbdaviai, kai pamato, kad studijavau uzsieny daznai taip reaguoja "kad gal tau cia bus per zemas lygis, gal tu i Briusely noresi ir pan.: bet as paprastas zmogus 4u.gif ir i jokius uzsienius tikrai nevaziuosiu, nes ju jau atsikandau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kardzuvius @ 2007 01 12, 14:00)
na, mielosios koleges darbdaviu medziotojos, noriu pateikti pora klausimuku is savo interviu, ka manot apie atsakymus, kaip butumet pacios atsakiusios, kaip reikia atsakyt

na, pabandysiu pakomentuoti ax.gif

1. kaip jus galima motyvuoti (kas jus motyvuoja) ?
a) darbo salygos
cool.gif galimybe rodyti iniciatyva
c) tobuleti,
d) mano darbo kultura yra pakankamai auksta, kad galeciau save pavadinti  ''automatiskai stipriai motyvuotu '' darbuotoju .... biggrin.gif 

a, b ir c atsakymai tiesiog labai mieli ausiai (pati vykdau atranką) biggrin.gif bet vat d atsakymo tai nesuprasčiau unsure.gif

2. tarkime (postas - padalinio vadovas) jums reiketu pasirinkti sau darbuotojus(kuriems nekeliami dideli issilavinimo ir darbo patirties reikalavimai) , nes imone maza, tai kiekvienas vadovas atrenka darbuotojus pats sau -?
sakiau kad patikrinciau ar kandidatas - iniciatyvus, turi nora ''apsimokyti'' , yra bent truputeli organizuotas, savarankiskas, turi (nezinau kaip is anglu issivercia ''common sence'' ) 

kodėl susimovei, šie kriterijai patys svarbiausi, ypač jei firma yra nedidelė

3. ar nebijosite , ar nebus sudetinga dirbti imoneje, kur tik 4 darbuotojai (imone turi ambicingus planus plestis per keleta metu )

sakau dabar 4 darbuotojai, po metu 20, po dvieju - 100 kolegu ....man tikrai butu ne pakeliui su dabdaviu, kuris nori stoveti vietoje...todel is pradziu bus sunku , bet veliau  thumbup.gif

o kodėl 4 darbuotojų firmoj dirbti sudėtingiau nei 100-o darbuotojų? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nicorrette: 14 sausio 2007 - 19:39
Plepute,
labai aciu uz CV koregavima....net neistikejau taip greitai gauti kvietimu i pokalbius, nes kai pabandziau pries metus, tai nesulaukiau nei vieno skambucio...
Bajm, buvai teisi - jei i pokalbi nepraso nieko nestis, vadinasi reikia eiti tusciomis...
Tai va, penktadieni apturejau pokalbi, su tokiu labai jaunu direktoriumi ir jis labai teigiamai mane ivertino, ir netgi pripazino kad esu verta gauti tiek algos kiek uzsiprasiau, nors buvo numate maziau....kazkaip gana daug ruosiausi tam pokalbiui, bet nieko nereikejo, tik papasakoti ka dirbu dabar....

Dabar turiu problema, laukiu atsakymo is firmos, nes bendravau su savo tikiuosi busimu virsininku, bet jis yra tik dir.pav.gamybos riekalais, reikia dar pacio direktoriaus pasventinimo....
O penktadieni dar suzinojau kad galiu gauti savo svajoniu darba svajoniu firmoje t.y. pas vyra darbe (t.y. jis ten darbuotojas, o ne virsininkas).....ir nebezinau ka daryti, nes pirmoje firmoje dirbciau samatininke, o firmoje pas vyra projektuotoja...ir pirma firma gana tolokai, darbas nuo 7h, tik ten nebutina dirbti visa diena, vyriska kompanija, tik viena moteris butu be manes...
O antra firma visai netoli namu, darbas nuo 8 h, kuras apmokamas, geri kompiuteriai, duodami darbo tel ir neribojami pokalbiai, bet tenka kartais dirbti virsvalandius, taip pat visus pazistu...
Patarkit ka daryti, ns visai esu pasimetusi
Atsakyti
o as noreciau pasiteirauti, kas yra vadinamasisi "geroves paketas"?
ir kaip suprantate savoka "konkurencingas atlyginimas"? cia minimumas ir procentai? daugiau negu minimumas ir priedai?
Atsakyti
QUOTE(Seira @ 2007 01 15, 07:46)

