Įkraunama...
Įkraunama...

Iraniečiai vyrai

abai jau keistos tų partizanų - tėvelių buvo tautinės nuostatos, gal daugiau ne prieš stribus, o prieš samagoną ir dešras kariavo?
Žinau vieną partizanų aprašytoją, kurio dukterys išlėkę už balos, nepasakyčiau, kad tėvelis tuo labai didžiuojasi, nors ir ne už negritosų ištekėję.

Nzn ka mano tevas tau ar kitiem pripliurpia kai abu gerokai alc.gif , bet nors manes taip akivaizdziai daugiau neiskaudina kaip anksciau. Nors man geriau but istekejus uz musulmono negu uz liietuvio jei as buciau susilaukius tokiu paciu santuokos pasekmiu kaip mano tevai.

Kam tu kaltini tevus kad mus tokias isaugino. ??Gi zmogus uzauga, subresta, issilavina, domisi ir pakeliauja po pasauli ir savo vertybes sudaro....tevu itaka aisku yra, bet ji tik mazas %

RM, jei LT meiles visi toki kupini tai kodel +1mil zmoniu emigrave i uzsieni? Nuo gero gyvenimo is LT visi bega.?? Kol dauguma lietuviu bus tokie pseudo-patriotai rasistai kaip RM tai tol LT atsiliks nuo pasaulio ir visiem bus zinoma tiktai kaip kriminalu salis. Geriau savo energija sukaupk kaip pagerinti siocoekonimine padety LT kad visi ten liktu, negu tu cia atejas visus purvais apmetytum.
Taves nepazystu, nors zodis i zodi daug panasumu i mano teva. Galiu tik pasakyt kad toki zodziai skleidziasi butent is zmogaus kuris nepatenkintas savu gyvenimu.
Atsakyti
As tai nieko pries kad lietuvaites isteka uz negru ir kitokiu rasiu, bet tik nenoreciau kad lietuva jie gyventu, tegul gyvena ten kur silta, jiems bus ten geriau ir mums cia bus geriau be rasistiniu uzpuoliu ir problemu del tokiu imigrantu.
Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2007 10 08, 21:26)
1. man geriau but istekejus uz musulmono negu uz liietuvio
2. zmogus uzauga, subresta, issilavina, domisi ir pakeliauja po pasauli ir savo vertybes sudaro....
3. jei LT meiles visi toki kupini tai kodel +1mil zmoniu emigrave i uzsieni? Nuo gero gyvenimo is LT visi bega.??
4. Kol dauguma lietuviu bus tokie pseudo - patriotai rasistai kaip RM  tai tol LT atsiliks nuo pasaulio ir visiem bus zinoma tiktai kaip kriminalu salis.
5. zodis i zodi daug panasumu i mano teva

1. Tai labai blogai. Tavo vaikai jau mišrūnai (cit. Viesulą)
2. Ką duoda tas pasaulis? Aš neprieštarauju kelionėms, tačiau kai nuvažiavus į Vokietiją nebegirdi tradicinių herr, frau, kada vietoj Deutschland uber ales pačioj Vokietijoj privise turkų (arba ne ka geresnių Pavolgio ir Kazachstano "vokiečių") - ką galima kalbėt? Gaila man jų, ir jiems patiems savęs gaila.
3. Emigravę todėl, kad ištisus 15 metų niekas nedirbo su lietuviais, visi šaukė, koks gėris yra vakaruose, kaip gera bus ES, o iš tikrųjų yra žymiai blogiau nei SSSR. SSSR mes buvom geriausi - tai aiškiai supratom ir mus gerbė, nes buvom beveik tokie pat geri kaip vokiečiai. Lietuvai tapus nepriklausoma, vienu metu visi pamatėm ten naujas galimybes, visi pradėjo bėgt į EUROPĄ, bet ta Europa, žydų ir amerikosų dėka, nebeteko savo tikrojo žavesio. Kodėl pvz. žydai saugo savo tautiškumą? tai supranta kaip vertybę. Nes tautinis jausmas yra labai daug...
Kas dabar gavosi? Kurie liko Lietuvoje vargsta, bet kažkam reikėjo ten likti. Kažkam reikia dirbt beveik už ačiū ir t.t.
4. Na kur tu matai rasizmą? ne viskas tinka kas patinka. Jeigu tau patinka tavo šuva, taigi su juo šeimos nekuri? Na čigonai tarkim tau netrukdo, bet su čigonu kažkodėl nesituoki. stereotipas? galbūt. Tačiau tada reikėtų visų mūsų senelius vadint rasistais, nes jie nekūrė šeimų su žydais, su rusais (kalbu apie normalius senelius, o ne pacanus - senelius, kuriems dabar 60 metų (mano seneliai pvz. gimę dar XIXa. )
5. linkėjimai tavo tėvui. Nors jis ir latras (kiek supratau iš kalbos), bet geras lietuvis.
Atsakyti
Kodėl pvz. žydai saugo savo tautiškumą? tai supranta kaip vertybę. Nes tautinis jausmas yra labai daug...

