tai ir as stengiuosi paaiskinti normaliai neisgasdinti.....nes jei prisiurpinsiu tai isvis i kiema be mamos neiseis.....manau dar daug priklauso nuo vaiko temperamento...jei hiperaktyvus vaikas tai ir reikia prisidaboti.....be abejo ir kiemas daug ka reiskia.....pas mus uzdaras pritaikytas vaikams

Maniskiui jau 6,5 tai nuo praeitos vasaros lauke vienas laksto,o kadangi dar gyvenam pirmam aukste,tai is viso gerai,grizta kada prireikia ir vel laukan.
Jei butume gyvene daugiabutyje,tai net nezinau nuo keliu metuku buciau isleidusi viena i kiema.Bet kadangi turejom uzdara kiemeli, tai viena kieme pabudavo mazdaug ,kai jau turejo 2,6men.Turejo drauga tai kartu ir zaisdavo.

mano dukrai suejo penki, bet vienos i kiema neisleisciau, nebent tai nuosavo namo kiemas. O ji ir pati manau neitu. Geriausia pradeti isleisti su vyresniais draugais, kad patys tvirciau jaustusi. Zinoma su tokiais, kuriais galima pasitiketi:)pries tai reikia ir paruosti vaika visokiems nenumatytiems atvejams, pamokinti kaip elgtis su svetimais ir t.t. Manau kad leisiu po truputi kai pati prades prasyti

o aš leidžiu vieną nuo vasaros. Tada dar 5 nebuvo.
Gyvenam pirmam aukšte ir langai į abi kiemo puses- matau visą vaikų aikštelę. Prisakyta niekur iš aikštelės neit. Vieną kartą buvo nuėjus be perspėjimo į kitą kiemo pusę- mačiau kaip ėjo
Kai grįžo namo, paaiškinom, kad taip negalima daryt ir mus apgavo- todėl visą dieną nėjo į lauką. Pamoka suveikė
Bet, aišku, kai būna viena, kone kas 5 min einu prie lango žiūrėt ką veikia. Labai neramu. Tiesiog tokiu būdu pratinam prie kažkokio savarankiškumo ir bendravimo be tėvelių
Gyvenam pirmam aukšte ir langai į abi kiemo puses- matau visą vaikų aikštelę. Prisakyta niekur iš aikštelės neit. Vieną kartą buvo nuėjus be perspėjimo į kitą kiemo pusę- mačiau kaip ėjo

Bet, aišku, kai būna viena, kone kas 5 min einu prie lango žiūrėt ką veikia. Labai neramu. Tiesiog tokiu būdu pratinam prie kažkokio savarankiškumo ir bendravimo be tėvelių

na man tai gerai pas mane nuosavas kiemas
tai paleidziu vienus lakstuti, bet turbut kas 15min patikrinu ar niekur neilinde

tai paleidziu vienus lakstuti, bet turbut kas 15min patikrinu ar niekur neilinde

vasaras mes praleidžiam pas senelius- tai ten išvis gerai- nuosavas kiemas. Laksto viena pana ir ramu. Pati namo užeina pasižiūrėt, ar dar kas nors yra

Mano sunui 4,5m. bet i kiema tik su manim ar teti ar mociute. Neseniai pabandom isleisti is masinos iki darzeli. Pats nuejo, nusirenge, tai praktikuosim ir toliau

As tai saviskius anksti pradejau leist didzkiui gal 3metai buvo,o mazesu broliu kartu irgi panasaus amziaus,nu pas mus toks uzdaras kiemas,bet butu tai daug,bet vieni kitus pazysta,o ir vaiku nemazai,tai kazkaip nebijojau.
Kolkas gyvename standartiniame senos statybos daugiabutyje.
Būtų idomu sužinoti, nuo kelių metų nebijote išleisti vaikų vienų į kiemą?
Mano vyresnėm dukrom 7 ir 5. Dabar jas išleidžiu vienas pasisupti, o jaunėlį(3 metų) išleisti dar bijau. Ką manote?
Būtų idomu sužinoti, nuo kelių metų nebijote išleisti vaikų vienų į kiemą?
Mano vyresnėm dukrom 7 ir 5. Dabar jas išleidžiu vienas pasisupti, o jaunėlį(3 metų) išleisti dar bijau. Ką manote?