Įkraunama...
Įkraunama...

vyras skolina pinigus žmonai

na, nereikia cia taip i vienus vartus musti, kaip paskutiniam puslapy visi pavaret. skolintis yra ir normalu, ir NE, atsižvelgiant į aplinkybes.

kai zmona nedirba, augina vaiką- kalba kita. tačiau kai du žmonės dirba... būkim lankstūs, racionalūs ir ŽMONIŠKI, ir nesislėpkim už lozungų "bendra šeima - bendra piniginė". nes gyvenimo realijos būna šiurpesnės už bet kokius "gerus vieningumus". gal pasidalinkim pavyzdžiais.
vat, abu , pora, dirba, tačiau žmonelė tokia-kad jai visad, nuolat, išlaidėlėms, reikės daugiau pinigų. kiek batų vyras per sezoną nusiperka, kiek žmona? kiek moterų batai kainuoja, kiek vyrų? tikrai paieškojus, (o jei žmona svaigsta dėl paskutinių madų 100-200lt kainos išsiskiria.) bet čia net ne svariausias argumentas. aš, kaip moteris, suskaičiuoju savo išlaidas. man kosmetikai, kojinėms, kurios plyšta greičiau nei vyrų vilnonės ar kitokios, tikrai visad reiks daugiau išlaidų. tai ką, tuomet,-man visad atspūtus vyrą melžti? arba širdy galvoti-va, už tuos tuos niekučius, mokėsiu pati, bet užtat ant batelių neužteks-tai prašysiu vyro, viskas BENDRA - tai niekur jis, brangutis, nedings.
gal ir ŠI SITUACIJA- (nepulkit manęs) -būtų normali, jei žmona lygiai taip pat duotų vyrui pinigus, bet jis, jei žmogus ne pamišęs dėl skudurų, neperka marškinėlių ar triusikėlių po keturis-tris naujus kas mėnesį, tai situacija keičiasi (bent jau vyro širdyje). jei jis toks, jei neperka, tai taip išeina-kad žmona iš jo ims ir ims, o jis iš geros širdies ir "bendrumo vardan", turės duot ir duot, ir nebandyk, zaraza, mintyse suburbėti.

kitas variantas. vyrui patinka mašina. jis ją mylį, perka visokius daikčiukus, kas mėnesį šlifuoja, etc. tai jis irgi turi teisę pasiimti iš žmonos? žmona irgi turi suspėt su savo poreikiais, ir su vyro žaislais, - o jei jie atskiras mašinas turi, vėl dilema? jei mašina bendra, ir jie kartu važinėja, žmonai kyla klausimas, ar visi modernūs pribumbasai mašinos riedėjimui po miestą jau tokie būtini?

išvadėlės: nereikia arklio mastu įsižeidus spangti apie VYKIMĄ Į keliones skolos vardan, apie atidavimą pinigų vyrui, kai sėdima namie auginant vaiką! tačiau abiems dirbantiems, tačiau skirtingus poreikius turinčiai porai reikia apsvarstyti. ir turėti saiką! kai KADA PASISKOLINTI! kai kada nesiskolinti - paprašyti
rolleyes.gif o ne varyti vien ant to: "na, davei priesaiką mylėti, tai dabar duok duok duok...." o gal kita pusė niekad tiek nepaprašys pinigų dėl kitokių savo poreikių (daug kuklesnių), tai kaip tada... ?

šeimoje kažkaip reikia išjausti, kada kokia situacija...vaikai serga, mažesnis uždarbis. gauta kelionė ar premija. namie maži vaikai ir vienas iš poros nedirba. tuomet aišku, nieks lapelių neturi pasirašinėti. !!!
tačiau....jei žmonelė tik pamato moteriškus kailinėlius arba dar kokį siuvenyrą, ir tik alpsta pati sau ar draugei -- va va , jis turės man dadėti būtinai kaipgi nekitaip, ....ir taip pasikartoja nemažai ir nuolat - atsižvelgiant į kiekvienos temperamentą ir pomėgius - tai VA toks NUSISTATYMAS nenormalus, manau...

!!!! ne skolinimas - ar nesiskolinimas - tampa normalu ar nenormalu, bet sutuoktinių maniPULIAVIMAS BŪTENT PINIGINIAIS DALYKAIS cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 13 gruodžio 2007 - 10:28
QUOTE(zuzu @ 2007 12 13, 11:25)
na, nereikia cia taip i vienus vartus musti, kaip paskutiniam puslapy visi pavaret. skolintis yra ir normalu, ir NE, atsižvelgiant į aplinkybes.

