Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

Nu man laukan negalima, nes organizmas žiauriai reaguoja į šalti
Kai -10 tai dar su termo rūbais skirtais arkties ekspedicijai + dar vienais vilnoniais megstais išeinu laukan, bet jei daugiau šalčio tai iškart naujas uždegimas provokuojasi.Na juk iš tikro sunku nusireguliuot apsirengima. Va laukan prie -15 ėjau ir ne karta , o karteli nepataikiau rūbų, ir nauja suždegimas jau mėnuo ir nepraeina kol kas.
Na aš svajoju apie vilnos patalyne, nes savos irgi nelabai pakeliu.lovos tai enpakloju,. Ryte mamapakloja .Taip aš gana darbinga nuo 11-12 val.
Aš ryte prisigeriu vaistų, jei suveikia ir tada ir pyragus vaiakm kepu ir picas... ir padekupažinu po biški.
Aišku pagulinėdama. Ir valgyt padarau. aišku daugaiu kombainas dirba , nei aš ir mama viska skuta ir plauna.Ale aš visteik kepu,kaip man reik ir prieskonisu visada pati.
Nes pradžioj tai mama valgyt darė.Tai mano mažos manekenes atsisako valgyyt babos keptus blynus- amt riebūs. KOl prastai buvo nesikišau, o dabar [pati.

Tau paskyrė antibiotikus nes nori isitikinti ar infekcinis artritas ar ne. Nes jei infekcinis , tai sutos atu viskas po antibiotiku. O jei nesusstos ir tyrimai prasti tolaiu bus tada tolaiu žiūrės.
Aš irgi pravariau pirmiausia antibiotiku kursa, mat mikoplazmu rado. Bet liga ne nuo ju.

o kas liečia vonia, tai dabar jau galiu įlipt, tik va kai priepuolis būna tai tiesiog purto nuo minties,jog reiks kuria tai kūno dali po vandeniu kišt. blush2.gif

Atsakyti
Labas smile.gif Norėčiau pasikonsultuoti su Jumis. Jau keli metai, kai plaštakos pirštai ties sąnariais yra sustorėję, atrodo lyg būtų šiek tiek išsukti ar deformuoti. Kartais jaučiamas jų skausmas, nemalonus pirštų lankstymas, dažnai rytais. Prieš savaitę apsilankius pas ortopedą, pasiūlė pasidaryti kraujo tyrimą. Padarius, paaiškėjo, kad RA nerastas, tačiau gavau siuntima negreit pas reumatologą dėl apžiūros. Kažin, ar tyrimai visada rodo, kad būna RA? Kaip manot, jei ne RA, kur gali slypėt priežastis? Yra problemos su stuburu.

Ačiū už Jūsų nuomones smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvarksius: 03 kovo 2011 - 18:38
Jei kraujukas nerodo RA nebus - nepergyvenk.
Pagal ati kad metus niekur nesikreipei galiu pasakyt :
Tau paprasčiausias Artritas, nu toki daug pagyvenusiu mano tetu turi. Viena kiek žinau tai nuo jaunystės. Ji amžinai plaudavo šaltu vandeniu ir šeip darže šaltoj žemėj knisosi.
Dabar pasitepliok tepaliukais. Fastum gelis tinka. ( nu ta tiotka tai tik tuopm ir gydosi, karta gyvenime buvo pas reumatologa , daugiau neina) Ar šeip koks šildantis tepaliukas.
O jei vargina nueik pas šeimos daktare prirašys paprastu vaistų nuo uždegimo..... jei matys kad reikai. visteik juk pas reumatologa siuntoimo iš šeimos daktaro reik.
Atsakyti
sveikos merginos man siandien klaipedoje padare tyrimus reikia laukt 10d atsakymo ir gyditoja pareiskia matau nuotraukoje kad daug druskos o ka tai reiskia nieko nepaaiskino beje desine ranka skauda darbas toks virtuve (darzoviu paruosimas) kazin ka ta druska daro?
Atsakyti
QUOTE(kvarksius @ 2011 03 03, 20:36)
Labas smile.gif Norėčiau pasikonsultuoti su Jumis. Jau keli metai, kai plaštakos pirštai ties sąnariais yra sustorėję, atrodo lyg būtų šiek tiek išsukti ar deformuoti. Kartais jaučiamas jų skausmas, nemalonus pirštų lankstymas, dažnai rytais. Prieš savaitę apsilankius pas ortopedą, pasiūlė pasidaryti kraujo tyrimą. Padarius, paaiškėjo, kad RA nerastas, tačiau gavau siuntima negreit pas reumatologą dėl apžiūros. Kažin, ar tyrimai visada rodo, kad būna RA? Kaip manot, jei ne RA, kur gali slypėt priežastis? Yra problemos su stuburu.

