Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

Mano keturmetis vakar išėjo iš tualeto su styrančiu tualetiniu poierium iš užpakalio. Klausiu,kas čia dabar? O jis: čia mano užpakalis taip valosi. doh.gif
Atsakyti
Apklausa apie serveteles
Atsakyti
Aš visad skatinau savarankiškumą, tai valytis išmokiau kai tik pradėjo kakoti ant puoduko ir tiesiog nekreipiau dėmesio į pusę rulono sunaudoto popieriaus ar suteptas kelnytes. Tai buvo lyg žaidimas. Dabar mums 5 metai ir jau pamiršom. kad gali būti kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Astra27 @ 2005 12 15, 21:03)
Aš visad skatinau savarankiškumą, tai valytis išmokiau kai tik pradėjo kakoti ant puoduko ir tiesiog nekreipiau dėmesio į pusę rulono sunaudoto popieriaus ar suteptas kelnytes. Tai buvo lyg žaidimas. Dabar mums 5 metai ir jau pamiršom. kad gali būti kitaip.

Būtent ir aš taip pat elgiuosi. Jai 4 metai, bet nusivalo švariai. Na kartais ateina nuogu dubciu pasirodyt ar tikrai švaru.
Ir pūtę pagaliau išmoko teisingai nuprausti ir nuskalauti. Tai toks kasvakarinis "prausimasis" jai daug džiaugsmo suteikia.
Atsakyti
as savo trimeciui pati valau blush2.gif na man ne serveteliu gaila,bet tiesiog bjauru matyt isteptas kelnes.bet jis noretu pats valyti,o as neleidziu.patarkit mamkos,gal spjaut i tas istepliotas kelnes ir tegu pats valosi?nebezinau kas geriau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2005 12 18, 01:44)
as savo trimeciui pati valau blush2.gif na man ne serveteliu gaila,bet tiesiog bjauru matyt isteptas kelnes.bet jis noretu pats valyti,o as neleidziu.patarkit mamkos,gal spjaut i tas istepliotas kelnes ir tegu pats valosi?nebezinau kas geriau.. g.gif

Mano manymu, geriau dažniau paplauti suteptas kelnytes, bet suteikti vaikui galimybę pačiam išmokti nusivalyti subinytę. Per mėnesiuką tikrai išmoks. tongue.gif
Parodysi kelis kartus ir nebereikės valyti.
Atsakyti
Mano keturmetė pati tą dar nedažnai padaro ir nedarau tragedijos. Pabus savarankiškumo poreikis, noras tvarkytis "kaip didelei" ir išmoks. Taip išmoko pati apsirengt, taip ir kitus dalykus išmoks. Skatinti, pasiūlyti reikia (tą ir darau), bet pratinimas leidžiant vaikščioti su....hmz...kelnytėm man kažkaip nelabai atrodo. schmoll.gif Nes visų pirma vaikas taip elgtis tarsi priverčiamas, o man labiau patiktų, kad jis pats užsinorėtų išmokti vieną ar kitą dalyką (tikiuos anksčiau nei 10 metų biggrin.gif - na jau ir bando) . Kitas dalykas tas "leidimo vaikščioti purvinam metodas yra mažumėle unsure.gif nehigieniškas - kodėl vaiko nepaliekame su tik truputį rimto reikalo suteptom sauskelnėm? Juk dar pakankamai sausa ir nelabai turėtų trukdyti? Ir kodėl plaunat subiniuką patariama plauti taip, kad "rimto reikalo" turinys nepatektų pvz. mergaitei į lyt.organus? Matyt todėl, kad egzistuoja kažkoks infekcijos pavojus.
O kada tas laikas ateina iš tikrųjų - nežinau. Čia matyt priklauso ne tiek nuo konkretaus amžiaus, kiek nuo individualaus vaiko subrendimo tam reikalui. O kada tai įvyksta, žinoma, gali ir nemažai skirtis.
Šiuo metu pas mus "procesa" atrodo taip: "mažą" reikalą jau susitvarko pati, o su "dideliu" kartais darom taip - visų pirma bando pati, o mes , jei yra reikalas "damušam" tongue.gif Ir žinoma pasidžiaugiam "koooookia didelė mergaitėėė" Nes žodis "maža" abiem dičkėm laugh.gif atrodo iš principo nepriimtinas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 19 gruodžio 2005 - 11:41
visas mano mintis karbyne surasiai doh.gif vat uz tai kad as ipratus uzpakali svariai jo uzlaikyt tai man bjauru vien pagalvojus kas ten pas ji darosi unsure.gif o noras pas vaikina yra...zodziu darysiu taip kaip tu:duosiu paciam,o kas liks as pabaigsiu
Atsakyti
Smagi tema biggrin.gif . Jau kokie meteliai kaip nebesuku dėl to galvos. Anksčiau , kai buvo 3-4 m. pakviesdavo užbaigtuvėm. O jau popieriaus rasdavau...krūvos. Vėliau tik patikrinti ateidavau, ar viskas norma, nes sakydavo nepasiekiu pasižiūrėti tongue.gif . Kai kartą paklausiau, kaip darželyje pamato ar švaru, tai papasakojo, kad su drauge atlieka viena kitai patikrinimą thumbup.gif . Bendradarbiavimas nuo mažumės.
Atsakyti
QUOTE(perlas @ 2005 12 19, 14:46)
Smagi tema biggrin.gif . Jau kokie meteliai kaip nebesuku dėl to galvos. Anksčiau , kai buvo 3-4 m. pakviesdavo užbaigtuvėm. O jau popieriaus rasdavau...krūvos. Vėliau tik patikrinti ateidavau, ar viskas norma, nes sakydavo nepasiekiu pasižiūrėti tongue.gif . Kai kartą paklausiau, kaip darželyje pamato ar švaru, tai papasakojo, kad su drauge atlieka viena kitai patikrinimą  thumbup.gif . Bendradarbiavimas nuo mažumės.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
mes vietoj popieriaus slapias serveteles naudojam.kai pradejo prasytis dideliam reikalui bandziau su popiera,tai verke kad skauda..pabijojau,kad po to visai nesiprasys.seip bent jau man su servetele svariau viskas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2005 12 19, 17:03)
seip bent jau man su servetele svariau viskas gaunasi.

Tau ar vis tik vaikui? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2005 12 17, 17:44)

Maniškei 2 metai. Po reikalo visada nusivalo pati, o po to aš nuvalau. Taip jau pripratom, pirma ji , po to aš smile.gif Perku specialias drėgnas servetėles, su jomis gerai nusivalo ir dažnai pačiai pavyksta gerai tai padaryti cool.gif
Atsakyti