QUOTE(ingridukas @ 2006 08 06, 09:44)
Mano taip pat gimdymas buvo skatintas ir truko 14valandu.Kadangi kaklelis nenorejo atsidarinet,medikai patys man patare darytis apidura.As taip bijojau sios proceduros,bet nebuvo kur detis.Tai atliko labai nemaloni anesteziologe,kuri dar ir nepataike kur reikia,tai gavosi kaip ir nenuskausminta.Staugiau kaip vilkas is skausmo,Visi taip pat stebejosi-na negali but kad taip skauda,kokia jautri ir t.t...Vyras aisku irgi pagalvojo kad as perdetai rekiu,o kad pas mane gimsta vaikas 4,5kg,plysta visas gimdos kaklelis ir makstis tai jiems nemotais!!!Taip pat pikta buvo kad nieks neuzjaute,o anesteziologe pavadino karve.O juk per ja as gimdziau su visais skausmais nuo-iki!

Dabar net neisivaizduoju kaip galima gimdyti su apiduru,netaip stipriai jauciant saremius ir t.t...Siuvo taip pat be nuskausminamuju,aisku kad skaudejo,tik jau nerekiau nes labai pavargus ir issekus jauciausi,o tik krupciojau.O anesteziologe sako-Ka negali pakentet kai apziuri gimdos kaklelis?o as tai matau kaip siuna ir jauciu kiekviena duri......Tuomet as nieko jai nesakiau,nes ne iki jos komentaru man buvo,bet jei taip mane uzkliudytu kitoi situacijoi,tai maza nepasirodytu!!!

Beje teko bendraut su kitom mamytem gimdziusiom per jos budejim-situacijos tokios pat!
Papildyta:
beje,tas gimdos kaklelio apziurinejimas ir pletimas pirstais tikrai labai skausmingas ir nemalonus,net baisu atsimint.Tikiuosi neteks daugiau to pajaust!
o kur gimdeij jei nepaslpatis?
Man uz "karve" jauciu vyras snuki isspardytu jai, kai pagimdyciau.
Ir ne atlygio 9kaip jie laukia) o finika o akimis gautu, garantuotai.
Na pas mane panasiai buvo, po skatinamu dozes (kuriu nafik reikejo, bet akusere namo skubejo, o as su ja nesitariau, tik su gydytoja,) saremiu skausmai pasirode, iki tol 7-8cm atsiverimas, nebuvo, na as vaikstau kviepuoju, ilekia kazkokia apsisnarglaivusi valytoja ji ar akusere kazkokia ir tik :kas cia per kvepavimas tik sniokstimas per visa korydoriu girdysi, (ji salia duru grindis plove, as jauna nepatyrusi, pasimeciau...
Dabar rekciau kiek gerkle leidzia, nes man skauda, o vyras sake pasiulytu i danti, kad galetu tyliai kampe skausmu megautis.