QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 12:32)
gerbiamieji, ar normalu jeigu vyras už žmoną uždirba dvigubai daugiau, tačiau skolina pinigus žmonai kuri irgi dirba bet atlyginimas jos mažesnis?
situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?
Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro?
Stop, stop stop sulėtink tempus. Pateik brangiajam saskaitą už maistą ir pampersus. Tegul bus per pus. Jei darai valgyt taip pat pateik saskaitą. Jei jau kalba apie tai. Skalbi saskaitą... lygini: saskaitą- gal tada jam atšoks fantazija. Nenormalūs pas jus santykiai ir tiek. Aš nedirbu, dirba tik MB uždirba tiek kiek tavo vyras. Bet man net nedingtelėjo mintis iš jo skolintis- kiek man rei9ka aš paimu jo kortelę ir išsiimu. Taip kartais papriekaištauja, kad išlaidauju, tačiau tada aš jam yduodu sarašą ir liepiu visko nupirkti o jei nenuperka- skandalas (juoko forma, nereikia lazdos perlenkt, tada abu juokiamės) Ir dar man keista pasidarė

Jūsų pajamos 4100Lt, kartais 5100Lt ir jūs "neištempiat" iki algos

tai kokios tada išlaidos. Mūsų su vyru pajamos: 2500, kai gaudavau stipendiją retai siekdavo 2800Lt, mes pilnai mokame už komunalines, turime seną trantą (mašiną) kuri ryte ryja pinigus, gyvename Vilniuje, aš studijuoju, dabar auginame mažą lėlytę ir pakolkas šiaip ne taip suduriam galą su galu. Na gerai sakykim jūs už paskolą sumokate 2000. Sakykim grubiai komunalinės 500Lt (juk kai šildymo sezonas daugiau, kai nešildymo- mažiau- bent jau pas mus ne šildymo metu- 300Lt) Taigis 1500. Jei viską su galva perkant ir taupant turėtų užtekti ir be skolinimusi ištempti. pietūs paieškojus Vilniuje kompleksiniai nuo 6Lt iki 8lt rasit ... Taupyt abiems reikia jei jau ką, viena nepritaupysi...Ir pajamos- bendras šeimos reikalas.