Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

Visiskai sutinku su paslaptingaja. Mano sunui po men 3 metai, bet nuo minties ji viena isleist i lauka jau bloga darosi. Jis net 5 min musu kieme negali isbut, ka jau sakyt apie smelio deze blink.gif , jam reikia tik eiti ir eiti, ir dar parodo krypti, kur pasukti. As neisivaizduoju kaip jis eis i darzeli rugpjucio men, gerai kad ten tvora auksta rolleyes.gif Ka jau kalbeti kad isleist viena doh.gif
Atsakyti
Mano vaikai jau nėra tokie mažiukai mergaitei 6 metukai,sūnui 3 metukai,bet va turiu tokia baime ir niekaip negaliu išleisti vienų į lauką,vieną kartą bandžiau trumpam tai ką manot girdžiu tik kad klykia vaikas o šalia jo stovi didelis vilkinis šuo,po to karto einam visi kartu, nors mergaitė jau didelė turi būti savarankiškesnė bet kai taip atsitiko tai neišleidžiu ir jos vienos,šunų pilna o maniškiai labai jų bijo,palaidi sau laksto matyt reikia šiais laikais vaikus prisirišti, o ne šunis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(airmiliux @ 2007 06 27, 12:25)
Mano vaikai jau nėra tokie mažiukai mergaitei 6 metukai,sūnui 3 metukai,bet va turiu tokia baime ir niekaip negaliu išleisti vienų į lauką,vieną kartą bandžiau trumpam tai ką manot girdžiu tik kad klykia vaikas o šalia jo stovi didelis vilkinis šuo,po to karto einam visi kartu, nors mergaitė jau didelė turi būti savarankiškesnė bet kai taip atsitiko tai neišleidžiu ir jos vienos,šunų pilna o maniškiai labai jų bijo,palaidi sau laksto matyt reikia šiais laikais vaikus prisirišti, o ne šunis  doh.gif