Ačiū už Jūsų nuomones smile.gif

Nesutinku su Rimuleee nuomone. man irgi taip viskas prasidejo: nuo plastakos, keli sanariai tik patino, o toliau vis dasidedavo po biski... unsure.gif , svarbiausia nedirbti dregmeje ir saltyje, o mano darbas kaip tik buvo saltyje ir dregmeje ir dar ant koju , + fisiskai pavargdavau... to pasekoje ir atsiguliau i liginire del RA. Is pradziu nerodo kai kam... dabar svarbu nepersitempti darbe. O kur dirbi? tikekimes ne lauke ir siltai? Galu gale pradejo rodyti kraujas RA rolleyes.gif doh.gif . O jaunom nebuna skausmas sanariu nuo nieko cool.gif , cia kazkas rimciau. Nebuna ta kremzle susidevejusi iki 50 metu ant tiek kad skaudetu ir Fastum gelis nepadeda. sh... tas gelis jaigu rimtas sanariu skausmas schmoll.gif
Atsakyti
Labas,mergytės 4u.gif
Kaip laikotės?
Aš kaip ir neblogai.Ta prasme pagerėjimas nuo šilto oro yra,bet toks neįtin didelis,bet geriau,negu Lietuvoje.Va,poryt eisiu tyrimų darytis,kurių,kaip minėjau man nepagailėjo-iš viso 21 lotuliukas.gif nu,neblogas tas užsienis,neblogas lotuliukas.gif
Pas reumatologę užsiregistravau tik balandžio 26d... doh.gif Oj gausiu bart...eina sau,jau dabar kinkos dreba unsure.gif doh.gif nes kai nueisiu tai jau vėluosiu 2 mėn.pasirodyt doh.gif man rodos,kad man šakės.Į ligoninę garantuotai guldys.Su drauge jau pastebėjom,kad guldo po kiekvieno vizito lotuliukas.gif Ta prasme nueini konsultacijai,pasako,kad reik gultis ir gulies po kokios sav.o problema,kad aš labai nelabai galėsiu gultis..Egzai lauks.Jau ir taip geg.12d.guluos operacijai.Tai mokykloj savaitę nebūsiu,o po to iškart anglų egzas.nu,nežinau,kaip čia prasisuksiu...Gal tarsiuos,kad tipo gulėčiau ligoninėj,bet į pamokas,bent svarbiausias išeičiau,nes man galas bus.Dabar 2,5 mėn.praleidžiu.Aišku mokausi (ne tiek kiek reikėtų blush2.gif blush2.gif ),bet mokausi.Aišku,reiks vytis grįžus,bet tikiuosi,kad nelabai daug.Šiaip nesitikiu įstot kur noriu-per daug praleidau per šiuos metus.Antrus metus neliksiu,tiesiog stosiu į kolegiją metam (galėčiau laukt,bet liksiu be sveikatos draudimo,o logiška,kad man tiesiog NEGALIMA likt be jo,nes per metus sugebėsiu kokius 5000lt prarast,jei ne daugiau). doh.gif doh.gif *****,kažkaip nelaiku aš susirgau.Ir šiaip,pas visus jaunus artritininkus tokios bėdos-nifigą neišeina mokyklos lankyt,kai per metus ligoninėj guli 10 kartų,plius dar sanatorija ir bloga savijauta... doh.gif Arba reik stot,kur nelabai noriu (nu iš bėdos galima,bet,tai nėra mano svajonė) ir gal kadanors atsiradus galimybėms galima perlaikyt egzus ir pradėt studijuoti tai,ką tikrai noriu,tik bijau,kad tokia sena būsiu,kai baigsiu... unsure.gif
Žodžiu,pasiguodžiau eilinį kartą.
Atsakyti
Magnifique, ar vartoji vaistus (tingiu ieskotis ir skaityti visa tema) blush2.gif Ar jie tau nepadeda? nes nesuprantu kam pastoviai guleti ligoninese....
Atsakyti
Aga ir man Įdomu,ko taev į ta ligonine kiša ir ką ten daro.
NU aš tai su dsavo blogais rodiklaiis namie prabuvau ir neiko. Praeita syki užšnekėjo apie sanatorija, NU tipo jai nori geros tai 1000 damoki o taip tai paprrasta gali duot.Sakau ka aš ten veiksiu...šalta patogumai ne man, skersvėjai.....dabokis.Namie šilta ir saugu, tingiu niekur neinuy, vaikai nulekia, Skauda valgyt nedarau rasis ,kas pasidaro. Gerai jaučiuos - pyragus kepu. O jei ne tai praguliu prie teliko ir praeina.

Sunrayjao tu negązdink kvarksius biggrin.gif Nu IŠ tikro kodėl jai turi būt RA , nugi engi nori kad žmogui taip prastai būtų kaip mums.... Ji jau eina pas daktarų tai priežastį ras ir nustatys. Aš tai linkėčiau kokio infekcinio artrito...na pagertų vaistu ir vsio. turėtu biški kreivus pirštus bet normaliai gyventų, ne taip kaip mes. doh.gif
Aš aišku žinau kad nebūtinai RA faktorių iš kart rodo. Mano draugės mama tai irgi žiauriai sirgoo, visai rankų visi sanariai ėjo lauk. Puse metų gydė ir nieko nerodė, galų gale ir RA prikabino.....Bet visteik pas ja pasitvirtino Infekcinis, nes kai pati surado Mikoplazmas, pagėrė vaistus tai Ra dingo per pusmetį ir dabar vasara gražu žiūrėt buvo, kai ežere su anūkėm mirko. Jau 10 metų praėjo ir jokio kito priepuolio. Tiesa žiemą nešioja 2 pirštines , o ir darba pakeitė ji virtuvėj dirbo , dabar prie popierių. Tai va tiėkkimės geriausio, o jau kaip bus taip bus, kas skirta to nepakeisi juk. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2011 03 09, 10:11)
Magnifique, ar vartoji vaistus (tingiu ieskotis ir skaityti visa tema) blush2.gif  Ar jie tau nepadeda? nes nesuprantu kam pastoviai guleti ligoninese....

Geriu tipo,geriu.Nevadinčiau to padėjimu,bet px.Ai,myli mane gydytoja labai,skyriaus vedėja irgi myli,tai ir guldo,kad paplepėt galėtume lotuliukas.gif Ir pasijuokt vizitacijose smagu lotuliukas.gif Bendros vizitacijos-tai tikrai nėra laikas visiems aptarinėt tavo sveikatą-tai laikas,kai tave norinčios paglostinėti gydytojos,turi progą tai padaryti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai va,patinku jiem labai, "beprotiškai" graži esu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ai,va draugė turi gerai atiderintą gydymą,bet still,gulasi kas 3 mėn.o kartais ir dažniau.Mes gi sugebėjom spalio gale-lapkričio pradž.kartu gulėt,tada lapkričio gale-gruodžio pradžioj vėl kartu gulėjom lotuliukas.gif tai va,draugė dabar guli,ryt paleis,tai tariamės po poros mėn.vėl kartu gult lotuliukas.gif O ko guldo-vienas Dievas težino.Iš tikrųjų,po paskutinio guldymo jau beveik save įtikinau,kad guldo vien dėl smagumo,nes kiek pamenu,tai per visą gulėjimą tik rezonansą padarė ir vsio.
Rimule,aš tai šiaip planuočiau važiuot į sanatoriją,bet nežinau.Jei remontuos klubą netyčiukais vasarą,tai nevarysiu,nes ir taip 3 sav.stacionarinės reabilitacijos ligoninėje,o jei neremontuos-jaučiu varysiu,nes labai gera pasiilsėti gryname ore.Va,vaikų sanatorijon važiuodavau,tai kaifas.Pirmą kartą aišku,viskas nauja,bet po to-jėga.Visus pažįsti,visi pažįsta tave,nu žodžiu thumbup.gif Va,2010,tai 2 mėn.sanatorijoj buvau.Na,pirmos 2 sav.buvo žiaurios,nes leido antibiotikus LABAI ŽIAURIAI NEREALIAI skausmingus..Tai uoj bleee.Kančios buvo,bet seselės pažįstamos,tai suleisdavo,nusivilkdavau iki palatos vos ne vos,paverkšlendavom su drauge ir tada ateidavo seselės subiniuko masažo daryt lotuliukas.gif Tai dėkui Dievui,paskutines dozes viena seselė į veną suleido.
Tai va,tokios patirtys su sanatorijom.Svarbiausia,kaip ir ligoninėje-nepatekti į palatą su bobutėm,nes jos-tikras košmaras.Ir visai ne dėl to,kad aš tokia jauna,nes manau nesvarbu,ar man 18 ar man 35 būtų,bet negalėčiau pakęst 2 pagyvenusių moteriškių,kurios knarkia taip,kad rodos liūtai riaumoja,arba motociklai,britvos tos doh.gif
Dėl tų tyrimų.RF pas 5% sergančių nerodo ir nepradeda niekad rodyt.O tyrimai pas mane visad daugmaž geri,aišku,man,net sergant plaučių uždegimu jie geri būna.Pas mane organizmas visai nereaguoja į infekciją.Leu norma,net mažokai pastaruoju metu ir tik ligos pradžioj buvo nemažai,CRb-geras,ENG irgi.Žodžiu viskas super,bet vis tiek artritas rentgenologiškai II-III laipsnio,funkcijos nepakankamumas irgi II-III laipsnio,aktyvumas II laipsnio.Nors rašo,kad II laipsnio aktyvumas būna,kai ENG būna 30-50,CRB 3 kartus viršija laboratorijos normą.
Atsakyti
NU jo dėl smagumo ligoninėn guldo. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Visgi manau ne dėl smagumo, o paprasčiaausiai kol jūs jaunos an vaikų amžiuje, tai čia jus seka, prižiūri. O va kai pereini į suaugusių polikliniką jauču taip nebūna. Nors juk pagrindinis daktaras yra reumatologas.

Va parašei laipsnius,o aš mislyjukad ir nežinau kokie ten pas men tie laipsniai, seniai popierius mačiau.

Išų tikro įdomu kas egrio sanatorijoj, be gryno oro.kokios ten procedūros RA tinkamos. Na vaikų sanatorijose tai vaikystėj esu buvus. gal 10 kart.IKi 16 metų . Tai fainai būdavo. O va dabar kai jau savi vaikai rūpi, tai kažkaip neišeina iš namų išlėkt.Sakiau nebent kai šilta prie jūros kas nuvežtų savaitei , pailsėt nuo chebrops. Kai jau visai sunkiai eisu,tada ir bvažiuosiu.Tik neaišku ar aš nuo namiškių ilsėsiuosa r jie nuo manes.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 03 10, 08:25)
NU jo dėl smagumo ligoninėn guldo. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Visgi manau ne dėl smagumo, o paprasčiaausiai kol jūs jaunos an vaikų amžiuje, tai čia jus seka, prižiūri. O va kai pereini į suaugusių polikliniką jauču taip nebūna. Nors juk pagrindinis daktaras yra reumatologas.

Va parašei laipsnius,o aš mislyjukad ir nežinau kokie ten pas men tie laipsniai, seniai popierius mačiau.

Išų tikro įdomu kas egrio sanatorijoj, be gryno oro.kokios ten procedūros RA tinkamos. Na vaikų sanatorijose tai vaikystėj esu buvus. gal 10 kart.IKi 16 metų . Tai fainai būdavo. O va dabar kai jau savi vaikai rūpi, tai kažkaip neišeina iš namų išlėkt.Sakiau nebent kai šilta prie jūros kas nuvežtų savaitei , pailsėt nuo chebrops. Kai jau visai sunkiai eisu,tada ir bvažiuosiu.Tik neaišku ar aš nuo namiškių ilsėsiuosa r jie nuo manes.

Aš jau beveik metai,kaip suaugusiuose lotuliukas.gif Mane vienas gydytojas vaikų ligoninėj gąsdino,kad suaugusiuose manęs niekas taip nemylės,kaip čia (Vaikų Ligoninėj) myli.Ale nepastebėjau faktiškai skirtumo lotuliukas.gif Visur mane myli,ir ten ir čia.
Man tų laipsnių vaikų ligoninėj nė nerašė.Va,kai pas suaugusius patekau-žiūriu,kad laipsniai atsirado lotuliukas.gif
Sanatorijoj sąnariam skiria kineziterapiją,purvą,mazažus,magnetą,ultragarsą,tensą (šitas mano beveik mylimiausias),mikro bangas,baseine mankštą,perlines voneles,vonią su jūros druska,o daugiau...mhm.net nežinau.
Atsakyti
klausyk o kokia nauda iš tu proceduru sanariukam, nu ka tau daktare sake ,kai siunte.Aš kažkaip nepaklausiau blush2.gif o įdomu, nes jei naudos yra tai gal reiks pasiryžt ir nuvažiuot
Atsakyti