Įkraunama...
Įkraunama...

Jei močiutei nerūpi anūkas(ė)?

QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 08:37)
Pritariu. Prižiūrėti anūkų seneliai visiškai neprivalo, jie jau savo užaugino ir atsižiūrėjo. O džiaugtis tada, kada patys nori anūkais - tai ir yra bendravimas. Mano viena draugė ėmė ir pasiskundė, kad jos mama jai nepadeda auginti vaiko. Sako: "nieko ji nedaro, pensijoj, ko negali žiūrėti. Nereikėtų už darželį mokėti". Net užvirė man tada viskas, sakau, atiduok vaiką į internetą, nebus problemų, jeigu pati nesugebi auginti. Močiutė, būdama pensijoj, turi teisę ilsėtis. O džiaugtis anūku gali tada, kai pati panorės.

Na matot, bet yra daug pavyzdziu, kai seneliai padeda auginti vaikus ir kai kuriem tai atrodo norma, net padekoti nesusipranta, o neretai tenka girdeti ir pasipiktinima, kad jie retai pasiima anukelius pas save. Ir tie zmones saziningai nesupranta, kad gali buti kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 04 22, 10:02)
Na matot, bet yra daug pavyzdziu, kai seneliai padeda auginti vaikus ir kai kuriem tai atrodo norma, net padekoti nesusipranta, o neretai tenka girdeti ir pasipiktinima, kad jie retai pasiima anukelius pas save. Ir tie zmones saziningai nesupranta, kad gali buti kitaip.

Man vienas dalykas nesuprantamas: kaip ta senelių pagalba gali būti norma ir net privaloma. Jie jau užaugino savo vaikus (mus), o anūkai skirti pasidžiaugti, tada, kai jie patys norės, sveikata leis ir pan. Ir kai kokia nors moteriškė sako, kad močiutė nenori žiūrėti anūko, sakau: ieškok problemos savyje, nes ji ir neprivalo norėti jo PASTOVIAI (kaip dažnai norima) žiūrėti, o tik tuomet, kai pati to panorės. Mačiau močiutę, verkiančią iš nuovargio, ir anūkų žiūrėjimą pavadinusią PRIEVARTA!, nes pervargusi jau, sveikata nekokia, poilsio nori, o ir metų jai 67. Baisiai man tie žodžiai nuskambėjo, dėl prievartos, nes jos dukra mano, kad ji PRIVALO jai vaikus užauginti.
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 12:53)
Man vienas dalykas nesuprantamas: kaip ta senelių pagalba gali būti norma ir net privaloma. Jie jau užaugino savo vaikus (mus), o anūkai skirti pasidžiaugti, tada, kai jie patys norės, sveikata leis ir pan. Ir kai kokia nors moteriškė sako, kad močiutė nenori žiūrėti anūko, sakau: ieškok problemos savyje, nes ji ir neprivalo norėti jo PASTOVIAI (kaip dažnai norima) žiūrėti, o tik tuomet, kai pati to panorės. Mačiau močiutę, verkiančią iš nuovargio, ir anūkų žiūrėjimą pavadinusią PRIEVARTA!, nes pervargusi jau, sveikata nekokia, poilsio nori, o ir metų jai 67.  Baisiai man tie žodžiai nuskambėjo, dėl prievartos, nes jos dukra mano, kad ji PRIVALO jai vaikus užauginti.

Matyt ta močiutė savo dukrą dažnai savo mamos priežiūrai palikdavo...
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 13:07)
Matyt ta močiutė savo dukrą dažnai savo mamos priežiūrai palikdavo...

Už tai, kad nepalikdavo. Nebūdavo kaip, tos močiutės mama gyveno kitam Lietuvos gale. Pati su vyru augino. O dukrai gal vienodai rodo, kad močiutė turi vaiką auginti. Gaila, savaitinių darželių nėra, galėtų atsikratyti bent savaitei, ten pridavus.
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 13:11)
Gaila, savaitinių darželių nėra, galėtų atsikratyti bent savaitei, ten pridavus.

