QUOTE(Chiara @ 2007 01 05, 11:40)
Nendre, jau is ko - si ko, is taves uzsipuolimo nesitikeciau
As ir galvoju, kad tikejimas - tai vidine busena. Kai tiki be islygu, visa savo galva ir sirdimi. Kai nekvestiuonuoji (kaip cia kazkas pasake
) tikejimo tiesu (ko is tiesu ir reikalauja baznycia).

As ir galvoju, kad tikejimas - tai vidine busena. Kai tiki be islygu, visa savo galva ir sirdimi. Kai nekvestiuonuoji (kaip cia kazkas pasake

Žiūrėk dabar kaip aš galvoju. Tu sakai kai tiki be išlygų ir nekvestionuoji tikėjimo tiesų. Bet juk mes visų jų iki galo ir nežinom. Kiek sunaikintų apaštalų raštų yra tos pačios bažnyčios (čia neturiu uomenį davinčio kodo) patys mokslininkai - archeologai atranda juos. Mes nežinome ką iš tikrųjų mokino tas pats Jėzus, visų versijos kitokios, kurio iš apaštalų teisinga, tik tų atrinktųjų kurie pateko į bibliją, naująjį testamentą? Nesamonė, tai kad aš leidžiu sau priimti dar ir kitų apaštalų tiesas (kurių nežinau, bet deja jų niekas nežino, o gal būtent dėl to kad kažkam iš sutanuotų nepatiko kitokia tiesa? Gal tai buvo būten vaikus tvirkinanti sutana?)
Nežinau, aš manau, kad tikėjimas turi būti toks koks tau priimtinas, taip kaip yra visokių jų rūšių ir jos kažkada atsirado žmonių galvose (tas pats liuteronizmas) ir buvo naujovė, kodėl aš negaliu tikėti taip kaip man norisi ir sakyti kad aš tikiu vien dėl to kad nepriimi kai kurių taisyklių.
Nuėjau daryti valgyti ir pagalvojau, aš gi eretikė gaunuosi