Įkraunama...
Įkraunama...

Gilesni pamąstymai...

galiu paaiskinti smile.gif nuejau i bazhnycios chora, nes pakviete kaimyne, kuri ten lankydavo, sake vaziuos i Roma, ir as nuejau smile.gif dainuoti visada megdavau, todel buvo smagu smile.gif juolab turiu klausa..tada turejau ir gera balsa, o kai man leido solo dainuoti..bet ne psalmes o Magdalenos arija..as kaifavau nuo dainavimo..beje ir akustikos reiketu nepamirshti bazhnycioj biggrin.gif

Tiesiog visada galvojau, kad bažnyčios chore gieda super tikintieji, šiaip įdomu buvo sužinoti, kad ne. Akustika tikrai superinė, aš kartą Bachą turėjau groti vargonais vien tam, kad kaip mokytoja sakė, pajusčiau ką reiškią iš tikrųjų Bachą groti, bet tada kažkas neišėjo, taip gaila buvo.

ar galima dainuoti, jeigu nera tikejimo? man tai nebuvo psalmes aukstinancios Dieva (matyt del to ir sakau dainuoti, o ne giedoti)...man tai buvo ...kaip as sakydavau.."chia mano mylimiausias gabalas..."Dieeeevas aukshtyyybese..." as tiesiog dainavau ir tiek smile.gif yra zhodzhiai, yra tikejimas...yra zhodzhiai su tikejimu, yra zhodzhiai be tikejimo.

Sutinku visiškai. VIenas dalykas yra tikėjimas, kitas dalykas yra tiesiog dainavimas. Tik man visada atrodydavo, kad kai tiki tuo ką dainuoji, dainavimas tampa visai kitoks, gilesnis ir tikresnis.

taip... man patiko procesas jeigu taip galima ishsireikshti smile.gif beje kartais man dar ten patikdavo aplinka..didinga kazkokia..keista..visu garbinama.. nera daugiau tokiu vietu visuomeniniu, tiesa? be abejones kartais ir kunigu zhodzhiai patikdavo, yra juk ir gyvenimishku pamokymu smile.gif

Didinga aplinka? Aš apie tai jau minėjau, įėjus į bažnyčią irgi jaučiu kažką tokio, net nežinau kaip pasakyti, kažkokią ar tai ramybę, ar kažką tokio švelnaus, nežinau. Sakau man atrodo, kad ta vieta maksimaliai išvalyta nuo išorinių dirgiklių ir visokių blogumų. Man tie kunigų žodžiai kartais patinka ne dėl to kad juos pasakė kunigas, o dėl to kad buvo pasakyti protinga mintis, o kartais juokas suima kai skaito iš naujojo testamento (atrodo kad iš ten) ir ten yra tokia vieta....... susikišo (ar tai išsitraukė, dabar jau neatsimenu) kardą iš makšties.

tu gal pasakysi, kad as blogai dariau..kitas to nepasakys

Kodėl turėčiau taip sakyti? Jei eitum ir spjaudytum bažnyčioj, pasakyčiau. Tu nesmerki manęs dėl mano tikėjimo, aš nesmerksiu tavęs. TIk man įdomiai skamba. Man atrodo kad tu tiki bet savotiškai ir taip kaip tau atrodo, lygiai taip ir aš sakau, turiu savo tikėjimo taisykles, tikiu taip kaip aš manau man reikia tikėti.

lygiai taip pat galetum manes paklausti, kodel as visa vaikyste kaime su vetiniais vaikais pas klebona namuose leisdavau, eileraschius sakydavau, daineles dainuodavau, bendraudavom..itin smagu buvo..bet as neturejau tikejimo...tiesiog neturejau, nebuvo iskiepytas, neatsirado neskiepijamas, o suaugus filosofija ir mano i tikejimo puse nepakrypo, nes religijos prigimties suvokimas mano yra matyt kitoks smile.gif

Man irgi neskiepijo, pati iki visko priėjau. Aš maža būdama kunigui (tada dar buvo tik kunigas) Vasiliauskui barzdą skutau, prisižvengėm tada.

