Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščia už vairo

Vairavau pati iki maždaug 37 savaitės. Vėliau jau pilvukas buvo didelis, tai nelabai patogiai jausdavausi už vairo ir iki gimdymo sėdėdavau šalia vairuotojo. ax.gif
Atsakyti
Vairuoju, be mašinos neįsivaizduoju gyvenimo. Tik atsisėsti į ją jau sunkiau. Mano žema mašina. Anksčiau pradėjau jausti, kad sunkiau pasilenkti į priekį radiją perjungti, bet jau pripratau. Ir toliau ruošiuosi važinėti, nes kaip matau kitos iki gimdymo vėžinasi. Gal gimdyti teks pačiai važiuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Vairavau iki paskutinės nėštumo dienos thumbup.gif . Be automobilio nežinau kaip būtų reikėję išsiversti, manau geriau pačiai vairuoti, nei sėsti i viešąjį transportą. Vis juokaudavau, kad ir gimdyti pati nuvairuosiu, bet kai užėjo sąrėmiai į gimdymo namus vežė vyras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitta @ 2007 09 01, 12:55)
Vairavau iki paskutinės nėštumo dienos  thumbup.gif . Be automobilio nežinau kaip būtų reikėję išsiversti, manau geriau pačiai vairuoti, nei sėsti i viešąjį transportą.  Vis juokaudavau, kad ir gimdyti pati nuvairuosiu, bet kai užėjo sąrėmiai į gimdymo namus vežė vyras  biggrin.gif

tu grinai kaip as drinks_cheers.gif lotuliukas.gif turbut buciau su beganciu vandeniu nuvairavus lotuliukas.gif
bet kadangi pagulde anksciau negu prasidejo gimdymas tai nuvaziavau su taksu smile.gif
o seip teko nestumo metu pries gala vaziuot su autobusu tai vos nenualpau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitta @ 2007 09 01, 12:55)
Vairavau iki paskutinės nėštumo dienos  thumbup.gif . Be automobilio nežinau kaip būtų reikėję išsiversti, manau geriau pačiai vairuoti, nei sėsti i viešąjį transportą.  Vis juokaudavau, kad ir gimdyti pati nuvairuosiu, bet kai užėjo sąrėmiai į gimdymo namus vežė vyras  biggrin.gif

Pritariu,viešajam transporte nesaugu, o dar kai žmonių daug doh.gif, geriau pačiai vairuot. Aš į ligoninę pati nuvažiavau, nes reikėjo gultis prieš dieną.
Atsakyti
Man jau 36 nėštumo savaitė, bet vairuoti jau sunkoka, galiu trumpam iki parduotuvės ar poliklinikos nuvaziut, bet taip, kad visą dieną pirmyn atgal važinėt jau nebegaliu.Pavargsta nugara, nepatogu sėdėt sėdynėj, o ir manevruot jau ne taip gerai sekasi.
Nusprendžiau, kad nuo 37 savitės sėdėsiu keleivuo pusėje, nebe vairuotojaus.Pamaniau, kad taip dar ir saugiau.
Atsakyti
as tai zadu issilaikyt teises iki nestumo pabaigos, nes seip vairuot nebijau, net dabar bevairuodama, (kai draugas leidzia tongue.gif ) buvau pakliuvus i keleta avariniu situaciju, taciau kaip draugas sake puikiai is ju issisukau, ir man tai streso nekelia, nes as taip varuot noriu kad net naktim sapnuojasi smile.gif
anyta sako, dar kai pilvukas prades matytis tai sako per egzamina gal atlaidziau ziures smile.gif
Papildyta:
Viesasis transportas tai isvis nesaugu, nes ten ir uzsimust galima, isedi i mikriuka ir drebini kinkas, nes laksto jie kaip malkas veziodami, huh! negaliu pakest as tokiu!!!
Atsakyti
QUOTE(INGRID @ 2003 04 28, 16:59)
Amerikoje yra nustatyta, kad moteris gali vairuoti automobilį iki 28 nėštumo savaitės, o Lietuvoje niekur nenurodoma, iki kada galima. Ar jūs vairavote nėščia, iki kada manote, kad tai nėra rizikinga, ar geriau nevairuotumėt? Aš , kai buvau
nėščia, dar neturėjau mašinos, todėl nežinau, jaučiu iki tos 28 savaitės ir važinėčiau, bet girdėjau, kad būtini tie diržai, nors ir būtum antram nėštumo trimestre :smile.gif, tai gal toks diskomfortas man nepatiktų...