kai zmona nedirba, augina vaiką- kalba kita. tačiau kai du žmonės dirba...  būkim lankstūs, racionalūs ir ŽMONIŠKI, ir nesislėpkim už lozungų "bendra šeima - bendra piniginė". nes gyvenimo realijos būna šiurpesnės už bet kokius "gerus vieningumus". gal pasidalinkim pavyzdžiais.
vat, abu , pora, dirba, tačiau žmonelė tokia-kad jai visad, nuolat, išlaidėlėms, reikės daugiau pinigų. kiek batų vyras per sezoną nusiperka, kiek žmona? kiek moterų batai kainuoja, kiek vyrų? tikrai paieškojus, (o jei žmona svaigsta dėl paskutinių madų 100-200lt kainos išsiskiria.)  bet čia net ne svariausias argumentas. aš, kaip moteris, suskaičiuoju savo išlaidas. man kosmetikai, kojinėms, kurios plyšta greičiau nei vyrų vilnonės ar kitokios, tikrai visad reiks daugiau išlaidų. tai ką, tuomet,-man visad atspūtus vyrą melžti? arba širdy galvoti-va, už tuos tuos niekučius, mokėsiu pati, bet užtat ant batelių neužteks-tai prašysiu vyro, viskas BENDRA - tai niekur jis, brangutis, nedings.
gal ir ŠI SITUACIJA- (nepulkit manęs) -būtų normali, jei žmona lygiai taip pat duotų vyrui pinigus, bet jis, jei žmogus ne pamišęs dėl skudurų, neperka marškinėlių ar triusikėlių po keturis-tris naujus kas mėnesį, tai situacija keičiasi (bent jau vyro širdyje). jei jis toks, jei neperka, tai taip išeina-kad žmona iš jo ims ir ims, o jis iš geros širdies ir "bendrumo vardan", turės duot ir duot, ir nebandyk, zaraza, mintyse suburbėti.

kitas variantas. vyrui patinka mašina. jis ją mylį, perka visokius daikčiukus, kas mėnesį šlifuoja, etc. tai jis irgi turi teisę pasiimti iš žmonos? žmona irgi turi suspėt su savo poreikiais, ir su vyro žaislais, - o jei jie atskiras mašinas turi, vėl dilema? jei mašina bendra, ir jie kartu važinėja, žmonai kyla klausimas, ar visi modernūs pribumbasai mašinos riedėjimui po miestą jau tokie būtini?
išvadėlės: nereikia arklio mastu įsižeidus spangti apie VYKIMĄ Į keliones skolos vardan, apie atidavimą pinigų vyrui, kai sėdima namie auginant vaiką!  tačiau abiems dirbantiems, tačiau skirtingus poreikius turinčiai porai reikia apsvarstyti. ir turėti saiką!  kai KADA PASISKOLINTI!  kai kada nesiskolinti - paprašyti
rolleyes.gif  o ne varyti vien  ant to: "na, davei priesaiką mylėti, tai dabar duok duok duok...."  o gal kita pusė niekad tiek nepaprašys pinigų dėl kitokių savo poreikių (daug kuklesnių), tai kaip tada... ?

šeimoje kažkaip reikia išjausti, kada kokia situacija...vaikai serga, mažesnis uždarbis. gauta kelionė ar premija. namie maži vaikai ir vienas iš poros nedirba. tuomet aišku, nieks lapelių neturi pasirašinėti. !!!
tačiau....jei žmonelė tik pamato moteriškus kailinėlius arba dar kokį siuvenyrą, ir tik alpsta pati sau ar draugei -- va va , jis turės man dadėti būtinai kaipgi nekitaip, ....ir taip pasikartoja nemažai ir nuolat - atsižvelgiant į kiekvienos temperamentą ir pomėgius -  tai  VA toks NUSISTATYMAS nenormalus, manau...

!!!! ne skolinimas - ar nesiskolinimas - tampa normalu ar nenormalu, bet sutuoktinių maniPULIAVIMAS BŪTENT PINIGINIAIS DALYKAIS  cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif aukso mintys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2007 12 13, 10:25)
šeimoje kažkaip reikia išjausti, kada kokia situacija...............

mums nereikia nieko jausti - išjausti - išskyrus tai, kad turime jausti kokio masto norai ir silpnybės turi būti pas abu, kad šeimai "neišeit i bankrotą"

Nebus taip, kad zmona vaikščios su prabangiausiais kailiniais (dasiskolinus iš vyro:oh ), o vyras dar vieną sezoną su tais pačiais batais (nes daskolino žmonai kailiniams smile.gif ir dabar lauks kol skola grazins.

