Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

QUOTE(pim @ 2011 03 15, 23:32)
Bet, kaip suprantu, tai niekas nepadėjo? 4u.gif Aš taip pat apie medų ir cinamoną skaičiau, galvoju pabandysiu, turiu tikro lietuviško medaus. Blogiau nebus.

O dėl folinės rūgšties, kad ji artritui, tai aš ją nuo praėjusių metų birželio geriu, nes planavom  nestuke.gif bet gal artritui kitokios dozės, nes aš nepajaučiau jokio palengvėjimo schmoll.gif
4u.gif  4u.gif  4u.gif
Man kai skauda jau taip rimtai sąnarius, tai aš net nepavairuoju schmoll.gif Tiesiog su dešine ranka sunku junginėti bėgius, neturiu jėgų..
Aš jį gersiu irgi šeštadieniais, tik dabar man gyd. liepė išgerti, kad penktadienį pasidaryčiau kraujo tyrimą ir būtų matyti, kaip mane veikia vaistai. Aš šiandien tokia energinga jaučiuosi, nežinau ar gali būti, kad vaistai taip galėjo "parišti" viską cool.gif Netobulai, bet labai gražiai lankstosi sąnariai ir neskauda man jų beveik.
Dar norėjau paklausti ilgiau sergančiųjų: Kaip dažnai kartojasi tie paūmėjimai? Ar vaistus nuolat vartojat ar tik per tuos paūmėjimus? 4u.gif Aš labai noriu kuo greičiau atsikratyti to aktyvaus artrito, kad galėtume vėl planuoti nėštumą. Gal kuri turit patirties?

Aš seniau irgi daug ko negalėdavau daryt,kai taip skaudėdavo,ale ir šuo kariamas pripranta...
Kaip dažnai kartojasi paūmėjimai?Dėja atsakyt negaliu,nes pas mane atsitraukimų normalių nebuvo...kaip sėdi tas artritas,taip sėdi pas mane.O tokių,kaip sakanti pablogėjimų,kai skauda rodos viską ir nesikeli iš lovos porą dienų,Lietuvoj būna porą kartų per mėnesį maždaug,bet kartais rečiau,kartais dažniau...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 15, 23:48)
Aš seniau irgi daug ko negalėdavau daryt,kai taip skaudėdavo,ale ir šuo kariamas pripranta...
Kaip dažnai kartojasi paūmėjimai?Dėja atsakyt negaliu,nes pas mane atsitraukimų normalių nebuvo...kaip sėdi tas artritas,taip sėdi pas mane.O tokių,kaip sakanti pablogėjimų,kai skauda rodos viską ir nesikeli iš lovos porą dienų,Lietuvoj būna porą kartų per mėnesį maždaug,bet kartais rečiau,kartais dažniau...

Man irgi panašiai taip 2kart per mėnesį. Sakau, gal nuo vaistų pasitvarkys nors kiek..
Viltis durnių motina smile.gif
Atsakyti
Va, tiesa, pasirodo dar yra gydymo įstaiga IIIlygio,kur nereikia pas gydytojus 3 mėn.laukt.Va,mama skambino į Greitosios pagalbos ligoninę mane pas ortopedą užregistruot dėl klubo,tai sakė,kad dabar registruoja Kovo 23d.Ir sako: -Mes taip ir registruojam.Pirmadienį,maždaug kitai sav.mano atveju kitam treč.nes tas gydytojas tik trečiadieniais konsultuoja.
Eina sau.Apšalus likau.Tipo man reiks Balandžio 18d. paskambint,kad 27d. patekčiau..Patikėt sunku... g.gif
Atsakyti
Pimman iš pradių nuo metrodeksato irgi rodėsi jog soparnai užaugo.... bet aš kai gėriau tai man jausdavosi kad vaistų pakanka tik 2 dienom, paskui triačia jau prasčiau ir paskutine penktadieni tai jau visai prastai būdavo, ... bet geriant tolyn vaistus na po mėnesio tai man ju nau pakakdavo iki šeštadienio, tik penktadieni taip sunkoka būdavo, darbų neplanuodavau ir šeip labiau ilsėdavaus, kad nuskausminamųjų nereiktų gert. Bet man tas vaistas nesustabdė vistiek uždegimo, begerdama gavau nauja uždegima , daktarė pasakė,kad naujas uždegimas eina ir pakeitė vaistus.... nu čia kai šalčiai -22 buvo, pakako išvažiuot mašina prie -16 ir vsio rankutėm.

