Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skatinimas vaistais

ups.... jei jau tu, Raideles, abejoji... tada aš tiesiog bijauuuu. Kartais tik bijau, kartais drąsinuos... Nu tai turbūt normalu gimdymo belaukiant...
Atsakyti
O mano situacija isvis buvo kitokia. Kadangi labai padidejo spaudimas, ir niekaip (vaistais) neisejo jo numazinti, reikejo uzbaigineti nestuma 1 sav. anksciau. 8 val. ryte i maksti idejo kazkokia tablete, saremiai prasidejo po keliu valandu, bet kaklelis neprasidare nei trupucio, 13.00 dar viena doze gavau, bet vel rezultatu nebuvo verysad.gif . Tai 18.19 po cezario operacijos jau maciau savo lelyte. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos.
Man buvo nustatytas terminas gruodzio 22 diena. Nuvaziavau i ligonine, ten apziurejo, usrase tonusus, ir paleido, liepe atvaziuoti po Kaledu, 26 diena. Nuvaziavus 26 po apziuros pasake pasirodyti 28 diena, va taip ir vazinejam. Gimdos kaklelis atsidares apie 1 cm. Sake, kad apie savaite galima laukti, tada skatins.
Atsakyti
Na va, siandien vel buvau RK, tai liepe atvaziuoti sausio 2 diena. Man jau baisu darosi, ar ne per ilgai jie cia tempia... Cia jau bus 11 dienu po termino.
Atsakyti
Nepik bet ne tau spresti kada mažiukas nores ateiti i pasauli,leisk spresti jam pačiam.Man atrodo kad pirma reikia žiuret kaip geriau vaikui,o ne kaip butu patogiau tau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 09 07, 19:12)
Portuke, kodėl manai, kad būtum nesulaukusi SAVO sarėmių? Kas tau sakė, kad praėjus tiek ir tiek valandų reikia skatinti? Daugiau 12 valandų bevandenis laikotarpis didina infekcijų tikimybę? - Šis mitas jau miršta. Blogėja vaikelio būklė? - Viskas pamatuojama dabartiniais monitoravimo įrengimais. Gydytojai taip pripratę? - Va čia tai tiesa.
Ir dar - kiek vandenų iš tiesų nutekėjo? Kiek liko? Kiek jų pakaks užtikrinti vaikeliui komfortą? - šitų aspektų tau turbut irgi niekas neaiškino.

Tavo Kūnas turi savo ritmą. Ir net jei tas ritmas neatitiko medicininių taisyklių, tai juk nereiškia, kad Kūnas nemoka pagimdyti. Turbūt moka. Tik tau neleido patirti. Ar nemąstei taip?

Suprantu, kad kai kurios medicinai prieštaraujančios mintys gali pasirodyti nepriimtinos - juk norisi pasitikėti ir atsiduoti gydytojams. Bet Gimdymas tai išskirtinai jūsų Kūno ir Dvasios aktas. Jo nieks nepadarys geriau už jus pačias.

Dar kart pridursiu - kad tai mano praktikoje neišbandyta nuomonė. Tikėjimas.

Asmeniskai man tos mintys ir atrodo nepriimtinos. Gimdanti moteris pakankamai sunkiai gali objektyviai ivertinti savo bukle - bent jau abieju gimdymu metu as jauciausi tarsi atitolusi nuo sio pasaulio. Ir profesionali pagalba is sono yra butina. Zinoma, gimdymas yra naturalus procesas ir kartais be jokiu isikisimu praeina puikiai. Ir Aciu Dievui, kad tik dazniau taip butu.
Taciau skaitydama tokiu minciu arba siuolaikiniu diskusiju apie gimdyma namuose ir pan. paprastai as visuomet atsimenu liudna statistika, pvz.: kad 19 a. mirdavo kas sesta gimdanti moteris, o kiek kudikiu...
Tai kodel dabar, kai imanoma padaryti daug daugiau tiek mamos tiek vaiko atzvilgiu, reikia vel gryzti i viduramzius???
Atsakyti
Mano gimdyma skatino neva del nestumo patologijos, dabar man taip neatrodo, kad tai buvo priezastis skatinti doh.gif mad.gif Vaikuti islupo 39 sav. , bet daugiau niekada neleiciau del kokios nerimtos mediku abejones skatinti doh.gif To pasekoje gimdymas buvo laaabaaai ilgas, gimdymo veikla absoliuciai nevyko, gyd viska atliko rankomis doh.gif , prasidejo vidinis kraujavimas, epiduro nebebuvo galima del veiklos, cezario irgi smile.gif Tad tas vaikutis kaip ir aklavietej atsidure, is to- hipoksija ir su tuo susijusios pasekmes.... Siulyciau nesiskatinti prosto dla prikola smile.gif ar kai uzsinorit, jog vaikas Kaledoms gimtu biggrin.gif
Atsakyti
Man skatino gimdyma vaistais.Man buvo 40 savaiciu ir savaite.Tai po apziurejimo ir vaikucio kardiogramos- gydytoja nusprende,kad nebera ko tempti,nes dar kelios dienos nieko neprides.atejau isryto ir viskas prasidejo,nuleido vandenis ir pajunge lasaline.Tai visa gimdyma ir prabuvau su lasaline.Pagimdziau per 8 valandas.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2004 12 06, 20:28)
Taigi, kadangi skatinimas 'nenaturalus', tai 'kentesi' tu (nesakau, kad taip butinai bus, bet teorishkai tai tokia eiga...): saremiai vystysis greichiau, stipriau, bus skaudesni. Be epidurinio kazhi ar apsieisi (velgi - zhinau atveju, kada apsiejo be jo, bet...).

