Įkraunama...
Įkraunama...

Ar kamuoja giminės su klausimu, kada "ženysies"?

MB pussesere kiekviena karta kai susitinka to klausia biggrin.gif
Atsakyti
ne tiek gimines,kiek draugai doh.gif lotuliukas.gif mane tai erzina tokie klausimai rolleyes.gif taip ir noris atgal ka nors tokio "riebaus" uzmesti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mus ir atakuoja draugai ir gimines ir kartais tai labai erzina.... bash.gif Bet as kaip visada pasiplaunu nuo atsakymo....Sakau, kad ne nuo manes viskas priklauso... ax.gif ir pirstuku parodau i saviski thumbup.gif Tada jau ji kamantineja tongue.gif
Atsakyti
aš ištekėjau 28m. Tai namuose vis klausdavo kada kada. vos ne jaunikio buvo pasiruošę iešot doh.gif O nervindavo tokie dalykai gun_bandana.gif
Tai ėmiau ir visiem garsiai pareiškiau: tekėsiu kai norėsiu, o ne todėl, kad visos tokių metų t.b. ženotos
Tai po to apsiramino...
Atsakyti
QUOTE(Pabegusi @ 2007 06 28, 11:14)
Čia vienoje temoje kažkaip užvedėm klausimą, kad ypač vyresnio amžiaus žmonės Lietuvoje, labai "rūpinasi" savo anūkų ar vaikų gerove ir ypač merginų apie 25 m., nuolat kamuoja klausimais, kada???? doh.gif kada gi pagaliau isšekėsi? vienintelė potekstė klausimo, kaip ten gyvena tavo draugas, yra kada jau čia viskas bus...jaučiu po to, kai pagaliau kada nors išteki, prasideda, kada vaikas, kada antras...ir taip be galo...  g.gif Ar cia Lietuvos kultūros problema, galvoju dabar, kad taip uzstresuoja žmones, kad dažnai merginos išteka (kartais net vaikinai veda) vos ne todėl, kad visi apsiramintų...kodėl dažnai neesame skatinami, pradžiai pasižvalgyti po pasaulį, padirbti, mokytis, kažkuo domėtis, skaityti...susikurti pagrindą po kojom, subręsti. Juk žmonės socialiai subręsta apie 27 metus ir kurti šeimas tada, kada ateina laikas ir noras, o jeigu tas noras ar proga niekada neateina, nežiūrėti į tą žmogų kaip į raupsuotą  blink.gif ...ir iš vis atrodo, kad gyvenimas pas mus po 30 nutrūksta...o jis tik dabar turėtų prasidėti...
Aš taip manau, ką manot JŪS?