drinks_cheers.gif jo, situo as sutinku. Kadangi mano specialybe dirbti su vaikais su ivariom negaliom, as dirbus zydu kvartaluose ir ju mokykluose galiu pasakyt kad tas "tautinis jausmas" zydu ir ju poravimas tiktai su kitais zydais pasizymi vaikais su daunu, ir ivairiausiais kitais genetiniais, ir psichiniais sutrikimais kurie ypatingi tik zydu tautai. Bet kam man cia aiskinti jums RM, tikiuosi teko nors kelis kartus iseiti is kaimo ir suzinot apie Darvino teorijas.
Bet nepulk cia ant manes sakydamas kad patariu lietuvaitem poruotis su svetimtauciais vardan sveikesniu vaiku. Mano pacios vertybe buvo issirinkti gera, rupestinga vyra, o jei butu buves lietuvis tai thumbup.gif .Deja, toks nepasitaike man. Gi as neieskojau spec. arabo kad seniem tevam galva ir nervus patampyt. Mano nuosprendis buvo labai ilgai apgalvotas kad nesusish.. sau gyvenimo. Stebejau ji pries santuokas su savo sesem, motina, giminem, klausinejau ji apie jo poziuras i moteris...patiko ka maciau. Supratau kad as busiu gerbiama, ir mylima. O aplinkoj kurioj pati augau, man neteko matyti panasaus charakterio ir moralumo lietuviu vyru...aisku, nereiskia kad ju nera, bet mano patirtis butent tokia.
As cia nesilankau ginti musulmonus: pati as nesu priemus islamo, ir nusimato kad galbut niekad ir nepriimsiu. Bet kartais man pasirodo kad gal ivyks koks stebuklas ir kam cia prasiples akiratis. Galbut naivu, kaip mano tevas sako :"seno suns nauju triuku neismokinsi".
Tai tebuna 000189.gif taika: tau gerai su Maryte, man ir gerai su Mohamedu.
Atsakyti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 10 09, 00:33)
2. Ką duoda tas pasaulis? Aš neprieštarauju kelionėms, tačiau kai nuvažiavus į Vokietiją nebegirdi tradicinių herr, frau, kada vietoj Deutschland uber ales pačioj Vokietijoj privise turkų (arba ne ka geresnių Pavolgio ir Kazachstano "vokiečių") - ką galima kalbėt? Gaila man jų, ir jiems patiems savęs gaila.

Sehr geehrter Herr Monstrai,jei manai,kad vokieciu Bürgerio akyse esi kazkuo pranasesnis uz turka ar kazka kita,tai labai klysti lotuliukas.gif I visas tautas jie ziuri is auksto,tik prancuzus laiko lygiais sau,ar net siek tiek pranasesniais.Beje,tu paciu Frau ir Herr elgesys Vokietijoje ir uzsienyje labai skiriaisi-turbut nematei vokieciu uzsienio kurortuose biggrin.gif .O ir sovietmeciu,lietuviu delegacijai nuvaziavus i Vokietija,banketo metu vokieciai elgdavosi pabreztinai kulturingai,o tokio pat banketo metu Lietuvoje-prisigerdavo,atleiskite uz detales,iki apsivemimo ir nukritimo po stalu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 10 09, 00:33)
SSSR mes buvom geriausi - tai aiškiai supratom ir mus gerbė, nes buvom beveik tokie pat geri kaip vokiečiai.

