Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

QUOTE(stripulis @ 2006 07 17, 01:18)
Mano draugę tėveliai pasitikdavo, jei iš kur vėlai grįždavo, iki pat mokyklos baigimo. Tai jai 28 metai, ji taip nė karto ir nepasibučiavo, o ką jau kalbėt apie rimtą draugystę su vaikinu...

abejoju as ar butent vaiko atvaziavimas pasiimti kad ir is diskotekos tai itakojo.
Turiu viena bendradarbe( na tikrai man patinka kaip jinai su savo dukromis bendrauja, o jos jau ganetinai dideles). Taigi jinai visada vaziuodavo pasiimti vaiku po linksmybiu. Na nesvarbu kuri tai valanda budavo ( 11 ar 2), bet jinai nuvaziuodavo ir parsivezdavo, dar ir draugus pakeliui ismatydavau.
Sakyk ka nori, bet man tai yra tikrai priimtinesnis budas, negu kad vienas vaikas 12 valanda bandys namo grizti kad ir tranzuodamas mieste ar pesciomis, nes taksi nuolatiniam vazinejimui pinigu tai tikrai neustektu. Prisimenu mes pacios kazkada su drauge grizome ir gariunu i justiniskes pesciomis apie 2 valanda nakties, bet tikrai nenoreciau kad mano vaikai tai pakartotu ( jei neklystu, tai mama apie tai nezino). Tiesiog viskam yra ribos ir jeigu man paciai nera malonu velyvu laiku vaikscioti gatvemis, tai kodel as tureciau leisti taip elgtis vaikui?

I kiema gal jau ir noreciau leisti viena, bet jisai pats neieina.... daugiau visi kartu pramogaujame ar iseiname pasivaikscioti
Atsakyti
maniskiui jau 6metai, bet vienam i lauka dar neleidziu iseit schmoll.gif baisu man labai, nes prie musu namu kiemo jokio nera, tai vaikas lakstytu vienas kur nors . o as jeigu nemacyciau jo pro langa, tai turbut isprocieciau nuo nezinomybes doh.gif gerai, kad jis pats ir nesiverzia eiti pats i lauka, o zaidzia namie, arba mes visi kartu kur nors vaziojam, arba as su juo einu i kokia aikstele. Bet vistiek kada nors reikes pradeti isleisti viena doh.gif
Atsakyti
Mano vaikas jau nuo šių metų liepos pradžios vienas į lauką vaikšto biggrin.gif .Negalvokit, kad aš čia drąsuolė. tiesiog mes gyvenam Elektrėnuose, prie namo didelė pieva ir pilnas kiemas vaikų nuo 4 iki 15 metų. Didesni vaikai prižiūri tuos mažesnius, aišku dar ir visokių nesamonių kartais pamokina. O pradėjau leist tik todėl, kad vieną gražią dieną susuko tokį tekstą su rankų gestikuliacija, kad nebuvo kur dingt:
-mamyte, aš juk jau didelis berniukas, man jau 4 metukai, aš juk protingas ir niekur nuo namų nenueisiu.
Nu tai kaip po tokio pasakymo neišleist. Išėjom abu kartu ir apėjom tą teritorijos dalį, kurioje jam galima būt, taip kad matyčiau pro langą. Susitarėm, kad jeigu peržengs tą ribą arba teks man eit ieškot, tai niekada vienas neišeis. Kadandi turiu hiper aktyvų ir labai nepaklusnų vaiką, tai galvojau, kad viso to mano aiškinimo užteks 15 min. Nu bet pasirodo ne. Va jau antras mėnuo kaip vienas vaikšto į lauką o savo buvimo teritoriją pasididino gal 10 žingsnelių. Tiesiog bandykit parodyt ribas iki kur galima eit ir sekit ką jie daro. Pajus kaip faina be prižiūrėtojų lauke,tai ir patys niekur nenueis. Aš kartais saviškiui pasiūlau eit kartu, tai jis sako, kad iš vis į lauką neis.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 08 29, 13:08)
abejoju as ar butent vaiko atvaziavimas pasiimti kad ir is diskotekos tai itakojo.
Turiu viena bendradarbe( na tikrai man patinka kaip jinai su savo dukromis bendrauja, o jos jau ganetinai dideles). Taigi jinai visada vaziuodavo pasiimti vaiku po linksmybiu. Na nesvarbu kuri tai valanda budavo ( 11 ar 2), bet jinai nuvaziuodavo ir parsivezdavo, dar ir draugus pakeliui ismatydavau.
Sakyk ka nori, bet man tai yra tikrai priimtinesnis budas, negu kad vienas vaikas 12 valanda bandys namo grizti kad ir tranzuodamas mieste ar pesciomis, nes taksi nuolatiniam vazinejimui pinigu tai tikrai neustektu. Prisimenu mes pacios kazkada su drauge grizome ir gariunu i justiniskes pesciomis apie 2 valanda nakties, bet tikrai nenoreciau kad mano vaikai tai pakartotu ( jei neklystu, tai mama apie tai nezino). Tiesiog viskam yra ribos ir jeigu man paciai nera malonu velyvu laiku vaikscioti gatvemis, tai kodel as tureciau leisti taip elgtis vaikui?