Baisu net pagalvot, kaip galima nenorėt savo vaiko augint... ir kaip nepasiilgt jo...
Mano supratimu, močiutės galima prašyt (jei yra galimybė) pabūt su vaiku, nes būna, kad prireikia tokios pagalbos (pvz. susirgo ar pan.), bet ne nuolat...
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 13:24)
Baisu net pagalvot, kaip galima nenorėt savo vaiko augint... ir kaip nepasiilgt jo...
Mano supratimu, močiutės galima prašyt (jei yra galimybė) pabūt su vaiku, nes būna, kad prireikia tokios pagalbos (pvz. susirgo ar pan.), bet ne nuolat...

Apie ką ir kalba: kad močiutė sutiks pabūti su vaiku tuomet, kai tikrai reikia, čia faktas, tikrai sutiks. Bet kai yra verčiama (kitaip nepasakysi) prižiūrėti nuolat, be jokio poilsio, nes dukrai per sunku, pavargo ir pan..... Čia kažkas baisaus. Nes dar drįsta ir taip pasakyti: "nenori prižiūrėti, vadinasi, nemyli". Va kaip. Čia kaimynė mano, ta moteris, net gaila darosi, pažiūrėjus, kaip ji vargsta. Ir dukros manymu, turi auginti nuolat, vesti, pasiimti iš darželio ir pan. Priežastis - dukra pavargusi. Čia iš viso... debilizmas, atsiprašau, nesugalvoju išsireiškimo - pavargusi.... O močiutė tai nepavargusi... Labai man pikta, nes kaimynė tikrai gera moteris. Nors, kalbant apie dukrą, kiek žinau, ji vaikų iš viso nenorėjo, pagimdė, nes giminės vis klausinėjo, kada ir kaip, vyras norėjo, o ji labai vaikų nenorėjo, niekad nenorėjo. Va ir rezultatas, tikrai reikėjo neturėti, nes visiems kančia. Vaikas ne auka, jo norėti reikia. Jaučiu, jai irgi sunku. Nors tai ne pateisinimas užkrauti jį senai mamai.
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 14:29)
Apie ką ir kalba: kad močiutė sutiks pabūti su vaiku tuomet, kai tikrai reikia, čia faktas, tikrai sutiks. Bet kai yra verčiama (kitaip nepasakysi) prižiūrėti nuolat, be jokio poilsio, nes dukrai per sunku, pavargo ir pan..... Čia kažkas baisaus. Nes dar drįsta ir taip pasakyti: "nenori prižiūrėti, vadinasi, nemyli". Va kaip. Čia kaimynė mano, ta moteris, net gaila darosi, pažiūrėjus, kaip ji vargsta. Ir dukros manymu, turi auginti nuolat, vesti, pasiimti iš darželio ir pan. Priežastis - dukra pavargusi. Čia iš viso... debilizmas, atsiprašau, nesugalvoju išsireiškimo - pavargusi.... O močiutė tai nepavargusi... Labai man pikta, nes kaimynė tikrai gera moteris. Nors, kalbant apie dukrą, kiek žinau, ji vaikų iš viso nenorėjo, pagimdė, nes giminės vis klausinėjo, kada ir kaip, vyras norėjo, o ji labai vaikų nenorėjo, niekad nenorėjo. Va ir rezultatas, tikrai reikėjo neturėti, nes visiems kančia. Vaikas ne auka, jo norėti reikia. Jaučiu, jai irgi sunku. Nors tai ne pateisinimas užkrauti jį senai mamai.

