Įkraunama...
Įkraunama...

vyras skolina pinigus žmonai

QUOTE(laputaite777 @ 2007 09 20, 21:05)
mastau.gif jei gerai pagalvojus,is vyro skolintis pinigus,man keistas dalykas. g.gif

mastau.gif
Jei vyras skolina pinigus žmonai . Normalu . Jei žmona gražina pinigais nenormalu.
Jei žmona skolina pinigus vyrui . Nenormalu. Jei vyras gražina pinigais normalu jei ne pinigais irgi normalu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 12:32)
gerbiamieji, ar normalu jeigu vyras už žmoną uždirba dvigubai daugiau, tačiau skolina pinigus žmonai kuri irgi dirba bet atlyginimas jos mažesnis?

situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?

Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro?

Stop, stop stop sulėtink tempus. Pateik brangiajam saskaitą už maistą ir pampersus. Tegul bus per pus. Jei darai valgyt taip pat pateik saskaitą. Jei jau kalba apie tai. Skalbi saskaitą... lygini: saskaitą- gal tada jam atšoks fantazija. Nenormalūs pas jus santykiai ir tiek. Aš nedirbu, dirba tik MB uždirba tiek kiek tavo vyras. Bet man net nedingtelėjo mintis iš jo skolintis- kiek man rei9ka aš paimu jo kortelę ir išsiimu. Taip kartais papriekaištauja, kad išlaidauju, tačiau tada aš jam yduodu sarašą ir liepiu visko nupirkti o jei nenuperka- skandalas (juoko forma, nereikia lazdos perlenkt, tada abu juokiamės) Ir dar man keista pasidarė g.gif Jūsų pajamos 4100Lt, kartais 5100Lt ir jūs "neištempiat" iki algos g.gif tai kokios tada išlaidos. Mūsų su vyru pajamos: 2500, kai gaudavau stipendiją retai siekdavo 2800Lt, mes pilnai mokame už komunalines, turime seną trantą (mašiną) kuri ryte ryja pinigus, gyvename Vilniuje, aš studijuoju, dabar auginame mažą lėlytę ir pakolkas šiaip ne taip suduriam galą su galu. Na gerai sakykim jūs už paskolą sumokate 2000. Sakykim grubiai komunalinės 500Lt (juk kai šildymo sezonas daugiau, kai nešildymo- mažiau- bent jau pas mus ne šildymo metu- 300Lt) Taigis 1500. Jei viską su galva perkant ir taupant turėtų užtekti ir be skolinimusi ištempti. pietūs paieškojus Vilniuje kompleksiniai nuo 6Lt iki 8lt rasit ... Taupyt abiems reikia jei jau ką, viena nepritaupysi...Ir pajamos- bendras šeimos reikalas.
Atsakyti
Na as pasodinciau vyra ant spartietiskos dietos, panasiai kaip studentai gyvena wink.gif Juk yra tokiu smulkmeneliu, kuriu galima atsisakyti, pas visus skirtingai, bet pvz gal vyras gali maziau rukyti, pigesnes, i darba vazineti visuomeniniu transportu, pietus valgyti ne kavineje, o isideti kotletuku is namu.. smile.gif)
Kad taupytusi vanduo - reikia isigyti indaplove ir pan. Pampersai - irgi taupo seimos pinigus, nes vystiklai, skalbimas, dziovinimas daug kainuoja wink.gif
Mano vyras moka uz maista, tai kartais padejuoja, kad daug isleidziam, bet kai as ijungiu "taupymo programa" - dejones baigiasi wink.gif)
Atsakyti
QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 11:32)
gerbiamieji, ar normalu jeigu vyras už žmoną uždirba dvigubai daugiau, tačiau skolina pinigus žmonai kuri irgi dirba bet atlyginimas jos mažesnis?

situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?

na man tai nenormalu, juk seimoje viskas bendra. bent jau toks mano supratimas. as, pvz., dabar nedirbu, nes auginu vaika, bet ir pries nestuma metus nedirbau, islaike vyras, nors tada net neuzdirbo tiek, kiek dabar. tiesiog as dirbau uz grasius, musu tie pinigai negelbejo ir as isejau. nes vyrui mano sveikata buvo svarbiau. na, mums niekada neteko skolintis, nors mes taupom pinigus, vyras juos nesa man, as padedu. kiekvienoj seimoj gal kiek kitokia situacija, bet manau, kad biudzetas seimoje turetu buti bendras.
Atsakyti
QUOTE(lambda @ 2007 09 22, 13:34)
mastau.gif
Jei vyras skolina pinigus žmonai . Normalu . Jei žmona gražina pinigais nenormalu.
Jei žmona skolina pinigus vyrui . Nenormalu. Jei vyras gražina pinigais normalu jei ne pinigais irgi normalu.  lotuliukas.gif

g.gif blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Va neradau ar jie susituoke gyvena ar ne?

