Įkraunama...
Įkraunama...

Pakalbėkim apie Chanel parfumeriją

QUOTE(biologė @ 2008 11 11, 17:01)
Maža kas ką parašo ir kokios yra nuomonės apie kažkokių kvepalų tinkamumą kažkokio amžiaus moterims. Jei dažniausiai lengvi kvepalai ir patinka jaunesnėms, o sunkesni - labiau patinka vyresnėms, tai nereiškia, kad nedera daryt atvirkščiai, jei tik pati gerai jautiesi.

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dėl tų sunkių ar lengvų kvepalų - visiškai sutinku, tai žmogaus pasirinkimo reikalas, jei jam patinka - puiku. Bet kvepalai yra tam tikro įvaizdžio dalis, niuansas, ir kartais pasitaiko, kad žmogaus įvaizdis nesutampa su kvepalais ar jų svoriu. Jie tiesiog jam netinka kaip žmogui. Eina jauna panelė, o kvepalai sunkūs lyg nežinia kas ir "eina" lyg nematomas šešėlis, gadina visą bendrą vaizdą. Juk jaunystė toks gražus periodas, jis ne toks ir ilgas, tai kam skubėti lipti į mamos kaliošus, jei turėsi tam laiko n dešimtmečių?

Tik pagaliais neužvanokit, ir taip to smurto per daug ax.gif
Atsakyti
Gerai, nevanosiu... smile.gif
O įsivaizduok - graži jauna mergina, kaip iš pieno plaukusi, visa tokia gaivi, natūrali, lūpos natūraliai raudonos, plaukai natūralūs blod ir pan. O ji - gotė. Nugis, galėtų šitaip nesidarkyti, ania? mirksiukas.gif Nu, betgi, kad jai taip patinka i psio. Ir su kvepalais taip - nu, jei patinka jaunai mergaitei jausti svorį kvapo... ax.gif Gal ji būtent taip save mato....
Tas pat liečia ir solidžią penkiadešimties metų damą, dvelkiančią Britne - nugis, svarbu jai gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu Heilei, visokių variantų būna, visokių reikia. Svarbiausia, kad su savim nesipyksti. Tiesa, aš turbūt šališka šiuo atveju, nes esu iš tų "mergaičių", kurios savo noru į mamos kaliošus lipa tongue.gif Ir labai puikiai su jais jaučiasi.
Atsakyti
Mes galime daug ką rinktis, bet klausimas - ar tikrai tinka? rolleyes.gif
Kaip ir solidi dama su valdininkės porteliu ir griežtu kostiumėliu, kuri kvepia mergaitišku valiūkišku aromatu. Ji nori, jai patinka, bet ar jai tinka? rolleyes.gif
Atsakyti
Subjektyvi, man tas klausimas atrodo apskritai neturintis prasmės. Tarkime, kad netinka. Bet netinka juk tik pagal mano "taisykles", nusistovėjusias normas, o jų laikytis neprivalome nė vienas. Kam tada išvis tas nagrinėjimas tinka ar ne? smile.gif Vis vien esmė lieka, kad patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 12 lapkričio 2008 - 00:17

Aš tokių diskusijų atveju visada klausiu - o kokiais kriterijais vadovaujantis jūs sprendžiate kas kitam žmogui tinka, kas ne? Nerašytais stereotipais? Savo nuomone (kuri yra tik jūsų asmeninė problema)? Mados guru nuomone (kuris irgi subjektyvus ir kitas mados guru pasakys visiškai priešingai)? Kuom? Iš kur šitie stereotipai traukiami? Marazmas. Jei eina griežta valdininkė su portfeliuku, tai kas pasakė kokiais kvepalais ji privalo kvepėti? Moteriški madų žurnalai?
Mada apskritai, aprangos, parfumerijos pasirinkimas ir derinimas - labai neapibrėžtas, kintantis, neretai kontraversiškas dalykas, jokiais kodeksais nesureguliuotas ir nenormuotas. Nebent dirbate ten, kur reikalinga uniforma. Tačiau jei paskaitysite statutinių pareigūnų veiklą reglamentuojančius teisės aktus, pamatysite, kad ten apart paminėjimo, jog "pareigūnas privalo dėvėti tarnybinę uniformą " nėra nieko apie jokius aksesuarus ir juo labiau įpareigojimą kvepėti ūkišku muilu. smile.gif

Beje, dar manau, kad esant dideliam norui ir tikėjimu tokiais "standartais", juos visada galima taikyti sau asmeniškai, bet nereikia tokiais pačiais kriterijais vertinti kito žmogaus. Tai - provincialu.
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2008 11 12, 06:37)
Aš tokių diskusijų atveju visada klausiu - o kokiais kriterijais vadovaujantis jūs sprendžiate kas kitam žmogui tinka, kas ne?

