Įkraunama...
Įkraunama...

Jei močiutei nerūpi anūkas(ė)?

QUOTE(blumchen @ 2010 04 22, 14:00)
Apskritai idomu, svetimiems mociutes sugeba pasiskusti, o savo dukrai pasakyt nekaip neiseina
Zema man butu visiems sutiktiems aiskint kokia dukra, jei sutikai ziuret, tai tylek, o jeigu netinka, nepatinka, tai rezk savo atzalai i akis.
O cia ziuriu didelis noras itikt dukrai ir parodyt visiems kokia ji auka

Na nebutinai skustis, mes gi ne akli, gyvendami salimais matom kas dedasi aplinkui. Beda tame, kad svetimi mato, bet nuosavas vaikas "aklas". Jus manote, kad dukra susipras, jei ja noism i tai bakstelti, nieko panasaus. Ji visa savo demesi sukoncentravusi i save brangute. Mano manymu, ji yra toks infantilus, egoistas, tironelis. Kuris galvoja, kad pasaulis sukasi apie ja, nes ji yra visatos centras. Todel jai nerupi, nei tevai, nei vaikas, abejoju ar vyras rupi.
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 14:43)
Neprivalo, žinoma.
Bet...
Paprastai tėvai būna linkę padėt savo vaikams...
O jei vaikai savanaudžiai, neturintys atsakomybės jausmo, nesirūpinantys savo vaikais, abejingi tėvams...
Kaip jie tokiais tapo? Kokias vertybes pastarųjų tėvai jiems įskiepijo, kaip auklėjo, kaip ir kas jų asmenybes formavo?..

Linkę padėti, bet kai ta pagalba paverčiama privaloma, paverčiama prievarta, tada jau tikra nelaimė. Ir atsakomybė čia net ne prie ko, tiksliau, prie ko: vaikai jos neturi. Būna gal per daug išlepę, todėl ir mano, kad tėvai jiems iki grabo tarnauti turi.
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 13:29)
Bet kai yra verčiama (kitaip nepasakysi) prižiūrėti nuolat, be jokio poilsio, nes dukrai per sunku, pavargo ir pan..... Čia kažkas baisaus. Nes dar drįsta ir taip pasakyti: "nenori prižiūrėti, vadinasi, nemyli". Va kaip.

O ta močiutė kartu gyvena g.gif Jei atskirai - jokių problemų. Neįsileidi į namus, jei kitaip nesupranta mirksiukas.gif Jei kartu - tada sunkiau, bet įmanoma. Tokioj situacijoj abi pusės kaltos: viena - kad nenori paprieštarauti, kita - kad nenori suprasti. Kai močiutė už save pastovės, nereiks nei skųstis dukra, nei prižiūrėti anūko. Kol dukra mato, kad gali motinai vaiką užkrauti - tol krauna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2010 04 22, 15:00)
Apskritai idomu, svetimiems mociutes sugeba pasiskusti, o savo dukrai pasakyt nekaip neiseina
Zema man butu visiems sutiktiems aiskint kokia dukra, jei sutikai ziuret, tai tylek, o jeigu netinka, nepatinka, tai rezk savo atzalai i akis.
O cia ziuriu didelis noras itikt dukrai ir parodyt visiems kokia ji auka

Todėl, kad svetimi išklauso, o dukrai vienodai rodo. Jai tarnaitės reikia. Todėl močiutė ir skundžiasi kaimynei, o ne dukrai. Kaip ta dukra ultimatumą išklėlė, a? "Nenori žiūrėti, vadinasi, nemyli. Tada tu man niekas". Vienu žodžiu, seneliai niekada neprivalo padėti, žiūrėti anūkų ir t.t. Tik savo noru.

Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2010 04 22, 15:15)
O ta močiutė kartu gyvena  g.gif Jei atskirai - jokių problemų. Neįsileidi į namus, jei kitaip nesupranta  mirksiukas.gif Jei kartu - tada sunkiau, bet įmanoma. Tokioj situacijoj abi pusės kaltos: viena - kad nenori paprieštarauti, kita - kad nenori suprasti. Kai močiutė už save pastovės, nereiks nei skųstis dukra, nei prižiūrėti anūko. Kol dukra mato, kad gali motinai vaiką užkrauti - tol krauna  ax.gif

Atskirai gyvena. Va čia sutinku, patariau, kad tai dukrai nė durų neatydarytų, grūstų lauk. Nes išnaudoja ir gąsdina kiek gali. Bet va, kažkaip nedaro taip, tai ir turi vargo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 22, 15:13)
Mano manymu, ji yra toks infantilus, egoistas, tironelis. Kuris galvoja, kad pasaulis sukasi apie ja, nes ji yra visatos centras. Todel jai nerupi, nei tevai, nei vaikas, abejoju ar vyras rupi.

Infantilus- labai geras apibūdinimas.
Bet kaip čia taip yra... kad močiutė užaugino infantilią dukrą, kuri jai krauna ir anūkės nuolatinę priežiūrą ant pečių...
Papildyta:
Gal vis tik močiutė puikiai žino ir supranta, kad josios dukra nesugeba savo vaiku pasirūpint, ir, nors ir pačiai sunku, pro sukąstus dantis vaiką prižiūri, nes pati jaučia atsakomybę...
O paguodos, atjautos ir dėmesio norėti labai žmogiška.
(...nors iš kaimynų...)
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 14:19)
Infantilus- labai geras apibūdinimas.
Bet kaip čia taip yra... kad močiutė užaugino infantilią dukrą, kuri jai krauna ir anūkės nuolatinę priežiūrą ant pečių...

