Taip pat buvo laikas kai ir mes pasitaupę iš darželio skubėdavome namo kuo greičiau , nes mažyliui nelabai pavykdavo atlikti reikalus pagal auklėtojų, o ne jo norus
Maniškis irgi ilgai nenorėjo valyti užpakaliuko, vis pakaitom mane su MB kviesdavo. Bet kai nupirkome jo asmeninį paminkštintą touleto dangti, tai labai jau atsakingas tapo ir nieko nemokomas pats ėmėsi šios nelengvos procedūros
Taip pat buvo laikas kai ir mes pasitaupę iš darželio skubėdavome namo kuo greičiau , nes mažyliui nelabai pavykdavo atlikti reikalus pagal auklėtojų, o ne jo norus
QUOTE(Jolisa @ 2010 02 05, 18:02)
Mano sunui balandzio men bus 5 metai. bet ape uzpakaliuko valyma nenori net girdeti net popieriu i rankas neima. darzeli nekakoja visai, ir tai blogai. jeigu ateinu ir randu gulinejanti ant pilvo reiskia nori kakot bet gali jo net neprasyt nueiti kol nepareis namo
. Siaip pratinam bent jau vakare padaryti kad kt diean nekentetu darzelyje. o graziausiai tai kad praeita vasara kai tik iseinam is darzelio (mes eidavom pesciomis namo tam kad lauke pabuti)jis is kart uzsinori kakoti
. is tikruju tai problema 
Maniskiui penki su puse. Darzelyje nekakoja
Be jokiu problemu,kur prispiria ten ir atlieka ( 3 metukai) ,pati savarankiskai nusivalo,tiesa su slapiom servetelm ( tam skirtom) .Gal,kad pati susivarko uz tai nekencia,koks skirtumas kur... vistiek paciai viska pasidaryti reiks
QUOTE(samsam @ 2010 03 11, 02:50)
Maniskiui penki su puse. Darzelyje nekakoja
. Bet mes kazkaip nelabai sureiksminam. Tiesiog reguliariai vakare namie liepi pakakoti ir problemos nebuna. O kad pats nusivalytu tai net nebande dar
Nieko jam del to nesakau. As pati puikiai atsimenu, kad darzelyje tu reikalu neatlikinedavau 
Nesupykit už klausimuką, bet kaip galima vaikui liepti pakakoti, gi pakakoti tai nepavalgyti
Papildyta:
QUOTE(*SCENICA* @ 2010 02 08, 13:28)
musiskiui jau 3,5 metuku, bet pats nesivalo...reiks imtis rimciau aukleti tuo klausimu 
Mano mergytei 3,7 m. ji nori valytis užpakaliuką, tai pradedam mokytis. Vieną kartą jau po reikaliuko pasikvietė mane, žiūriu, kad popierius švarus, o pirštukus einam plauti, nepavyko
Paskaitinėjau, kad daugelio mažyliai neatlieka ilgojo reikaliuko daržiuke, maniškė taip pat, idomiai mažiukai galvoja
QUOTE(nerilyte @ 2010 03 11, 17:36)
Nesupykit už klausimuką, bet kaip galima vaikui liepti pakakoti, gi pakakoti tai nepavalgyti 
Labai paprastai. Juk pazystam savo vaika kaip nulupta. Matau, kad bezdukus leidzia, tai liepiu eiti pakakoti. O taip pat jei vakar nesitustino tai siandien butinai eina tai padaryti. Zinoma daznai ir pats nieko neliepiamas tai padaro. Pas ji labai stabiliai kas antra diena gaunasi. Tiksliai neatsimenu, bet jau senokai kas antra diena tustinasi. Be to kazkaip jau gavosi, kad jo kakojimo ritualas vakare dazniausiai ivyksta
Tai labai džiugu, kad vaikutis taip reguliariai. Mano panelė, tai kartais per dieną po kelis kartus kakoja, o kartais visą dieną nieko
QUOTE(nerilyte @ 2010 03 11, 16:35)
... Mano panelė, tai kartais per dieną po kelis kartus kakoja, o kartais visą dieną nieko 
Tustintis 3 kartus i savaite lygiai taip pat normalu kaip kieviena diena,ar net kelis kartus per diena . Nera del ko nerimauti
O pas mus visai neseniai stebuklas ivyko ir mano vyresnele ismoko pati nusivalyti uzpakaliuka
,net pradejo sakyti.."mama as pati moku"
o ir darzeli sake jau valesi(nors anksciau net nesitustindavo nes bijodavo valytis, kentedavo )Likau apstulbusi ir nieko nesupratusi
Juk kai mokem net ir suprasdama nesivalydavo o dabar...
Stebuklas
Mano panelytei 4 metukai, bet pati dar ne iš tolo nenori valytis. Manau, ateis laikas ir pasigirs savo nauju pasiekimu
Mano penkiametis tik pries pora men. ismoko pats susitvarkyti.
5.2 metu pradejo valytis iki tol bijojo toki atsakinga darba daryti
bet dar paprasho kartais paziureti ar gerai nusivale
valosi savarankiškai nuo 4 metų ir poros mėn. Gal viskas būtų nutikę ir anksčiau, bet atsirado "geradarių", kurie pasakė, kad normalu, kad iki mokyklos užpakalį nuvalo tėvai. Ta nuomonė užsifiksavo atminty ir nuolat buvo naudojama kaip argumentas, kodėl nenusivalo savarankiškai. Taigi, teko ilgai aiškinti, kad normalu tai daryt ir einant į darželį