Įkraunama...
Įkraunama...

Dietiškas ir ne, naudingas ir nenaudingas maistas

Vynuogės, bananai, arbuzas. nors man arbuzas atrodo nekaltas vandenelis bet gal ten daug cukraus???????? ax.gif
arbuzai- 100g. 0,43 riebalų, 7,18 anglevandenių, 0,62 baltymų( daug anglevandenių)
vynuogės net 17,15 anglevandenių doh.gif
taigi vaisiai nera geras pasirinkimas metant svori aisku nevisi, na viskas su saiku ir problemų nebus smile.gif geriau jau vistienos krutinele, o ten anglevandeniu 0 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 06 06, 07:46)
Absoliuti nesąmonė- vaisius galima, sulčių ne  doh.gif

O jei sultys "tetrapakinės", tada gal ir cukraus (greičiau saldiklių) daugiau, gal ir teisinga g.gif
Na, dar turint omeny, kad nori gerti, geri stiklinę kitą, dar nori... g.gif Na, kol galų gale vandens atsigeri...

Bet aš įlindau į temą kitko - ką valgyti vasarą - na, tokio skanaus, sveiko, nekaloringo ir ... sotaus? O tai salotos ("žolinės", su citrinyte, gal dar vandens-aliejaus), šaltibarščiai be bulvių (na, iš tingėjimo - nemėgstu bulves skusti, o dar vasarą virti doh.gif ), ledai (na, gerai, gerai, kaloringa, riebu, bet kad labai norisi, gal galiu šitą mažą nuodėmę, kol sportuoju blush2.gif ). O ką normaliau?
Atsakyti
nu čia realiai as gal kvailokai pasirodysiu ,bet kiek domėjausi tai del pvz. sulčiu yra taip sultys be cukraus ir ne is koncentrato ,o natūralias gerti sveika ir butina . Tik va gaila kad organizmas ju nepasisavina daug ,kiek zinau kazkur 100-200ml.bet as realiai kai pradejau laikytis dietu ,tai visus gazuotis mineralinius ir limonadus ,pakeiciau negazuotu mineraliniu ir sultim , ir taip jau gal kazkur metai laiko.arbatos ,kavos negeriu visiskai (nemegstu").tai kai norisis gerti, geriu sulciu ir nemazai , bet nepastebejau kad jos i kuna eitu .na tai gal man cia pasiseke.
va o dar del arbuzo tai norejau pastebeti ,kad nors turi jis angliavandeniu ir visa kita ,bet kaloriju jis turi mazai ,praktiskai kaip agurkas.as kai savamoksle tai visokius eksperimentus darydavau, pvz. laikiausi iskrovos dietos 3dienas valgiau arbuza ir nieko kita (i diena numeciau po kilograma ,tai yra praktiskai kaip badaujant),kitas varijantas kuri bandziau vasara 1men. vietoj vakarienes valgiau arbuzo , kiek norejau ,per menesi numeciau apie 10kg.tai as jau taip logiskai pasidariau isvada kad neturi jis daug ten blogo ir i kuna neina(bent jau man).Nors kaip as sakau geriau jau apsiesti vaisiu negu saldumynu.(vis tiek gi buna tokiu priepoliu)
ir sutinku su tuo kad didziausias priesas apsirijimas .man nors ir jau numetus nemazai svorio ne kiek ne lengviau su juo susidroroti .aisku idealu jei pavyksta tas porcijas sumazinti visam laikui ir man taip nepasiseke ir neiseina ,tai sukuosi kaip mokui ,prie mesos gabalelio prisikraunu salotu zaliu kruva ,nes zinau jei bus per mazai ieskosiu kokiu papildomu uzkandziu.na zodziu rasyciau ir rasyciau cia.....savo tu isbandytu eksperimentu ....................
Atsakyti
as paziurejau kaloriju lentelej,kad nei vynuoges nei melionai nei bananai daug kaloriju neturi.o riebalu tuo labiau,tai kodel ju negalimavalgyt nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2007 08 18, 21:30)
as paziurejau kaloriju lentelej,kad  nei  vynuoges nei melionai nei  bananai daug kaloriju neturi.o riebalu tuo labiau,tai kodel ju negalimavalgyt nesuprantu g.gif

juose daug cukraus. o banane ir angliavandeniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2007 08 19, 19:39)
juose daug cukraus. o banane ir angliavandeniu  mirksiukas.gif