Tai aklos meiles, pasiaukojimo rezultatas. Kai tenkinami visi vaiko poreikiai, ir neakcentuojamos vaiko pareigos, kai vaiko norai keldinami auksciau kitu seimos nariu poreikiu. Na isaugina toki monstriuka, kuris galvoja, kad tai yra norma. Gal ir pergarsiai pasakyta, bet jis yra dvasios klipata.
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2010 04 22, 14:15)
O ta močiutė kartu gyvena  g.gif Jei atskirai - jokių problemų. Neįsileidi į namus, jei kitaip nesupranta  mirksiukas.gif Jei kartu - tada sunkiau, bet įmanoma. Tokioj situacijoj abi pusės kaltos: viena - kad nenori paprieštarauti, kita - kad nenori suprasti. Kai močiutė už save pastovės, nereiks nei skųstis dukra, nei prižiūrėti anūko. Kol dukra mato, kad gali motinai vaiką užkrauti - tol krauna  ax.gif

Labai gerai pastebejo Raga, siuo atveju, mociute matydama, kad isaugino monstra, gelbeja savo anuka nuo neprieziuros. Ji tampa situacijos ikaite.

Labai lengva kalte suversti tam kas ja prisiima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 balandžio 2010 - 15:02
QUOTE(Moonte @ 2010 04 22, 15:26)
Tai aklos meiles, pasiaukojimo rezultatas. Kai tenkinami visi vaiko poreikiai, ir neakcentuojamos vaiko pareigos, kai vaiko norai keldinami auksciau kitu seimos nariu poreikiu. Na isaugina tokiu monstriuka, kuris galvoja, kad tai yra norma. Gal ir pergarsiai pasakyta, bet jis yra dvasios klipata.

Taip, kad, manau, sutinkate su manim, jog močiutė yra pati atsakinga už tai, kokiu žmogum josios dukra užaugo.
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 14:28)
Taip, kad, manau, sutinkate su manim, jog močiutė yra pati atsakinga už tai, kokiu žmogum josios dukra užaugo.

Tai jos auklejimo rezultatas, bet gi zmogus formuojasi ne tik vaikysteje, ji itakoja aplinka per visa jo gyvenima... Tuomet galime spresti, kad dukra yra chame, priklausomai nuo situacijos, kokiais motyvais vadovaujasi ir kokios priezastys to nesuvokimo. Ar ji protu nesugeba, nenori, ar apsimeta, kad nesupranta. Netikiu, kad ji nepastebi, kaip gyventa kiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 balandžio 2010 - 14:34
QUOTE(Moonte @ 2010 04 22, 15:33)
Tai jos auklejimo rezultatas, bet gi zmogus formuojasi ne tik vaikysteje, ji itakoja aplinka per visa jo gyvenima... Tuomet galime spresti, kad dukra yra chame, priklausomai nuo situacijos, kokiais motyvais vadovaujasi ir kokios priezastys to nesuvokimo. Ar ji protu nesugeba, nenori, ar apsimeta, kad nesupranta. Netikiu, kad ji nepastebi, kaip gyventa kiti.

Aš manau, kad pastebi.
Tik gyvena taip, kaip jai patogu:
-kam dirbti pačiam, vargti, galvoti ir išvis- kažką daryti, jeigu galima sėkmingai išnaudoti kitą...
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 14:36)
Aš manau, kad pastebi.
Tik gyvena taip, kaip jai patogu:
-kam dirbti pačiam, vargti, galvoti ir išvis- kažką daryti, jeigu galima sėkmingai išnaudoti kitą...

Na tada toks parazito mentalas jai garbes nedaro. Itariu, kad senatve jai bus sunki. Vienatve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 balandžio 2010 - 14:53
QUOTE(Moonte @ 2010 04 22, 15:28)
Tai aklos meiles, pasiaukojimo rezultatas. Kai tenkinami visi vaiko poreikiai, ir neakcentuojamos vaiko pareigos, kai vaiko norai keldinami auksciau kitu seimos nariu poreikiu. Na isaugina tokiu monstriuka, kuris galvoja, kad tai yra norma. Gal ir pergarsiai pasakyta, bet jis yra dvasios klipata.
Papildyta:
Labai gerai pastebejo Raga, siuo atveju, mociute matydama, kad isaugino monstra, gelbeja savo anuka nuo neprieziuros. Ji tampa situacijos ikaite.

Labai lengva kalte suversti tam kas ja prisiima.

Va, kažkas tikrai tokio - situacijos įkaitė. Aš tik vieną pasakyti norėjau, papasakodama šį pavyzdį: seneliai neprivalo prižiūrėti anūkų, kaip kad kartais linkę manyti jaunos mamos. Neprivalo padėti ir tarnauti. Tik tada, kai patys to nori. Ir mane labai pykina pasisakymai, kad močiutė nekreipia dėmesio į anūkus. O aš nemanau, kad visai nekreipia, greičiausiai kreipia tiek, kiek ji pati nori, o tai kai kurioms mamos ir nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoko raketa: 22 balandžio 2010 - 15:02
QUOTE(Moonte @ 2010 04 22, 15:53)
Na tada toks parazito mentalas jai garbes nedaro. Itariu, kad senatve jai bus sunki. Vienatve.

Vaikus reikia augint atsakingai, kad neužaugint jų infantiliais parazitais...
Ir tuo pačiu, kad bendravimas su būsimais anūkais teiktų džiaugsmą, o ne prievole virstų...
Atsakyti