Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

taip..ne mums sprest kada mirti....bet kartais zmogus paprasciausiai pavargsti ir turbut ateina momentas kada norisi issiverkti...dar su sese pakalbejau..ta ir labai daug padeda...tai jau snd kaip ir nebllogai, tik aisku valerijonu prigeriau pries vaziuojant, gal ir tai padejo...tai atrodo tvarkosi viskas, ir trec gal jau paskutinis kartas bus....
taip greit gali ikristi i depresija....todel ir eisiu pas psichologa...jau druge rado...reiks pasiskambinti....bet kai grisiu is keliones, nes vaziuosiu aplnakyti seses i svedija smile.gif svogerio gimtadienis smile.gif ir mano draugo smile.gif
snd jau tikrai geriau jauciuosi...ramesne...ir pilvas nurimo vel...nepyksta...ir kraujo snd neuvo...tai manau kad tikrai nuo tu nervu ir skausmo man susisuko viduriai,,,nu bet snd kita diena, ir viskas kitaip atrodo...galva auksciau...
viskas bus gerai...egali buti visa laika tik gerai reik ir nukritimu biski smile.gif
Atsakyti
gal tau rututule tie vaistai taip padeda buti tokiai "šaltų nervų". Kaip reikia išmokti į viską reaguoti paprasčiau? aš tai dėl kiekvienos smulkmenos "leidžiu į kelnes" va todėl ir pilvą skauda.
Atsakyti
Nu žinot, xanaxą geriu, tik kai jau visai nerveliai pavažiuoja. Šiaip tai stengiuosi apseiti be chemijos. Jei dėl ligos, tai aš jau stresuoju minimaliai ir jei ne kitos problemos, tai gyvenimas būtų visai nieko! smile.gif
Atsakyti
na tai ir aš dėl ligos stresuoju mažiausiai kol nieko neskauda kol nieko nėra tai ir noprmaliai jaučiuosi bet dėl kitų smukmenų nervuojuosi pastoviai. Pvz.: nevietoje mašina pastačiau, vaikas raktu nepasiėme, na t.t del tokiu menkniekiu mane ima nervas ir pilvas i tai reaguoja.
Atsakyti
Tuoj bus penki metai kaip sergu, iš jų du - buvo thumbup.gif. Tikiuosi, kad pavyks ir šį kartą pasiekti remisijos ir pagyvent be vaistų. Dabar ryte pusvalandis iki valgio geriu 1/3stiklinės vandens su 30 lašų pikio spiritinio tirpalo, po 15 min. pusę stiklinės šalavijų-ramunėlių-kraujažolės arbatos (iš vakaro užsiplikau po arb. šaukštelį visų žolių 1 stiklinei), tada dar po 15 min. valgau avižų košę. Prieš pietus vėl arbata, pietums virta pertrinta mėsa su virtom daržovėm, vakare - arbata, tarkuotų daržovių ir manų košytė. Prisipampstu kaip paršelis ir šutinu lovon. Dar pakol kas nakčiai naudoju salofalko žvakutes, bet jei pagarės, nutrauksiu. Tarpuose tarp valgymų - žalia arbata be cukraus ir per dieną pora litrų linų sėmenų nuoviro - jisai padengia gleivines apsaugine plėvele ir maistas mažiau dirgina. Galima dar gerti pelyno- širdažolės-ramunėlių, geltonžiedžio barkūno-rasakilos-ramunėlių. Žiemą nuo nervų gerai jonažolė, kai saulėtas metas - valerijonas, melisa, mira. Sėkmės!
Atsakyti
oi rututule kaip sauniai viska aprasei kaip tu taip issilaikai ant visokiu trintu kosiu ir pan. ir kiek laiko taip reikia? kol pageres?
nezinau ryt einu vel pas gyd. nes vel prasidejo man kraujavimas, pasibaige laimes dienos....o as matyt dar niekaip netikiu kad sergu tokia kvaila liga, man vis atrodo kad isgersiu vaistus ir praeis.
Atsakyti
Aš irgi kai susirgau, vis galvojau, kad sąžiningai pagersiu mesalaziną kažkiek laiko ir pasveiksiu. Bet po pusantrų metų tik įsitaisiau kepenų cistą ir supratau, kad vaistai vaistais, gydymas - tai ne vien vaistai(o gal išvis ne vaistai). Kaip sako homeopatai, liga - tai signalas, kad reikia keisti gyvenimo būdą - mitybą, dienos režimą, patį požiūrį į gyvenimą. Tai va kokia mano patirtis. Būtų kokia stebuklinga tabletė... Bet jos nėra. Tai lieka juodas darbas. Dar viriausi tokį balzamą, kurį irgi reikia gert ryte nevalgius. Ant silpnos ugnies verdu po 100gr. pušų pumpurų, karčiojo kiečio, ramunėlių, kraujažolės pusę val., po to susukusi šiltai laikau parą, perkošiu ir išspaudžiu tada supilu befungino buteliuką, 150 gr. alijošiaus sulčių (spausti be žievelių). 150gr. medaus ir 200 gr. konjako, kad užsikonservuotų. Laikyt šaldytuve. O be to dar kursais po 3 savaites geriu miškinės sidabražolės nuovirą irgi pusvalandį prieš valgį. Virt reikia dešimt minučių. drinks_cheers.gif
Papildyta:
O jei kalbant apie vaistus, tai kraujavimą man sustabdė geriausiai žvakutės arba klizmutės. Tik jau stenkitės apseit be prednizolono, nes kai jau pradedi gydytis homonais, tai kelio atgal dažniausiai jau nebebūna - dozės tik didėja, antinksčiai nustoja gamint natūralų kortizoną ir uzsisuka klaidingas ratas.
