Jo, kazkaip ne vien sunku judet ir vaiksciuot, bet per daug ir nesinori. O dar neduok Dieve vandenys nutekes kur viesoj vietoj, nors suprantu, kad tikimybe maza. Bet per pirma gimdyma man buvo taip - skausmu dar nebuvo, o vandenys paeme ir nutekejo (tiesa, as ramiausiai miegojau namie).
Beje, man pora dienu pries pirma gimdyma ginekologe sake, kad dar vaiksciuosiu ilgokai, nes pilvas nenusileides, o as pradejau gimdyti tiksliai kada ir reikejo.
R.Semetos kursuose sake, kad naturaliai paskatinti yra keli budai. Pirmas tai speneliu dirginimas, kelias dienas kas pora valandu po 10-15min trinti ir maigyti spenelius, tuo metu pradeda gamintis kazkokia medziaga kuri issaukia gimdyma, o kitas budas, kaip jau cia kazkas rase, reikia myletis ir ne viena karta
nes spermoje irgi yra tam tikru medziagu kurios suminkstina gimdos kakleli ir padeda jam atsidaryti. Bet patarciau geriau apie tai pasikalbeti su savo daktare ir tik po to imtis veiksmu

As irgi noreciau pati be skatinimo pradet lukstentis. Juolab, kad jau savite atsiliekam nuo termino. Deja is savo praktikos budo su langu valymu patvirtint negaliu--visa savaite nerezultatyviai blizginu
O del speneliu dirginimo....bijau, kad po 10 minuciu trynimo negyvai nenutrinciau. Ar kuri nors bande? Kvepia mozochizmu....

Tikrai nereikia nieko daryti aš tai pagimdžiau 41sav.
lygiai išėjo.Daugiau judėti žinau kad sunku bet pasistenkit.O taip man kai daktarė sakė dabar daryk ką nori niekas nepadės be savo laiko.Daug jums kantrybės ir sulauksite to stebūklo

mano maziukas jau ir veluoja beveik savaitele
bet as laukiu ir nieko nesiskatinu nes nelabai tuo tikiu...galvoju kad tai buna tiesiog sutapimas
juk maziukas geriau zino kada jam reik islyst...

trys puodeliai aviečių lapų arbatos
karštas dušas nugaros srity
bet gal geriau vyksta savaime, pastebėjau, kad paruošiamieji suaktyvėja būtent visiškos ramybės (ypač psichologinės) metu, o ne superaktyviai judant, bent jau man
karštas dušas nugaros srity
bet gal geriau vyksta savaime, pastebėjau, kad paruošiamieji suaktyvėja būtent visiškos ramybės (ypač psichologinės) metu, o ne superaktyviai judant, bent jau man
man irg jau 41 +1 diena, visas nestumas buvo kaip daina o si savaite psichologiskai varo is proto, taip kad stengiuosi uzmirsti kad isvis turesiu vaika.. tada padeda, tiesiog gyvenu savo gyvenima varineju visur kur ir tt. mylejimaisi, langu valymai, tvarkymaisi, vaiksciojimai, tonikas kol kas nepadeda. baisiausia kad nieko tikrai nejauciu, nors vakar jauciau visa diena pamaudinejimus nugaroj ir papilvej.. siandien nieko vel... mano mama pagimde daug tupinedama kai reikejo issibarsciuses siuksles surinkti, tai gal tupinejimas padeda..
dar masazas girdejau prie achilo is vidines puses, toj vietoj kur kulnas baigiasi padeda. ten yra taskas kuris suaktivina gimdos veikla.. vakar masazavau bet nieko.. gal ilgiau ir dazniau reik.
dar masazas girdejau prie achilo is vidines puses, toj vietoj kur kulnas baigiasi padeda. ten yra taskas kuris suaktivina gimdos veikla.. vakar masazavau bet nieko.. gal ilgiau ir dazniau reik.
man daktare irgi sake avieciu lapu arbata galima pagerti
taip pat nugaros apacios masazas
as dar nieko nebandziau, tad nezinau ar padeda
taip pat nugaros apacios masazas
as dar nieko nebandziau, tad nezinau ar padeda

Man gimdyti reikejo 16 pagimdziau 17, gydytoja sake per paskytine apziura atsimenu buvo 15 diena, pasimylek tu gerai ir pagimdysi laiku ir lengvai, taip ir ivyko

Mes su lelium nuo termino atsiliekam jau daugiau nei savaite ir jei savaime siandien neissilukstensiu, tai rytoj skatins
Is laisdisku metodu nieks nepadeda--ir langus sveiciu ir vaikstau ir vonioj karstoj sedziu
Ne vienoj knygoj skaiciau, kad saremiai skatinant gimdyma sustipreja(taip pat ir skausmas), bet niekur nerasoma ar skatinamieji ligoninese duodami kartu su nuskausminimu?Juk teoriskai epiduras ilgina gimdymo trukme..... Gal kuri nors susiduret?

Ne vienoj knygoj skaiciau, kad saremiai skatinant gimdyma sustipreja(taip pat ir skausmas), bet niekur nerasoma ar skatinamieji ligoninese duodami kartu su nuskausminimu?Juk teoriskai epiduras ilgina gimdymo trukme..... Gal kuri nors susiduret?
QUOTE(kas @ 2006 07 25, 08:58)
Mes su lelium nuo termino atsiliekam jau daugiau nei savaite ir jei savaime siandien neissilukstensiu, tai rytoj skatins
Is laisdisku metodu nieks nepadeda--ir langus sveiciu ir vaikstau ir vonioj karstoj sedziu

teoriškai ilgina. Mane skatino intracervikaliniu geliu. Tai sąrėmiai tokie užėjo, kad kol nepadarė epidūro, tai nuo skausmo nelabai ką ir atsimenu. Taip kad teorija lieka teorija, o praktikoje visaip būna. Kaklas su skatinimu ir epiduru atsidarė per 4-5 val.
Man iš pradžių skatini žvakutėmis, o vėliau leido į veną. Pagimdžiau maždaug per 9 val.