Įkraunama...
Įkraunama...

Negali būti!

QUOTE (westa @ 2004 06 15, 19:20)
Na as kaip nemazai cia tokiu taip pat nejauciau epidurinio kazkaip, tik vienu momentu, kai anesteziologas, nezinodamas ka daryti, suleido kazkokia ampule ( po to vyras sake, kad su morfijum blink.gif ), tai tuo momentu nuluzau o po to dar supykino. Na o toliau vel skausmai. Mergicka mano gime sakyciau nemenka - 4020 gr + su tokia nemaza galvyte( na galvos forma tai jau nuo vyro biggrin.gif ). O didziausias kaifas buvo, kai jau ejom i pabaiga t.y jau uzgiminejo galvyte, tik girdziu gydytoja saukiant: stop stop stop. Pasirodo mano megaite isigudrino gimti rankyte prie ausies prisidejus ( po to gydytoja juokes, kad panele gulejo mamos pilve kaip pliaze, ranka po galva pasikisus). Na tai ka, nieko gydytojai neliko ka daryti kaip dar salia galvytes ikisti savo ranka, kad nulenkti rankyte. Va tada buvo didziausias ,,kaifas" sad.gif sad.gif . Tada suplysau iki ausu doh.gif . tai va

Aha, mano mazius irgi ranka iskiso pasisveikinti. Buciau neplysus, ale va... draugiskas vaikinas smile.gif laugh.gif

Miau
Atsakyti
As tai buvau nusiteikus, kad man darys cezarį, nes mažius sedėjo ir visai nenorėjo apsiversti, tai ir nelabai bijojau to gimdymo. Kai jau atvažiavau i ligoninę,apžiūrėjo ir sako - nedarysim operacijos ,mažas vaikas ir pati pagimdysi. O aš ir sakau nepagimdysiu , o jie - pagimdysi. Nu tada tai man jau strioko ir įvarė blink.gif Bet kažkaip susitaikiau su ta mintim. Tada sakau, norėsiu nuskausminimo, o akušerė - tai kad jau per vėlu, kaklelis atsvėręs 8 cm. nu per vėlu tai per vėlu,pagimdysim ir pačios wink.gif Ir ką, kad labai jau skaudėtų negaliu sakyti, bet kentėti buvo galima,nelipau sienomis biggrin.gif Kai jau atėjo laikas gimdyti tai per 20 min.ir pagimdėm,tik nelabai iki šiol suprantu kaip tie mažiulėliai užpakaliuku pirma gimsta. wink.gif
Atsakyti
As tai buvau nusiteikus, kad man darys cezarį, nes mažius sedėjo ir visai nenorėjo apsiversti, tai ir nelabai bijojau to gimdymo. Kai jau atvažiavau i ligoninę,apžiūrėjo ir sako - nedarysim operacijos ,mažas vaikas ir pati pagimdysi. O aš ir sakau nepagimdysiu , o jie - pagimdysi. Nu tada tai man jau strioko ir įvarė blink.gif Bet kažkaip susitaikiau su ta mintim. Tada sakau, norėsiu nuskausminimo, o akušerė - tai kad jau per vėlu, kaklelis atsvėręs 8 cm. nu per vėlu tai per vėlu,pagimdysim ir pačios wink.gif Ir ką, kad labai jau skaudėtų negaliu sakyti, bet kentėti buvo galima,nelipau sienomis biggrin.gif Kai jau atėjo laikas gimdyti tai per 20 min.ir pagimdėm,tik nelabai iki šiol suprantu kaip tie mažiulėliai užpakaliuku pirma gimsta. wink.gif
Atsakyti
fear.gif fear.gif fear.gif
Atsakyti
blink.gif blink.gif blink.gif "negali buti " isgirdau situs zodzius kai tik saremiai prasidejo, nes man neskaudejo nei strenu, nei pilvo apacios bet galvojau isprotesiu nuo slaunu skausmo!!! blink.gif ir gydytoja ior akusere ziurejo i mane nieko nesuprsdamos kaip ce taip????? mama pries gimdyma mane perspejo , kad ir jai taip buvo....
Atsakyti
Chia ankschiau vyko diskusija apie greito gimdymo blogumus.
kiek esu girdejusi greitas gimdymas ne tik kakleliui kenkia, bet ir vaikeliui - jis tiesiog po to buna jautresnis - krupcioja nuo kiekvieno garso, rankos nuolat kumsciuose sugniauztos ir pan., gali pradeti vystytis galvos vandene, leciau vystosi.
bet visa tai, kaip teko stebeti, pataisoma gerais masazais ir dideliu demesiu mazajam smile.gif
Atsakyti
QUOTE (sayonara @ 2004 07 22, 13:19)
Chia ankschiau vyko diskusija apie greito gimdymo blogumus.
kiek esu girdejusi greitas gimdymas ne tik kakleliui kenkia, bet ir vaikeliui - jis tiesiog po to buna jautresnis - krupcioja nuo kiekvieno garso, rankos nuolat kumsciuose sugniauztos ir pan., gali pradeti vystytis galvos vandene, leciau vystosi.
bet visa tai, kaip teko stebeti, pataisoma gerais masazais ir dideliu demesiu mazajam smile.gif