Mes su zmona tai gaunam algas, sumetam i kruva, sedam prie kompo ir i Excel'i surasom ta suma, bei isminusuojam menesines standartines islaidas, paskiriam kiek paliksim maistui, automobiliui, vaikams, pramogoms, bei pasiskiriam pagal poreikius po kuklia sumele asmeniniams reikalams.

Jei lieka pliusa, taupom arba investuojam. Jei minusas, perskaiciuojam ir perskirstom pinigus. tada sudedam i vokelius - masina, maistas, ... ir imam is ten kulturingai. Tarkim, as prie maisto vokelio nekisu nagu, zmona prie masinos vokelio ir t.t...

Pas forumo autorius yra problema ne tame kas kam turi skolinti (visokiu seimu buna, kas vieniem normalu tai kitiem gali but labai nenormalu), bet tame, kad jie neplanuoja biudzeto - kartu, isklausydami vienas kito nuomones ir poreikius, gerbdami juos ir ivertindami. Jei turi pinigu grazint skolas, tai reiskia apsietu ir be skolinimosi. blush2.gif
Atsakyti
Na jo biski sudetinga situacija.
dabar klausimas o kam jus pirkote ta bendra busta? na jei viskas atskirai tai viskas. Na suprantu seksas abipusiu susitarimu uz tai pinigai neimami, bet uz visa kita, jei jau atskirai tai atskirai.

jei rimtai tai nesamone! kai sudesite apu savo uzdarbius bus tikrai didesne sumele. paskui suseskite abu ir suplanuokite islaidas, pamastykite ko reikia, ko noretusi. gal isvis apsimoketu sakykime is vienos algos sumoketi paskolas is mokescius o gyventi is kitos?
siaip jums reiktu susesti ir pasisneketi, nes kokia situacija kaip aprasei tai absurdiska, toks jausmas jog gyvenate skirtingus gyvenimus, o ne bendra.
Atsakyti
tokių nesąmonių dar negirdėjau g.gif . Neįsivaizduoju tokios šeimos g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 12:32)

Kazkokia nesamone blink.gif Kiek zn tai vyras ir zmona taip neturetu elgtis. Vyras neturetu skolint zmonai pinigu, o duoti! Jeigu zmona nori ka sau nusipirkt, manau jau cia vyras turetu pasistengt del savo mylimo zmogaus smile.gif Juk wisada malonu dovanoti kazka biggrin.gif Aisku wiskas turi buti daroma su protu smile.gif
Atsakyti
Mano nuomone tai yra 2 variantai arba skupus vyras arba kvailai išdidi žmona.

Man šeima yra bendri namai, bendri pinigai, bendri vaikai, bendra lova ir tt. - viskas bendra -

Nesamoninga ir mano protu nesuvokiama sitaucija - skolinimaisi šeimoje doh.gif

As visiskai ramia sazine vyro uždirbtus pinigus laikau seimos pinigais ir visi juos naudojame tiek kiek reikia.

Ir visiskai nesvarbu, kas uždirba daugiau, - vyras ar žmona - svarbiausia, kad seimai pinigu butu daugiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2007 10 09, 20:12)
Mano nuomone tai yra 2 variantai arba skupus vyras arba kvailai išdidi žmona.

Man šeima yra bendri namai, bendri pinigai, bendri vaikai, bendra lova ir tt. - viskas bendra - 

Nesamoninga ir mano protu nesuvokiama sitaucija - skolinimaisi šeimoje  doh.gif 

As visiskai ramia sazine vyro uždirbtus pinigus laikau seimos pinigais ir visi juos naudojame tiek kiek reikia.

Ir visiskai nesvarbu, kas uždirba daugiau, - vyras ar žmona - svarbiausia, kad seimai pinigu butu daugiau  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif Pilnai pritariu sitam postui.Seima yra bendra sajunga po jos ir pinigai tampa bendri blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 11:32)

Suprantu, kad buna ivairiu santykiu pas zmones, bet seima as tokiu santykiu pavadinti nei nesugebeciau... Visiska nesamone! Mes seimoje nei vienas neatsakys kuris uz ka moka ir juo labiau apie skolinimasi negali buti nei kalbos... Tiesiog kartu yra sprendziama kas tuo metu yra reikalinga ir perkama is tos pinigines, kuri tuo metu arciau, ar kurioje nereikia, kad rytdienai butent tie pinigeliai liktu...
Tikrai man tai nesuvokiama... Labai jau svetimi tokie zmones turetu buti vienas kitam...
Galima nebent nuslepti kelis simtus litu, kad turetum dovanoms vyrui ir atvirksciai... Ir, kad jis nesuprastu ka pirksi is sumos, paimtos is bendro katilo... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Paranormali @ 2007 10 10, 01:06)
drinks_cheers.gif  Pilnai pritariu sitam postui.Seima yra bendra sajunga po jos ir pinigai tampa bendri blush2.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti