Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(sraune @ 2007 01 11, 00:40)
Si savo puirmaji karta nurijau kaip piliule neskanaus vaisto, bet man ir liko neisku - gal geriau tiesiog siusti savo CV tiesiogiai darbdaviui (vis tiek zinai i kokia imone svaojai patekt) uzuot kaulinus info is idarbinimo tarpininko ? Kaip gi atrodo jums, kurios jau perkandot atranku karuseles ???
Idarbinimo tarpininkas nera lygus idarbinimo tarpininkui mirksiukas.gif Kad ir kaip nenoreciau "varyti" ant idarbinimo tarpininku, bet jei matai, kad su jais nelabai kas gaunasi, verta siusti tiesiogiai.

QUOTE(mergyca @ 2007 01 11, 10:08)
aisku norisi pasitiketi savimi labiau, bet nesinori pervertinti saves ir nesokti auksciau bambos  unsure.gif Kolkas neilgai dar ieskau darbo, bet sulaukusi tokiu klausimu, kaip 'kas ziures vaika, kai sirgs?' arba 'nu tie jusu mokslai.. hm nzn nzn..' supratau, kad mano sansai mazeja  unsure.gif doh.gif
Sie klausimai nera blogi. Jie naturalus tavo atveju mirksiukas.gif O kokius atsakymus i juos duodi?

QUOTE(kardzuvius @ 2007 01 11, 11:57)
Nuosirdziausias aciu pleputei thumbup.gif  , na ka dabar teks pati sunkiausia uzduotis nehumanitarui: kaip taisyklingai ir logiskai isdestyti savo mintis motyvaciniame  g.gif ....bet reikia stengtis, turbut nieks kits uz tave sito napadarys  smile.gif kai busiu patenkintas galutiniu rezultatu, butinai atsiusiu laiska  pleputes teismui  smile.gif
QUOTE(kardzuvius @ 2007 01 11, 12:13)
tiesiog gyvenime yra gerai apsidraust : nereikes tiek to , o prireiks, busi pasiruoses  smile.gif  bet cia tik mano filosofija
QUOTE(kardzuvius @ 2007 01 11, 16:14)
nu kad ne  g.gif  jei plepute butu buvus ten, tai ji iskart butu supratus koks lobis jai papuole ir butu is kart mane i finalini atrankos etapa pakvietus  smile.gif
As suzaveta tokiu aukstu ir adekvaciu saves vertinimu thumbup.gif Stai pavyzdis zmogaus, kuris turi tiksla, daro viska, ka gali (tik isivaizduokite, ka reiskia vyrui nehumanitarui rasyti motyvacinis, bet jis ji parase!), apsvarsto visas galimybes ir kontroliuoja tai, kas jo rankose. Zinok, buckis tau uz tai oro_buckis.gif

QUOTE(Tatjana.S @ 2007 01 11, 12:58)
gal ten plepute buvo? biggrin.gif
As jau atrankoj nebedirbu smile.gif

QUOTE(Vitalija @ 2007 01 11, 18:45)
*plepute*, tau linkėjimai mirksiukas.gif
mirksiukas.gif dziugu bigsmile.gif taip ir toliau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(La fraise @ 2007 01 11, 15:57)
jau kiek zinau, toji ponia su visa savo istaiga uzsidare hihihi.gif
zinau viena reikia tobuleti, tobuleti ir dar karta tobuleti  bigsmile.gif  idemiai saityti Pleputes temas, isisavinti, tai kas svarbu ir tada i mano kiema ateis svente  lotuliukas.gif tik is kitos puses kartais taip nesinori buti tokia vienoda kaip visi, ir pateikti tuos standartinius atsakymus... stengiuosi but nuosirdi ir ale originali, bet kol kas nepavyksta  blush2.gif

kaip bebutu viskas bus gerai  4u.gif  cool.gif
Tu nesi kaip visi. Pateikdama standartinius atsakymus nebusi kaip visi, nes visi jas pateikia skirtingai. Net kai pazodziu cituoja, pvz., plepute biggrin.gif
Originalumas geras tik tada, kai yra nesuplanuotas... O siaip darbdaviui per didelis originalumas gali asocijuotis su nevisada kontroliuojamu kurybiskumu, o tai savo ruoztu jai kvepia nepatikimumu (tiesiog asociaciju lygmenu). Geriau nezaisti su juo. Darbdavys tikisi tam tikru savybiu is kandidato, taigi, jis tikisi tam tikru atsakymu. Duok jam tai bigsmile.gif

