Įkraunama...
Įkraunama...

Ar kamuoja giminės su klausimu, kada "ženysies"?

QUOTE(6663 @ 2007 10 10, 17:18)
Kamuoja..Ir dar prideda: jau vaiku tueti butu laikassssss..
Ir kamuoja ne tik gimines, bet kas tik netingi schmoll.gif

O jei tie visi, kas netingi, vis dėlto teisūs? Man toks vaizdas, kad pačios save labiau kamuojat, neprisileisdamos minties apie šeimą.
Atsakyti
g.gif mes 4 metai kartu ....ir kamuoja nuolat bendradarbiai................ beda ta kad mes abu nenorim...ir manau kad gyvensim vis agyvenima taip ir nesusituojke ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wit@ @ 2007 10 13, 22:23)
g.gif mes 4 metai kartu ....ir kamuoja nuolat bendradarbiai................ beda ta kad mes abu nenorim...ir manau kad gyvensim vis agyvenima taip ir nesusituojke  ax.gif

klausimas-kito niko negalejai susigalvot?
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2007 08 07, 10:51)
biggrin.gif mano senelis kazkada geriausiai pasake.....o tu ziurejai i savo pasa, ar tu ziurejai.....sakau, na ir kas ten....sako, ar ziurejai i savo gimimo data, juk tu jau beveik senmerge  biggrin.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif o įdomu, koks ten amžius pase buvo smile.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 08 12, 22:17)
Paskaitinėjau temą (ne visą) ir tiesą pasakius esu nemaloniai nustebinta. Ar geriau, kad giminėms būtų visiškai nusispjauti, kaip gyveni? g.gif Man atrodo natūralu, kad giminaičiams tai įdomu - ir vestuvės, ir giminės narių pagausėjimas. Ar jau tiek pasidarėm egocentrikais, kad mano gyvenimas - tik mano reikalas? Tai mažų mažiausiai grubu, nes bent jau mūsų tėvai, o tuo labiau seneliai, gyveno  kiek kitokiais laikais, jautė kur kas daugiau bendruomeniškumo, giminiškumo.

Taip, man geriau, jei jiems būtų nusispjauti. Ką aš myliu, kodėl, kodėl neskubu tuoktis yra ne jų reikalas. Lygiai taip pat, kaip ir kiek uždirbu, kokių įtakingų draugų turiu ir pan. Tiems giminaičiams, kurie šitais klausimais nervina, tereikia tik paskalų, dažnai dar pinigų ir pakamuot kitus. Geriausia su jais kuo rečiau matytis ir pro juoko filtrą į juos žiūrėt. Tda kamavimas tampa komedija.

Manęs pvz. niekada neerzino tas temos klausimas, nors nemanau, kad mano giminėje jis retesnis nei kitose. Gal dėl to, kad ištekėjau, kaip autorė leido sau įvardinti, "socialiai nesubrendusi". unsure.gif

Va būtent. Anksti ištekėti - buvusi socialinė norma. Kadangi dabar normos keičiasi, nebebūtina (ir netgi įtariai žiūrima) skubėti anskti ištekėti, tai visi senesnių kartų žmonės negali susitaikyti. Įpratimui prie pokyčių reikia pastangų, o jie to nenori.

tiek susižavėję ta "asmenine laisve", kad neretai tiesiog bijo įsipareigojimų - geriau gyvena n metų su savo gyvenimo drauge/draugu, klausosi per kiekvieną giminės susibūrimą "įkyriųjų klausimų", bet įteisinti savo santykių nesiryžta. Galiausiai pasiduoda rutinai, savaiminei gyvenimo tėkmei ir kurti šeimą tampa vis labiau ir labiau nutolusiu reikalu - kartais tai pagreitina netyčiukas, jei ne - vis reikia ir reikia tos "laisvės", tik klausimas, kiek ji iš tikrųjų beteikia laimės.

Pritariu, reikia į viską žiūrėti su saiku. kai bijoma tam pasirįžti daugybę metų - nenormalu. Kai skubinama tekėti 20-ies irgi. Viskam savas laikas. laisvė yra perdėta, jei šeima nesuteikia laisvės, tai čia nenormali šeima. Laisvės būti asmenybe (aišku, ne lakstyti į visus šonus) turi būti.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2007 10 15, 14:20)
lotuliukas.gif  o įdomu, koks ten amžius pase buvo smile.gif

na tada dar buvo berods 23 lotuliukas.gif
Atsakyti
aišku kamuoja 4u.gif
ir dažniausiai tie, kurie patys vedę, bet dėjuoja, kokie jie lochai, kad skubėjo...
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2007 10 15, 17:08)
na tada dar buvo berods 23  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif košmaras...
Atsakyti
Jau pradėjo wink.gif dėl ko baisiai širstu...
Nes jei ir bus kada nors tokia šventė, ji bus tik mums dviems, jokių giminių suvažiavimų ir balių schmoll.gif tai mūsų šventė ir darom kaip norim.
Bet kadangi nesiruošiu tekėti dar ilgai, tai nesuku galvos, o į klausimą atsakau jei ir ženysiuos, niekas nežinos tongue.gif
Atsakyti
Manau beveik kiekviena moteris, mergina nori ištekėti, sukurti šeimą, turėti kažką šalia savęs. Ir tai visai natūralu, kad jai susiradus draugą aplinkiniai, giminaičiai ima klausinėti "tai kada?" blink.gif Todėl tikrai nereikia ant jų pykt. Jie nori gero.
Man asmeniškai tokios situacijos net šiek tiek padėjo blush2.gif ...
Atsakyti
QUOTE(juliux @ 2007 10 21, 21:38)
Manau beveik kiekviena moteris, mergina nori ištekėti, sukurti šeimą, turėti kažką šalia savęs.

vaikų noriu ir net laaabai, šalia savęs irgi, bet tekėti ne schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Mes jau septinti metai kartu... ir nesusituoke...
Musu per daug niekas neklausineja, gimines kartais gal tik, bet tikrai nespaudzia, o aplinkiniai kai kurie net nezino musu statuso, nes vienas kita senokai jau vyru ir zmona vadinam.
Kodel nesituokem, tai tikrai kvaile, nors susizadeje esam 4 metus. kaip vyras sako, as esu bjauri su savo reikalavimais, tai pinigu per maza, tai laiko nera tongue.gif ir nusitempe. isties abu gailimes, kad taip tempem,nes atsiranda toks dalykas kai ilgai esi kartu, kad pripranti prie situacijos, savaime seima patampi ir ta santuoka nusistuma i antra plana, tampa nereikalingomis islaidomis ir tiesiog baliu doh.gif visada atsiranda svarbesniu dalyku uz tai doh.gif
nepatarciau niekaip taip tempti, nes nera gerai, va dabar jau ir jis pora metu pyksta ir nervinas del to ir as jau nemaloniai jauciuos, kad net susituokt nesugebam, o taip vienas kita mylime 4u.gif
jau antro vaikelio laukiu ir vel tas pats doh.gif vel laikas netinkamas doh.gif jau galvoju spjaut i tas ambicijas ir nueit taip susirasyt, kad ir su pilvu tongue.gif jis nori taip pat
Atsakyti
Mes su draugu jau virs dvieju metu draugaujam. labiausiai vestuviu musu nori mociutes. Osiaubas, tik nuvaziuoji aplankyt, ir iskart prasideda... Jom gi baisu pagalvot apie miegojima kartu ir be vedybu...
Atsakyti