Įkraunama...
Įkraunama...

Negali būti!

Pirmo gimdymo bijau net prisiminti doh.gif ,o antras praejo daug lengviau.Oi nenoriu net prisimint mad.gif
Atsakyti
As isgirdau "negali buti",kai pasvere musu uzgimusia dukra laugh.gif Pakartotinai svere,kad isitikintu laugh.gif Tipo visa nestuma vaiksciojau su mazo svorio kudikiu(pilvas mazas,pati smulkute ir t.t.),o cia 2.gif 4kg200gr laugh.gif
Atsakyti
As sunkiai nesiojau vaikus, bet lengvai gimdziau.

Su pirmaja is vakaro darzus susikasiau, apsisodinau (negali buti?- buvo), nakti prabudus lyg kazkoks skausmas. Isiskvietem teti is uz 30 km, kad dar 30 nuveztu I ligonine. Nuleido pakeiliui padanga (neitiketina, bet taip ir buvo), tai as rami, o tetis nervuojasi- pagimdysiu masinoje. Ir teisingai -tik nuveze, nespejo gerai nei tu popieriu surasyti ir pagimdziau po 20 min.bet plyso tarpviete – o tada tai jau “smagu” buvo, be jokiu nuskausminamu. O visai negalvojau gimdyti- beveik jokio skausmu.

Antras panasiai. Pati nuejau pestute (apie 2 km) i ligonine buvo jau po 22val. Apziurejo – sako ryte gimdysi.Nuejo kavos gerti, o as vistiek zirziu- zinau, kad gimdysiu tuoj. Kol vienos akuseres priprasiau kad paziuretu dar karteli.Paziurejo ir staigiai ant stalo per keliasdesimt minuciu 23,30 pagimdziau. Tiesa, sikart ir kirpo ir plysau- bet su nuskausminamais- visai galima kenteti. Manau sios istorijos panasios I kitas laimingas. Bet antra kart gimdant prie vyro gydytojo, nebuvo pirstiniu jo dydzio ismieros. Tai tik komandavo akuserei. Taciau kaip sakoma- cia taip lemta buvo, kad jis tik salia stovejo –komandavo ir plyso tarpviete per kazkokia tai kraujagysle kaip dave ciurksle- paliko visas slapias nuo mano kraujo. Nuo barzdos iki batu (ar taip kam buvo?smile.gif. Slaugutes puole valyti, bent veido. Bet gavo velniu kam lempos nelaiko (cia nebent tarybinems mamytems taip buvo nutike)- mat suluzusi buvo ir per visa gimdyma viena slaugute laike lempa iskelusiJ O susiuvo viska pats- be pirstiniuJ. Po viskam tas mano gydytojas vare maudytis. Veliau dar nemazai teko su juo bendrauti ir pats sako, kad tokio atvejo dar nebuvo.

Mano mama pagimde ketvirta vaika koridoriuje. Paprase, kad paziuretu-nes jaute kad gimdys. Apziurejo ir iki ryto termina dave. Bet nulipusi nuo”lektuvo” eidama I palata pagimde koridoriuje. Koridoriuje rupinosi ir virkstele nukirpo akusere, nes gydytoja kazkur isejo iskart po apziuros. Ir varda sesutei dave labai panasu I tos akuseres.
Atsakyti
QUOTE (siaubute @ 2004 09 24, 08:25)

Su pirmaja is vakaro darzus susikasiau, apsisodinau (negali buti?- buvo), nakti prabudus lyg kazkoks skausmas. Isiskvietem teti is uz 30 km, kad dar 30 nuveztu I ligonine. Nuleido pakeiliui padanga (neitiketina, bet taip ir buvo), tai as rami, o tetis nervuojasi- pagimdysiu masinoje. Ir teisingai -tik nuveze, nespejo gerai nei tu popieriu surasyti ir pagimdziau po 20 min.bet plyso tarpviete – o tada tai jau “smagu” buvo, be jokiu nuskausminamu. O visai negalvojau gimdyti- beveik jokio skausmu.

Antras panasiai. Pati nuejau pestute (apie 2 km) i ligonine buvo jau po 22val. Apziurejo – sako ryte gimdysi.Nuejo kavos gerti, o as vistiek zirziu- zinau, kad gimdysiu tuoj. Kol vienos akuseres priprasiau kad paziuretu dar karteli.Paziurejo ir staigiai ant stalo per keliasdesimt minuciu 23,30 pagimdziau. Tiesa, sikart ir kirpo ir plysau- bet su nuskausminamais- visai galima kenteti. Manau sios istorijos panasios I kitas laimingas. Bet antra kart gimdant prie vyro gydytojo, nebuvo pirstiniu jo dydzio ismieros. Tai tik komandavo akuserei. Taciau kaip sakoma- cia taip lemta buvo, kad jis tik salia stovejo –komandavo ir plyso tarpviete per kazkokia tai kraujagysle kaip dave ciurksle- paliko visas slapias nuo mano kraujo. Nuo barzdos iki batu (ar taip kam buvo?smile.gif. Slaugutes puole valyti, bent veido. Bet gavo velniu kam lempos nelaiko (cia nebent tarybinems mamytems taip buvo nutike)- mat suluzusi buvo ir per visa gimdyma viena slaugute laike lempa iskelusiJ O susiuvo viska pats- be pirstiniuJ. Po viskam tas mano gydytojas vare maudytis. Veliau dar nemazai teko su juo bendrauti ir pats sako, kad tokio atvejo dar nebuvo.

Mano mama pagimde ketvirta vaika koridoriuje. Paprase, kad paziuretu-nes jaute kad gimdys. Apziurejo ir iki ryto termina dave. Bet nulipusi nuo”lektuvo” eidama I palata pagimde koridoriuje. Koridoriuje rupinosi ir virkstele nukirpo akusere, nes gydytoja kazkur isejo iskart po apziuros. Ir varda sesutei dave labai panasu I tos akuseres.

blink.gif blink.gif blink.gif nu ir atvejai, apakus, ner zodziu blink.gif
Atsakyti
QUOTE (siaubute @ 2004 09 24, 11:25)

Be komentarų blink.gif
Atsakyti
Mano "negali būti" buvo ginčas gimdymo metu su anesteziologu,skauda man su epidūru,ar ne.Suleido vaistus,tai skausmą nuėmė,bet durniausia,kad tik pusę kūno,o kita pusė lygiai taip pat skauda.Tas man aiškina,kad negali būti,turi neskaudėti ir pan.Tikras pizdabolas tarp mūsų išsivystė,tas man pradėjo pasakoti.kad yra jam tekę sutikti psichiškai ne visai tvarkingų rolleyes.gif merginų,kurios su maksimaliom dozėm šaukė,kad skauda,o kojų net nejausdavo,kai paliesdavo,kojos net mėlynuodavo nuo vaistų.Taip vis bandė prilenkti,kad ir aš iš tokių blink.gif Tik po nemažo laiko tarpo suzgribo,kad,žinai,gal ir gali skaudėt,nes man su kojom viskas tvarkoj.nemėlynuoja ir normaliai jas jaučiu.Blin,galvojau nušausiu aš jį su jo teorijom.Nors iš pat pradžių perspėjau,kad nuskausminamieji,man pavėluotai pradeda veikt.Po tam tikro laiko jau nebejaučiau nieko,nei skausmo,nei sąrėmių,nei kaip siuvo.
Su tokiais daktariūkščiais mamos dar turi a-la bajerius skaldyt iš skausmo raitydamosios.Nervas ima-pagulėtų pats ant stalo,pagimdytų,kitaip giedotų.Pačiam biškį pasigydyt reikia.
Atsakyti
QUOTE (aifa @ 2004 08 02, 19:26)
Na, bet atsiėmiau po to, kol susiuvimai gijo. Man visos siūlės supūliavo, nes siūlai netiko organizmui, neištirpo dėl neaiškių priežasčių mad.gif

va va man irgi tos siules iki dabar kartais supuluoja,nors jau praejo 2 su virs metu.pasirodo ir daugiau tokiu atveju buna,kad siulai netirpsta
Atsakyti
Kai bandžiau gimdyti pirmą vaikelį, gulėjau rajono ligoninėje. Sarėmiai buvo labai skausmingi, tarpais atrodydavo, kad net išsijungdavau, o gydytoja sakė: "negali būti, kad taip skauda". Ir vyro klausė ar aš labai jautri skausmui. Va tą kartą gydytoja nusprendė, kad pati nepagimdysiu ir išsiuntė mane su greitaja į Vilnių.
Atsakyti
Aš išgirdau "negali būti", kai jau stūmiau. Esu labai laibutė ir kai gydytoja pamatė mane, sako: Dieve vaikeli, kaip tu išstumsi? O aš daug sportavusi buvau, tai kai jau atėjo stūmimas (gydytoja su akušere buvo įsirėmusi mano kojas sau ties šonkauliais) išgirdau: "Oho! Tokia smulkutė, o jėgos kaip pas traktorių lotuliukas.gif lotuliukas.gif " Vos jos ten išlaikė mane ir pagimdžiau greitai. Vis tik kaip viena iš komentavusių sakė, svarbiausiai nerėkti ir klausyti, ką sako gydytojai.
Dar gydytoja buvo nustebusi, kad nejaučiau noro stumti, sąrėmius labai gerai jaučiau, skaudėjo baisiai (kaip ir visoms smile.gif ),o stumti nesinori, tai ji man tiesiog liepė. Teko klausyti. Po to buvo laikas, kai jau neleido lotuliukas.gif Tada noras buvo baisiai didelis smile.gif Paskui vėl liepė. Džiaugiuosi, kad klausiau, tai ir neplyšo kaklelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keiti: 05 vasario 2006 - 15:41
Man per saremius labai nugara skaudejo.Tai gydytojas irgi sake kad taip buti negali. g.gif
Atsakyti
Mano brolio zmonai per visa nestuma dare apie 5 - 7 USG ir sake : jo jo berniukas, o koks vyrukas thumbup.gif O per gimdyma, kai vaikelis gyme tai tetis, daktare sushuko: Ne, negali buti!!! Kas? Kas? Kas su mano suneliu blogai? - sauke mama, o jie sako: Eeee.... viskas gerai, tai mergaite lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2004 01 06, 12:38)
Nors tai ne gydytojų klaidos buvo, o idiotiška jų aparatūra, kuri nerodė, kad šiuo metu yra sąrėmis, o pas mane jis buvo ohoho

hihihi.gif pas mane tas pats buvo.. priesgimdyklinej palatoj puse dienos pragulejau, net paracetamolio nepasiule, nekalbant apie normalu nuskausminima... Suprantat aparaciukas fiksuoja saremius zemiau 180, o pries gimdyma jie turi but min 200.. doh.gif Tai pries "isleidziant namo" (nugi nechuj cia vieta ligoninej be reikalo laikyt uzemus, jei negimdai) patikrino vaginaliskai, kad jau bigom i gimdykla reik su 7cm (tai aisku jau jokio epiduro nedare nieko.. nors visai normaliai su oru&deguonim pagimdziau thumbup.gif )
Atsakyti