O šeip paskaičiavus man dar irgi nebuvo normaluas pagėrėjimo, vaistų dar nenutraukiau nors geriau jau 9 mėnesisu. Na paskaičiavau kad ir kaip padoriai jaučiausi , bet kiekviena mėnesi maždaug 1 priepuolis būna, jis mane savaitei normaliai atjungia o antra savaite atsipaipalioju po biški...paskui dvi savaites maždaug normalaii( na aišku ne kaip sveika, bet gyvent galima ) ir tada apiat koks galas atsisalko.

Va kad ir dabar... jau taop gerai jaučiaus ale metyt gripas kimba ar kas, tai su tuo gripu visus sanariaus sakuda, šyrit vaikus vežiau tai sunkokai bėgi atgalini įjungt doh.gif skambinisu,kad parsivilktų pėsčios..... reik matyt paguliėnt pora dienų. Bijau kad gripozė kaip užlenks tai bus ir sanariam naujas uždegimas.... ir taip jau nuskausminamus ryju,kaip čiurnos skauda.O jau neskaudėjo koki mėnesi.

o prisiminiau nuo ko čiurnu skuasmas parėjo verysad.gif nugi praeita savaite kaune buvom, tai pasiprašiau i mega ,kad nuvežtų, prasiėlkiau po parduotuves, skurliukų , apžiūrėjau.... o blogiausia kad nieko neusipirkau verysad.gif o kojos tai va sabvaite ir skauda. Mano vyrukai juokisa, kad mama "prisilakstė ".

Na kas dėl medaus tai nežinau ar jis padeda ax.gif mūsų uoųšvis bityna laiko, tai pas mus medus kibirais vartojamas, vietoj saldainių..... ir nep[asakyčiau kad geriau būtų...nes aš jo visalaik daug vlgau.
Pastebėjau tik viena, kad viegi kai pamirštu vandens gert iškart blogiau ir jaučiuos. Šeip man sunku pisiverst vandeni gert, man kažkaip nesinori, tai būna kad savaitėle pamirštu..nu tada skausmai ir pareina. Na bet gal sutapimas.
Atsakyti
Dėl vandens,tai man šiaip savijauta prstėja,kai mažai geriu,nes aš visad buvau pripratus apie 3l.gert per dieną,tai sakė visi,kad super,kad tiek geriu.Bet kai susirgau arterine hipertenzija (aukštu spaudimu),tai tipo perskaičiau,kad reik ribot labai skysčius,pagal mano situacija,tai juos per pus sumažint,nes reik ne daugiau,nei 1,5l.Tai pradžiai gėriau tiek pat..maždaug tuos 3l.bet pastaruoju metu,kokius 2-3mėn.pastebėjau,kad patinus visa būnu,kai tiek vandens geriu,tai dabar lyg ir apmažinus apie mėnesį buvau,bet matau,kad vėl nebekontroliuoju savęs,nes taip išeina,kad galiu tik tiek išgert,kiek man reikia tabletėm visom nuryt,nes dabar pradėjau dalint tablečių gėrimus,nes visad paimdavau ir visas susiversdavau burnon ir vienu gurkšniu vandens nurydavau.Dabar derinu ir geriu per 2 kartus,nes vienos 2 netinka su kitom.Tai iš vis tabletes geriu 5 kart per dieną,jei viskas gerai ir kas kartą stikline užgeriu doh.gif doh.gif
Atsakyti
nu jo... ior situacija pas tave.
Mano uošvis tai stengiasi daugiau vandens gertkai jam spaudimas pakyla, nu bet manau jis daugiau 1,5l neišgeria.