Beje kai aš papasakojau jums, kodėl tikrai žinau kad turėsiu leliuką, tu manęs neišjuokei, nors kaip suprantu galėjai, jei netiki Dievu ar Marija (ar kuo ten net nežinau). Tai aš tau dvigubai už tai dėkinga tada esu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 04 sausio 2007 - 16:15

... man visada atrodydavo, kad kai tiki tuo ką dainuoji, dainavimas tampa visai kitoks, gilesnis ir tikresnis.

gilesnis ir tikresnis dainavimas gali buti ir kai dainuoji ish shirdies, o ne ish tikejimo smile.gif chia priklauso i ka isijauti, ar i zhodzhius, ar i muzika, arba i abu kartu smile.gif akustika sita reikala dar labiau sustiprina smile.gif

Beje kai aš papasakojau jums, kodėl tikrai žinau kad turėsiu leliuką, tu manęs neišjuokei, nors kaip suprantu galėjai, jei netiki Dievu ar Marija (ar kuo ten net nežinau). Tai aš tau dvigubai už tai dėkinga tada esu.
[/quote]

stengiuosi gerbti kiekvieno zhmogaus pasirinkima..sakau stengiuosi nes visko pasitaiko..ir izheidzhiu gi kazhka.. mane forumas, ir ypac bendravimas su tokia gausybe merginu priverte susimastyti kas yra tolerancija, kas yra pagarba, kas yra pasvertas zhodis.

tipo gerbiam viena kita, ane nendre? biggrin.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 01 04, 16:23)
tipo gerbiam viena kita, ane nendre?  biggrin.gif  lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif  wub.gif

notworthy.gif drinks_cheers.gif Matyt gerbiam jei nesidraskom viena kitai akių. Alia kaip faina žinoti, kad tave kažkas gerbia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrė: 04 sausio 2007 - 16:32
Puiki tema, liuks pamąstymai....net ir pačiai įdomu pasidarė, o kaip aš pati tikiu?

aš pati ilgai buvau kritiškesnės nuomonės apie bažnyčią (o gal geriau pasakyti visai apie tai nemąstydavau) tol kol neradau tokios, kur man patinka, kur kunigo žodžiai eina į širdį ir kuris retai "užlenkia" su pamokslu, kol nepajutau, kad man ten patinka ir labai gera ateiti, palinkėti ramybės kažkam....
sakyčiau liko tik tradicinės išpažinties barjeras, bet kiek ją teko atlikti seniau, niekada niekas negroomojo...net kai pasakiau, kad mylejomes iki vestuviu biggrin.gif

jaučiuosiu ramesnė tikėdama, gal ir šiaip geresnė tapau blush2.gif
ir aišku turiu savo Dievo modelį, katalikais mes tik gimėm... tradicijas stengiuosi gerbti, bet sutinku, kad yra aibė "negerumų" šioje religijoje, bet turbūt tų negerumų yra ir kituose tikėjimuose. jei būtų ideali viską paaiškinanti ir įrodoma tiesa, visi ja ir tikėtume, Bet jos nėra.

Tikrai smagi diskusija. 4u.gif

kunigas vieną kartą per mišias sako, "net jei netikite ir čia atėjote yra gerai, nes užduodate sau klausimus apie tikėjimą ir bla bla". na tiksliai neatkartosiu, bet esmė, kad OK, kad mes kažkuo abejojam ir kvestionuojam kai kurias religines normas.
Atsakyti
Cia tai is viso geras, baznycia netuokia nes negali turet vaiku g.gif
As siap tai tikiu, kad kazkokios jegos auksciau musu yra, nueinu i bazycia bet tik tyliai sau pasimelsti, o kunigais tai nepasitikiu bet dabar kai paskaitau kiek tarkim cia esanciu nori leliu, ir sitiek problemu yra, tai pagalvoju kurgi tas Dievulis blyn.
O kas del choro, tai cia jau thumbup.gif . Galiu pritart, kad baznycioj labai smagu giedot, lankiau misru chora (ne baznycios), tai ypac ziauriai patikdavo Kaledines giesmeles wink_3.gif
Atsakyti
dainininkiu jau turim nemazhai pasirodo biggrin.gif belieka dabar kad atsilieptu chorvede ir musu nesulaukianciu gandro choras bus paruoshtas drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

QUOTE(gitaniux @ 2007 01 05, 00:32)
O kas del choro, tai cia jau  thumbup.gif . Galiu pritart, kad baznycioj labai smagu giedot, lankiau misru chora (ne baznycios), tai ypac ziauriai patikdavo Kaledines giesmeles wink_3.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 04 sausio 2007 - 23:55
QUOTE(euromergele @ 2007 01 04, 23:47)
belieka dabar kad atsilieptu chorvede ir musu nesulaukianciu gandro choras bus paruoshtas  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif

pažįstu bent porą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(redute @ 2007 01 04, 17:54)
jaučiuosiu ramesnė tikėdama, gal ir šiaip geresnė tapau  blush2.gif
ir aišku turiu savo Dievo modelį, katalikais mes tik gimėm... tradicijas stengiuosi gerbti, bet sutinku, kad yra aibė "negerumų" šioje religijoje, bet turbūt tų negerumų yra ir kituose tikėjimuose. jei būtų ideali viską paaiškinanti ir įrodoma tiesa, visi ja ir tikėtume, Bet jos nėra.