Na as apsejau be epidurinio blink.gif , bet man sake, kad ir negalima, nes epidurinis stabdo veikla, o skatinamieji skatina, tai butu stovejimas vietoj.
Dabar manau, kad jei gimdymas naturalus ir be jokiu skatinamuju tai epiduro ir nereikia. Nes jei su skatinamaisias istveriau, tai be ju tuo labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 04, 13:12)
Man skatino gimdyma vaistais.Man buvo 40 savaiciu ir savaite.Tai po apziurejimo ir vaikucio kardiogramos- gydytoja nusprende,kad nebera ko tempti,nes dar kelios dienos nieko neprides.atejau isryto ir viskas prasidejo,nuleido vandenis ir pajunge lasaline.Tai visa gimdyma ir prabuvau su lasaline.Pagimdziau per 8 valandas.

Ir man buvo 41 savaite. Paklause vaikiuko sirdutes, kadangi mano prince tuo metu turbut miegojao, tai gydytojai nuspresde, kad jau laikas skatint. Tai nuleido vandenis, prijunge lasaline ir iki pat vaikiuko gimimo su ja prabuvau, nes pati niekaip, irgi vaiklos nebuvo. O kai kateteris netycia issitrauke tai ir saremiai baigesi, tai net uzsnudus buvau lotuliukas.gif . Zodziu prasikankinau 13valandu, nedaug ir iki cezario truko ir dvi gydytojos mano stebukla tiesiog isspaude is manes, tikraja tu zodziu prasme, uzgule dviese ir isspaude doh.gif
Aisku gerai, kai viskas gerai baigesi, bet manau, kad su antru tai tikrai anksciau laiko i ligonine nesigulsiu, palauksiu kol maziukas pats panores i si pasauli ateiti.
O skatint del to, kad Kaledas galetum namie praleist, nu tai atsiprasau... blink.gif
Atsakyti
ne toks jau nekaltas tas skatinimas vaistais....

pavyzdžiui, taip paplitusio skatinamojo oksitocino, kuri lasina i vena,
"PAŠALINIAI REIŠKINIAI. Motinai stebėti šie pašaliniai reiškiniai:
anafilaksija, pogimdyminis kraujavimas, širdies aritmija, pykinimas,
vėmimas. Sergantiesiems bronchine astma galimas bronchų spazmas. Jei dozė
per didelė arba jei organizmo jautrumas vaistui padidėjęs, gali pasireikšti gimdos hipertonija, spazmai, tetanija ir net plykimas.
Vaisiui ir naujagimiui stebėti šie pašaliniai reiškiniai: bradikardija,
širdies aritmija, negrįžtamasis centrinės nervų sistemos pažeidimas, mažas
balų skaičius pagal Apgar skalę 5 min. po gimdymo."

... g.gif
Atsakyti
Skatinimas tikrai nieko gero. Būna, kai jo reikia ir niekur nedingsi - bet dažniausiai taip daorma todėl, kad tiesiog patogiau. Pirmiausia, galima valdyti gimdymo laiką - pradėti, kada geriau gydytojams (pvz., kai nėra kitų gimdymų), greičiau pabaigti, žodžiu, viens du, ir tvarka, užuot laukus, stebėjus, įsiklausius ir t.t. Kam reikia to vargo?
O jau ten kokios vėlesnės pasekmės mamai ir kūdikiui, nelabai kam ir rūpi. Svarbiausia - žiūrėt, kad nemirtų gimdymo metu..
Atsakyti