QUOTE(leuleu @ 2007 11 10, 16:18)
buto tvarkymo, valgio gaminimo, indų plovimo, skalbimo reikalai ...
Tai dalis kovinės parengties,
QUOTE(Moonte @ 2007 11 03, 16:41)
Šiaip aš nemanau, kad visa finansinė našta turi kristi ant vyrų pečių. Bet ir nemanau, kad esant tokiai situacijai, kaip nupasakojo temos autorė vyras elgiasi teisingai. Ne todėl, kad skolina pinigus, o kad neteisingi indėliai į šeimą, tarpusavyje dalinami finansiniai įsipareigojimai.
Šiaip, agituoju moteris tapti finansiškai nepriklausomom, nes tai jūsų laisvės garantas. Kai sėdi vyro piniginėje pasidarai nuo jo priklausoma. Nemanau, kad vyro pareiga yra išlaikyti šeimą, taip pat, kad moters pareigos ribojasi tik šeima, bažnyčia ir virtuve.
Nesenai investavau savo pinigus į vyro verslą, kitaip tariant paskolinau.
Šiaip, agituoju moteris tapti finansiškai nepriklausomom, nes tai jūsų laisvės garantas. Kai sėdi vyro piniginėje pasidarai nuo jo priklausoma. Nemanau, kad vyro pareiga yra išlaikyti šeimą, taip pat, kad moters pareigos ribojasi tik šeima, bažnyčia ir virtuve.
Nesenai investavau savo pinigus į vyro verslą, kitaip tariant paskolinau.
Bravo.
Labai svarbu finansinė autonomija. Aišku, katilas bendras, tad ir įnašas į tą katilą pagal galimybes.
Tai gerai ,kad taip pasisekė, o jeigu taip į minusą
la.KOKS BENDRAS KATILAS???nesamone.as uzdirbu savo. vyras savo.man nereikia jo pinigu,jam mano.as perku maista,jis moka uz buta...reikia batu?susimetam.negi vyras turi buti asilu,kuris alga atiduoda zmonai,o po to praso ant cigareciu...stokim i ju vieta. ar noretumem atiduoti savo alga vyrui,o paskui prasyt kokiam nagu lakui...o jei nuspres, kad jo nereikia?''abidna''.
zinoma yra visokiu vyru.buna,kad prageria,tada nei seimai,nei sau...
as taip pat is pradziu draskiaus,bet dabar pripratau,ir ka noriu ta perku.P.S.kartas nuo karto,vyras paklausia ar dar turiu pinigu...bet man savu uztenka ir jam ir vaikui,ir benzinui.tik reikia moket pinigelius taupyt ir su jais elgtis.tada nebereikes vyrams ''koju glostyt''....
as taip pat is pradziu draskiaus,bet dabar pripratau,ir ka noriu ta perku.P.S.kartas nuo karto,vyras paklausia ar dar turiu pinigu...bet man savu uztenka ir jam ir vaikui,ir benzinui.tik reikia moket pinigelius taupyt ir su jais elgtis.tada nebereikes vyrams ''koju glostyt''....
Nereikia niekam nieko atiduoti, bet man tikrai nuoširdžiai keista, kaip įmanomi šlti santykiai, jei reikia centus skaičiuoti ir skolas atidavinėti
Mes abu uždirbam pakankamai ir galėtume kiekvienas atskirai išlaikyti save ir vaikus, bet nieko nėra amžino, gali netekti darbo, susirgti, kaip tada atsiskaitysi su savo vyru
Pas mus viskas, kas yra vieno iš mūsų, yra abiejų. Man atrodo, tai ir yra šeima
Manau, kad šeimyna bendra, pinigai irgi turėtų būti bendri, aišku, kad abidvi pusės juos galėtų leisti pagal savo ir kitų poreikius ir protingai.
nu pas mus kazkaip irgi bendri.Ir man tai atrodo visai normalu
QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 11:32)
gerbiamieji, ar normalu jeigu vyras už žmoną uždirba dvigubai daugiau, tačiau skolina pinigus žmonai kuri irgi dirba bet atlyginimas jos mažesnis?
situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?
Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro?
situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?
Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro?
tai o nafiga jus kartu gyvenat
QUOTE(neli @ 2007 11 19, 15:13)
Manau, kad šeimyna bendra, pinigai irgi turėtų būti bendri, aišku, kad abidvi pusės juos galėtų leisti pagal savo ir kitų poreikius ir protingai.
Bendri pinigai pas mus tik maistui ir mokesciams, o kas lieka leidziam kiekvienas savo nuoziura
Moteris turi buti pirmiausia finansiskai nepriklausoma
Tai "senos vilkes" patarimas
Papildyta:
QUOTE(Staiga @ 2007 11 11, 12:04)
Bravo.
O aš neseniai prasukau vyro kompanijos pinigus, pasiskolinau, pelnas 150proc, per puse metų.
Labai svarbu finansinė autonomija. Aišku, katilas bendras, tad ir įnašas į tą katilą pagal galimybes.
Esi tikra saunuole
Papildyta:
QUOTE(varana @ 2007 11 14, 21:32)
la.KOKS BENDRAS KATILAS???nesamone.as uzdirbu savo. vyras savo.man nereikia jo pinigu,jam mano.as perku maista,jis moka uz buta...reikia batu?susimetam.negi vyras turi buti asilu,kuris alga atiduoda zmonai,o po to praso ant cigareciu...stokim i ju vieta. ar noretumem atiduoti savo alga vyrui,o paskui prasyt kokiam nagu lakui...o jei nuspres, kad jo nereikia?''abidna''.
labai kažkaip natūraliai viskas gaunasi-kiekvieno atlyginimas eina "ant kortelių".
Tai natūraliai ir tos išlaidos pasiskirsto, tavo-mokesčiams, mano-maistui, kuro reikia-pilasi tas, kuris vairuoja ir kuriam tuo momentu reikia.Bet kad skolintis iš vyro ir jam atidavinėti?
Gal ir neblogas biznis.
O ką?Jei abiems gerai,kodėl kažkam blogai? Kalbu apie pašaliečius.