vat man idomu-numes lapelius ar ne per saltaji sezona..ir apskritai kaip istvers ziema?

Manieji tai gražiai auga,o iš pirktinių tik vienas lapelius iš pažastelių augina
Beje,ar tręšiat kokiom trąšom?
as kol kas netresiau
o gal reiktu? neismanau

QUOTE(eliss @ 2010 09 15, 16:14)
Manieji tai gražiai auga,o iš pirktinių tik vienas lapelius iš pažastelių augina
nieko nedariau iki šiol, bet dabar universalių trąšu nupirkau praskiedžiau stovi vandenukas kita savaite laistysiu gal, bijau niekad netręšiau paskaičiua , kad visi trašas pastoviai naudoja galvoju nors truputi pabandyt, aš čia visom gėlėm turiu omeny

sveikos...turiu klausimuka...kaip atskirt adeniuma,nuo kokio bonso fikuso...gal kokiu ipatingu pozymiu yra...parduotuvej pamaciau toky medely pilvota..nu labai man panasus i dikumos roze..bet kai paklausiau sako fikusas..tai gal yra kokiu isskirtiniu pozymiu..??ten jau kokiu poros ar treto meteliu..toks drukslius kotas..gal kuom lapukai ipatingi..kitoj parduotuvej tai yra siandien ermitaze ir vel kazka panasau maciau priejau paziuret i skrajute o ten vel fikus parasyta..
kaip man zinot pirmoj parduotuvej skrajutes nebuvo pridetos...??tai taip ir nesusigaudau..lyg nepanasus lapai i fikuso kury auginu,bet gal kokios kitos rusies..???

QUOTE(evers @ 2010 09 16, 19:19)
sveikos...turiu klausimuka...kaip atskirt adeniuma,nuo kokio bonso fikuso...gal kokiu ipatingu pozymiu yra...
įveskit adenium obesum guglėj, pavartykit paveiksliukus ir pamatysit

QUOTE(evers @ 2010 09 16, 19:40)
nes parduotuvėj adeniumų nepardavinėja

kad ten netoks..o tarp ju kazkas panasaus...neiseina paaiskint..bet itariu kad fikusas buvo..
nors del pirmo matyto abejoniu kyla..bet kai kitasyk nuleksiu isiziuresiu..gaila kad iseis tik pokokio menesio...

QUOTE(evers @ 2010 09 16, 19:49)
kad ten netoks..o tarp ju kazkas panasaus..
kas ne toks? aš įdėjau adeniumo foto, kur aiškiai matosi lapų skirtumas tarp jūsų įdėto fikuso
rasiau kur as idejau nevisai toks koky maciau ..tad ir susimeciau..nes parduotuvej paaiskint nebuvo kam..matot tokiu geliu zinovu sutinki kartais...
pvz..paemiau bugenvilija..buvo be skrajutes..tai nusinesu prie pardavejo-konsultanto sakau kokia cia gelyte..sako zydi ji...
sakau gal bugenvilija sako tapati..
tik pati pamirsau adeniumo pavadinima.o lietuviskas jam nieko nesake..

adeniumas nuo fikuso to su saknim islindusiom skiriasi labai daug kuo.daznai fikuso saknys buna tokios spalvos http://public.fotki....s/dsc00474.html nors buna ir pilkesniu, ne tokiu grubletu, jos yra sumedejusios ir kietos kaip medis. o adeniumo na jei noretum tai su nagu ispaustum. lapu forma - isiziurekit geriau. lapai auga ant atskiru sakeliu va tokiu http://public.fotki....s/dsc00458.html
o adeniumas ant storu saku, cia kaip zuzla imete ant tokiu
kitas dalykas - kaina. fikusai tokie kainuoja 25-40lt. adeniumas tokio dydzio kainuoja zymiai daugiau. na manau nuo kokiu 60lt(nepamirsim parduotuviu fantazijos). plius vilniuje adeniumus maciau kazkada seniai akropolio ermitaze, bet senokai ir tik viena karta, tikrai atskirtumet jei pamatytumet. manau matet fikusus, ju buna visokiu, dar kitaip vadinami ficus retusa
o adeniumas ant storu saku, cia kaip zuzla imete ant tokiu
kitas dalykas - kaina. fikusai tokie kainuoja 25-40lt. adeniumas tokio dydzio kainuoja zymiai daugiau. na manau nuo kokiu 60lt(nepamirsim parduotuviu fantazijos). plius vilniuje adeniumus maciau kazkada seniai akropolio ermitaze, bet senokai ir tik viena karta, tikrai atskirtumet jei pamatytumet. manau matet fikusus, ju buna visokiu, dar kitaip vadinami ficus retusa