Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

Maniskis 5-erių ir tik po mažo pats susitvarko, o po didelio išgirstam pagalbos šauksmą rolleyes.gif kažkaip jam nepatinka pačiam tvarkytis, ir viskas schmoll.gif jei sakau, kad susitvarkytų pats , tik primeta popieriaus i klozetą g.gif o finale vistiek praust tenka doh.gif
Atsakyti
Maniškis jau beveik pusmetukas kaip pats tvarkosi (jam penki su trupučiu) mirksiukas.gif , o pratinti prie minties, kad reikia pačiam nusivalyti užpakaliuką pradėjau, kai sužinojau, kad darželyje jiems nieks nepuola padėti ax.gif . Kartais puikiai pavyksta, kartais - apatiniai nukenčia smile.gif , tai vis pamokau, kad reik kelis kartus reikalui esant popieriaus atsiplėšti...Bet kritiškos situacijos atveju dar ir mane kartais pasikviečia ar pati pasisiūlau pagelbėti mirksiukas.gif . Tuo pačiu ir pamokau ax.gif .
Atsakyti
aš irgi dar vis išgirstu pagalbos šauksmą smile.gif
Atsakyti
Maniskei 3 m.,bet dar nebuvau sumasciusi leisti tai daryti paciai,o tai as jau isivaizduoju lotuliukas.gif .Problemu nekyla ,nes buna namie.Taciau vis pamastau,kaip reiketu valyti su toletiniu popieriu,karta teko tai prasikeikiau,matyt pripratau as prie tu dregnu serveteliu,po kiekvieno kako kaip nuplauta thumbup.gif
Atsakyti
Reiks ir man saviškius pradėti spausti kad patys tvarkytusi sūnui 5,6 m, o dukrai 4,3 m. Darželyje kiek suprantu jie didelio nedaro, grįžę namo eina vienas paskui kitą, tai kai reikia ten juos vieną po kito tvarkyti... blink.gif .Blogiausia kai nori pailsėti, o čia staiga padariauuuuuu...., tik spėji prisėsti kitas vėl padariauuuuu...... doh.gif . Dabar laukiuosi trečio ... doh.gif , nieko nebus nuo šiandien pradedu schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele5555 @ 2007 04 17, 14:42)
Reiks ir man saviškius pradėti spausti kad patys tvarkytusi sūnui 5,6 m, o dukrai 4,3 m. Darželyje kiek suprantu jie didelio nedaro, grįžę namo eina vienas paskui kitą, tai kai reikia ten juos vieną po kito tvarkyti... blink.gif .Blogiausia kai nori pailsėti, o čia staiga padariauuuuuu...., tik spėji prisėsti kitas vėl padariauuuuu...... doh.gif . Dabar laukiuosi trečio ... doh.gif , nieko nebus nuo šiandien pradedu  schmoll.gif    lotuliukas.gif

nu taip, darzelyj jiem nepadeda, tai kai paklausiu saviskio jis man parodo kaip pats darzelyje nusivalo doh.gif doh.gif
o namuose tai dazniausiai praso mano pagalbos, kadangi turim bedu su tustinimusi, tai jo tokiu kaip padariaaauuuu laukiu su palengvejimu

a siaip tai manau kad su laiku vaikam vis maziau pagalbos reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele5555 @ 2007 04 17, 14:42)
Reiks ir man saviškius pradėti spausti kad patys tvarkytusi sūnui 5,6 m, o dukrai 4,3 m. Darželyje kiek suprantu jie didelio nedaro, grįžę namo eina vienas paskui kitą, tai kai reikia ten juos vieną po kito tvarkyti... blink.gif .Blogiausia kai nori pailsėti, o čia staiga padariauuuuuu...., tik spėji prisėsti kitas vėl padariauuuuu...... doh.gif . Dabar laukiuosi trečio ... doh.gif , nieko nebus nuo šiandien pradedu  schmoll.gif    lotuliukas.gif

Manau, trečiojo gimimas savaime išspręs visas problemas. mirksiukas.gif Mano vyresnėlis užpakaliuką pats pradėjo valytis kaip tik tuoj po trečiojo gimimo (Simonui tada buvo 4,5m.), aš kartais tiesiog fiziškai nesuspėdavau visų apšokinėti, o vyresnėliui atsibosdavo tualete tupėti, kol aš su mažaisiais tvarkausi. O antrasis sūnelis (neseniai 3-ąjį gimtadienį atšventęs) jau dabar bando pats susitvarkyti, jei ilgiau į jo šauksmą neatsiliepiu. Ir visai neblogai pavyksta dažniausiai. Tiesa, kelis kartus yra tekę ir drabužius plauti, ir vaiką, ir tualeto sienas doh.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 17 balandžio 2007 - 15:18
reiks ir mums pratintis, suneliui 4,3 metukai... nes neretai buna, kad is darzelio parsinesa to turto uzstrigusio lotuliukas.gif , nes aukletojos irgi nepadeda nusivalyti...
Atsakyti
Mano didžkiui jau 5 metai ir 7 mėnesiai, bet pats nebando ir nenori pats valytis schmoll.gif Nežinau, gal ir į mokyklą reiks nueiti nuvalyti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovistoma: 18 balandžio 2007 - 17:12
Maniškei dabar 4,5 m. Jau geriau ji nebandytų pati valytis hihihi.gif - nes man kiekvieną savaitę tenka plauti WC kilimėlį, nes vis kažkaip atsitinka nelaimė ir vis besivalant dar gabaliukas koks nukrenta ant žemės, o po to nepastebimai išterliojamas doh.gif lotuliukas.gif
Taigi aš su mielu noru padedu jai apsitvarkyt po to didelio reikalo, nors vis dažniau ir dažniau tvarkosi pati. Tas savarankiškumas šiuose reikaluose prasidėjo maždaug prieš mėnesį, gal šiek tiek daugiau.
Atsakyti
Maniškė irgi apie 5 metus pati susitvarkyti pradėjo, bet dar ilgai pagalbos šauksmą girdėdavom, dabar tik ekstra atvejais help.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Love: 20 balandžio 2007 - 01:59
Na kai gime dukryte, as iskart pasakiau, kad tu esi jau didelis ir gali pats nusisluostyti, o man reikia sesei dabar sluostyti... Jis puikiai suprato, ir dabar net nepatenkintas jei as ilendu jam bunant tuolete.. biggrin.gif
Atsakyti