O man vynuogės išvis vaisius numeris 1. Gaila, nežinojau, kad tai blogai. Nu, bet dar lieka nektarinai ir obuoliai- net nesvarbu ar jie geri, ar blogi, valgysiu vis tiek, labai man jau jie patinka!
Papildyta:
Ir dar. Man tai visai puikiai sekasi sveikai arba neviršijant kalorijų normos maitintis, bet tegu tik mano akiratyje pasirodo čipsai- viskas- valios nulis, galiu suvalgyti du, tris pakelius ir dar norėti. Čia mano valgiaraščio blogybė. O kartais būna, užeina toks noras, kad neatsispiriu pagundai ir paprašau vyro grįžtant parnešti. Blogai, kad tai dažniausiai būna vakare. O sąžinė, kaip taisyklė, prabunda tik tada, kai į burną keliauja paskutinis čipsas iš pakelio...
Atsakyti
ar sėlenų dribsniai yra sveikesni nei iprasti dribsniai?ant pakuotes nieko neparasyta.
Atsakyti
As stengiuos prisilaikyt, valgau lb daug, bet ne bet ko, o darzoviu ir vaisiu. O del vynuogiu...kiek zinau jas valgyt labai naudinga, netgi toms, kurios laikosi dietos

Vynuogės
Augaliniai baltymai 0.7 g
Augaliniai riebalai 0.4 g
Angliavandeniai cukrūs 15.1 g
Angliavandeniai maistinės skaidulos 2.1 g
Natris 7 mg
Magnis 11 mg
Fosforas 29 mg
Kalis 243 mg
Kalcis 21 mg
Geležis 0.8 mg
Cinkas 0.18 mg
Selenas 3 µg
Jodas 3.7 µg
Vitaminas A 6 µg
Vitaminas E 0.4 mg
Vitaminas B1 0.05 mg
Vitaminas B2 0.03 mg
Vitaminas B5 0.3 mg
Vitaminas B6 0.09 mg
Vitaminas B9 4 µg
Vitaminas C 16.7 mg
kj 301 kJ
kcal 69 kcal
Cholesterolis 0.00 mg
Atsakyti
Šiaip labai mėgstu jogurtus, tai šiandien nusipirkau ekologišką smile.gif galvojau gal nebus toks skanus kaip neekologiški, bet iš tikrųjų didelio skirtumo nėra. O tikrai sveikiausi jogurtai yra be priedų? Man asmeniškai natūralus paprastas jogurtas nėra labai skanus. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(haifa @ 2007 11 08, 20:19)
Jei nori sveikai maitintis,tai isvis turetum atsisakyti prekybos centru maisto,nes visur prigrusta koservantu,pesticidu ir t.t.. reiketu pacioms augintis darzoves,nepirkti pusgaminiu ir t.t..bet nelabai realu tokie dalykai siais laikais

Na taip, visiškai sveikai maitintis neįmanoma, tačiau manau vienus produktus galima pakeisti kitais, mažiau kenkiančiais. Juk geriau iš dviejų blogybių rinktis mažesnę mirksiukas.gif
Atsakyti
ar kas bandet mityba pagal kraujo grupe?mano nuomone,nepasitvirtina 100procentu.nors produktai, pazymeti kaip tinkami, pilvui atrodo kitaip.ir is viso knygos/lankstinukai versti,tai daugybes produktu neimanoma lietuvoj rasti,pvz,visokiu duoneliu.man atrodo,kad maisto derinimas yra thumbup.gif plius jei nevalgai to,kas tas apsunkina organizma.
Atsakyti

o ka jus manot apie jogurtus mazyliams?kiek ziurejau visur tu E yra ir nezinau kuriuos galima duoti.tik viename jogurte MAGE nebuvo jokiu E. g.gif
Atsakyti
Tie E nėra visi blogi. Tik va juos skirti tikras vargas doh.gif
Atsakyti