Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

kai gimė mažylė, niekaip neapsisprendžiau dėl tiutės:duot ar ne...visgi daviau..ir dabar dėl to visiškai nesigailiu. Tai viena iš apraminimo priemonių lotuliukas.gif Tik manau, kad visur turi būti saikas, t.y. reikia pasistengt, kad su soske vaikutis nebūtų iki kokių 2 metų.
Pažiūrėsim kaip man pačiai pavyks atpratint g.gif Nes pasakyt yra lengviausia...
Atsakyti
mes kai gimė, žinduko neėmė, vėliau prieš dygstant dantukams ėmė tik silikoninį apvaliu galiuku, o dabar kai turim dantukų, tai nupirkau paprastą kaučiukinį apvaliu galiuku, tegul sau žaidžia, nes minkštesnis. naudojam tik migdantis ax.gif
Atsakyti
O mes su vyru pasitare nusprendem ciulptuko suneliui visai nebeduoti, jei reikejo nuraminti, paimdavom ant ranku, paduodavom zaisliuka, knygute, taip ir uzaugom, jau greit 1 metukai 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukulyte @ 2007 04 02, 22:10)
O mes su vyru pasitare nusprendem ciulptuko suneliui visai nebeduoti, jei reikejo nuraminti, paimdavom ant ranku, paduodavom zaisliuka, knygute, taip ir uzaugom, jau greit 1 metukai 4u.gif  mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
mes naudojam pries miega...ir laukutyje visada pasipraso...bet greit isspjauna... ax.gif smile.gif
Atsakyti
Mano dukrelei greit 8 men., o ciulptuko ji pati neima. As bet ka jai duociau, kad tik nakti miegotu ir nesikeltu pinelio patraukt kas valanda ax.gif Anksciau idavus ciulptuka taip spjaudavo, kad jis skriedavo kaip raketa, o nuo puses metuku, kai eme dygt dantukai, pati su rankyte isideda, pakramto gumine dali, apsuka, pagrauzia plastmasini zieda, o paskui numeta, bet neciulpia jo vistiek lotuliukas.gif
Atsakyti
As ciulptuka naudoju ir nekiek delto nesigailiu, jis skirtas tik nuraminimui ir pries uzmiegant, uzmigus sunelis visad ji isspjauna smile.gif o mamyciu kurios nenaudoja ciulptuku norejau paklaust i laukeli kaip jus einat, nebijot kad vejas ipus g.gif nes as lauke stengiuos visad tutuka ikist ax.gif
Atsakyti
Aš už nieko tame blogo nematau,šaunu kas užaugina be,bet aš ne iš tų mamų
Atsakyti
as tai uz, kai augo sunus tai buvo pagrindine nusiraminimo priemine, o dabar mazoji jo nepripazista, tai tikrai sunku, ypac kai mieste koncertus groti pradeda
Atsakyti
as tik UZ ciulptukus.. nors mano dukryte ju neeme, neima ir jau praradau vilti, kad imtu..

kodel taip sakau?

1. nes visa para vaiko pirstai burnyteje..
2. einant i lauka ranku i rankoves neikisi, nes nepasiekia burnytes.. jau spejo ir persalti ir manau, kad tik del to.. nes krutinyte visada pusplike, nors ir uzklojama..
3. pastoviai ciupineja viska aplinkui ir viska isciupinejus pirstukus vel kisa i burnyte.. pagalvokit jei soskiukas nukrenta ji iskart nuplaunam pries duodant, o pirstuku kaskart nenuplausi..
4. kadangi ciulpia pagrinde stacia nyksti dantiste sake, kad sukandimas bus 100% blogas, nes nykstys yra daug kietesnis uz soske.. ir ji ciupliant pastoviai stipriai spaudziamas gomurys..
5. net prausiantis ir muiluojantis speja susikisti pirsciukus ir prisivalgyti muilo..
6. o kas bus kai prades vaikscioti po lauka.. doh.gif
7. apie valgyma kas 1-2 val ir diena ir nakti is vis bijau net kalbeti.. nes krutine jau nezmoniskai skauda ir pati pervargus jauciuosi.. o vaikui kartais reikia ne pavalgyti, o tiesiog paciulpti ir nusiraminti..
8. ir t.t.t.t.... tad manau soskute tikras issigelbejimas butu ir vaikui ir mamytei ax.gif
Atsakyti

QUOTE(jolituze @ 2007 02 24, 17:26)
Teko matyti poliklinikoje,kai mama kudikiui laile i burnyte ikisus savo pirsta ciulpti,kad nebutu neramus.Tikrai abejoju ar tos rankos buvo plaustos.Zindukas manau siuo atveju butu labiau tikes.Nors ir velgi kaip kam atrodo

kaip mielai ir as visose vieshose vietose duociau soskiuka jei tik ji imtu.. isbandziau visas Lietuvoj esancias soskes ir ne viena netiko.. tad ir man daznai tenka (kitu nuostabai ar net pasibjaurejimui) kisti vaikui savo pirstus i burna, kad tik vaikas nurimtu..
Papildyta:

QUOTE(mambu @ 2006 09 15, 00:07)
Apie sakandi ir apie taip,kaip ir kada atsisveikinti su ciulptuku,stai cia

na perskaiciau si straipsni ir vis tiek nesuprantu tu daktaru..
juk leliukam ir vaikiukam yra igimtas ciulpimo refleksas, pas kai kuriuos jis stipriai padidintas.. tai ka jiems ciulpti????????? visa para mamos papuli??? vaikas vemt pradeda nuo maisto pertekliaus.. isivaizduokit save visa diena su kranu burnoj kurio neimanoma uzsukti..

labiausiai istrigo sis strapsnio sakinys : "Neretai „ne laiku” atėmus čiulptuką, mažieji ima čiulpti pirštuką. Tai dar blogiau, mat „naujasis čiulptukas” visada po ranka."

priestarauja patys sau.. sako, kad ciulpti vaikui reikia, bet mazdaug NEDUOKIT.. nesuprantu..
Atsakyti
buvau nusipirkus. dar gavom ir dovanu, bet turbut niekada ir nepanaudosim. nera mano maziukas toks blogas, ad reiketu gerkle ciulptuku uzkimsineti biggrin.gif ir visai jis nenori jo, bandziau kazkada duoti kai be perstojo klyke daugiau nei 3val...
tik del rankytes burnyteje as labai liudziu... visi kramtukai jam per dideli, nezinau ka gamintojai masto tokius gamindami, o dantenas niezti mazyliui- kramto kumstuka verysad.gif bijau kad nepadarytu "atradimo" ir nepradetu ciulpti nyksciuko, tai manau dar blogiau uz ciulptuka.....
ne del savo ramybes kartais noreciau, kad jis paimtu ta ciulptuka i burnyte, turim ir supyniu, ir vibruojanciu keduciu, treniruokliu, knyguciu ir daug kitu dalyku, kad maziukas neliudetu, kai mamytei reikia kazka padaryti, jam atrakciju tikrai netruksta, bet ta rankyte man tikrai negraziai burnoj atrodo...
Atsakyti