Dabar turiu problema, laukiu atsakymo is firmos, nes bendravau su savo tikiuosi busimu virsininku, bet jis yra tik dir.pav.gamybos riekalais, reikia dar pacio direktoriaus pasventinimo....
O penktadieni dar suzinojau kad galiu gauti savo svajoniu darba svajoniu firmoje t.y. pas vyra darbe (t.y. jis ten darbuotojas, o ne virsininkas).....ir nebezinau ka daryti, nes pirmoje firmoje dirbciau samatininke, o  firmoje pas vyra projektuotoja...ir pirma firma gana tolokai, darbas nuo 7h, tik ten nebutina dirbti visa diena, vyriska kompanija, tik viena moteris butu be manes...
O antra firma visai netoli namu, darbas nuo 8 h, kuras apmokamas, geri kompiuteriai, duodami darbo tel ir neribojami pokalbiai, bet tenka kartais dirbti virsvalandius, taip pat visus pazistu...

as tai kartais pritaikau tokia pliusu - minusu schemele . reikia issikelti teigini ir atsakyti i klausimus taip arba ne ir jei taip - dedi pliusiuka, jei ne - minusa. jei pliusu daugiau - priimi teigiama sprendima (cia is Meiers psichologijos knygos) taigi klausimai:
as islosiu?
kiti islos?
as busiu patenkintas?
kiti pritaria?

man padeda 4u.gif
man paciai irgi dilema - kaip ir turiu 2 pasiulymus - pardavimu arba marketingo srityje. pardavimai gamybineje imoneje, marketingas - vaistiniu tinkle. gal kas susiduret su panasiom pozicijom? kokie pliusai ir minusai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nicorrette @ 2007 01 14, 19:33)
  a, b ir c atsakymai tiesiog labai mieli ausiai (pati vykdau atranką) biggrin.gif bet vat d atsakymo tai nesuprasčiau  unsure.gif

aciu uz mintis 4u.gif na del d) - norejosi kaip kruciau ax.gif , bet isejo kaip visada ..... ech, zinau as ir pats kad nusisnekejau blush2.gif as jai bandziau pasakyti , tiesiog pazodziui isversti is anglu ''highly motivated'' - tikiuosi, kad ji suprato mano g.gif

QUOTE(nicorrette @ 2007 01 14, 19:33)
o kodėl 4 darbuotojų firmoj dirbti sudėtingiau nei 100-o darbuotojų?  ax.gif

as ir pats nesupratau to klausimo, gal atrankiste galvojo, kad man gali buti per liudna, ar nuobodu, mazai bendravimo (pries tai dirbau didesnese imonese) .....kas cia zino

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kardzuvius: 15 sausio 2007 - 20:30
QUOTE(Motina @ 2007 01 14, 15:24)
Kaip įrodyt, kad turi vidinę motyvaciją dirbti ir siekti rezultatų? g.gif
Na, reikalavimas kandidatams toks yra "self-driven to success"

gal per placiai atsakysiu, bet man patiko

Primary Leadership Characteristics

Management Knowledge
Energy Level
Dominance
Decision Making
Social Skills
Stability
Goodwill
Expertise
Compromise
Mental Maturity

Secondary Leadership Characteristics

Delegation
Reflectiveness
Communication
Authority
Reward
Discipline
Competing
Collaboration
Avoidance
Accommodation

Competing

Are they innately competitive, with a never-wavering desire to excel, succeed, and win? Are they intense, aggressive, and able to motivate others with an optimistic, enthusiastic, infectious attitude and style? Are they self-driven toward success? Do they have the intensity to drive the business and the performance of others, or are they passive and followers versus drivers? Do they lack intensity and aggressiveness? Do they only compete inwardly or are they indirect competitors, political by nature? Do they lack that edge to drive the business?
Papildyta:
kazkas skundesi, kad negali prisiverst anglu mokintis smile.gif ....prasau , sitiek nauju zodziu , manau , sivakarui pakaks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Speigė @ 2007 01 15, 19:17)
o as noreciau pasiteirauti, kas yra vadinamasisi "geroves paketas"?
ir kaip suprantate savoka "konkurencingas atlyginimas"? cia minimumas ir procentai? daugiau negu minimumas ir priedai?