Atsakyti
Žioplas daiktas, pamiršau, kad dar į tą balzamą verdant reikia dėti r 100gr. erškėtuogių! doh.gif
Atsakyti
sveiki visi..gaila kad gal nelabai sveiki,bet vistiek kada nors busit smile.gif tai va,norejau Rutai parasyt ar pasakyt tik tiek ,kad maistas dsazniausiai nelabai ir turi tos ytakos..bet cia tik mano nuomone,ir gal but tik mano pilvui deja..nes kiek beziuredavau maista,jokio didelio skirtumo nematau ar kosytes valgyt,ar ta normalu maistuka(beabejo ten visokie cipsai,lasisos rukytos ar sprotai neieina),bet virtas,gerai paruostas maistas..as atsimenu laikiausi dietos pacioj pradzioj,kosytes,arbatytes,penkis kart per diena,po to,visokios ten morkytes trintos,net ryzius trindavausi nu ir ka??prasidejo kraujavimas,nu ir kam visa tai??per pati paumejima vel beveik pusbadziu..nu ir ka??kraujavo apie menesi..niu kitais metais ne velnio..valgiau viska,ir beveik tuo pat metu vel paumejimass,vel apie men pakraujavo ..dabar vel geriau..tai va as tai manau kad paumejimai buvo ir bus ir nesvarbu ka valgysi(tik sakau jau sprotai tai tikrai mums negerai),bet svelnus maistas,gerai paruostas ir viskas..manau kad paumejimas buna tie,k kiek jam reikia,per ji gali dirbt kiek nori ta juoda darba(dietintis)vis vien jis tuno mano pilve tiek, kiek jam reikia..cia gal ir nelabai risliai prirasiau,bet gal supratot mano minti,bet cia tik mano nuomone,juk kiekvienas savaip kovoja..beja..internete yra straipsnis,kuriame daug parasyta,jog alijosiaus turinciu papildu ir taip toliau,UZL sergantiems zmonems vartoti negalima!!!!
Atsakyti
labukas,
oi mergaites, ci musu ta liga....galiu pasakyt, visoms labai skirtingai...
nes tu kolitu...visokiu porusiu yra...
kad per paumejimus reiktu maista priziuret-sutinku-paciam pilvui lengviau, o ir per remisija nereiktu per daug piktnaudziauti....nu viena kita reikala gal ir galima sugriesint, bet geriau susilaikyt...
jus sakot kd men kraujuoja...
o va man...tikrai nesuklysiu pasakius kad metus laiko be sustojimo ir jokios pertraukos kraujavo..ne bereikalo dare kraujo pylimus....
ir tik va, praktiskai nuo nauju metu-ner kraujo...isskyrus viena diena buvo pasirodes...ir galiu tiksliai pasakyt, kad pasirode po tos dienos, kai jau 3 kart buvau plaut sinusita, ir labai prisiverkiau, nes labai skaudejo, labai prisinervavau ir pavaziavo stogas.....bet kaliau valerijankos, nusiraminau, ir kaip nekeista-praejo...o valgau daugmaz viska...nu jau kas labai nepatartina-nevalgau, negeriu visai alkoholio.
tiesa, tos zolininkes arbatas-geriu, nes man pasirode, kad kai pradejau ja gert-ji man padejo. aisku cia ir vel-kiekviens organizmas priima skirtingai, todel reik sekti savo organizma ir atsirinkti kas jam geriau
nors pilni tikiu ir glvoju-kad bus tie paumejimai, niekur as nuo ju nedingsiu..
Atsakyti
As tai irgi vartoju visokias arbatas ir sakyciau, kad man nuo ju geriau. Tik as paprastesnes, ne taip kaip rututule virti, kosti, laikyti ... po to dar istaikyti, kad ant tuscio skrandzio .... wink.gif Matyt as nemyliu saves taip kaip reiketu... Paprasciausiai tas ruosimas atima laiko ... as uzsipilu arbatzoles i termosa, kol nuvykstu i darba man jas pritraukia, darbe persikosiu ir visa diena geriu. Tik darbe niekas nesupranta ko as cia su tuo termosu vaikstau. Aisku, jei sedeciau namie, as del saves irgi daugiau pasistengciau.
Atsakyti
Taigi va, laikas... Kad jo turėtume tiek kiek neturim... O save mylėti reikia ir saugotis ir prisižiūrėt, o maistas, tai aš čia ne pati sugalvojau, bet konsultavausi su labai rimtu žolininku, kuriuo šimtu proc. pasitikiu ir kuris man vaiką išgydė irgi nuo tokios ligos, kur daktarai buvo nurašę. jis ne koks burtininkas, labai griežtas ir kartu labai geras ir teisingas žmogus. O daktarais tai nepasitikiu, nueinu ir pati komanduoju - man reikia tokių ir tokių tyrimų, tokio ir tokio siuntimo, bo jei ne, tai numirtum ir niekas ten nesusigaudytų. Jau ne kartą esu pasimokiusi, kad reikia labai skaityti vaistų anotacijas, domėtis savo liga ir gydymu, nes priskiria jie tokių pievų, kad siaubas smile.gif
Atsakyti