Manosios dukrytės taip pat dar nebūna vienos kieme, nors vienai jau 6 su puse, o kitai 4 metai. Vyresnioji bijo pasilikti kieme, bijo šunų rolleyes.gif Nors matau, kad jų amžiaus vaikai jau būna kieme vieni ax.gif
Atsakyti
as savo viena kartais palikdavau kieme jau 2.5 metu. aisku pati kas 5 min prie lango lakstydavau. cia man atrodo nuo vaiko priklauso, as kai zinau, kad maniske niekur nenueis, o tik smelyje ar ant pievutes bus, tai ramiau man, bet jeigu vaikutis butu judrus labai tai gal ir pabijociau. Nors tiesa buvau nustojus viena leisti, nes kieme tokia didesne mergaite labai pavadovaudavo savo naudai schmoll.gif
Siemet vel isleidziu, juolab, kad kieme pastoviai sedi namo tetules, tai jos ten viska apziuri ir suseka wink.gif
cia jau nuo kiekvieno asmeniskai priklauso. as tokia dar tikinti likimu, tai man atrodo, kad jei bus lemta, tai atsitiks ir prie pacios akiu. aisku nereikia tuo piktnaudziauti... nu zodziu supratot mirksiukas.gif
Atsakyti
Na maniškis gal ir pabūtų vienas kieme, bet pas mus vaikams nėra kuo užsiimti, nei smėlio dėžės, nei supuoklių, o dar ir kieme vietos nėra, tik mašinų aikštelė dviem namam ir šaligatviai.Tai tenka arba į darželio teritorijas eiti, arba kieme savam sėdėt ir saugot, kad po mašina nepakliūtų,nes yra tokių gudročių, kur nenormaliu greičiu sugeba įlėkt ir išlėkt.Esam kieme 5mamos kur vaikai panašaus amžiaus tai visos sėdim ir plepsim kol vaikai važinėjasi dviračiais, paspirtukais ar šiaip ką susigalvoja žaist, o jei kuri turi darbo ar reikalų,tai saugom ir jos vaiką.Na kai geras oras, tai visai nieko, bet tikimės, kad po kokių metų gal ir vieni jau pabus.
Atsakyti
O mano sūnus (4,5 m) vakar pareiškė, kad jis nori vienas eiti į lauką su vaikučiais pažaisti kamuoliu. Man tai buvo staigmena, nes aš vis pas jį klausdavau, ar jis norėtų vienas be manęs kada nors eiti į lauką, tai sakydavo, kad nenori. Tačiau lauke nebuvo vaikučių ir ėjom kartu. Iš tikrųjų bučiau išleidusi, nes buto langai į kiemo pusę, tai turbūt ir sėdėčiau prilipusi prie lango. Kažkaip dar neramu tokį vieną išleisti, nors aš žinau, kad be mamos ar tėčio vienas niekur nenukeliautų, bet man irgi neramu dėl kieme beprotišku greičiu pralekenčių mašinų ar šunų (jis jų labai bijo). Beje kieme yra vietinė parduotuvė, tai jau kelis kartus ten pats vienas sau pirkosi ledus. Tai buvo labai patenkintas, kad jau moka.
Šiaip manau reikia vaikus skatinti savarankiškumo. Kiek atsimenu aš nuo pradinių klasių buvau labai savarankiška, dar tekdavo jaunesnius brolį ir sesį prižiūrėti, tai buvau užsigrūdinusi. Nors savo vaikui tos atsakomybės tikrai nelinkėčiau - reikia pabūti vaiku ir pasidžiaugti.
Atsakyti
mano vyresnėlei 6 su trupučiu. Šią vasarą pradėjau leist į lauką eiti vienai. Gyvenam naujame rajone, prie namų pristatė žaidimų aikštelių, o viena net po langais. Pirmomis dienomis vis žiūrėjau ir žiūrėjau. Dabar nupirkau laikrodį (bus puiki proga jį pažinti) ir pasakau kada pareit ir išeina. Susirado draugių, kai blogas oras vis pergyvena kad reikia sėdėt namuos. Vyras jau pernai vasarą norėjo leist, bet gyvenom nekokioj vietoj tai aš prieštaravau. Kažkada būna pirmas kartas. Tikėkimės visuomet bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(anaoj @ 2007 07 03, 12:11)
Beje kieme yra vietinė parduotuvė, tai jau kelis kartus ten pats vienas sau pirkosi ledus. Tai buvo labai patenkintas, kad jau moka.

Mano mergytės vakar irgi pirmą kartą nuėjo vienos į parduotuvėlę (vietinė- už 200m) ir nusipirko ledų. Tai kiek joms džiaugsmo buvo, kad pačios nuėjo bigsmile.gif
Atsakyti
O mano 5 metų ir nedrįsta vienas būti kieme. Bailiukas
Atsakyti
[SIZE=7][COLOR=darkviolet]Mano didzioji tai visko bijo. Musu laiptinei yra dobermanas, kai eini pro sali, taaip loja blink.gif , net baisu, del to ji ir neidavo niekur viena. Tai dabar jau antra savaite po truputi pradeda eit i parduotuve salia namu, i lauka keliom minutem iseina.Mums jau didelis pasiekimas.Manau iki pirmos klases jau eis viena drasiai ir nebebijos. Tik neisivaizduoju, kaip reikes jai vienai but namie unsure.gif
Papildyta:
Mano didzioji tai visko bijo. Musu laiptinei yra dobermanas, kai eini pro sali, taaip loja , net baisu, del to ji ir neidavo niekur viena. Tai dabar jau antra savaite po truputi pradeda eit i parduotuve salia namu, i lauka keliom minutem iseina.Mums jau didelis pasiekimas.Manau iki pirmos klases jau eis viena drasiai ir nebebijos. Tik neisivaizduoju, kaip reikes jai vienai but namie cool.gif
Atsakyti
Maniškės 4m.ir 11m. eina kartu biggrin.gif . O vyresnioji viena į kiemą pradėjo eiti būdama penkerių. Gyvename daugiaaukščiame name.
Atsakyti
Mano dičkis jau nuo pernai metų eina vienas į kiemo smėlio dėže aš pro langą jį matau ir jam gerai ir man ramu. ax.gif
Atsakyti