Kuo toliau, tuo labiau pastebiu kaip stipriai zmogaus vidine busena atsispindi viskame - kiekviename istartame zodyje, zvilgsnyje, zingsnyje. Forume labai akivaizdu matosi is avataru. Pvz., La fraise, tu pakeitei avatara. Kas jame esi? mirksiukas.gif Braske ar sakute, kuri laiko braske? Itariu, kad jautiesi braske, su kuria ta sakute is tiesu ka nori, ta ir daro. Ar ta sakute - potencialus darbdavys? Ko gero... Ir jei leidi jam tave vartyti, taip ir bus. Nes tokia sakutes paskirtis - daryti su maistu bet ka. Maistas balso teises neturi. Kol busi braske, tol taip ir bus...
Ir nepagalvok, kad siulau tau pakeisti avatara. Nea schmoll.gif Tavo avataras yra superinis, tik turi pasijusti sakute. O braske tegul buna darbdavys. Jei noresi, suvalgysi ji. Jei noresi, atkasi gabaliuka. Jei noresi, ismesi. Arba duosi alkanam biggrin.gif
Pabandyk kiekviena karta, kai bendrauji su darbdaviu, isivaizduoti ji stai tokia braske. Kol jis uzdavineja savo nenormalius klausimus, isivaizduok kaip jis pamazu raudoneja, jo formos tampa braskines. O kvapas koks, koks kvapas... Niam, niam, kokia skani turetu buti braske.......... hihihi.gif
Sutarem? mirksiukas.gif
Atsipalaiduok, tau butina ismokti atsipalaiduoti 4u.gif
Pabandyk mintyse sakyti ne "darbdavys", o "braske" lotuliukas.gif Po kurio laiko pajusi, kaip itampa mazeja. Juk nieks nebijo braskiu, jas tiesiog valgo biggrin.gif

Del atlyginimo dar galiu taip papildyti: tarkim, nori gauti 2000 Lt. ten gaudavai 1500 Lt. Sakai, kad nori iseiti, nes nekelia atlyginimo. Kodel? Todel kad imonej tokia politika - tokios profesijos darbuotojams moka tik tiek. Taip nustatyta auksciausios vadovybes. Ir taskas. O tau sis taskas per mazas. Nori daugiau. Ir viskas smile.gif Konkretu ir jokiu daugiau klausimu.

Kartais mes norime atsakyti abstrakciai ir sakom "asmenines aplinkybes", "taip susikloste situacija". Per atranka tai daugiausia klausimu ir abejoniu keliantys atsakymai. Geriau pasakyti maziau priezasciu, gal ne visas, o tik viena, bet konkreciai. Nes sioj vietoj jums nenaudinga, kad potencialus darbdavys jaustu, kad kazkas nutyleta. Jis gi nori pilnai jumis pasitiketi... rolleyes.gif
Atsakyti
labai aciu Pleputei uz patarima, tikrai man atverei akis...as kazkaip apie tai net nepagalvojau, visai patiktu toks uzsiemimas....renginiu organizavimas....
didelis didelis aciuuuu...pradesiu bandyti ka nors ieskoti.
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 01 12, 00:27)
    Zinok, buckis tau uz tai oro_buckis.gif

wub.gif nu va, plepute, bijau, kad vieno oro_buckis.gif nebeuzteks smile.gif blush2.gif

dekui dekui uz tokius vertinimus, ech tos darbo paieskos : idedam visa save, turim tiksla, o dar tas jusu nlp pasimaise man po akim smile.gif taikyt netaikom, bet poziuris keicias

