Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

vajetau jus cia jau nuo 3 m vaikus mokinam, maniskei greit 6 m - darzelyje nedaro nesa namo blush2.gif , namuose dar vis praso patikrinama ir deja dazniausiai tenka nuvalyti normaliai paciai blush2.gif
kazkokiam straipsni skaiciau kad vaika reikia pradeti mokytis valytis ruriuka tada kai jau normaliai, t.y. laisvai savo rankomis pasiekia ruriuka.
Atsakyti
mano maziukas 3 metu smile.gif .nesenai pradejo pats valytis.pradzoj dar tikrindavau o dbr jau puikiai susitvarko.aciu darzeliui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 05 01, 12:25)

kazkokiam straipsni skaiciau kad vaika reikia pradeti mokytis valytis ruriuka tada kai jau normaliai, t.y. laisvai savo rankomis pasiekia ruriuka.

Dičkiui užpakalio nebevalom nuo tada, kai jam buvo beveik 5.5 m. Iš pradžių nelabai jam sekėsi, nes išties sunkiai pasiekdavo ten, kur reikia nuvalyti. Dabar jau viskas gerai.
Atsakyti
mano vaikai 5 metų išmoko lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškė išmoko 3,5 metukų bet būna dienų kai pasikviečia į WC ir prašo nuvalyti, sako nenoriu rankų išsipurvint thumbup.gif kas belieka ....
Atsakyti
Aš savo keturmečiui ligi šiolei pavalau. Ai, nesunku man. O darželyje moko savarankiškumo, taip, tik man tai nelabai priimtina, kai vaikas nusivalo pats sau aužpakaliuką, tačiau paskui vaikšto su apkakotom rankom, mat, nėra kam pakontroliuoti, kad vaikas rankas švariai nusiplautų. Taip buvo mano 2,5 metų vaikui. Atėjusi į darželį jo paimti, suuodžiau, kad jis smirdi kakučiais. Apžiūrėjusi jį, pamačiau, kad rankytės išorinė pusė visą kakučiais išterliota...Na ką gi, ėjom plautis su muiliuku rankyčių. O jis iki to laiko gal ir žaislus lietė, ir vaikus...
Atsakyti
Mano kai pardėjo eiti į darželį, tai ir pradėjo pats valytis... dabar 4 metai, tai jau nebereikia tikrinti.. mirksiukas.gif
Atsakyti
pats valosi mazdaug nuo 4,5 m, bet su paskutiniu mamos ar tecio patikrinimu - paskutiniu strichu taip sakant, bet va tfu tfu tfu jau apie menesi be jokios pagalbos, tik aisku tualetinio tai negaili... doh.gif
Atsakyti
Musu tai nemoka dar schmoll.gif unsure.gif Parnesa kartais is darzelio "turta" unsure.gif Paskui uzpakaliuka skauda. mokau,bet ji nevalo, padaro ir reia sikniuka atstacius "isvalyk auksine dupcia" doh.gif
Atsakyti
Sunus budamas mazdaug 4 metuku ismoko nusivalyti... ax.gif Na, o dukra jau 3 metuku nusivalo. smile.gif As tik patikrinu ar gerai nusivale. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 05 birželio 2010 - 15:08
QUOTE(auskalyte @ 2010 06 05, 17:41)
Mano i lopseli eina, bet nemoka nusivalyt, turbut tokiu maziuku dar nemoko.

Nemanau, kad darželyje tokių dalykų mokina. Tai tėvų pareiga.
Atsakyti
Moka, bet nevisada tai pavyksta graziai padaryti, dazniausia padedu smile.gif
Atsakyti