Amžiumi. Bobutė turi kvepėti bobute. Jaunikle - šviežuma biggrin.gif
Atsakyti
Kvapo pasirinkimas labai individualus reikalas smile.gif As pvz iki kokiu 25 rinkdavausi irgi lengvesnius kvepalus (nors mamos chanel No5 visad traukdavo kaip magnetas), tik tie lengvesni nebuvo visai lengi melioniniai ar agurkiniai kvepalai kaip pvz mano anyta kvepinasi Cool Water ir t.t., nors moteris jau solidaus amziaus, bet nepaisant to ji namato vargo del to.
Nuo 25 pradejo traukti intesyvus, sleifiniai kvepalai (Angel, daugelis Chaneliui patinka, keli Gyvenchy) ir nebutinai juos derinu prie aprangos, aisku darbas lieka darbu, ten jau atitinkama apranga ir t.t. geri kvepalai nepamaiso ir taip, bet be jokio sazines grauzimo derinasi ar ne mano kvepaliukai purskiuosi tais paciais ir eidama i parduotuve vilkedama dzinsus ar kokia laisvalaikio palaidine ax.gif O kas del amziaus ir kvepalu, cia manau kiekvieno reikalas, jie nei pajaunina nei pasendina zmogu, nors tiesa pasakius kai mano skonis visiskai skirtingas pvz nuo mano uosvienes, tai man juokas ima, kai ji budama pensijinio amziaus purskiasi visokiais agurkiniais ir arbuziniais kvepaliukais, dabar prisipirko dzinsu ir kedu blink.gif ir prasidejo kalbos, kad gyvenimas tik prasideda sunglasses2.gif O gal ji teisi...nori atjauneti su arbuziukais ir sekmingai tai sekasi jai daryti assa.gif . Manau svarbu kaip zmogus jauciasi ir kokius jam pojucius suteikia kvapas. As niekad nesikvepinciau kokiom pakalnutem, braskem ir t.t., o kitas tiesiog atgyja siais kvapais kvepedamas. Kiekvienam savo drinks_cheers.gif

P.S. ir nepaisant siu diskusiju, kaip Jum atrodo Allure sensuelle kvapas, daugiau gaivesnis ar saldesnis? Man jis pradzioje atrode toks zieminis, o dabar kuo toliau tuo labiau atrodo saltas ir toks vesus seifas liekantis g.gif O gal vaniles mano nosis pasiilgo mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keite: 12 lapkričio 2008 - 09:42
QUOTE(keite @ 2008 11 12, 09:40)
kaip Jum atrodo Allure sensuelle kvapas, daugiau gaivesnis ar saldesnis?

Man šis kvapas yra vienas iš nedaugelio, kurį būtų galima apibūdinti kaip ryškiai dvilypį: jis ir gaivus, ir sodriai saldus, prieskoninis, taigi, ir vienoks, ir kitoks. Gaivi citrusinė/bergamotės pradžia išlieka pakankamai ilgai, kad pavadinti jį gaiviu, o bazę puikiai nusako tokie epitetai kaip "saldus", "šiltas", "prieskoninis".
Atsakyti
Manyčiau šis dalykas tinka-netinka-patinka-nepatinka kažkuo panašus į kitą kvepalų momentą apie kurį buvo diskusija kitoje temoje - kvepalų gausa. Maža kas žmogui gali patikti, bet yra tam tikri bendri stiliaus ar etiketo kriterijai. Vėl gi, čia "na vkus i cvet tovariščej net", bet jei žmogus rengiasi pagal atitinkamą dreskodą ar renkasi jo amžiui tinkamą imidžą (apranga, makiažas, šukuosena, avalynė, aksesuarai), tai jis tiesiog orientuojasi situacijoje. Moteriai ar merginai gali patikti ir kiti kvapai, bet tai parodo, kaip ji orientuojasi situacijoje.

Pasenti suspėsit, bus tam laiko. Sočiai. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 12, 09:52)
Maža kas žmogui gali patikti, bet yra tam tikri bendri stiliaus ar etiketo kriterijai.

O jergutėliau, kaip nuobodu doh.gif Nieko nėra labiau keliančio žiovulį nei žmogus, mąstantis, besirengiantis, besikvėpinantis ir t.t., ir pan. ir visaip kitaip atitinkantis visuotinai priimtas normas. Vat tokie tai tikrai yra pasenę anksčiau laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margot: 12 lapkričio 2008 - 09:57