kadangi diskusija baigia išblėsti, tai pilstelsiu žibalo lotuliukas.gif
aš nesutinku, kad mes gimėm katalikais, taip mūsų tėvai gal katalikai, visuomenė aplinka katalikai, o mes tik po krikšto galim pradėt save tapatinti su kataliku ir tai dar reikia šiek tiek supratimo...
man daug smagiau manyti, kad gimęs lietuvis pirmiausia pagonis, paklusęs gamtos jėgoms, o tik paskui buvo priimtas į katalikus (nu čia kaip pionierius) lotuliukas.gif

o dėl spermos lotuliukas.gif Aga, galėčiau tau trumpam paskolinti savo vyrą, jis su gera sperma lotuliukas.gif dėl jūsų ir gero tikslo nieko negaila mirksiukas.gif

o aš chore galėčiau būti už klausytoją ir garsių aplodismentų atlikėją mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif choro klausytoja ir as mielai buciau pritariu kad baznycioje labai gera akustika,,malonu butu paklausyt,neesu giliai tikinti bet kai kuriom progom apsilankau ten ir as,bet keliais nevaikstau,tiesiog tai pakankama erdve susikaupimui ir apmastymams smile.gif tikejimas is ties grazus,grazios tradicijos,grazi aplinka(baznycia),taciau visi tikeljimai savaip grazus smile.gif
Atsakyti
Jeigu jau rinkciausi religija, tai, tikriausiai, liuteronu.
Viena syki mes su Vakaru Europos literaturos destytoja diskutavome apie religijas (ot, mokiausi lotuliukas.gif ), tai man patiko jos mintis, kad liuteronu tikejimas - tai kaip ejimas ankstu sauleta ryta per sniega, kuris uzsitraukes traskancia ledo plutele. Nezinau, ar supratote, ka noriu pasakyti. Tai daugiau jausmai. Man norisi is religijos svarumo, grynumo, isiklausymo ir ramybes.
Paziurekite, kaip skiriasi liuteronu baznycios nuo katalikiskuju. Pastarosios - tai daugiau teatro dekoracijos su aukso blizgesiu, smilkalais ir palmiu sakomis (kas is viso ne musu kulturos, aplinkos pozymis), kaip ir visos pamaldos. Arba staciatikiai - su visais savo pasilankstymais, tukstanciais zvakuciu ir t.t.
Atmetu falsa ir vaidyba. Tikejimas - tai, kas viduje, o isore, sorry, bet, kaip cia neizeidus ko nors, pilkosioms masems... Tikejime jos man nereikia.
O siaip sutinku su Euromergele. Jeigu jau isaugome netikejimo ir tuscios erdves aplinkoje, turetume patirti labai dideli sukretima, kad priimtume koki tai tikejima.
O cia visi musu pokalbiai - tai filosofija, ne tikejimas smile.gif
Atsakyti
Chiara, o kas tada yra tikėjimas? Sutinku pokalbiai - tai filosofija, bet kas tavo manymu yra tikėjimas? Čia klausimas ne užsipuolimas, o smalsumas kaip tu tai supranti?
Liuteronai ne daug kuo skiriasi nuo katalikų, tik kai kuriom nuostatom, išpažinties forma (bet dabar ir katalikiškoj bažnyčioj pradedama tokia praktikuoti). Nėra pompastikos - nueik vokiečių gatvėj į liuteronų bažnyčią. Labai panaši į daugelį katalikiškų bažnyčių. Nėra griežtų taisyklių? Bet katalikai net išsiskyrusį žmogų palaimina su kitu. Taip neapženyja, bet jau neatsisako palaiminti. Šiaip man irgi patinka liuteronizmas, bet mano geriausia drauge liuterone ir mes daznai pasisnekam apie tai, o kaip pas mus, o kaip pas jus. Pasirodo nu ne daug kuo skiriames.
Atsakyti
Nendre, jau is ko - si ko, is taves uzsipuolimo nesitikeciau biggrin.gif
As ir galvoju, kad tikejimas - tai vidine busena. Kai tiki be islygu, visa savo galva ir sirdimi. Kai nekvestiuonuoji (kaip cia kazkas pasake mirksiukas.gif ) tikejimo tiesu (ko is tiesu ir reikalauja baznycia).
Kai Ratzingeriui prikiso, kad baznycia sustabarejusi ir neina su gyvenimu, jis atsove, kad baznycia neturi taikytis su blogejanciu pasauliu, kad baznycios tiesos nesikeicia pagal visuomenes morales lygi ir t.t. (cia laisva citata, ne pazodziui, bet esme tokia). Beje, jo traktato apie meile taip ir neperskaiciau, kazkaip cia ne i tema prisiminiau smile.gif
Atsakyti