Įkraunama...
Įkraunama...

Ar kamuoja giminės su klausimu, kada "ženysies"?

Man jau nuo tada, kai baigiau vidurine, viena gimines pusele vis teiraujasi "kada zenysies".. Dabar juk net neturiu su kuo doh.gif biggrin.gif Bet as tik juokais viska nuleidziu.. jauciu greit i senmerges nurasys mane ax.gif
Atsakyti
Anksčiau klausinėjo, dabar jau nebe nes pasakiau kada norėsiu tada ir tekėsiu gal po metų, gal po 10 metų. biggrin.gif Suprato, kad daugiau neverta klausti hihihi.gif
Atsakyti
Draugai tai daugiau pajuokaudami klausia, tipo kada gi balius biggrin.gif
Mano tevai,tai nespaude,mbet norejo patys uz ju pinigus iskelti vestuves,nes tipo musu mociutes lb senamadiskos,o mes su MB gyvenam kartu.. bet su mama pasnekejom,kad nespesim greit padaryti vestuviu,tad ateiti patys issikelsim,kai pinigeliu bus pakankamai..
o MB tevas tai spaudzia pastoviai - kada? kodel ne? gi zadejot.. gal nebenorit? tai paskutini karta truko kantrybe,bet lb graziai pasakiau,kad kai bus pinigu tada ir bus ?(dar norejau pridurti kad mano tevai nori apmoketi vestuves,o jis tik spaudzia,bet butu lb nemandagu)
MB mama (tevai jo gyvena atskirai, tai paklausia ne kada vestuves, o kada anukai biggrin.gif

bet as del to spaudimu nejauciu,nes patys norim tuoktis 4u.gif
Atsakyti
o mane tai nervina mano tėvai,ypač mama,viską nori suorganizuot ir pan. net nemalonu būna pas juos parvažiuot. butent tai yra pagrindinė priežastis dėl ko norisi šventės dviese,juolab kad ir taip su mano tėvais nelabai sutariam.kas kita draugo mama-ne tik stengiasi visaip padėt,bet apie tokius dalykus išvis nėra paklausus-tai pas ją parvažiavus eit vien jau dėl to kur kas maloniau.
manau kad giminės klausinėdami sugadina tą nuotaiką kai lauki pasipiršimo,o spaudžiamas pirštis vyras gali tai daryti jau ne taip nuoširdžiai.pažįstu vaikiną,kuris nori passipiršti draugei,bet nesulaukia kol visi nustos apie tai kalbėt,ns nori padaryti staigmeną.ir merginai manau daug smagiau jaust kad jis 100 proc pats tai sugalvojo o ne dėl to kad giminės spaudžia(nu bent iš dalies gali tokių minčių kilti, o kartais išties taip ir būna)
kitą vertus maniškis sako-manęs niekas nebūtų privvertęs jei pats nebūčiau norėjęs.bet pripažįsta,kad kalbos nervina,tarsi tėvai galvotų kad patys nesugebėsim sugalvot .nu žodžiu erzina kai kažkas nori nuspręst už tave gyvenime tokius dalykus.aišku prievarta neprivers, bet baisiai jiem viskas rūpi jau ax.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad giminių klausimas "kada gi tos vestuvės" sukelia skirtingas emocijas, priklausomai nuo situacijos. Kuomet mergina turi vaikiną, su juo rimtai draugauja, gyvena kartu ir pan, tuomet tas klausimas neskamba žiauriai, gal net kiek maloniai, nors jei daromas nuolatinis spaudimas, tai aišku nervina. Tačiau, kuomet mergina vaikino neturi, bet visokios tetulės sugalvoja, kad jau vertėtų turėti ir tada ima klausinėti "tai kaip ten su ta antra puse", va tada manau būna bjauru, atrodo, kad tuoj ims ir į senmerges nurašys, nesvarbu, kad tau 18 m. biggrin.gif

Mano atveju buvo taip, kad "kaimo bobos" sakė, jog reikia greičiau tuoktis ir labai džiaugėsi kai ištekėjau, maždaug nesu kokia netikėlė, kurios niekas neima, juk ir taip anot jų vėlai tekėjau - 22 metų. Tuo tarpu vilnietės tetulės niekada nesakė, kad reikia greičiau tekėti, o kaip tik manė, kad tokį žingsnį žengiau per anksti. Taigi, dar nuo žmogaus mentaliteto daug kas priklauso. Nereikia kreipti į nieką dėmesio, o daryti taip kaip norisi patiems, patys savo gyvenimą kuriame, jokių tetulių ir giminaičių kaišiojimosi nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2008 01 06, 20:07)
Man atrodo, kad giminių klausimas "kada gi tos vestuvės" sukelia skirtingas emocijas, priklausomai nuo situacijos. Kuomet mergina turi vaikiną, su juo rimtai draugauja, gyvena kartu ir pan, tuomet tas klausimas neskamba žiauriai, gal net kiek maloniai, nors jei daromas nuolatinis spaudimas, tai aišku nervina. Tačiau, kuomet mergina vaikino neturi, bet visokios tetulės sugalvoja, kad jau vertėtų turėti ir tada ima klausinėti "tai kaip ten su ta antra puse", va tada manau būna bjauru, atrodo, kad tuoj ims ir į senmerges nurašys, nesvarbu, kad tau 18 m.  biggrin.gif

