Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mesti rūkyti?

QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 14, 23:45)
Nesakyti... Tolimesniems žmonėms gal ir įmanoma, o kaip su artimiausiais? Viena vertus, tai ir norisi pasisakyti, nes tas žingsnis, sprendimas atrodo svarbus, atsisakymas nelengvas, todėl norisi, kad bent jau pagirtų, paskatintų, kad nors kiek daugiau malonumo iš tos situacijos išspausti.
Ką aš pasiekiau - jau beveik nebejaučiu lomkių, rūkydama "one". Silpnas galvos svaigimas, bet tikrai ne toks, kaip buvo. Manau, kai nebesvaigs iš viso, mažinsiu ir pačias "one", kol ir jos taps nebūtinos. Pilnai nugalėjusi fizinį poreikį, imsiuosi psichologinio. Mano tikslas - tapti nepriklausoma, o ne NIEKADA nerūkyti. Parūkyti "švenčių progomis", prie vyno ar alaus bokalo - ne nuodėmė, nuodėmė - negalėti nerūkyti.

Taip sutinku, tikrai yra sunku kazka slepti nuo artimiausiuju, juolab kai toki svarbu sprendima padarai...na, bet kiekvienam savo-as pvz, nesakau,man tuomet tik geriau, kaip sakei, nesulaukiu visokiausiu repliku:)
Geras tavo tikslas! thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
Nu ka... laikausi. Bet ta tustuma uzpildau zinot kuo? Ogi valgymu blink.gif verysad.gif Bet kaip nenoriu svorio priaugt schmoll.gif O kiek girdejau, visada metus rukyt, priaugama siek tiek svorio cry.gif cry.gif
Atsakyti
Oi ne, tik ne tai schmoll.gif Šitaip tikrai priaugsi. Geriau jau kramtomą gumą kramtyk, nors ir ne nikotininę - ir burna užimta, ir malonumas šioks toks, ir neprisivalgai. Ir patartina skysčius gerti, nes nikotinas siaurina kraujagysles ir taip pakelia spaudimą, o kai jo organizmas gauna mažiau - spaudimas krenta. Nukritus spaudimui nuo tau įprastos normos, atsiranda ir apatija, nieko nenorėjimas, ir iš dalies dėl to svaigsta galva, sutrinka judesių koordinacija. Spaudimą galima pasikelti geriant skysčius ("didinant kraujo kiekį"), bet tik ne tokius, kurie plečia kraujagysles (visų pirma tai alkoholis, užtat ir norisi pagėrus parūkyti, kad atgauti tą balansą).
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2005 03 15, 01:08)
3) Nuvaziuokit i Onkologine ligonine, ten kur mirsta gerkles-galvos veziais sergantys zmones. Onkologai sako, kad serganciuju artimieji visi meta rukyti.

Nesąmonė. Taip pat, kaip užmerki akis prieš viską, ką bloga daro nikotinas, čia tas pats.

Kaip sekasi, merginos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopa: 17 kovo 2005 - 10:09
Man nesekasi schmoll.gif cry.gif Nors ir auklė jau kokią savaitę neberūko, ir bendradarbė. Sprogstu iš pavydo, bet pati sau vis sakau: rytoj blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Summer: 17 kovo 2005 - 10:26
Tai čia, kaipsupratau, vyksta masisnis metimo rūkyt procesas? Reiktų ir man. Blyn, bet kaip? O taip būtų gerai, net 100 litų per mėnesį susitaupytų
Atsakyti
Esu įsitikinus, jog mesti rūkyti yra įmanoma. Mano vyras buvo užkietėjęs rūkorius, pešdavo cigaretę netgi pachmielingas, biggrin.gif rūkimo stažas 12 metų. Ir va jau 2 mėn kaip nerūko thumbup.gif thumbup.gif , aš tai jau laikau didele pažanga. thumbup.gif
Aišku apetitas pirmomis dienomis buvo padidėjęs kelis kartus, bet neberūko. Susiėmė ir viskas.
Ankščiau kiek būdavo šnekų apie rūkymą, prašydavau, jog mestų, tačiau be šansų. schmoll.gif
Manau svarbiausia atrasti valios savyje. thumbup.gif
Kantrybės visoms metančiosioms 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na o aš su savo metodu... kaip čia pasakius blush2.gif Atrodo, jau pripratau prie "one", jos man jau ir skanios pasidarė, rūkau jas sau patenkinta, kaip anksčiau "normalias" rūkydavau. Kramtoškės nebekramtau - panašu, kad organizmas prisitaikė prie mažo kiekio nikotino. Galva dar pasvaigsta, bet taip vos vos. Atrodo, kad nelabai kas ir pasikeitė, tik prie kitos rūšies cyzų perėjau - ir pikta, nes šitiek lomkių kainavo. Kurią nors dieną, matyt, bandysiu patį rūkymo procesą pakeisti į kramtomą gumą (su nikotinu, aišku, bent pradžioj) dirol.gif
Atsakyti
Niu ka ax.gif Jau 4 dienos be cigaretes yess.gif Ir zinokit, jau pradedu prie to priprast. Nors vakar vakare buvo uzejes labai didelis noras parukyt. Net cigaretes kokios uzsilikusios pradejai ieskot, bet neradau ax.gif Po to dar kazkaip vyru pasakiau, kad kuo toliau, tuo sunkiau... tai jis man : Taigi rukyk! Kam save kankini? smile.gif O jis pas mane nerukantis, net nebandes blush2.gif Tai net nustebau kazkaip, kad taip pasake, nors niekada ir neburbejo del to smile.gif
Bet nerukysiu! Jei jau tiek istveriau, laikysiuos ir toliau yu.gif

