
1. Ar nieko, kad penktadienį surinktas tortas bus valgomas sekmadienį? Na, šeštadienį tik glajum dengsiu.
2. [i]Ganašas
500 g šokolado
500 g palakamosios grietinėlės
1 v.š. tirpios kavos
Susmulkinti šokoladą, grietinėlę užvirinti, karšta užpilti šokoladą ir išmaišyti, kol ištirps šokoladas. Atšaldyti šaldytuve per naktį. Po to išplakti.[/I]
Darant ganašą, aprašyme nėra nurodyta, kada dėti tirpią kavą. Ją pilti jau ištirpintą, ar granulėmis. Ar nieko, jei aš kiek pamažinsiu šokolado: vietoj 500 dėsiu 400, o grietinėlės 600gr.
3. [i]sviestinis kremas:
100 g sviesto (be augalinių riebalų)
100 ml sutirštinto pieno su cukrumi
2 v.š. tirpios kavos
i]Sviestinis kremas:[/i]
Minkštą sviest` išplakti su sutirštintu pienu. Paimti šaukštą kremo, ištirpinti kartu su kakava, gerai išmaišyti, ataušinti ir sujungti su likusiu kremu. [/I]
Į sviestinį kremą dedasi kava ar kakava
4. Labai atsiprašau, rašei bet jau nerandu kur: kokiom proporcijom raikia maišyti šokoladą su dirbtiniu medum lipdymo masei pasiruošti? Gal visgi pagaliau prisiruošiu pabandyt
