Įkraunama...
Įkraunama...

Gilesni pamąstymai...

QUOTE(Chiara @ 2007 01 05, 11:40)
Nendre, jau is ko - si ko, is taves uzsipuolimo nesitikeciau  biggrin.gif
As ir galvoju, kad tikejimas - tai vidine busena. Kai tiki be islygu, visa savo galva ir sirdimi. Kai nekvestiuonuoji (kaip cia kazkas pasake  mirksiukas.gif ) tikejimo tiesu (ko is tiesu ir reikalauja baznycia).

Žiūrėk dabar kaip aš galvoju. Tu sakai kai tiki be išlygų ir nekvestionuoji tikėjimo tiesų. Bet juk mes visų jų iki galo ir nežinom. Kiek sunaikintų apaštalų raštų yra tos pačios bažnyčios (čia neturiu uomenį davinčio kodo) patys mokslininkai - archeologai atranda juos. Mes nežinome ką iš tikrųjų mokino tas pats Jėzus, visų versijos kitokios, kurio iš apaštalų teisinga, tik tų atrinktųjų kurie pateko į bibliją, naująjį testamentą? Nesamonė, tai kad aš leidžiu sau priimti dar ir kitų apaštalų tiesas (kurių nežinau, bet deja jų niekas nežino, o gal būtent dėl to kad kažkam iš sutanuotų nepatiko kitokia tiesa? Gal tai buvo būten vaikus tvirkinanti sutana?)
Nežinau, aš manau, kad tikėjimas turi būti toks koks tau priimtinas, taip kaip yra visokių jų rūšių ir jos kažkada atsirado žmonių galvose (tas pats liuteronizmas) ir buvo naujovė, kodėl aš negaliu tikėti taip kaip man norisi ir sakyti kad aš tikiu vien dėl to kad nepriimi kai kurių taisyklių.

Nuėjau daryti valgyti ir pagalvojau, aš gi eretikė gaunuosi biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 05 sausio 2007 - 11:54
QUOTE(Nendrė @ 2007 01 05, 11:51)
Nuėjau daryti valgyti ir pagalvojau, aš gi eretikė gaunuosi  biggrin.gif  doh.gif

O gal filosofe? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2007 01 05, 11:58)
O gal filosofe?  lotuliukas.gif

Gal... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Bet gi net kunigai (kalbu tik apie tuos, kurie klauso ir galvoja, o ne tik kumsciais mosuoja ir vaikus tvirkina) sako, kad kunigas nera galutine instancija, kunigas ne teisejas...virs kunigu yra Dievas....ir svarbu ne su kunigu nesusipykti, o su Dievu.....cia ir yra laisva zmogaus valia.....nu nezinau - net gana dideles nuodemes ispazinus kunigui nebuvau isbarta ar pasmerkta...ne karto nebuvau aprekta, kad nevaikstau i Baznycia kiekviena sekmadieni, kad ispazinties nueinu geriausiu atveju viena-du kartus per metus, o kartais kai su savim nesutariu ir keleta metu neinu ispazinties.....atsilikusi Baznycia - ner jokiu abejoniu....bet negaliu sakyti, kad visgi as ju visiskai nesuprantu, kai jie pasisako pries abortus, pries ivf....nu isivaizduokit ka kalbetume apie Baznycia, jei jie sakytui darykit ka norit, ypac kas liecia gyvybe....o kad tokie kategoriski - as sutinku, kad moraliniuose dalykuose islygu nera....man paciai cia yra tik dvi spalvos...nes jeigu pradesi ieskoti pustoniu, labai greitai isnyks takoskyra tarp gera ir bloga....
beje, dar syki pakartosiu, kad tie "mano" kunigai tai a.a. Vasiliauskas - gaila nebespejau apie ivf su juo pasneketi....dabar kun. Doveika, internetu yra ne karta padejes vyskupas Tamkevicius.

be abejo, mane piktina, kai Baznycia, "stumdama" savo nuostatas manipuliuoja tamsuomene...

beje, i visokius ritualus, blizgucius ir grieztas apeigas ziuriu labai na gal net pasiputeliskai....bet manau, kad visa tai reikalinga kaip kazkas cia minejo panasu zodi - masems....tiems, kas dar nesugeba pagal savo dvasini lygmeni susikurti Baznycios sirdyje, jiems reikalingi tie ritualai, kad jie bent MECHANISKAI atliktu tuos apsivalymo aktus, kad bent pabutu dvasingoj aplinkoj ir kad tegul ir nepazistami zodziai gultu kazkur i pasamone....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 05 sausio 2007 - 12:41
QUOTE(Daiva @ 2007 01 05, 12:38)
beje, i visokius ritualus, blizgucius ir grieztas apeigas ziuriu labai na gal net pasiputeliskai....bet manau, kad visa tai reikalinga kaip kazkas cia minejo panasu zodi - masems....tiems, kas dar nesugeba pagal savo dvasini lygmeni susikurti Baznycios sirdyje, jiems reikalingi tie ritualai, kad jie bent MECHANISKAI atliktu tuos apsivalymo aktus, kad bent pabutu dvasingoj aplinkoj ir kad tegul ir nepazistami zodziai gultu kazkur i pasamone....