Juokauji, žmoguti, iš kokios diskotekos?! Gyvenime ji diskotekoje nebuvo. O vėlai tai reiškia kokią 6 valandą vakaro žiemą, po kokios klasės valandėlės ar pan. Kokios diskotekos?! Diskotekose geriama, klausomasi kvailos muzikos, ir dar visi bernai nori tik vieno. Matai, yra didžiulis skirtumas, kad tavo draugė LEIDŽIA savo vaikus į tas diskotekas ir LEIDŽIA pabūt iki dvylikos. Mano draugė niekada neidavo su mumis nei į diskotekas, nei į kiną ar dar kur vėliau 6-os, nes TĖVAI NERIMAUS.
Tarp kitko, su tokiu auklėjimu ji vieną kartą vos labai žiauriai nenukentėjo. Šiaip panikė graži, šviesiaplaukė, menininkų vaikas (kompozitoriaus ir tv. laidų kūrėjos), tai dešimtoj klasėj atėjo į mokyklą džiaugdamasi, kad ją norėjo padaryti aktore, bet kažkas tai netiko, bet vis tiek būtų pasikvietę. Sakom, tai kaip ten buvo?
Pasirodo, prie Lietuvos viešbučio ją užkalbino kažkoks vyras, nusivedė į paskutinį Lietuvos viešbučio aukštą, į kažkokį kambarį, ir liepė suvaidinti piktą. Nu, ji suvaidino piktą ir jiems netiko. Taigi blin mergaitę į prostitutes verbavo, joklmn, o ta ir nuėjo iš paskos, nes matai, vidurys dienos, nieko bloga nutikti negali... Gyveno irgi nuosavam name, aplink mažų vaikų nebuvo, tik pensininkai, tai va tau ir naivumas begalinis...

O dėl manęs... vaikščiojom mes gatvėm su drauge nuo trylikos metų, naktimis, žinoma, būdavo, kad kas bandydavo prisikabint, stodavo mašinos, sakydavo, važiuojam kartu, o mes mandagiai atsakydavom: ačiū, gal kitą kartą. Nu mokėmės bendraut, nes tų tikrųjų prievartautojų pasitaiko visgi labai retai, ir paprastai jie tave pričiumpa, kai esi viena, ir visai nebūtinai naktį, priešingai, gilią naktį jų mažiau, nes mažiau šansų ir auką sutikti, kiek jau vyresnė pastebiu, jų labiausiai suaktyvėja kokią 11 val., kai gatvėse daugiau potencialių aukų, o antrą valandą tai... Svarbu žiūrėt, kad mergaitės nebūtų apsirengusios kaip laisvo elgesio panelės, neprisidažiusios, nes tada tikrai gali su prostitutėm supainioti ir bus bėdos... Žinoma, mano tėvai LABAI nerimaudavo, bet esu dėkinga, kad ryšium su tuo nerimu neužrakino manęs namie. Ir apskritai nuo 13 metų leisdavo vienas po mėnesį atostogaut ar Palangoj, ar kaime, ar prie ežerų. Ir mes jau buvom tam pasiruošusios, nes praėjusios kiemo mokyklas, o jos kartais net geresnės nei tėvų - tėvai gi nenori vaikučiui pasakot apie visokias baisybes ar pan., o vaikai papasakoja ir su smulkmenom, ir tu išmoksti, kaip jų išvengti.

