Aš savo mergaitę nuo 3metų vieną į kiemą išleidžiu. Šiaip tai neramu, bet ji gerai, kad nuo kiemo niekur neina. O ir vyresnės kiemo draugės ją prižiūri
As savo vyresneli viena i kiema pradejau leisti tik sia vasara arti 7m. (netoli namo judri gatve) Tai oi oi oi kiek nervu kainavo. Pirma diena rado nuejusi uz keliu namu masinu padangas nuo kalnelio rideno su nauju draugu (gerai kad kiti vaikai pasake kur ieskoti), kita diena prigrasiau kad uz namo butu kur galiu ji matyti .Tai grizo kruvinais keliais,visas apsibalnojas (nors prie lango stovejau kaip ibesta kaip jis ten sugebejo) Dar kita diena i dazus ilindo (rado patvory) tai vos issiplove.
Po to su mociute i sodyba isvaziavo tai ir pamirso kiema.Nes to laiko nedaug lieka eina i mokykla iburelius, o taip turint laiko visi keliaujam i miska

Nelaidžiu aš dar savo panos vienos, vis bijau, kad dar maža
. Gal kitais metais bandysiu jau leisti.

Na nezinau, nezinau
... Zinoma, kiemas kiemui nelygu, bet retai mieste rasi saugu kiema. Abejoju, kad leisiu savo vaika trintis saligatviais... Nieko gero jis ten neras. Ypac kai slaistosi visokios gaujos snargliuotu niekam perdaug nerupinciu vaiku-huliganu ir siaip kox vienas kitas dede pedofilas
Manau galima rasti ir naudingesniu, linksmesniu ir idomesniu uzsiemimu (bureliai, sportas ir t.t. ir pan) 
Papildyta:

Papildyta:
QUOTE(flamingo @ 2006 09 20, 09:04)
1.akivaizdu, panele ne karta buvo pagave prievartautojai. nes matau labai jau daug zino apie juos.. nors kas ten zino, ar tikrai jie buvo prievartautojais.
tevam jauciu do lampochki buvo, kad vaikas (13 metu) sliauzioja naktim. cia normalu? na bet kiekvienam savo.
2. cia tai visai susinervavau.. siais laikais visokiu debilu yra. tais laikais (matau kad neesi maloletka) to nebuvo. unitazai, stiklai ir iskritimai pro langa ne prie ko. ne i tema pasakyta.
turesi savo vaika suprasi ka tai reiskia.

tevam jauciu do lampochki buvo, kad vaikas (13 metu) sliauzioja naktim. cia normalu? na bet kiekvienam savo.
2. cia tai visai susinervavau.. siais laikais visokiu debilu yra. tais laikais (matau kad neesi maloletka) to nebuvo. unitazai, stiklai ir iskritimai pro langa ne prie ko. ne i tema pasakyta.
turesi savo vaika suprasi ka tai reiskia.

[bendro gyvenimo metelių. Tai gerai, kad aš pati buvau iš tokių kadaise nepasitikinčių savimi - prie to labai prisidėjo tas, kad aš viena nežaisdavau kieme su vaikais - net mokykloj pirmi trys metai man buvo tarsi košmaras, nes aš nemokėjau normaliai su bendraamžiais elgtis,
STRIPULI, tikrai uzjauciu, kad teko patirt tokias nuoskaudas. Bet nemanau, kad cia didziaja dalimi kiemas, t.y. nebuvimas jame, issauke tokias pasekmes. Tai, kad neidavai i kiema, blogai jauteisi mokykloje jau yra pasekme, o jos priezastys ir saknys gludi giliau. Seimoje? Per dideleje globoje? Per didele globa, kaip ir per didelis abejingumas savo vaikui (pvz. "turininga" flamingo vaikyste
) nieko gero. Reikia ugdyti vaiko savarankiskuma, bet proto ribose. Jei akivaizdziai nesaugu vaika leisti viena i kiema reikia sugalvot kazkokias alternatyvas, kad neatimt is vaiko galimybes bendrauti , zaisti, dziaugtis.
STRIPULI, tikrai uzjauciu, kad teko patirt tokias nuoskaudas. Bet nemanau, kad cia didziaja dalimi kiemas, t.y. nebuvimas jame, issauke tokias pasekmes. Tai, kad neidavai i kiema, blogai jauteisi mokykloje jau yra pasekme, o jos priezastys ir saknys gludi giliau. Seimoje? Per dideleje globoje? Per didele globa, kaip ir per didelis abejingumas savo vaikui (pvz. "turininga" flamingo vaikyste

Aš saviškį vieną išleisdavau,bet kai prieš kelias dienas jį kliudė pravažiuojanti mašina (ir taip neblogai kliudė-ir galva praskelta,ir apibrozdintas visas) ir nuvažiavo net nesustojusi pažiūrėt ar vaikui viskas gerai, tai dabar jau bijau

QUOTE(Įdomi @ 2006 09 27, 13:12)
Aš saviškį vieną išleisdavau,bet kai prieš kelias dienas jį kliudė pravažiuojanti mašina (ir taip neblogai kliudė-ir galva praskelta,ir apibrozdintas visas) ir nuvažiavo net nesustojusi pažiūrėt ar vaikui viskas gerai, tai dabar jau bijau 

Apie ka as ir kalbu....

Mamos (kai kurios), atsipeikekit

Na, pagaliau mes galim išleisti savo vaikus be baimės... Kadangi persikraustėm į nuosavą namą

QUOTE(jurgixe @ 2007 01 07, 12:35)
as kazkaip pakankamai ramiai vyresniuosius isleidziu vienus.pas mane is lango gerai matosi visas kiemas tai galiu stebet ka veikia,prireikus pakviesti namo
na as savaji isleidziu jau nuo kokiu 3 metu,aisku prie langu prilipus bunu viska stebiu,bet manau taip ugdau savarankiskuma.manau su viena akimi stebint jokiu problemu neturetu kilti.o kaip paskui leisti i mokykla!!!kaip vaikas be mamos net i lauka neiseina...

Neišleidžiu nė vieno savojo vaikučio
. mūsų kiemas nepritaikytas vaikų žaidimams, o žolynai apdirbti šunų. Gal, kai gyvensiu nuosavam name, bet tikrai ne dabar

savo maziu 3 metuku isleidau. tik su tetuku primokem buk tik kieme, kad pro langa matytumem niekur kitur nenueik nes yra blogu dedziu ir pasiims tave. nu budavo tik kieme bijodavo tu dedziu
, o sia vasara su draugais kazkur nuklydes buvo. paziurejau pro langa nera, pro kita nu nera. ejom su tetuku ieskot, bet man teko greit gryzti
paskutiniai menesiai buvo...
tai tetukas musu rado. parvede namo...aiskinom tai dabar tik kieme buna