Konkurencingas atlyginimas - pastovi dalis plius priedai nuo apyvartos plius geriausias/geriausi gauna dar kokį nors bonusą. Aš suprantu, kad čia gali reikėti ne tik perlipti per savo galimybes, bet ir gauti geresnį nei kolegų rezultatą.

O "gerovės paketą" - vertinčiau kaip: 1. visą oficialią algą ( deje deje, ne visose net laaaabai garsiose įmonėse jis visas oficialus) 2. auto/kompas/telefona t.y. VISOS tavo darbui reikalingos priemoės, kuriomis galėsi naudotis neribotai 3. Draudimas (ta prasme ne tik SODRA mirksiukas.gif ) 4. kita - pvz visokie skiepai nuo gripo... nu nebesugalvoju bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(kardzuvius @ 2007 01 15, 20:45)
gal per placiai atsakysiu, bet man patiko

Are they innately competitive, with a never-wavering desire to excel, succeed, and win? Are they intense, aggressive, and able to motivate others with an optimistic, enthusiastic, infectious attitude and style? Are they self-driven toward success? Do they have the intensity to drive the business and the performance of others, or are they passive and followers versus drivers? Do they lack intensity and aggressiveness? Do they only compete inwardly or are they indirect competitors, political by nature? Do they lack that edge to drive the business?

Supaprastinus - atkaklus, iniciatyvus, siekia užsibrėžto tikslo. O visus bonusus priima kaip pelnytą atlygį už savo darbą. O ne išsijudina dirbt ti tuomet, kai darbdavys saldainiuką parodo lotuliukas.gif
Atsakyti
Man aiskino kad konkurencingas atlyginimas yra geras lyginant su kitais toje pacioje rinkoje, ir visai nebutinai priedai, tarkim jei vadybininkai uzdirba vidutiniskai toje pozicijoje 2000 lt, tai cia jie gaus 2300 lt - tai yra konkurencingas atlyginimas.
Atsakyti
QUOTE(Seira @ 2007 01 15, 09:46)
Plepute,
labai aciu uz CV koregavima....net neistikejau taip greitai gauti kvietimu i pokalbius, nes kai pabandziau pries metus, tai nesulaukiau nei vieno skambucio...
Bajm, buvai teisi - jei i pokalbi nepraso nieko nestis, vadinasi reikia eiti tusciomis...
Tai va, penktadieni apturejau pokalbi, su tokiu labai jaunu direktoriumi ir jis labai teigiamai mane ivertino, ir netgi pripazino kad esu verta gauti tiek algos kiek uzsiprasiau, nors buvo numate maziau....kazkaip gana daug ruosiausi tam pokalbiui, bet nieko nereikejo, tik papasakoti ka dirbu dabar....

O penktadieni dar suzinojau kad galiu gauti savo svajoniu darba svajoniu firmoje t.y. pas vyra darbe (t.y. jis ten darbuotojas, o ne virsininkas).....ir nebezinau ka daryti, nes pirmoje firmoje dirbciau samatininke, o  firmoje pas vyra projektuotoja...ir pirma firma gana tolokai, darbas nuo 7h, tik ten nebutina dirbti visa diena, vyriska kompanija, tik viena moteris butu be manes...

Man vienintele vieta cia uzkliuvo - darbas kartu su vyru mirksiukas.gif ar esi bandziusi?
Atsakyti
Na, ne...bet nematau tame nieko blogo, nesiruosiu jam trukdyti, jis man irgi netrukdys, beje bus kas supranta mano darba ir pamoko, nes to reikes labai...be to jis daug vazineja po komandiruotes.....
Atsakyti