na, mielosios koleges darbdaviu medziotojos, noriu pateikti pora klausimuku is savo interviu, ka manot apie atsakymus, kaip butumet pacios atsakiusios, kaip reikia atsakyt
1. kaip jus galima motyvuoti (kas jus motyvuoja) ? - atsakiau, kad darbo salygos, galimybe rodyti iniciatyva bei tobuleti, piniginis darbo ivertinimas yra ne paskutinej vietoj, bei kad mano darbo kultura yra pakankamai auksta, kad galeciau save pavadinti ''automatiskai stipriai motyvuotu '' darbuotoju .... biggrin.gif kai pamastau is naujo, galvoju, kad labai jau pasikelusiai skamba g.gif
2. tarkime (postas - padalinio vadovas) jums reiketu pasirinkti sau darbuotojus(kuriems nekeliami dideli issilavinimo ir darbo patirties reikalavimai) , nes imone maza, tai kiekvienas vadovas atrenka darbuotojus pats sau -? na cia itariu truputeli susimoviau blush2.gif sakiau kad patikrinciau ar kandidatas - iniciatyvus, turi nora ''apsimokyti'' , yra bent truputeli organizuotas, savarankiskas, turi (nezinau kaip is anglu issivercia ''common sence'' ) ....sakiau kad man lengva zmones apmokyti, juos instruktuoti, bei is patirties zinau, kad uztenka keleta dienu, kad ivertinciau zmogaus tinkamuma nesudetingam darbui atlikti .......
3. ar nebijosite , ar nebus sudetinga dirbti imoneje, kur tik 4 darbuotojai (imone turi ambicingus planus plestis per keleta metu ) - sakau dabar 4 darbuotojai, po metu 20, po dvieju - 100 kolegu ....man tikrai butu ne pakeliui su dabdaviu, kuris nori stoveti vietoje...todel is pradziu bus sunku , bet veliau thumbup.gif

na, gerb. prisiekusiosios, paskirkit man bausme thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kardzuvius: 12 sausio 2007 - 14:02
QUOTE(Vitalija @ 2007 01 11, 18:45)
*plepute*, tau linkėjimai mirksiukas.gif Manau, ši tema paskatino mano rimtai ieškoti kito darbo. Siunčiau 3 CV dar gruodį. Iš pirmų dviejų įmonių net nepaskambino, o trečioji buvo lemtinga smile.gif Turbūt neblogas rezultatas? cool.gif Ypač turint omeny, kad pagal mano profesiją skelbimų apskritai nebūna daug. Nuo sausio jau darbuojuosi ir kol kas esu patenkinta. Išėjau iš Šaraškino kontoros į didesnę įmonę, tai pirmiausia pasijuto skirtumas dėl firmos tvarkos, politikos, kolektyvo ir... darbo tempų ax.gif 
La fraise, aš, panašiai kaip ir Bajm rašė, sakiau, kad noriu tobulėti ir finansinės perspektyvos. Lyg ir nepakenkė toks atsakymas cool.gif

As irgi vakar sakiau, kad dideleje imoneje daug didesnes perspektyvos ir karjeros klausimu ir finansiniu rolleyes.gif
nezinau ar tiko jai tie mano ats, bet galva visada linksejo ir sypsojosi ir vis kazka uzsirasinejo ax.gif lauksiu pirm, kad suzinociau ar papuoliau i kita etapa, nors dabar viska ramiai apgalvojus i kaikuriuos klausimus kitokius ats pateikciau blush-anim-cl.gif

QUOTE(*plepute* @ 2007 01 12, 00:45)
Del atlyginimo dar galiu taip papildyti: tarkim, nori gauti 2000 Lt. ten gaudavai 1500 Lt. Sakai, kad nori iseiti, nes nekelia atlyginimo. Kodel? Todel kad imonej tokia politika - tokios profesijos darbuotojams moka tik tiek. Taip nustatyta auksciausios vadovybes. Ir taskas. O tau sis taskas per mazas. Nori daugiau. Ir viskas smile.gif Konkretu ir jokiu daugiau klausimu.

patiko mas sitas ats, reiks juo pasinaudoti thumbup.gif nes tikrai buciau nezinojus ka atsakyti, jei paklaust kad jusu kvalifikacija gera ir pan tai kodel nekele jum algos, gal vistik netokia jau jus ir gera kaip sakot biggrin.gif
O siaip per pirma pokalbi nei apie alga, nei apie vaiku prieziura neklausinejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 01 12, 01:45)
Tu nesi kaip visi. Pateikdama standartinius atsakymus nebusi kaip visi, nes visi jas pateikia skirtingai. Net kai pazodziu cituoja, pvz., plepute biggrin.gif
Originalumas geras tik tada, kai yra nesuplanuotas... O siaip darbdaviui per didelis originalumas gali asocijuotis su nevisada kontroliuojamu kurybiskumu, o tai savo ruoztu jai kvepia nepatikimumu (tiesiog asociaciju lygmenu). Geriau nezaisti su juo. Darbdavys tikisi tam tikru savybiu is kandidato, taigi, jis tikisi tam tikru atsakymu. Duok jam tai bigsmile.gif