O va vandens stoka tai priveda iki imuninės sistemos streiko.... va tik ka persaičiua. Užtat kelinta syk jaučiu,kaip tik pamirštu vanbdeni gert taip ir prastuyn viskas.

Man tai blogai ,kad skrandis nuo daug vandens paprastai sustreikuoja, pakyla rūgštis ir prasideda uždegimas, daug galiu išgert tik šarminio vandens, pirkdavau pokučiuose kalci kuris vandeni šarmina, tai to galėjau po 2 litrus išpumt (nors neskanus ) o va paprasto neišeina niekaip.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 03 16, 16:40)
nu jo... ior situacija pas tave.
  Mano uošvis tai stengiasi daugiau vandens gertkai jam spaudimas pakyla, nu bet manau jis daugiau 1,5l neišgeria.

O va vandens stoka tai priveda iki imuninės sistemos streiko.... va tik ka persaičiua. Užtat kelinta syk jaučiu,kaip tik pamirštu vanbdeni gert taip ir prastuyn viskas.

Man tai blogai ,kad skrandis nuo daug vandens paprastai sustreikuoja, pakyla rūgštis ir prasideda uždegimas, daug galiu išgert tik šarminio vandens, pirkdavau pokučiuose kalci kuris vandeni šarmina, tai to galėjau po 2 litrus išpumt (nors neskanus ) o va paprasto neišeina niekaip.

Jei kyla rūgštis,vadinasi namie vanduo rūgštus.Bandyk tiesiog perfiltruot jį,turėtų rūgštys pasišalint ir viskas normaliai būt.Na,einu aš bandyt pas gydytoją patekt.Susirašiau lapuką tokį dailų biggrin.gif Ten registratūros dirba tik 1 moteris,kuri moka 5 žodžius angliškai,kiti iš vis nekalba Tai google vertėju iš anglų į ispanų išverčiau,nurašiau ir paduosiu tą lapuką registratūroj,tegu daro ką nori biggrin.gif lotuliukas.gif Grįžus parašysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 03 16, 01:32)
Dar norėjau paklausti ilgiau sergančiųjų: Kaip dažnai kartojasi tie paūmėjimai? Ar vaistus nuolat vartojat ar tik per tuos paūmėjimus? 4u.gif Aš labai noriu kuo greičiau atsikratyti to aktyvaus artrito, kad galėtume vėl planuoti nėštumą. Gal kuri turit patirties?

As geriu vaistus kiekviena diena, nes kitaip nepaeiciau. Kai pradejau planuoti vaikeli, reumatologe liepe atsisakyti visu vaistu ir gerti galima buvo tik Medroli. 2 men reikejo apsivalyti nuo metotrexato, tada jau pradejau meginti pastoti. Deja, bet nepastojau apie 10 men. tad gerdavau po 3 tabletes medrolio, kitaip negalejau.... paskui pastojau ir samoningai mazinau medroli iki 2 tabl, bet vistiek skaudejo verysad.gif , o po biski po biski tas skausmas mazejo... uzteko ir vienos tabl. , po to 0,5 tabl. o kai buvau 7 men. nescia is viso sugebejau be tabl apseiti, nes neskaudejo.... kai pagimdziau, buvo normalia, bet praejus 3 sav vel grizau prie vaistu, nes vaikeliu reikia rupintis, negali guleti istisa, tad vel pradejau visus vaistus vartot verysad.gif . maitinima krutimi nutrauti teko verysad.gif . na bet nesiskundziu, buvo verta visa tai iskesti... noriu antro vaiko, iskesiu jai reikes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunrayja: 16 kovo 2011 - 20:14
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 16, 19:13)
Jei kyla rūgštis,vadinasi namie vanduo rūgštus.Bandyk tiesiog perfiltruot jį,turėtų rūgštys pasišalint ir viskas normaliai būt.Na,einu aš bandyt pas gydytoją patekt.Susirašiau lapuką tokį dailų biggrin.gif Ten registratūros dirba tik 1 moteris,kuri moka 5 žodžius angliškai,kiti iš vis nekalba  Tai google vertėju iš anglų į ispanų išverčiau,nurašiau ir paduosiu tą lapuką registratūroj,tegu daro ką nori biggrin.gif lotuliukas.gif Grįžus parašysiu  rolleyes.gif

Norejau vis paklausti: ar gydymas ten tau nekainuoja? blink.gif idomu cia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunrayja: 16 kovo 2011 - 20:47
ačiū, kad dalinatės patirtimi 4u.gif sveikatėlės visoms 4u.gif
šiuo metu aš geriu tik po pusę tabl. per dieną medrolio, tikiuosi didinti dozės nereiks ir apskritai, kad kuo greičiau pasitrauktų tas uždegimas doh.gif verysad.gif Ir taip nuo praėjusių metų jau "darbuojamės" dėl nestuke.gif o čia dar ir pristabdyt teko dėl ligos.. iškęsiu aš viską, kad tik būtų ką sūpuot.. Vadinasi dar teks ir organizmą apvalyti nuo gydymo, nusimato ilgas procesas.. Pirmadienį skambinsiu išsiaiškinti kaip mano kraujas atrodo, ar padeda nors kiek vaistai..
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2011 03 16, 20:46)
Norejau vis paklausti: ar gydymas ten tau nekainuoja? blink.gif  idomu cia g.gif

Nekainuoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif Turiu tą Europos sąjungos sveikatos draudimo kortelę.Tipo su ja skubioji pagalba nemokama lotuliukas.gif Bet nuėjau į tą urgencias centrą.Pasakiau registratūroj,kad reikia pas gydytoją,padaviau kortelę ir dok.užpildė lapus visokius ir vsio.Nuėjau pas gydytoją,pasakiau,kad sergu artritu,geriu sulfasalaziną ir reikia pasidaryt tyrimus.Pasiklausė kokių reik.Nors angliškai mažai ji kalba,bet suprato žodžius liver,kidney ir full blood and urine. lotuliukas.gif Tai kaip sakiau-paskyrė krūvą biggrin.gif Visus bilirubinus,visus trigliceridus,lipidus ir visokius kitokius.Šiaip buvau pamiršus pasakyt,kad CRB reik,bet ir tą paskyrė neprašyta.Pasiklausiau ar mokami bus-pasakė,kad ne. lotuliukas.gif Nors Lietuvoj sakė,kad nedengia tyrimų ir panašiai sergant lėtinėmis ligomis lotuliukas.gif doh.gif Nu jo,buvau nuėjus,kaip visad vos nuėjau,pasakė,kaip visad...manana doh.gif doh.gif Tai ryt bent normaliai jau užrašė vizitui pas gydytoją,tai bent esu tikra,kad nebepasakys vėl manana,nes pas tuos Ispanus (bent jau Kanariečius),viskas yra manana doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 03 16, 22:57)
ačiū, kad dalinatės patirtimi 4u.gif sveikatėlės visoms 4u.gif
šiuo metu aš geriu tik po pusę tabl. per dieną medrolio, tikiuosi didinti dozės nereiks ir apskritai, kad kuo greičiau pasitrauktų tas uždegimas  doh.gif verysad.gif Ir taip nuo praėjusių metų jau "darbuojamės" dėl  nestuke.gif o čia dar ir pristabdyt teko dėl ligos.. iškęsiu aš viską, kad tik būtų ką sūpuot.. Vadinasi dar teks ir organizmą apvalyti nuo gydymo, nusimato ilgas procesas.. Pirmadienį skambinsiu išsiaiškinti kaip mano kraujas atrodo, ar padeda nors kiek vaistai..

Pamatysi, viskas bus gerai thumbup.gif . Tik tiek medrolio vartoji: man cia labai mazai blink.gif . Dabar vartoju 2 tabl po 4 mg. o metotrexato 3 tabl po 5 mg. ir dar Movali nakciai isgeriu kad jausciausi gerai is ryto rolleyes.gif .... neskaitau informaciniu lapeliu, nes visai depresija uzpultu... o visos ligos nuo nervu biggrin.gif , tad nereikia nervuotis
Atsakyti