aš tiesiog vyro uždirbtus pinigus laikau savais smile.gif

bet tai yra mano šeimos suvokimas ir vyrą paisrinkau su tokiu pačiu suvokimu -
o jei susitinka du žmonės, kurių supratimu pinigai turi būti atskiri- tai ir gerai, svarbu abu laimingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2007 12 14, 22:47)

aš tiesiog vyro uždirbtus pinigus laikau savais  smile.gif

o tavo uzdirbti pinigai tai vyro pinigai? bigsmile.gif

mes kiekvienas savo alga leidziam kaip norim, aisku, yra paskola, maistas ir pan. dalykai, kur dedam viska per puse, kai ka moka vyras, nes jis daugiau uzdirba, o tai kas lieka nuo algos kiekvienas isleidziam kaip norim ir nera jokiu priekaistu, kur ir kada isleisti pinigai. Kartais ir skolinames vienas is kito. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2007 12 14, 22:47)
aš tiesiog vyro uždirbtus pinigus laikau savais  smile.gif

nesąmonė kažkokia

Žmona prašo duok 20 ir vaikui 10 spektakliui.
Duodu 2 po 20 grąžos neimu wub.gif tai taip intymu , nuotaika pagerėja abiems. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2007 12 12, 22:31)
ne nu cia dar geriau butu  lotuliukas.gif
o tai kaip su vaikais? smile.gif vienas moka uz viena vaiko maitinima kitas uz kito  lotuliukas.gif
niu man cia cirkai biski  lotuliukas.gif

o man keista kaip pinigai vienoj vietoj padeti ir abu ima kiek kas nori g.gif ,o jeigu menesio viduri neliks, nes vienas paeme daugiau? ar jus kasdien perskaiciuojat g.gif ?
Musu visi pinigai kortelese, esam susitare kas uz ka moka, kas lieka leidziam savo reikmems. Jeigu ta menesi vyras maziau isleido, o man kazko skubiai prireike bet pinigu neturiu tada nuperka, bet jeigu turi kazka suplanaves pirkti tada pasiskolinu, o gavusi alga atiduodu kad galetu jis nusipirkti ko reikia. Kelionem abu taupom po kiek galime, paskui sumetam bendrai ir ieskom uz ta suma keliones. Uz neplanuotus vaiko pirkinius moka tas kuris tuo metu daugiau laisvesniu pinigu turi. Viskas paprasta kaip du kart du bigsmile.gif .
Man taip labai patogu.
Atsakyti
sveikos mamyte, pas mane ir gan gera situacija... blush2.gif auginu 1.3 men dukryte, esu nedirbanti, vyras veja lauk, kad eiciau dirbti, bet tada visa mano alga eitu auklei g.gif o kas liecia skolinimasi, tai imu kiek man reikia ir vaikui, aisku neperku sau beleko, tik ko labiausiai jau reikia, bet maniskis pasake kai pradesiu dirbti tai ir ziurek, kad man viska atiduotum... mirksiukas.gif doh.gif o Dieve pagalvojau... nu dar graziau...
Atsakyti
Nu niekaip nesuvokiu, kaip gyvenant po vienu stogu, miegant vienoj lovoj ir t.t. skolintis viens is kito pinigu g.gif Tai juk seimos pinigai.... Mes abu dirbame, stengiames ir uzdirbame, kad MUMS butu gera ir patogu gyventi. Kiekvienas perka ta ko jam reikia. Didesnius pirkinius visada aptariame ir suderiname.
Atsakyti
QUOTE(vilte66 @ 2007 12 15, 18:29)
sveikos mamyte, pas mane ir gan gera situacija... blush2.gif  auginu 1.3 men dukryte, esu nedirbanti, vyras veja lauk, kad eiciau dirbti, bet tada visa mano alga eitu auklei  g.gif  o kas liecia skolinimasi, tai imu kiek man reikia ir vaikui, aisku neperku sau beleko, tik ko labiausiai jau reikia, bet maniskis pasake kai pradesiu dirbti tai ir ziurek, kad man viska atiduotum... mirksiukas.gif  doh.gif  o Dieve pagalvojau... nu dar graziau...

nu va ta paskutine fraze tai kazkas man nesuprantamo schmoll.gif
Atsakyti
kartais net susimastau ar isviso beliko jam meile man g.gif nes mylintis zmogus manau niekad nevarytu i darba kai namuose mazas vaikas nestuke.gif
Atsakyti
vilte66, as apakus del tokiu tavo vyro zodziu blink.gif
Atsakyti
Mano drauge vis skusdavosi man, kad ja vyra uja uz tai, kad ji be galo islaidi, kad jis parnesa ir atiduoda jai visa alga iki paskutinio cento, kad jis toks dosnus, kad net nenori zinoti, kaip ji juos tvarko ir kur juos deda blink.gif o ji neva nemoka su tais pinigais elgtis, nes antroje menesio puseje tu pinigu jau nelieka bendram katile schmoll.gif as paklausiau, tai kaip jis isgyvena atiduodamas jai visus pinigus ir net nezinodamas kur jie padeti, pasirodo, kad vyras kiekviena ryta praso pas ja pinigu savo islaidom unsure.gif as jai patariau, ta kiekviena ryta ir uzrasyti kiek jis ju paima, menesio gale paaiskejo, kad paima jis ju gerokai daugiau, nei ten padeda doh.gif vien savo ielaidom, o kur bendri reikalai doh.gif Va taip kartais buna su tais bendrais katilais tongue.gif
Atsakyti