duosiu jam tai cool.gif

Kuo toliau, tuo labiau pastebiu kaip stipriai zmogaus vidine busena atsispindi viskame - kiekviename istartame zodyje, zvilgsnyje, zingsnyje. Forume labai akivaizdu matosi is avataru. Pvz., La fraise, tu pakeitei avatara. Kas jame esi?  mirksiukas.gif Braske ar sakute, kuri laiko braske? Itariu, kad jautiesi braske, su kuria ta sakute is tiesu ka nori, ta ir daro. Ar ta sakute - potencialus darbdavys? Ko gero... Ir jei leidi jam tave vartyti, taip ir bus. Nes tokia sakutes paskirtis - daryti su maistu bet ka. Maistas balso teises neturi. Kol busi braske, tol taip ir bus...
Ir nepagalvok, kad siulau tau pakeisti avatara. Nea schmoll.gif Tavo avataras yra superinis, tik turi pasijusti sakute. O braske tegul buna darbdavys. Jei noresi, suvalgysi ji. Jei noresi, atkasi gabaliuka. Jei noresi, ismesi. Arba duosi alkanam biggrin.gif
Pabandyk kiekviena karta, kai bendrauji su darbdaviu, isivaizduoti ji stai tokia braske. Kol jis uzdavineja savo nenormalius klausimus, isivaizduok kaip jis pamazu raudoneja, jo formos tampa braskines. O kvapas koks, koks kvapas... Niam, niam, kokia skani turetu buti braske.......... hihihi.gif
Sutarem?  mirksiukas.gif
Atsipalaiduok, tau butina ismokti atsipalaiduoti 4u.gif
Pabandyk mintyse sakyti ne "darbdavys", o "braske" lotuliukas.gif Po kurio laiko pajusi, kaip itampa mazeja. Juk nieks nebijo braskiu, jas tiesiog valgo biggrin.gif

bet kokia tu izvalgi, Plepute bigsmile.gif net supavydejau blush2.gif

kazkaip kai rinkausi logina ir avatara norejau buti uoga, tai va ir tapau La fraise - braske... ir siame paveiksliuke as butent esu braske blush2.gif eh, o noreciau buti sakute lotuliukas.gif bet nesu visikai minksta braske, kuria galima jau taip lengvai vartyti, kaip tik panorejus, dabar mokaus mokaus ir su laiku tapsiu arba sakute arba superine braske bigsmile.gif

Kartais mes norime atsakyti abstrakciai ir sakom "asmenines aplinkybes", "taip susikloste situacija". Per atranka tai daugiausia klausimu ir abejoniu keliantys atsakymai. Geriau pasakyti maziau priezasciu, gal ne visas, o tik viena, bet konkreciai. Nes sioj vietoj jums nenaudinga, kad potencialus darbdavys jaustu, kad kazkas nutyleta. Jis gi nori pilnai jumis pasitiketi... rolleyes.gif

va to ir nemokejau pasakyti blush2.gif mykdavau, jog jau tiek gaunu ir viskas, kad nemoka daugiau ir nemokedavau to tokio tasko galutinio padeti, bet dabar mokesiu cool.gif
Atsakyti
Nukrypsiu, bet man pasidarė įdomu, kodėl visi kaip didelį privalumą taip pabrėžia greitą mokymąsi dirbti ax.gif Nesu iš didelių spartuolių, t. y. užtrunka, kol viską įsimenu, bet dažniausiai viską atlieku labai atidžiai, jei abejoju, grįžtu dar ir dar, pasitikrinu blush2.gif Mano kolegė atvirkščiai: viską daro labai sparčiai, įsimena greitai, bet per skubėjimą privelia nemažai klaidų. Greitai dirbantis žmogus turbūt sudaro daug dirbančio žmogaus įvaizdį? g.gif Ir dar: psichologė įvertino mane kaip darbščią, atidžią, atsakingą, kryptingą, įžvalgią, gerai ištveriančią monotoniją. Įdomu, ar tas atsparumas monotonijai darbdaviams atrodo kaip gera darbuotojo savybė? g.gif Turbūt priklauso nuo darbo pobūdžio?
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 01 12, 00:27)
Sie klausimai nera blogi. Jie naturalus tavo atveju mirksiukas.gif O kokius atsakymus i juos duodi?

nuosirdzius ir atvirus.. unsure.gif o reikia meluoti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2007 01 12, 18:26)
Greitai dirbantis žmogus turbūt sudaro daug dirbančio žmogaus įvaizdį? g.gif

schmoll.gif Ne, tikrai ne. Aš esu iš tų greitai viską padarančių. Apsidirbu darbus ir krapštau nosį lotuliukas.gif Deje, kiti mato tik kaip krapštau nosį, o kaip darbus padirbu pražiopso doh.gif Paskui tenka įrodinėt, kad aplamai kažką dirbu...

Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2007 01 12, 21:57)
schmoll.gif Ne, tikrai ne. Aš esu iš tų  greitai viską padarančių. Apsidirbu darbus ir krapštau nosį lotuliukas.gif Deje, kiti mato tik kaip krapštau nosį, o kaip darbus padirbu pražiopso doh.gif Paskui tenka įrodinėt, kad aplamai kažką dirbu...

Va va ir mano senas darbdavys galvojo, kad mano kruvis mazas ir alga man nera reikalo kelti:) ir viskas del to kad greitai dirbau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2007 01 12, 17:26)
Nukrypsiu, bet man pasidarė įdomu, kodėl visi kaip didelį privalumą taip pabrėžia greitą mokymąsi dirbti ax.gif Nesu iš didelių spartuolių, t. y. užtrunka, kol viską įsimenu, bet dažniausiai viską atlieku labai atidžiai, jei abejoju, grįžtu dar ir dar, pasitikrinu blush2.gif Mano kolegė atvirkščiai: viską daro labai sparčiai, įsimena greitai, bet per skubėjimą privelia nemažai klaidų. Greitai dirbantis žmogus turbūt sudaro daug dirbančio žmogaus įvaizdį? g.gif Ir dar: psichologė įvertino mane kaip darbščią, atidžią, atsakingą, kryptingą, įžvalgią, gerai ištveriančią monotoniją. Įdomu, ar tas atsparumas monotonijai darbdaviams atrodo kaip gera darbuotojo savybė? g.gif Turbūt priklauso nuo darbo pobūdžio?

o as kaip tik manau, kad labai svarbu greitai isiminti informacija ir ismokti, ir as ta visada akcentuotu, nes tai parodo tavo "protinius gabumus", as manau 4u.gif nors as pati super greitai viska isimenu blush2.gif (nu, teisybe) bet pastebiu, kad po to per ta greituma islenda klaideliu. bet kita vertus tas greitas ismokymas padeda susiorientuoti staigai ivairiose situacijose, prideda lankstuma. ta as irgi visada pabreziu CV, kad greitai orientuojuosi bet kokioje situacijoje.
paskutinis darbadavys, pas kuri buvau pokalbyje pasake, kad gal as jiems net busiu per protinga (del issilavinimo), bet atsakiau, kad tobulejimui ribu nera smile.gif taigi, i kazkurios isreiksta posta, kad mes cia tik nepasitikincios savimi darbo ieskotojos, galima pazvelgti ir is kitos puses. mes labai geros potencialios darbuotojos, todel ir sunku kartais iskart gauti norima darba 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germani @ 2007 01 13, 13:01)
o as kaip tik manau, kad labai svarbu greitai isiminti informacija ir ismokti, ir as ta visada akcentuotu, nes tai parodo tavo "protinius gabumus", as manau  4u.gif nors as pati super greitai viska  isimenu  blush2.gif (nu, teisybe) bet pastebiu, kad po to per ta greituma islenda klaideliu. bet kita vertus tas greitas ismokymas padeda susiorientuoti staigai ivairiose situacijose, prideda lankstuma. ta as irgi visada pabreziu CV, kad greitai orientuojuosi bet kokioje situacijoje.
paskutinis darbadavys, pas kuri buvau pokalbyje pasake, kad gal as jiems net busiu per protinga (del issilavinimo), bet atsakiau, kad tobulejimui ribu nera  smile.gif taigi, i kazkurios isreiksta posta, kad mes cia tik nepasitikincios savimi darbo ieskotojos, galima pazvelgti ir is kitos puses. mes labai geros potencialios darbuotojos, todel ir sunku kartais iskart gauti norima darba  4u.gif  4u.gif  4u.gif

tu cia firmai pasakei kad tobulejimui ribu nera? jei tu jiem protinga, tai jiem prisivyt tave reikia smile.gif nes tu pas juos jau nepatobulesi smile.gif tongue.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti