Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

nustebau , kad turite tokiu problemikiu, maniškiai valosi maždaug nuo trijų, kartais norėdavau padėti- tai veja lauk, patys tvarkosi, berniukas labiau linkęs į besaikį popieriuko panaudojimą biggrin.gif Nors vaikai naminukai, į darželius nėję, bet patys įniciatyvą savarankiškumą rodo. ax.gif
O dėl drėgnų servetėlių, manau tai biški lyg ir prabanga ir nuo perdidelio konforto vaikas gali pasimesti jei kada tos servetėlės nepasiūlisite biggrin.gif , kam varyti kaip sakoma Dievą į medį rolleyes.gif
Atsakyti
Mano žvirblis valosi priklausomai nuo nuotaikos, kartais nė neprieik, o kartais skundžiasi, kad jis mažas ir reikia padėti. Nors kai nusivalo pats, tai kelnaites, ypač grįžus iš darželio reikia keisti, nežinau gal jie ten popierių taupo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pravil @ 2005 04 26, 10:57)
nustebau , kad turite tokiu problemikiu, maniškiai valosi maždaug nuo trijų, kartais norėdavau padėti- tai veja lauk, patys tvarkosi, berniukas labiau linkęs į besaikį popieriuko panaudojimą  biggrin.gif Nors vaikai naminukai, į darželius nėję, bet patys įniciatyvą savarankiškumą rodo.  ax.gif
konforto

Smagu, kad tavo vaikai tokie savarankiški ir viską daro patys 4u.gif . Bet nemanau, kad yra ko čia labai stebėtis, kad kiti tokie nėra. Augini 3 vaikus, natūralu, kad jie daugiau rūpinasi savimi ir vienas kitu, juk nepersiplėši.

Maniškis darželyje, kai prispiria reikalas, pats nusivalo (spėju iš kelnaičių) mirksiukas.gif , namie tai nuplaunu. Kažkaip švariau man atrodo. Tiesa, maniškis daro dažniausiai kartą per dieną, tai nebūna sudėtinga nuprausti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 25 gegužės 2005 - 11:33
Manoji ant puoduko sedi nuo metuku. Valosi uzpakaliuka nuo 2 metuku. O pries tai visada saukdavo "padariau kaka" taip mociute ismoke, kad darzelyje neuzsimautu kelniu nenuvalius uzpakaliuka. Tiesa kartais ir dabar papraso nuvalyti, bet tik noredama demesio arba pasimaivyti smile.gif bet atsakymas buna, tu jau didele nusivalyk pati biggrin.gif
Atsakyti
Musiskis nuo ketveriu valosi pats,dregnos serveteles-super. Jei nera,tinka ir tualetinis popierius,tik susinaudoja daug.
Atsakyti
Mano 5-mete saukia ant viso namo JAUUUUUUUUUUUUUUUUUU:) O darzelyje tai nedaro, turbut kad nekiltu problemu. Del tu dregnu serveteliu tai labai gera mintis, tik ar galima jas mesti i klozeta? nenoreciau, kad paskui krapstyti reiketu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Picine @ 2005 07 26, 22:51)
Mano 5-mete saukia ant viso namo JAUUUUUUUUUUUUUUUUUU:) O darzelyje tai nedaro, turbut kad nekiltu problemu. Del tu dregnu serveteliu tai labai gera mintis, tik ar galima jas mesti i klozeta? nenoreciau, kad paskui krapstyti reiketu blink.gif

Slapios serveteles kurias gali nuleisti yra thumbup.gif Ant dezutes paprastai raso "flushable wipes" jei skirtos nuleidimui, o su kitom atsargiai...gali tuoleta uzkimsti doh.gif Mano keturmetis kartais valosi pats, bet dazniausiai rekia "jau padariaaaaaaauuuuuu" doh.gif biggrin.gif

P.S. Kristina23, nelabai tikiu, kad dvimetukas gali svariai uzpakali nusivalyti g.gif Nu bandyt tai gal bando, bet turbut, mamyte, tenka paciai dar pervalyti rolleyes.gif Bent jau as tai nepatikeciau...O nuo kada jie sedi ant puodo, tas su tuo nieko bendro neturi mirksiukas.gif Prasciausiai dvimetukas dar neturi tokios koordinuotos kontroles, kad sugebetu tai padaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū. Važiuosiu šeštadienį į draugužę "Maximą" tirti drėgnų servetėlių pasiūlos:)
Atsakyti
manishkis gal kokiu treju metu pabande pats valytis, ishsitepe pirshtus ir nuo to laiko griezhtai atsisako... nezhinau, kaip reiks perkalbeti...
Atsakyti
mano abu vaikai jau nuo ketveriu metu patys viska susitvarko.jei vaiku nemokysi ir nepratinsi, tai ir jie ir neismoks.
Atsakyti
Musu 5 metuku dukryte pradejo uzpakaliuka nusivalyti budam 4 metu.
O musiske 4 metuku panele dar nemoka. Beje kartais kai ji papraso jai nuvalo uzpakaliuka sese!

user posted image
Atsakyti
Sutinku su ta nuomone kad viskam savas laikas, o ir kiekvienas vaikas skirtingas. Va su sūnumi tokios problemos visai nebuvo, pradėjo lankyt darželį trijų metukų ir kažkaip savaime išmoko.O dukrytei nors jau ketveri su puse bet pati atsisako tai daryti, net darželį kviečia auklėtoją kad užpaliuką nuvalytų ir pareiškė jei auklėtoja to nedarys neis į darželį. O jei kartais namuose ir nusivalo pati kada mama labai užsiėmusi tai vis vien kviečia pažiūrėti ar gerai nusivalė. Kad tik tokios problemos būtų......
Atsakyti