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku. Pas vyrą yra dvi bobutės, abidvi vaikšto į bažnyčią kiekvieną sekmadienį. Bet vat turiu du akivaizdžius pavyzdžius ką reiškią tikras tikėjimas. Viena gryžusi iš bažnyčios tuoj užsipuola dėl ko nors rėkti, eina ir iš žvilgsnio matosi, kad ieško prie ko čia prikibti. Kita gryžta išsišiepusi, papasakoja kaip ėjo, kaip jai užleido vietą, kaip jai padėjo, visus palaimina. Viena eina mechaniškai į bažnyčia, tam kad turėtų ką veikti, o kita dėl to kad tikrai supranta kodėl ten eina.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 01 05, 13:38)
net gana dideles nuodemes ispazinus kunigui nebuvau isbarta ar pasmerkta...ne karto nebuvau aprekta, kad nevaikstau i Baznycia kiekviena sekmadieni, kad ispazinties nueinu geriausiu atveju viena-du kartus per metus.....

Prieš vestuves ėjau išpažinties. Kunigas, kai sužinojo, kad nebuvau 13 metų, kai pradėjo rėkti g.gif Nei nesiklausė, ką jam sakau. Žinoma, kunigas tik žmogus.

O dabar nebeičiau, nes vėl per 13 metų tiek griekų pridariau, kad mėnesį reiktų eiti keliais aplink bažnyčią lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai sakyciau, kad mes gimeme zmonemis, vyrais ar moterimis...man kazhkaip svetima gimti kataliku smile.gif gimti katalikishkoje aplinkoje ar sheimoje tai suprantu..bet gimti kataliku? .... (diskutuojam) biggrin.gif

QUOTE(redute @ 2007 01 04, 18:54)
turiu savo Dievo modelį, katalikais mes tik gimėm...

Papildyta:
religinis tikejimas..mano akimis yra paklusimas.... jau reshiu dabar, atleiskit kam nepatiks...mano galva religija yra pirmoji zmoniu valdymo forma su pirmais (ir turiu pripazhinti tobulais, paprastais bet tobulais) istatymais (isakymais)

QUOTE(Nendrė @ 2007 01 05, 12:34)
Chiara, o kas tada yra tikėjimas?

Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 01 05, 16:08)
...mano galva religija yra pirmoji zmoniu valdymo forma su pirmais (ir turiu pripazhinti tobulais, paprastais bet tobulais) istatymais (isakymais)

Religija - taip, bet asmeninis žmogaus tikėjimas, turiu uomenį tikėjimą ne bukai nesusimąstant - ne. Jei man taisyklė nepriimtina aš jos nevykdysiu ir manau tas kažkas mums ir davė protą kad mąstytumėm, o ne sektumėm aklai kažkam iš paskos.
Atsakyti
QUOTE(Nendrė @ 2007 01 05, 18:49)
Religija - taip, bet asmeninis žmogaus tikėjimas, turiu uomenį tikėjimą ne bukai nesusimąstant - ne. Jei man taisyklė nepriimtina aš jos nevykdysiu ir manau tas kažkas mums ir davė protą kad mąstytumėm, o ne sektumėm aklai kažkam iš paskos.

trumpai, jei nevykdai - nuodėminga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2007 01 05, 16:40)
Prieš vestuves ėjau išpažinties. Kunigas, kai sužinojo, kad nebuvau 13 metų, kai pradėjo rėkti  g.gif Nei nesiklausė, ką jam sakau. Žinoma, kunigas tik žmogus.

Mano mama irgi ėjo išpažinties po tiek metų. doh.gif Bet išrišimą gavo.Manau, kad tai priklauso pas kokį kunigą patenki. g.gif
Atsakyti
Mano draugei gydytojas tai taip pasake : "Jei nori pastoti tai reikia tau polivitaminu" Kai si nesuprato ka cia reiske tai leptelejo kad keisk vyra... Tai moteriske liko nesupratusi... Va tau ir gydytoju pagalba
Atsakyti
Nors jau senai skaitau forumo temas , darausi tyrimus , neuzilgo daris laposkopija, nes negaliu pastoti jau 7 metai. Pagalvoju pastoviai ar Dievas egzistuoja tikrai. Tiksliau negalvoju o verkiu... Jei jis butu... negu mes kas kiekviena menesi verktume sulaukusios menesiniu??? O moterys kitos darytusi aborta po aborto??? Argi siam pasauly yra teisybe??? Mes paaukotume viska kas brangiausia kad pastotume o kitos uz simteli naikina tai ko negalime tureti... Atsiprasau nes per asaras nebegaliu rasyti... Nors tiesa sakant apie 4 metus asaros buvo visos isverktos...o dabar vel is naujo...
Atsakyti