Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima maudytis karštoje vonioje/ pirtyje?

As kai dar nezinojau, kad esu nescia, buvau du kartus pirty. Ir abu kart buvo labai karsta pirtis ir dregna, kad jauti kaip dega tavo oda...smile.gif Ir dar specialiai ilgeliau kaitinausi, nes maniau, kad menesines uzsidelse, tai karstis turetu pramusti smile.gif Po to suzinojau, kad laukiuosi... Puoliau i panika, nes prisiskaiciau, kad aukstoj t-roj lasteles pradeda nenormaliai dalintis ir tai gali sukelti apsigimimu. Jau drebejau, kol su gydytoja nepasnekejau. Tai ji pasake taip: kas buvo, tas jau buvo, bet nuo sios minutes i pirti grieztai NE!! Tik nuramino, kad apsigimimu tikrai nesukelia, bet persileidima tikrai gali sukelt. Todel as tikrai neisiu i pirti kol esu nestuke.gif
Atsakyti
Mano gydytoja sakė, kad negalima nei karštoje vonioje sėdėti, nei pirtyje rolleyes.gif
Atsakyti
as siulau pries einant i vonia ar i baseina (kad ir kaip dabar tai populiaru), pagalvot, kad vanduo yra palankiausia terpe bakterijoms daugintis cool.gif o baseine tas chloras, kuris vos nusiplauna per diena, nemanau, kad labai patinka kudikeliui cool.gif
pati nukeltejau nuo megavimusi vandeneliu - neatsigyniau nuo visokiu infekciju. jau kuris laikas prasiuosi tik po dusu ir nebeturiu jokiu problemu... smile.gif bet cia tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktut @ 2007 01 16, 05:25)
As kai dar nezinojau, kad esu nescia, buvau du kartus pirty. Ir abu kart buvo labai karsta pirtis ir dregna, kad jauti kaip dega tavo oda...smile.gif Ir dar specialiai ilgeliau kaitinausi, nes maniau, kad menesines uzsidelse, tai karstis turetu pramusti  smile.gif  Po to suzinojau, kad laukiuosi... Puoliau i panika, nes prisiskaiciau, kad aukstoj t-roj lasteles pradeda nenormaliai dalintis ir tai gali sukelti apsigimimu. Jau drebejau, kol su gydytoja nepasnekejau. Tai ji pasake taip: kas buvo, tas jau buvo, bet nuo sios minutes i pirti grieztai NE!!  Tik nuramino, kad apsigimimu tikrai nesukelia, bet persileidima tikrai gali sukelt. Todel as tikrai neisiu i pirti kol esu  nestuke.gif

man ta pati pasake, nes as megstu karstoj vonioj sedeti, teks po dusu sildytis g.gif
Atsakyti
as labai megstu pirti. nestumas be dideliu problemu, gydytoja leido lankytis pirtyje su saiku. kas savaitgali einu i turkiska - ten dregna, ne per karsta. pasedziu neilgai ir iseinu. jauciuosi puikiai ir nematau reikalo "persisaugoti". nescia - ne ligone. mano intuicija labai gerai pasako, kas galima, o ko ne. gyvenu visiskai normalu gyvenima smile.gif
aisku, kas turi problemu su zemai isitaisiusia placenta ar aukstu spaudimu, tuomet suprantu gydytoju draudimus. o visi kiti atveju - mitu laikymasis ir perdeta baime kazkodel.
Suomijoj zmones maudosi praktiskai tik saunose. nesciosios iki gimdymo ten eina, o katik gimusius vaikucius irgi nesasi. ir jiems tai nesukelia jokiu nenormaliu asociaciju
Atsakyti
Mano kolege laukiasi jau 3 menesiai ir ka-varineja po pirtis, maudosi kasdien karstoje vonioje ir labai puikiai jauciasi. O man daktare neleido maudytis vonioje schmoll.gif Nors ir labai megstu ta daryti, bet dabar del leliuko tik duse prausiuosi smile.gif
Atsakyti
Aš taip pat turėjau atsisakyt pagulėjimų vonioje, nors labai juos mėgstu cool.gif Bet ko tik nepadarysi dėl savo stebuklėlio wub.gif
Atsakyti
Buvau ligonineje sutikusi moteri, kuri prarado vaika del to, kad pabuvo karstoje pirtyje. Tai vaikelis zuvo. Todel, manau,negalima ne tik pirties, bet lygiai ir karstos vonios, tiesiog karstis yra zalingas.
Atsakyti
Kam reikia tokiais dalykais eksperimentuoti, jei gydytojaiu sako, kad negerai, tai argi negalima palaukti. Nemanau, kad pirtis ar vonia yra toks dalykas, kad nuo jo neišeitų susilaikyti, vat jei praustis negalima būtų, tai lotuliukas.gif
Atsakyti
senu paziuru ir ziniu gydytojai draudzia maudytis vonioje ir eiti i pirty, taciau mums nesciuju mokykloje gyd. Šemeta sake kad galima ir i pirti ir i vonia tik zinoma jei nebuvo ir nera persileidimo gresmes. tik vandens temperatura neturetu buti ausktesne nei 37 laipsniai. taip kad galit jei ka pasimatuoti su vandens termometru temperatura ir eiti megautis vonios malonumais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mekačka @ 2007 01 16, 16:31)
Mano gydytoja sakė, kad negalima nei karštoje vonioje sėdėti, nei pirtyje  rolleyes.gif

man lygiai ta pati sake ir as jos klausausi smile.gif nors "nestumo biblijoje" ir raso, kad jei gerai jauciates tai 10min pirtyje galima...bet as nerizikuoju smile.gif
Atsakyti
Man apie pirtį irgi sake "griežtai negalima"! Bet apie vonią nepklausiau - todėl tik po dušu maudausi blush2.gif
Atsakyti