Galima nebent nuslepti kelis simtus litu, kad turetum dovanoms vyrui ir atvirksciai... Ir, kad jis nesuprastu ka pirksi is sumos, paimtos is bendro katilo...
Nesuprantu, tokois šeimos. . Nežinau net ką patart . Bent jau mūsų šeimoj (nors ji ir neįteisinta), biudžetas irgi tskiras, bet jei aš pritrūkstu pinigų pasakau ir duoda be jokių skolinimų.
Mes susituoke nesenai, bet pas mus viskas bendra. Toki pavyzdi atsinesiau is savo seimos ir aplinkos, toki pavyzdi turejo ir mano vyras. Pinigu skolinimas sutuoktiniui mums abiems nepriimtinas. Tiesa pasakius ir giminaiciu ir draugu rate neteko tokio pavyzdzio matyti, labiausia paplitusi dabar bendra trecia saskaita.
Šiaip aš nemanau, kad visa finansinė našta turi kristi ant vyrų pečių. Bet ir nemanau, kad esant tokiai situacijai, kaip nupasakojo temos autorė vyras elgiasi teisingai. Ne todėl, kad skolina pinigus, o kad neteisingi indėliai į šeimą, tarpusavyje dalinami finansiniai įsipareigojimai.
Šiaip, agituoju moteris tapti finansiškai nepriklausomom, nes tai jūsų laisvės garantas. Kai sėdi vyro piniginėje pasidarai nuo jo priklausoma. Nemanau, kad vyro pareiga yra išlaikyti šeimą, taip pat, kad moters pareigos ribojasi tik šeima, bažnyčia ir virtuve.
Nesenai investavau savo pinigus į vyro verslą, kitaip tariant paskolinau.
mes visus pinigelius metam i kruva o kadangi studenteliai nuvyke pas mociuciu geruju gauna po simtuka tai tada jau kisa i kisene juokauju
mes pasiskirstom po pora simtu sau, o kitus dedam i bendra (nuomaj, mokesciams ir t.t.) kai pritruksta man pinigu visada pasiskolinu, tik retai grazinu
Perskaičiau ir supykino. Nesąmonė. Bet toks idiotizmas ne toks jau retas. Dažnai tenka išgirsti tokių visokių istorijų, kur vyras, šeimoje uždirbdamas daugiau - šantažuoja žmoną, nes esą "jis išlaiko šeimą", todėl jis gali reguliuoti ir jos išlaidas.
Skolintis iš vyro teko. Bet nedideles sumas. Pvz., jei paprašau nupirkti kažko man, pinigus taip pat atiduodu. O kad vyras pamirštų skolą, irgi dar nėra buvę. Dabar laukia atsiskaitymas už sirupą - 19 Lt. Vyras iš manęs taip pat yra pasiskolinęs, o skolą nuskaičiuodavau iš mokesčių.
Pas mus sitema tokia: mokesčius mokam per pusę, iš vyro kiekvieną mėnesį "nurašau" po 100 litų vaiko maistui. Jei reikia drabužių, batų, etc., susimetam papildomai. Maistą sau perkam atskirai, nes elementariai skoniai nesutampa.
Nepritariu.
Kai šeima tampa sąjunga , su bendrais bunkeriais , priešais ir draugais tada ir pinigai tampa bendri , skirti kovinei formai palaikyti Ir kai ateina karas kartais kariai snaudžia - ir tai dažniausiai būna moterys.