Nezinau ,as gimdziau 10 min tai niekas negalejo patiketi kaip galima taip greitai. Gydytojas sake kad tai gerai tongue.gif
Atsakyti
mano abu gimdymai labai greiti.Pirmai viskas gerai, o antrai mergaitei buvo silpnas raumenų tonusas, pvz. ji nesilaikydavo pakabinta už pirštukų ir tai, gydytojai sakė, nuo per staigaus ir greito gimdymo. Maždaug vieną mėnesį mergytei turėjau girdyti kažkokius vaistukus ir viskas atsistatė.Per antrąjį gimdymą man net vaistus, kurie šiek tiek pristabdytų gimdymo eigą leido, bet nieko nepadėjo.Dar , be abejo, greiti gimdymai blogai dėl kaklelio plyšimo.
Atsakyti
o man visi sake ,,negali buti, kad tau visai neskauda", nors kaklelis buvo atsidares 8 cm., o man tikrai neskaudejo tik kazkoks lengvas maudimas, tempimas, bet su tokiu jausmu ir kasdien gyvent galima.
Atsakyti
Didžiausia problema pirmo gimdymo metu buvo tai, kad visiškai nejaučiau sąrėmių metu jokio skausmo. Atvykau kai vandenys nubėgo. Kaklelis jau buvo pilnai atsidaręs, reikia stumti, o jokių sąrėmių nejaučiu. O ten dar vaikui pradėjo širdies darbas keisti - pasirodo, virkštelė buvo du kartus aplink kaklą asisukus, prasidėjus gimdymui pradėjo jį dusinti. Tai didžiausias dalykas buvo, kad gydytojas mane instruktavo kada sąrėmis ir kada stengtis stumti, bet vis tiek galų gale neapsikentęs pats ranka išstūmė. Žodžiu plyšo tarpvietė oi oi mad.gif
O po gimdymo jis piktai bumbėjau,kad jei jau mamytė tokia skausmo nejaučianti, tai velniam ten vaistus gadinti ir tą tarpvietę marinti - tegul siuva taip ohmy.gif . Na, bet čia jis juokavo taip arkliškai. Kaip man pasirodė, jis taip ir negalėjo patikėti kad su tokiais jo aparatūros parodymais aš jokio skausmo nejaučiau biggrin.gif . Na, bet atsiėmiau po to, kol susiuvimai gijo. Man visos siūlės supūliavo, nes siūlai netiko organizmui, neištirpo dėl neaiškių priežasčių mad.gif
Ai, dar vienas negali būti. Atvažiavau su antra gimdyti ir papuoliau pas tą pačią komandą - gydytojas ir akušerė. Tai akušerė pažiūrėjus į tuos supūliavusius randus sako, oi oi, koks nemokša ten jus sugadino taip. Tikrai pliš, reiks kirpti. Taip ir norėjosi duoti į dantis. Bet pasitenkinau tuo, kad pristačiau jai, kad tai jos darbas ir pasiteravau, gal jau pakėlė kvalifikaciją per tuos 4 metelius. Daugiau per visą gimdymą nei komentaro neišgirdau, ir antrą kartą susiuvo tikrai gerai - jokio tempimo ar nepatogumo po to nebuvo thumbup.gif Na, bet vis tiek supūliavo, kažkos nelinkęs siuvinėjimui tas tas mano kūnas ...
Atsakyti
QUOTE (LaiL@ @ 2004 07 17, 18:21)
blink.gif blink.gif blink.gif "negali buti " isgirdau situs zodzius kai tik saremiai prasidejo, nes man neskaudejo nei strenu, nei pilvo apacios bet galvojau isprotesiu nuo slaunu skausmo!!! blink.gif ir gydytoja ior akusere ziurejo i mane nieko nesuprsdamos kaip ce taip????? mama pries gimdyma mane perspejo , kad ir jai taip buvo....

Kaip negali būti? Man irgi taip buvo. Skausmas nuo nugaros ėjo į šlaunis. Net neįsivaizduoju, kai kitos pasakoja, kad pilvą gimdant skauda. Man taip nebuvo g.gif .

Geriausias epidūras per pirmąjį gimdymą man buvo mano vyras. Vienu momentu jis išėjo iš gimdyklos man vandens atnešti. Užtruko tikrai neilgai, bet man tai atrodė kaip amžinybė, nes kai tik jis užvėrė duris, man prasidėjo tokie stiprūs sąrėmiai, kad ojojoj..... blink.gif . Kai grįžo, vėl pasidarė žymiai lengviau biggrin.gif .

Dar 2 "negali būti" iš antrojo gimdymo.
2 gydytojai skirtingai įvertino kaklelio atsidarymą. Ligoninėje, kur aš gulėjau keletą dienų, nes vaikiukas vėlavo gimti, ryte pasiskundžiau gydytojui, kad truputį pamaudžia... Tas pažiūrėjo, nustatė, kad kaklelis atsidaręs jau 5 cm, ir išsiuntė mane į gimdyklą. Ten atėjo kitas gydytojas, sako, kad tik 2 cm atsidarymas. Aš žiūriu į jį blink.gif , o jis mane nuramino - nebijok, gimdysi, atgal į patologinį nesiųsim blink.gif . Tikrai, po 4,5 val. pagimdžiau thumbup.gif
Kai norėjo nuleisti vandenis (procedūra man nebuvo skausminga), gydytojas nustebo, kad jų nėra g.gif . Prieš tai jie nebuvo nubėgę. Traukė pečiais nustebęs. Na, gal ir buvo koks šaukštas - lyg pats save, lyg mus su vyru ramino g.gif .
Atsakyti
QUOTE (aifa @ 2004 08 02, 19:26)
. Tai akušerė pažiūrėjus į tuos supūliavusius randus sako, oi oi, koks nemokša ten jus sugadino taip. Tikrai pliš, reiks kirpti. Taip ir norėjosi duoti į dantis. Bet pasitenkinau tuo, kad pristačiau jai, kad tai jos darbas ir pasiteravau, gal jau pakėlė kvalifikaciją per tuos 4 metelius.

thumbup.gif kaip gerai, kad pasakei.
eina sau biggrin.gif
Atsakyti