labas kai turesiu laiko butinai paskaitysiu sia tem smile.gif man va 37 savaite ir vazineju su masina po Vilniu ir per kamscius, ir i Kauna nuvaziuoju kai reikia, ir pas tevus kiekv savaitgali i kaima lekiu bigsmile.gif ir dirzu niekada nesisegu, nepatogu schmoll.gif
net nepagalvojau kad negalima.. manau ir i gimdyma galeciau nuvaziuoti mirksiukas.gif ziodziu, kaip Dievulis duos...
Atsakyti
O tai kaip kitaip vazineti? autobusais, kur niekas su didziausiu pilvu vietos neuzleidzia ir stomdosi? pas mus zmones chamai paskutiniai, nescios kaip antraruses. As puikiai tai zinau, nes teises islaikiau tik i pirmo nestumo pabaiga. Zinau kaip malonu stoveti mikroautobuse, kai is nugaros spaudzia, pilvu isiremi iki skausmo i sedyne, o visi abejingai nusuke zvilgsnius i langus, neva tai manes nemato. O dar pora kartu atsitiko taip kad kai nerangiai su pilvu bandziau prasibrauti iki atsilaisvinusios sedynes, kokia vikresne bobike tiesiai pries mane uzpakali pasisodindavo. Tai i darba atvaziuodavau isiutusi, pavargusi ir... vos ne sysiuka pridariusi, nes labai man pilvas slapimo pusle spaudzia...
O namie irgi neprisedesi, vis atsiranda reikalu. Manau nesciai ir su mazu vaiku be masinos laaabai sunku. O del nepatogumo, kai didelis pirlvas tai jau visur nepatogu, ir lovoj ir masinoj lotuliukas.gif as geriau savo pilvuka masinytej pavezinu, ramiai ir smagiai, negu leisiu stumdyti ir trankyti kazkokiems neviprociams bigsmile.gif Sorry kad taip piktai, bet kai tik prisimenu zmoniu elgesi, tai is karto siutas ima. Nes ir dabar, pilvas didziulis, dar buna su mazu vaiku kazkur bunam, tai kurgi kas nors eileje uzleis, ar WC ar parduotuveje...
Atsakyti
Aš manau saugiau atomobilyje, nei visuomeniniam transporte. Man dar tik ipusėjęs nėštumas tai vairuoju ir nieko blogo tame nematau. Aišku pasirenku dienos metą ir į centrą, senamiestį be būtino reikalo nosies nekišu, bet gi neprivažinėsi su kokiu taksi ir į poliklinikas ir į baseiną ar mokyklėlę, o visuomeniniam tai labai sunku doh.gif
Atsakyti
Aš manau, kad vairuosiu tol kol pati galėsiu ir jausiu, kad nekeliu pavojaus sau, savo būsimam kūdikėliui ir aplinkiniams eismo dalyviams smile.gif Kaip ir daugelis manau, kad ,ypač didžiuosiuose miestuose, naudotis viešuoju transportu ar tais nelemtais blink.gif mikriukais yra per daug sudėtinga, nors taip ir labiau saugome aplinką (dėl CO2)
Sėkmės visoms mamytėms vairuotojoms 4u.gif
...ir STOP karui keliuose mirksiukas.gif mirksiukas.gif
... visada gerbkime vieti kitus smile.gif...
...net ir tada kai labai apima nervas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 14 rugsėjo 2007 - 18:16
Vairavau iki sesto nestumo menesio, o paskui kazkaip praejo noras, nebedrasiai jaustis uz vairo pradejau. Masinyte mano maza, nugara paskaudanti, tai tik labai arti vairo prisitraukusi, su staciu kedes atlosu vairuoti galiu (nemoku taip per atstuma, atsilosusi). Kai pilvas nuo 20 sav. augti pradejo, pajutau, kad vis sunkiau i savo Corsa betelpu, tiesiog pilvu i vaira remiuosi. Baisu pradejo darytis ne tiek, kad pati avarija padarysiu, o kad koks greicio megejas is galo neatsargiai stuktels. Taip ir pakabinau raktelius "ant vinies" ... Dabar pardavinejam mano mazyle, o pavasariop didesne auto pirksim, kad ir as, ir maziukas, ir vezimelis tilptu.
Atsakyti