Na cia siek tiek didybes manija jau dvelkia..... g.gif Sutinku kad buvo ir geriausiu savo profesineje srityje,bet turbut buvo ir ne tokiu geru smile.gif Gal nederetu prisipaisyti sau svetimos sekmes-"mus gerbe",ka reiskia "mus" gerbe?Gerbe daug pasiekusius,talentingus ar tiesiog inteligentiskus,kulturingus padorius zmones.Ar pakanka tik buti tiesiog lietuviu,kad "gerbtu"? biggrin.gif Kuo skiriasi lietuvis inteligentas nuo inteligento ruso,ukrainiecio ar azerbaidzaniecio?Kuo geresnis ar blogesnis pvz.dainininkai S.Povilaitis ir M.Magomajevas arba aktoriai R.Adomaitis ir A.Dzegarchanjanas arba "Romen" teatro ilgametis vadovas Slichenko?Skirtumo,apie kuri cia kalbame,nera.Juos vienija talentas,inteligencija,vidine kultura,tolerancija-uz ka jie ir gerbiami,ir tautybe cia visai ne prie ko....
Atsakyti
RM, as Kazachstano vokieciais irgi per daug nesizaviu, bet esu uz vieno is ju istekejus, ir patikek, daugeliui vokieciu ir lietuviu dar toli iki jo visom prasmem. O ir musu vaikas kalba 3 kalbom, mes abu keturiom, ir neturim problemu jokioj pasaulio saly - nei LT, nei DE, nei RU, nei JAV.

Ir mes nesijauciam jokie misrunai, mes jauciames labai ok, nes esam kosmopolitiska seima, turinti daug daugiau galimybiu nei vidutine lietuviska seima Lietuvoje (nenoriu nieko izeist)
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2007 10 09, 14:34)
RM, as Kazachstano vokieciais irgi per daug nesizaviu

Jiems toli iki tikro vakarų vokiečio, ten jau smegenai sovietinėm samanom apaugę, bet kad ir toks "vokietis" geriau nei juodašiknis arabas. Vis dėl to europietis. Tiesa sakant man teko buvoti buv. rytų Vokietijos dalyje, kur kompaktiškai apgyvendinta Kazachstano vokieciais, ten vaizdelis nykus: per ju gyvenimo metus senieji vokiečiai sužinojo kas yra banditizmas ir narkotikai. O blogiausia, kad naujiesiems tai beveik norma, kaip norma yra visokie nesantuokiniai vaikai ir t.t.t. Niekas nesirengia skandinti veronikų ir akmenais jų užmėtyti, kaip yra islamo šalyse, bet problema glūdi tame, jog tai vos ne sveikintina. Nors iš esmės nėra normalu (vaikui reikia mamos ir tėvo, bet ne dviejų mamų ir ne dveijų tėvų, kas būtų iš viso nenormalu). As kalbu ne apie reiskinius, kurie pasitaiko visose tautose, bet kalbu apie visuomenės požiūrį į tuos reiškinius, štai kur slypi visa esmė.
Tačiau sutinku, kad anie "vokiečiai" tikriausiai daugumą iš jų sudaro padorūs žmonės, tik kaip mes, sovietų sugadinti.
Papildyta:
QUOTE(Borderline @ 2007 10 09, 14:34)
mes jauciames labai ok, nes esam kosmopolitiska seima

manai, kad kosmopolitizmas tai gėris? - juk tai yra totalus blogis, dar blogiau nei proletarinis internacionalizmas (p.s. beje, tarp jų nematau jokio skirtumo).

p.s. teko buvoti Reinland - Pfalz žemėje, gyvenau Mainze, gražus kraštas... vokiški akmeniniai senieji miesteliai super, bet.... mano ir mano vaikų vieta Lietuvoj. Nors ji ir kaip prie kelio karčiama, nors kiekvienas kur*a ir šuva prie jos koją kilnoja, bet ....tėvynė. Yra toks žodis, moterie

Papildyta:
QUOTE(Simara @ 2007 10 09, 13:30)
nederetu prisipaisyti sau svetimos sekmes-"mus gerbe",ka reiskia "mus" gerbe?

Pabaltijiečius gerbė už tai, kad jei visuomet buvo išdidūs, jie paskutiniai nustojo priešintis okupacijai. Jie nekeliaklusčiavo prieš atėjūnus, nors rėžimas darė savo, bet mes nelindom į šikną sovietams. Pas mus šalis buvo mažiau nutautinta, o geografinė kaimynistė vakarams darė mus "beveik tokius pat gerus kaip vakarai". na pagaliau ir pakankamai tvarkingai savo ūkį tvarkėm, pirmoji automagistralė visoje SSSR, tiksliųjų prietaisų gamyklos, elektronikos pramonė - vis Pabaltijis.
Mūsų nekentė, vadino labusais, fašistais, bet mums pavydėjo. Kaip nacijai.
Atsakyti
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2007 10 09, 17:32)
Papildyta:

Pabaltijiečius gerbė už tai, kad jei visuomet buvo išdidūs, jie paskutiniai nustojo priešintis okupacijai. Jie nekeliaklusčiavo prieš atėjūnus, nors rėžimas darė savo, bet mes nelindom į šikną sovietams. Pas mus šalis buvo mažiau nutautinta, o geografinė kaimynistė vakarams darė mus "beveik tokius pat gerus kaip vakarai". na pagaliau ir pakankamai tvarkingai savo ūkį tvarkėm, pirmoji automagistralė visoje SSSR, tiksliųjų prietaisų gamyklos, elektronikos pramonė - vis Pabaltijis.
Mūsų nekentė, vadino labusais, fašistais, bet mums pavydėjo. Kaip nacijai.

Eik eik,sakai "nelindom"... g.gif O S.Neris(ko jie ten 194..kazkelintais i Maskva vaziavo g.gif ),V.Petkevicius,J,.Baltusis,Snieckus(jo,beje ir motna uz "lindima" issizadejo),Burokevicius,Brazauskas,Prunskiene....H.Korsakiene(pati atsiminimuose raso,kad ja"raudonaja" mokytoja vadindavo,kai provincijoje karo metu gyveno.Kad sovietmeciu Lietuvos ekonomika geresne uz kai kuriu respubliku buvo-su tuo sutinku,kad labusais vadino-irgi biggrin.gif ,beje ir tebevadina..Kad fasistais vadino-tai ne be pagrindo,sprendziant is internetiniu komentaru,o kad pavydejo kaipo nacijai-...kas pavydejo?..Kuri SSSR nacija pavydejo lietuviams kaipo nacijai?
Atsakyti
Rokiskio Monstrui patarciau paskaityti E.Gellner knyga "Tautos ir nacionalizmas". Ten kalbama apie daugiau" bei "mažiau" pavojingas nacionalizmo formas, kai perdetai siekama saugoti savo sali nuo tariamu isibroveliu.. smile.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, kodel kosmopolitiskumas yra blogis. As matau tik privalumus -daugiau galimybiu ir perspektyvu.

O Lietuva liks visada mano Tevyné, nes ten uzaugau. Kitas klausimas, ar gerai man ten buvo. NE, NE, NE.

Apie lietuviu vyrus patylesiu. Jie reikalauja, kad butum grazi, liekna, uzdirbtum pinigus ir augintum vaikus. Jie tiesiog per daug reikalauja is moteru. Nes daugeli uzaugino tarybines "Melnikaites".

Bet traukia mane i Lietuva, nors tu ka. Nebutu Tevyné. Dziaugiuosi turedama galimybe daznai ten nuvykti. Bet viskas, kas ten vyksta, man jau atrodo kaip menas, t.y., nedalyvauju ten, tik geriuosi.

Ir nors mano vaikas yra Vokietijos pilietis, lietuviskai jis moka ir mokes!
Atsakyti
Bet traukia mane i Lietuva, nors tu ka. Nebutu Tevyné. Dziaugiuosi turedama galimybe daznai ten nuvykti. Bet viskas, kas ten vyksta, man jau atrodo kaip menas, t.y., nedalyvauju ten, tik geriuosi.

drinks_cheers.gif
Atsakyti