Erszebeth, o siaip tu planuoji mest? Ar tik prie lengvesniu norejai pereit? ax.gif

Smurka, tai davai, mesk ir tu mirksiukas.gif Taip sugalvok viena diena ir pasakyk sau: Gana!
Man bent jau pinigai irgi kazkiek ta itakojo. Dabar va kas antra diena atidedu po 4 lt. Jau 8lt. turiu thumbup.gif Taip uz keliu menesiu ir batus is to galesiu nusipirkt biggrin.gif good.gif

Kopa, o tau kaip? Taip ir nesupratau, ar metus tu, ar dar ne? smile.gif

Summer, prasom jungtis friends.gif Palaikysiu moraliskai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2005 03 17, 11:00)
Aišku apetitas pirmomis  dienomis buvo padidėjęs kelis kartus, bet neberūko.

Tai tik pirmomis dienomis tas apetitas buna padidejes? g.gif Jeigu taip, tai mane labai nuraminai ax.gif Nes jau pradejau nerimaut: apetitas pas mane kol kas zveriskas blink.gif Ko anksciau niekada nebudavo schmoll.gif Netgi pagalvojau, jei dar priaugsiu kilograma, vel pradesiu rukyt... vien tik del svorio blush2.gif
Atsakyti
Supergirl, sveikinu clap.gif Dėl apetito - žiaumok ką nors, tik visiškai nekaloringo (jau minėjau kramtomą gumą). Manau, kad svoris metus rūkyti priauga ne nuo nikotino negavimo, o tiesiog todėl, kad žmogus pradeda daugiau valgyti.

Aš norėčiau mesti visiškai. Na, iki tokio lygio, kad parūkyti tik vakarėliuose (bet irgi ne kilogramais, o vieną kitą), šiaip retkarčiais, savo malonumui. Bandžiau mesti "iš karto" - nepavyko, tai dabar bandau kitu būdu. Gal šis būdas ir ilgiau trunkantis, bet, tikiuosi, labiau pasiteisins. Turbūt čia nuo žmogaus psichologinės sąrangos priklauso, kas kam geriau tinka. Silpnos cigaretės - ne išeitis. Bėda ta, kad tabakas jose ne natūralus, o apdorotas chemiškai, kad išgauti tą silpnumą. O chemija sveikatos tikrai neprideda. Jeigu ne nikotinas, tai kita velniava. Taip kad su tomis silpnomis nenorėčiau ilgai žaisti. Bet kol kas žaidžiu.
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2005 03 17, 18:09)
Kopa, o tau kaip? Taip ir nesupratau, ar metus tu, ar dar ne?  smile.gif

Aš mečiau prieš 1,5 metu, kai pastojau. Bet dabar jau antras menuo laukiu sukandus dantis, kai vyras iš darbo grįžta, kad galėčiau parūkyt doh.gif Aš dar vaiką šiek tiek maitinu- mane nušauti reikia, bet vis tiek kasdien po cizą surūkau. fool.gif
Atsakyti