mociute kalta, kad leido uzsilipt sau ant galvos.
Kiek tokiu auku mociuciu maciau ir istoriju girdejau, realiai pacios kaltos, nemokejo uz save pastovet.
Atsiranda net tokiu, kurios meta darba del anuku doh.gif ir vistiek finale jos lieka blogos, nes vaiku naglumui ribu nera
Ka reiskia vyras norejo, o ji ne, maniskis maza ko noretu, bet per jega manes niekas nepriverstu gimdyti futbolo komanda jei as to nenoreciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blumchen: 22 balandžio 2010 - 12:39
QUOTE(blumchen @ 2010 04 22, 13:36)
mociute kalta, kad leido uzsilipt sau ant galvos.
Kiek tokiu auku mociuciu maciau ir istoriju girdejau, realiai pacios kaltos, nemokejo uz save pastovet.
Atsiranda net tokiu, kurios meta darba del anuku  doh.gif ir vistiek finale jos lieka blogos, nes vaiku naglumui ribu nera

Kažkur tai sutinku, močiutė galėjo griežtesnė būti, neleisti sau lipt ant galvos. Griežtai atsisakyti padėti ir tiek. Bet gal ji nėra tokio tvirto būdo. Taiip, kartais vaikų "naglumui" ribų nėra. Sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 13:38)
Kažkur tai sutinku, močiutė galėjo griežtesnė būti, neleisti sau lipt ant galvos. Griežtai atsisakyti padėti ir tiek. Bet gal ji nėra tokio tvirto būdo. Taiip, kartais vaikų "naglumui" ribų nėra. Sutinku.

Taip žinoma, mums čia labai lengva kitų žmonių gyvenimus narpliot ir kategoriškais teiginiais drabstytis: "pati klata", "debilizmas" ir pan. ...
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 14:06)
Taip žinoma, mums čia labai lengva kitų žmonių gyvenimus narpliot ir kategoriškais teiginiais drabstytis: "pati klata", "debilizmas" ir pan. ...

Kaip čia pasakius, kai vaikai lipa su vaikų auklėjimu seneliams ant galvų, kitų minčių nekyla. Ir pikčiausia, kad dar kaltinti sugeba, kad mažai žiūri. Kaip tai suprasti, kai jauna mama, nedirbant, verkia, kad pavargo, o močiutė, kuriai 60+ neturi teisės pavargti ir privalo parom jai padėti. Vienareikšmiškai: močiutės absoliučiai neprivalo anūkų žiūrėti, nebet retam reikalui esant, arba pačios to nori, pasidžiaugti anūkais, o ne tarnauti vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 04 22, 14:38)
Kaip čia pasakius, kai vaikai lipa su vaikų auklėjimu seneliams ant galvų, kitų minčių nekyla. Ir pikčiausia, kad dar kaltinti sugeba, kad mažai žiūri. Kaip tai suprasti, kai jauna mama, nedirbant, verkia, kad pavargo, o močiutė, kuriai 60+ neturi teisės pavargti ir privalo parom jai padėti. Vienareikšmiškai: močiutės absoliučiai neprivalo anūkų žiūrėti, nebet retam reikalui esant, arba pačios to nori, pasidžiaugti anūkais, o ne tarnauti vaikams.

Neprivalo, žinoma.
Bet...
Paprastai tėvai būna linkę padėt savo vaikams...
O jei vaikai savanaudžiai, neturintys atsakomybės jausmo, nesirūpinantys savo vaikais, abejingi tėvams...
Kaip jie tokiais tapo? Kokias vertybes pastarųjų tėvai jiems įskiepijo, kaip auklėjo, kaip ir kas jų asmenybes formavo?..
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 22, 15:06)

Apskritai idomu, svetimiems mociutes sugeba pasiskusti, o savo dukrai pasakyt nekaip neiseina
Zema man butu visiems sutiktiems aiskint kokia dukra, jei sutikai ziuret, tai tylek, o jeigu netinka, nepatinka, tai rezk savo atzalai i akis.
O cia ziuriu didelis noras itikt dukrai ir parodyt visiems kokia ji auka
Atsakyti