QUOTE(Ditė @ 2004 12 13, 13:52)
Bet gi visais laikais laikais juos naudodavo ir nieko bloga neatsitikdavo.Mes irgi užaugom su jais.
Tas nieko blogo neatsitiko tai turbūt vienas iš 1000 turi taisyklingą sąkandį
QUOTE(vvvvv @ 2007 04 10, 14:31)
as tik UZ ciulptukus.. nors mano dukryte ju neeme, neima ir jau praradau vilti, kad imtu..
kodel taip sakau?
1. nes visa para vaiko pirstai burnyteje..
2. einant i lauka ranku i rankoves neikisi, nes nepasiekia burnytes.. jau spejo ir persalti ir manau, kad tik del to.. nes krutinyte visada pusplike, nors ir uzklojama..
3. pastoviai ciupineja viska aplinkui ir viska isciupinejus pirstukus vel kisa i burnyte.. pagalvokit jei soskiukas nukrenta ji iskart nuplaunam pries duodant, o pirstuku kaskart nenuplausi..
4. kadangi ciulpia pagrinde stacia nyksti dantiste sake, kad sukandimas bus 100% blogas, nes nykstys yra daug kietesnis uz soske.. ir ji ciupliant pastoviai stipriai spaudziamas gomurys..
5. net prausiantis ir muiluojantis speja susikisti pirsciukus ir prisivalgyti muilo..
6. o kas bus kai prades vaikscioti po lauka..
7. apie valgyma kas 1-2 val ir diena ir nakti is vis bijau net kalbeti.. nes krutine jau nezmoniskai skauda ir pati pervargus jauciuosi.. o vaikui kartais reikia ne pavalgyti, o tiesiog paciulpti ir nusiraminti..
8. ir t.t.t.t.... tad manau soskute tikras issigelbejimas butu ir vaikui ir mamytei

Maniškio irgi pirštukai beveik visą laiką burnytėj buvo, bet aš dažniau su juo užsiimdavau, vis ištraukdavai iš burnytės ir duodavau žaisliukus, vėliau - baronkytę, džiuvėsėlį, obuolį ir pan.
Ir nereikia mamytėm per daug nusileisti vaikučiam. Kažkur skaičiau geras vaikučių taisykles tėveliams ir viena jų skambėjo taip: nereikia man leisti ar duoti visko ko prašau, aš žinau kad man ne viskas galima, tik jus bandau
Taigi rankyčių nekišimas į rankoves tai jau mamytės pralaimėjimas.
O iš esmės aš nesu prieš čiulptuką, jis gerai, bet su saiku ir iki laiko
Maniškis irgi valgė ir kas val. ir net kas pusvalandį ir ne kiek valgyt jam reikėjo, kiek pažyst ir nusiramint, bet aš jam daviau ir dar dabar duodu ir gana dažnai. Jeigu jis taip nusiramina tai kodėl ne. Juk pvz. 2 metukų savo vaikiuko nestumsit kiekvieną kartą nuo savęs, kai tik jis užsimanys pasiglaustyt.
Juk tai mūsų vaikai, mes JŲ NORĖJOM todėl ir turim, kad ir kaip kartais būna sunku ir pritrūksta kartais kantrybės, bet puikiai visos žinom, kad viskas praeina ir greit pasimiršta