Mano atveju buvo taip, kad "kaimo bobos" sakė, jog reikia greičiau tuoktis ir labai džiaugėsi kai ištekėjau, maždaug nesu kokia netikėlė, kurios niekas neima, juk ir taip anot jų vėlai tekėjau - 22 metų. Tuo tarpu vilnietės tetulės niekada nesakė, kad reikia greičiau tekėti, o kaip tik manė, kad tokį žingsnį žengiau per anksti. Taigi, dar nuo žmogaus mentaliteto daug kas priklauso. Nereikia kreipti į nieką dėmesio, o daryti taip kaip norisi patiems, patys savo gyvenimą kuriame, jokių tetulių ir giminaičių kaišiojimosi nereikia  biggrin.gif

o man atrodo kad merginoms skaudziausiai yra tokie aplinkiniu klausimai, kai vyrai ar vaikinai tiesiog gyvena kartu su mergina, moterimi sumete skudurus ir net nemano siulyti tuoktis ar net nesiulo. Tada ir prasideda merginu issisukinejimai, kad dar anksti, dar nenorim ir pan.
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 01 06, 20:11)
o man atrodo kad merginoms skaudziausiai yra tokie aplinkiniu klausimai, kai vyrai ar vaikinai tiesiog gyvena kartu su mergina, moterimi sumete skudurus ir net nemano siulyti tuoktis ar net nesiulo. Tada ir prasideda merginu issisukinejimai, kad dar anksti, dar nenorim ir pan.

Na taip, šitas varijantas tikrai skaudus, tiek dėl klausimų, o labiausiai dėl pačios situacijos. Bet tada kodėl merginos gyvena kartu su tokiais vyrais, kurie bijo įsipareigojimų, o tuo labiau jei žino, kad mergina nori tuoktis, bet vis tiek išsisukinėja. Man pasidarytų neramu ir pagalvočiau, kad jis su manimi tik laikinai, kol geresnę susiras arba tiesiog tuo metu jam taip patogiausia. Kam gaišti su tokiu laiką? Na, aš čia ne visai į temą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2008 01 06, 20:36)
Na taip, šitas varijantas tikrai skaudus, tiek dėl klausimų, o labiausiai dėl pačios situacijos. Bet tada kodėl merginos gyvena kartu su tokiais vyrais, kurie bijo įsipareigojimų, o tuo labiau jei žino, kad mergina nori tuoktis, bet vis tiek išsisukinėja. Man pasidarytų neramu ir pagalvočiau, kad jis su manimi tik laikinai, kol geresnę susiras arba tiesiog tuo metu jam taip patogiausia. Kam gaišti su tokiu laiką? Na, aš čia ne visai į temą  blush2.gif

i tema i tema mirksiukas.gif
matomai tikisi kad kadanors pasiulys tuoktis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 01 06, 21:50)
i tema i tema  mirksiukas.gif
matomai tikisi kad kadanors pasiulys tuoktis  lotuliukas.gif

Mano draugė gyvena su vaikinu jau pora metų, apsigyveno gana greitai, po poros mėnesių draugystės. Ir jai dabar labai nesmagu, kad jos mylimasis jai nesiūlo tuoktis. Jaučia kompleksą ir dėl mergautinės pavardės ir šiaip dėl statuso. Vis pajuokauja, kad darys ultimatumą, bet ... O jis atsei neskuba. Matomai jam tai labai patogu.
Atsakyti
Giminės tikrai kamuoja, atsibodo..... Kai tik būna koks bendras balius, tai būtinai pasiteirauja, kada gi šoksim jūsų vestuvėse doh.gif Nors pagalvojus jei ir būtų dabar tos vestuvės, tai nekviesčiau jų biggrin.gif O šiaip atsakom, kad dar ne laikas.
Atsakyti
QUOTE(Šokoladka @ 2008 01 07, 17:18)
Giminės tikrai kamuoja, atsibodo..... Kai tik būna koks bendras balius, tai būtinai pasiteirauja, kada gi šoksim jūsų vestuvėse  doh.gif  Nors pagalvojus jei ir būtų dabar tos vestuvės, tai nekviesčiau jų  biggrin.gif  O šiaip atsakom, kad dar ne laikas.

Nemanau, kad labai blogai, jei artimieji domisi jūsų gyvenimu. Blogai yra tai, kai prasideda moralizavimas, nes atseit jūs patys visvien nežinot kaip reikia gyventi doh.gif O skaudžiausia, kai pradeda "patarinėti" atseit TAU JAU LAIKAS unsure.gif
Atsakyti
Ai aš tai nekreipiu dėmesio į tuos vepeziojimus, žinau, kad kažkada tuoksimės, kai ateis tam palankus metas, o atsakinėti į tuos klausimus nematau prasmės. Manasis tik nervuojasi, sako "kodėl visi klausinėja. Paskui visiems atrodys mūsų vestuvės, kaip savaime suprantamas dalykas, o aš nenoriu, kad taip būtų" biggrin.gif
Žodžiu šitos smulkmenos neimkit į galvą, kai paklaus kada ženysies, klauskit " o kada skirsitės?" lotuliukas.gif
Atsakyti