Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

Sveikutes, mano berniukui 4, bet dar pats nesitvarko. O kai nuejome i darzeli, aukletoja papriekaistavo - koki jus vyra auginate. Bet as galvoju, kad viskam savo laikas. Zinoma, auklytem lengviau, kai vaikai susitvarko patys. Bet ar tame nusivalyme yra naudos? Abejoju smile.gif
Atsakyti
maniskiui 5 metai, pratinu prie valymo, kartais pats nusivalo, tada pagiriu ir pati nuvalau dar karta; kartais pirma as nuvalau, o kai buna jau svariau valo pats.
Atsakyti
Maniskis nuo 5 metu kazkur
Atsakyti
Maniskei 5 meta, bet dar pati nesivalo... "teti, nuvalyk uzpakaliiiii"
kaip ismokint?
Atsakyti
maniskis vis dar niekaip nenori valytis, bande kelis kartus, matyt nepatiko ax.gif , darzelio nelankome, tai manau po truputi pats prieis prie valymo blush2.gif
Atsakyti
Mano ir ne per seniausiai pati pradėjo nusivalyti,matyt darželyje auklėtojos tokiam dalykui pastūmėjo,nes parėjusi sakė,kad kiti vaikai patys nusivalo,nes auklėtojos nevalo ax.gif
Atsakyti
Mano prieš pusmetį kažkur pradėjo pats tvarkytis 4u.gif Aišku triusikėliai dažnokai būdavo "panešioti" lotuliukas.gif

Dabar tai net neduoda:mmm , išvis eina vienas pats i tualetą.
Manau, tą savarankiškumą tualete paskatino tėčio "nenoras" valyti jam užpakaliuko, jei dviese pasilikdavo doh.gif sakydavo, pats nusivalyk ir vsio blink.gif tai ir išmoko vaikas thumbup.gif
Atsakyti
Manajam jau 3 metukai, bet jam uzpakaliuka nuvalau as.dar nesiruosiu paciam liepti, nes juk jis vis tiek gerai nenusivalys, o su issitepusiais triusikeliais mazuliui bus nesmagu schmoll.gif
Atsakyti
Maniškiui 5m.9 mėn., bet užpakalio nesivalo ir kiek sakiau, kad jau tu didelis, pats valykis, sako - man šlykštu, apsivemsiu. Nu, tikiuosi, iki 12 metų nereiks valyti...
Atsakyti
QUOTE(Dosikas @ 2010 01 28, 16:16)
Maniškiui 5m.9 mėn., bet užpakalio nesivalo ir kiek sakiau, kad jau tu didelis, pats valykis, sako - man šlykštu, apsivemsiu. Nu, tikiuosi, iki 12 metų nereiks valyti...

lotuliukas.gif

Maniškė tik po sisiuko nusivalo pati, o po didelio aš nuvalau, nes pačiai dar sunkoka, nors ir rodo iniciatyvą biggrin.gif
Atsakyti
laba .pries menesi. AAAAS pats, eik ir cia!!!.Jau is darzelio baeriu prisinesa, tai neleidzia, nori viska pats daryti smile.gif Nu tai man gerai, jau ir ant toleto pats atsiseda ir nusivalo,tik reikia popieriaus suplesyto palikti, bo kai pradeda pats plesyti tai visa rulona smile.gif hihihihih thumbup.gif
Atsakyti
mano sunui 5, bet as dar pati valau nu kazkaip...
Atsakyti