mes jungiames prie tu kur 5m. dar nenusivalo pats,bet jau namuose visada kvieciasi,kad kas nors nuvalytu.didziausia problema mums tai darzelis.pernai seimininke pasake,kad tokie dideli vaikai jau patys turi susitvarkyti.tai jis pradejo kenteti...tik pareina namo tada ir daro...daug kalbames,kad kenteti negerai...ir privalo tustintis kada tik nori..tai jau kelis kartus dare darzelyje ir pats pasirupino savimi...bet namuose dar lepunelis
Mano berniukas 4 metuku jau megina valytis
tik kartais ir negerai nusivalo
Dukra darželyje nuo 4 metų pati valo, bet namie ne
, sako kad jai vietos mažoka tualete.
Maniskis 4.5 buvo ismokintas pats susitvarkyt ir gan neblogai sekesi. Bet stai neseniai vel pradejo prasyt pagalbos
Kartais nusivalo, kartais kviecia
QUOTE(Ania.ks @ 2009 11 12, 10:29)
Dukra darželyje nuo 4 metų pati valo, bet namie ne
, sako kad jai vietos mažoka tualete.
manoji 4.5m.bet vis iki siol prasosi valyti uzpakaliuka teveliu (T.Y.MUSU )...nezinau ir mokeme ir viska o va uzsispiria ir nesivalo...darzelyje tai visai nedaro, kencia iki namu o tik namo atejusi bega i wc...tai ir nezinau kada ji ismoks pati issivalyti uzpakaliuka...neramu
QUOTE(Laisvė @ 2005 02 12, 17:07)
Mano penkiametė mergučė irgi puikiai sugeba darželyje "išsisukti" nuo kakalo. O namuose dažniausiai šaukia iš tualeto: "Jauuu!" Savarankiškai tas darbas (nusivalymas) jau kartais atliekamas. Kaskart pasidžiaugiu iniciatyva ir paskatinu geru žodžiu.
Mūsų mažasis dabar taip pat šaukia "Jaaaau!". Kartais būna, kad pasakau, tai apsivalyk pats. Tuomet stengiasi ir tikrai nemažai popieriaus sunaudoja, bet už iniciatyvą visada pagiriam
Mano penkaimete taip pat dar nemoka, šaukia:
"Jaaauu!!"
"Jaaauu!!"
QUOTE(-Lilė- @ 2009 11 21, 16:32)
mano suneliui irgi greitai 5 ,jis darzelyje valosi pats,bet namie valom mes,nes blogai nusivalo ir dar puse rulono popieriaus sunaudoja,bijau kad klozeta uzkis
QUOTE(0rchideja @ 2009 11 21, 19:43)
manoji 4.5m.bet vis iki siol prasosi valyti uzpakaliuka teveliu (T.Y.MUSU )...nezinau ir mokeme ir viska o va uzsispiria ir nesivalo...darzelyje tai visai nedaro, kencia iki namu o tik namo atejusi bega i wc...tai ir nezinau kada ji ismoks pati issivalyti uzpakaliuka...neramu 
Valosis jau pats,ir su dideliu noru,bet blogai nusivalo,tai tenka pervalyt
Sveikutes idomi cia jusu tema
musu vaikiukas tai ant viso namo saukdavo jau pakakojau
buvo bedeliu kai pradejo eit uzsieni i darzeli, tai saukdavo lietuviskai
na jis jau susitvarko su visa tai nuo penkiu metu, as leidau naudot popieriaus tiek kiek nori kol ismoks ir man pavyko