Kamuoja, bet tada klausiu "Tai kada laidotuves"?
Atsakyti
Kazkaip viskas labai normoj...Buna uzklausia,bet kad spaustu,primigtynai siulytu-to nera schmoll.gif Gal del to,kad gyvenam uz juru mariu nuo tevu,seneliu,giminiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dabar dazniau isgirstam klausima,kada vaika darysim nestuke.gif Nes daug draugu apsivaikavo,o as vaiku myletoja kiekviena isnencyju,iscackinu biggrin.gif Tai matydami mano meile vaikams,dauguma pradejo klausinet kada jus uzsinestinsit blink.gif Sako va liks rubeliai,zaisliukai,vezimeliai,nesykles lotuliukas.gif
Atsakyti
jau nebe. matyt nusibodo.
Atsakyti
Klausia klausia.. doh.gif O idomiausia, kai pradeda visokias uzuominas laidyti lotuliukas.gif Net vos ne pirslybas organizuoja, nes pasak ju (giminiu ir visokiu artimuju), pats laikas... Man dar tik 23 metai doh.gif
Atsakyti
Mūsų tai neklausinėjo, nes susituokėm 19 metų smile.gif , BET ...
Tada pradėjo kankinti su klausimais kada bus vaikas doh.gif . Pagal mūsų tuometinį amžių, mes dar patys buvom vaikai, o jau bandė užkabinti dar vieną doh.gif biggrin.gif .
Tai vat, praėjo metai, du, trys, o mes vis dviese. Reiškias kažkas negerai doh.gif . Pradėjo mūmyse ieškoti nevaisingumo priežasčių g.gif doh.gif . Mano tėvai tai tik kartais per dantį patraukdavo mirksiukas.gif , bet vyro - kažkoks košmaras, bijojom įsvečius važiuot, nes tik įžengdavom pro duris, nespėdavom nusiauti batų ir jo tėvas pradeda:
-Na tai, vaikučiai, jums reikia pagalvoti, aš labai noriu anūkėlio (ir panašiai).
Vieną kartą mano kantrybė neišlaikė ir leptelėjau, kad tau reikia tai ir pasidaryk g.gif . Fantazija trumpam atšoko, atsikabino.
Po 5 metų bendro gyvenimo susilaukėm sūnaus (tarybiniais metodais po santuokos vaikas tūrėtų gimti 1 metai po santuokos, o antras po 3, 4 rolleyes.gif ). Tai ką jūs, mergaitės, manot? Dabar prikibo dėl antro vaiko doh.gif doh.gif bash.gif protest.gif tipo kada gimdysit antrą, reikia, nori anūkėlės (berniukas jau yra). Vyrui pasakiau, kad jeigu jo tėvas dar prikibs prie manęs, už savo veiksmus neatsakau. Nesuprantu, kaip žmonės nesupranta, kad tokie dalykai yra tik vyro ir moters reikalas.
O kas svarbiausia, kad mano vyras turi 24 metų nevedusį brolį (mes tokiu laiku jau 5 metai kaip buvom vedę), tai jame jokios patologijos neįžvelgia, kad jis nevedęs ir vaikų neturi doh.gif .
Atsakyti
mano anyta pastoviai klausia doh.gif kiekviena kart susitikus doh.gif tai as sakau po metu, o ji-tai kad pernai taip sakei g.gif tada as atsaunu kad ir kitamet ta pati pasakysiu thumbup.gif
o siaip klausia visi kas netingi, tevas net taktikas visokias varo, ne tik vestuviu tema bet ir anuku doh.gif
Atsakyti
Vis juokdavausi is draugiu, kuriu tevai klausinejo , "kada", o dabar ir mane pacia ta beda prispaude. Draugauju su vaikinu pusantru metu, viskas plius minus gerai, bet emiau jausti nemalonu spaudima - "norim anuku, visos akys į tave" arba "ko nesizenijat, ko laukiat". O ko po velniu skubeti? Kad nebutu pries gimines geda, kad as dar senmerge? Kad gyventume taip kaip visi? Kad butu ramu? kam ramu? Jiems, nes man tikrai nebus ramu, jei paskubesim. Manau pirslybom ir santuokai ateina laikas. Uzjauciu visas, kurias irgi ragina balta suknia rengtis, nes po tokiu zodziu jautiesi kalta. O neturetum taip jaustis. Ir, kas svarbiausia, mano tevai normalus, is miesto, tolerantiski. O dabar se tau kad nori...
Atsakyti
QUOTE(pukebaisule @ 2008 05 27, 18:00)
Vis juokdavausi is draugiu, kuriu tevai klausinejo , "kada", o dabar ir mane pacia ta beda prispaude. Draugauju su vaikinu pusantru metu, viskas plius minus gerai, bet emiau jausti nemalonu spaudima - "norim anuku, visos akys į tave" arba "ko nesizenijat, ko laukiat". O ko po velniu skubeti? Kad nebutu pries gimines geda, kad as dar senmerge? Kad gyventume taip kaip visi? Kad butu ramu? kam ramu? Jiems, nes man tikrai nebus ramu, jei paskubesim. Manau pirslybom ir santuokai ateina laikas. Uzjauciu visas, kurias irgi ragina balta suknia rengtis, nes po tokiu zodziu jautiesi kalta.  O neturetum taip jaustis. Ir, kas svarbiausia, mano tevai normalus, is miesto, tolerantiski. O dabar se tau kad nori...

Svarbiausia nepasiduoti spaudimui frusty.gif. Aš tau pasakysiu iš savo patirties: jie reikalauja anūkų, o kai atsiranda anūkas/ė, tada reikalauja antro ir t.t. Kai man atsiranda neatidėliotinų reikalų, tai visi seneliai gražioj formoj nusiplauna ir vaiko pažiūrėti niekas negali g.gif .
Daryk kaip tu nori, o ne taip kaip kažkas prašo mirksiukas.gif .
Atsakyti