Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

mažasis net nebando valytis, o didysis nuo kokių penkerių išmoko pats.
Atsakyti
Mano viresnysis nuo 5m. o mazoji jau bande,bet dar nekaip jai sekesi blush2.gif
Atsakyti
Maniskiui jau tuoj bus sesi o vis dar nemoka nusivalyti schmoll.gif O Jai ir nusivalo tai baisu reikia vel valyti,kartais ir rankas plauti doh.gif doh.gif Gerai kad rimtus reikalus atlieka namuose. Buvo toks atvejis kai uzsimane darzeli ir neina. Kai atvazevau paimti, aukletoja ir sako kazkas negerai, is ryto buvo linksmas o po pietu liudnas, zaist nenori, sedi piktas. Visas raudonas,kai parvazevom namo is kart i toleta, su krauju padare , po to vel viskas normaliai, va kaip buna verysad.gif O valytis pats nenori. Nezinau ka daryt schmoll.gif Sakau pavaiksciosi apsikakojes ir greit ismoksi, jau vis del to nemazas biggrin.gif
Atsakyti
nu nežinau, mano pana savo užpakalį 3 metų mokėjo nusivalyti, aišku būdavo kad ir blogai nusivalydavo, bet aš į tą reikalą nesikišu seniai, vakarais apsiprausiam, pasikeičiam kelnaites ir jokių bėdų, ir mažajam nesiruošiu valyt užpakalio iki 5metų, nuo 3 kokių metų mokinsiu, kaip mokės taip valysis, ir darželyje mažiau problemų bus. Man biškį žiaurus vaizdelis, kai sėdi su kokia drauge, geri kavą, o iš toleto koks 5-6 metų bernas rėkia "mama jau" blink.gif tokio amžiaus vaikai turi mokėt ir dantis išsivalyt ir užpakali nusivalyti.
Atsakyti
labai dažnai, kai nori vyresnėlė susitvarko pati - jai greit 4m. bet dar reikia ir pagalbos rolleyes.gif
Atsakyti
Sūnus nuo 4,5m pats valosi, pradžioj nelabai švariai nusivalydavo, bet jau nuo 5 metų nusivalo švariai.
Atsakyti
oho blink.gif paskaiciau ir apakau lotuliukas.gif lotuliukas.gif 5 m dar nemoka subinuko nusisluostyt blink.gif nu pavaro doh.gif lotuliukas.gif mano panai 2.5 metuku - jau turbut beveik pusmetis, kai man to 'dziaugsmo' nereik atlikinet thumbup.gif tongue.gif lotuliukas.gif
suteikit vaikam biski savarankiskumo -neleliukai gi jau senai mirksiukas.gif
Atsakyti
Na jai 5 dar nemoka tai nelabai gal grazu blush2.gif ,mes jau nuo 2,5 metu valomes patys ax.gif ,(nes tuo labiau jau ejo i darzeli,tai tikrai su jais ten nezaidzia mirksiukas.gif )aisku reikejo apziuret ar viskas ten gerai lotuliukas.gif ,tik va popieriaus reikia oi daug lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelka: 03 birželio 2008 - 18:15
Kokios jūs griežtos doh.gif
Mano dičkė užpakaliuką valėsi nuo 2 metų,
viduriniukas nuo 3 metų,
o mažius - pagal metus jau aplenkė visus, o užpakaliuką kviečiasi valyti mane, ir manęs tai visai nenertvina biggrin.gif , nors kai yra namie močiutė, prie jos nedrįsta manęs kviestis, gėda šiek tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa24 @ 2008 05 14, 21:03)
Maniskiui jau tuoj bus sesi o vis dar nemoka nusivalyti schmoll.gif  O Jai ir nusivalo tai baisu reikia  vel valyti,kartais ir rankas plauti doh.gif  doh.gif  Gerai kad rimtus reikalus atlieka namuose. Buvo toks atvejis kai uzsimane darzeli ir neina.

Kiek paskaiciau, tai daugumos vaikai nedaro darzelyje, kaip tik siandien ryte maniskis atvaziavo iki darzelio ir sako: vaziuojam namo "kaku" noriu blink.gif , tai as jam sakau: darzelyje padarysi, ne ir viskas, galiausiai ikalbejau kartu nueiti su juo smile.gif Ir supratau kodel jis ten nedaro: viena bendra patalpa - du tulikai ir kriaukle, tai vadinasi vienas "kaku", kitas salia "sisiu", trecias - rankas plaunasi g.gif Gaunasi kolektyvinis "kakojimas", o namie tai neeinam i viena patalpa visa seima lotuliukas.gif , va uz tai ir gedijasi ir kencia iki namu (cia as tokia isvada padariau), nes aukletoja sake jis viena karta ejo, tai liepe visiems iseiti ir niekam neuzeiti kol nebaigs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2008 06 05, 08:22)
Gaunasi kolektyvinis "kakojimas", o namie tai neeinam i viena patalpa visa seima  lotuliukas.gif , va uz tai ir gedijasi ir kencia iki namu (cia as tokia isvada padariau), nes aukletoja sake jis viena karta ejo, tai liepe visiems iseiti ir niekam neuzeiti kol nebaigs  biggrin.gif

Sutinku, nes pati atsimenu is darzelio laiku, kad nepatikdavo reikaliukus atlikineti, kai sale budavo kas nors. Tiesos tikrai yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmą kartą pats paprašė, kad pamokyčiau 3 metų, bet tuo visi mokslai ir baigėsi lotuliukas.gif
Atsakyti