Papildyta:
QUOTE(iruska @ 2006 08 30, 15:05)
nemacyciau jo pro langa, tai turbut isprocieciau nuo nezinomybes

Šitą... man klausimas stojasi? O kaip, naktimis miegi? Juk nematai, kai miegi, jo, tai kaip nuo tos nežinomybės neišprotėji? Juk gali lunatikuot ir pro langą išlipt, arba nueit užsimanyt gert ir sudaužyt stiklinę ir susipjaustyt šukėm ir nukraujuot. O kaip į tualetą vieną leidi? O jei klozete nuskęs? Ar pačiai nejuokinga?
Ir išvis, mokykloj drauge vienam suole sėdėsi? Ar kai jau mokykloj, tai jau nepavojinga bus? Sakyčiau, kaip tik priešingai, nes mokykloj žinok visokių piktų vaikų yra procentiškai kur kas daugiau nei kieme. Kieme nu vis jų kokių dešimt, penkiolika, o mokykloje - bent tūkstantis.
Atsakyti
Maniskiui 3, bet manau dar ilgai neleisiu vieno i kiema. Kai atsikraustem pamaciau, kad kieme daug vaiku, tarp ju ir du maziukai 4 metu dvynukai vieni laksto. Gal tai ir nieko, bet kadangi kiemas tai gatve (ivaziavimas i kiema) ir gana daznai vaziuoja masinos man butu labai neramu. Daznai atvaziuojant tenka laukti kol maziukai nuvaziuos su dviratukais nuo kelio, arba pasitraukia kiek arciau saligtavio laukia ir net ragina greiciau vaziuoti, bet patys kad ir kiek pasitrauke trukdo pravaziavimui doh.gif O ir stebint juos matosi kaip vaziuojancios masinos jiems ne motais. Jie laksto vidury gatves, zaidzia...
Visai kitaip butu jei gyventume privacioje valdoje. Aptvertas kiemukas ir vaikas gali lakstyti jame. Bet kai gyveni daugiabuciuose viena maza vaika paleisti nesaugu, nebent yra vyresni broliai ar seses kurie galetu ir noretu priziureti maziuka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 04 rugsėjo 2006 - 08:58
Maniskei 4m, bet vienos as jos i lauka dar nesiruosiu leisti. Mes gyvename dviauksciame name, turime terasa, tai i ta terasa taip, isleidziu (bet pati pries langa lyginu ar siaip ka nors darau, kad ja matyciau), bet viena - ne. Dar per maza.
Atsakyti
maniskis jau nuo 5 metu eina vienas i kiema.igi prigrasinau,kad jei reiks jo eit ieskot,daugiau neleisiu.ir vis kas kiek laiko eidavau tikryt ar viskas gerai,ar nesimusa.ziaurus daba vaikai,vyresni primokina visokiu nesamoniu.ir kokiu tik zodziu ir keiksmu jis ma tik neparnesdavo is to kiemo doh.gif .tekdavo aiskint kad tai labai negrazus zodziai ir t.t.bet daba jau nieko,persilauze,persimuse su visais smile.gif manau,kad jei yra galimybes,reikia vaika leist viena.tegu mokinas savarankiskumo,uz save pastovet.mokyklo bus lengviau.jau ten nebus salia mamos,kuri apgins ir viska isspres.aisku cia tik mano nuomone.
Atsakyti
Maniškei dar nebuvo 3 metukų, kai pradėjau palikinėti ją su 9-mete kaimyne žaisti kieme. Jos žaidžia smėlio dėžėj, ant žolės su kamuoliu ir pan., o aš viską matau pro langą. Šiaip gal ir nepalikčiau, bet Darija labai patenkinta, kai aš ja pasitikiu ir ji tada jaučiasi tokia pati DIDELĖ kaip ir jos draugė thumbup.gif Visą vasarą taip kartu žaidė ir pfu pfu pfu... nieko blogo nenutiko rolleyes.gif
Atsakyti
Na nezinau jei isleist vaika ikiema,o paciai prilipt prie lango g.gif tai jau geriau einu kartu 4u.gif
Atsakyti
Saviškį išleidžiu vieną į kiemą jau nuo 4 metukų. Bet mes gyvenam nedideleje gyvenvietėje. Visi vaikai kieme susirenka ir žaidžia. Aišku, pastoviai žiūrim pro langą ir jei tik dingsta iš akiračio, einam ieškoti. Dažniausiai randam kokio draugo kieme, bet visai greta. Buvo atvejų, kai į svečius nueina pas draugą, tai jau tada buna baudžiamas. Labai ramiai vis tik nesijaučiu, ypač po tokių pranešimų per TV kai dingsta vaikas, paskui randą nužudytą bijau.gif Didesniam mieste turbūt neleisčiau vieno. Gal priklausytų nuo kiemo: ar uždaras, ar toli judri gatvė ir pan.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2006 09 01, 17:20)
1.O dėl manęs... vaikščiojom mes gatvėm su drauge nuo trylikos metų, naktimis, žinoma, būdavo, kad kas bandydavo prisikabint, stodavo mašinos, sakydavo, važiuojam kartu, o mes mandagiai atsakydavom: ačiū, gal kitą kartą. Nu mokėmės bendraut, nes tų tikrųjų prievartautojų pasitaiko visgi labai retai, ir paprastai jie tave pričiumpa, kai esi viena, ir visai nebūtinai naktį, priešingai, gilią naktį jų mažiau, nes mažiau šansų ir auką sutikti, kiek jau vyresnė pastebiu, jų labiausiai suaktyvėja kokią 11 val., kai gatvėse daugiau potencialių aukų, o antrą valandą tai... Svarbu žiūrėt, kad mergaitės nebūtų apsirengusios kaip laisvo elgesio panelės, neprisidažiusios, nes tada tikrai gali su prostitutėm supainioti ir bus bėdos... Žinoma, mano tėvai LABAI nerimaudavo, bet esu dėkinga, kad ryšium su tuo nerimu neužrakino manęs namie. Ir apskritai nuo 13 metų leisdavo vienas po mėnesį atostogaut ar Palangoj, ar kaime, ar prie ežerų. Ir mes jau buvom tam pasiruošusios, nes praėjusios kiemo mokyklas, o jos kartais net geresnės nei tėvų - tėvai gi nenori vaikučiui  pasakot apie visokias baisybes ar pan., o vaikai papasakoja ir su smulkmenom, ir tu išmoksti, kaip jų išvengti.
Papildyta:

2.Šitą... man klausimas stojasi? O kaip, naktimis miegi? Juk nematai, kai miegi, jo, tai kaip nuo tos nežinomybės neišprotėji? Juk gali lunatikuot ir pro langą išlipt, arba nueit užsimanyt gert ir sudaužyt stiklinę ir susipjaustyt šukėm ir nukraujuot. O kaip į tualetą vieną leidi? O jei klozete nuskęs? Ar pačiai nejuokinga?
Ir išvis, mokykloj drauge vienam suole sėdėsi? Ar kai jau mokykloj, tai jau nepavojinga bus? Sakyčiau, kaip tik priešingai, nes mokykloj žinok visokių piktų vaikų yra procentiškai kur kas daugiau nei kieme. Kieme nu vis jų kokių dešimt, penkiolika, o mokykloje - bent tūkstantis.

1.akivaizdu, panele ne karta buvo pagave prievartautojai. nes matau labai jau daug zino apie juos.. nors kas ten zino, ar tikrai jie buvo prievartautojais. blink.gif
tevam jauciu do lampochki buvo, kad vaikas (13 metu) sliauzioja naktim. cia normalu? na bet kiekvienam savo.
2. cia tai visai susinervavau.. siais laikais visokiu debilu yra. tais laikais (matau kad neesi maloletka) to nebuvo. unitazai, stiklai ir iskritimai pro langa ne prie ko. ne i tema pasakyta.
turesi savo vaika suprasi ka tai reiskia.
Atsakyti
Mes dar savo irgi neleidžiam vieno į kiemą mažajam 3.4met.Su broliu neina.Kiemo mergaitės 14met.kviečia taipogi neina.Su močiute išeina.Galvojam kad dar mažiukas.
Atsakyti