Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XI

QUOTE(Mildzius @ 2007 11 19, 02:34)
Gal galetumet pamokyti ir mane to "susisnekejimo" meno?  blush2.gif vasara dar pavyksta su jom susisneketi, bet vat ziema panasu bus bedu  angel_sadangel.gif su maximuke kazkaip ner problemu, o su veislinem matyt busiu paskubejus...
siandien susimasciau ar nebus araukarija ir nemenka kaktusu seimyna savo biolaukais isderinus sanpauliju? g.gif nors jos priskiriamos prie stipria energija turinciu augalu, bet gal joms kaip pvz. adijantui tokiu ,,atakuojanciu'' spygliuociu ar astriabriauniu augalu kaimynyste ne i gera g.gif  perkeliau "kaimynus" kitur, bus matyt klydau ar ne.

Nu zinote....
Pasakysiu, nors nusimanau apie viska ne smegenais, o kitomis kuno dalimis lotuliukas.gif

Palanges tinkamos sanpaulijoms daugeliu atveju netinka kaktusams.
O yra tarp ju vienas bendras bruozas- nigalima perlieti ax.gif
O energetine prasme tai nesipjauna mano darze nieks, nors labai juokingai atrodo sanpaulijos salia kaktusu lotuliukas.gif Toks neyprastas vaizdas unsure.gif

Nu, nezinau... tiesa sakant- kaktusus sunesiau i saltuosius kambarius, o sanpaulijos, tiesa, tik 7-8 vnt. gyvena sunelio kambaryje- siltai ir gana sviesiai, o salia dar liko kokie 3 kaktusai. Bet jie l. svelnuciai.
Ir isvis-- ar arukarija ir kaktusai skleidzia agresyvia energija????????? Nu, neesu energiju zinove- bet nieko agresyvaus nepajutau...Gal isskirus laaabai ryskiu spalvu sanpauliju ziedus pamacius... O kaktusai ir sanpaulijos mane ramina.
Kaktusai skatina mastyti, dirbti, suteikia saugumo jausma, svajoti o sanpaulijos...gal myleti, gal dainuoti jei ju ziedu spalva tinkanti mano akiai.

O siaip tai galvoju, kad verta augaliukus ir save kankinti- nu kaktusai neveza- isdalink, ar parduok... Ar dar kas ne prie sirdies... Pasaulyje daug augalu, kaip ir zmoniu...Visada rasi drauga, o graziausia gele ir geriausias draugas esi pats sau.

Ech, nuobodu man - miega mergina ant manes nors tu ka... tai viena ranka ir rasineju blush2.gif

Ai, dar vienas bendras kaktusu ir sanpauliju bruozas- juos augina zavuuus zmones!!!!!

O kai ziuriu i araukarija- mano sirdi liuliuoja jos zaluma ir formos....

Atsakyti
Aš manau, kad spręsti palangių paviršiaus "šildymo" problemą gali padėti... elementarus putplastis.
Padėjus ant jo augalus, šaknytės nesilies su vėsia palange.

Išbandyta!

O atrasti kur nors statybose stačiakampį gabalą nemanau kad labai sudėtinga. Be to - visas liekanas paprastai meta į šiukšles, tad ir nekainuotų nieko.
Atsakyti
Sveikos. As tai bandau visa savaitgali susidraugauti su savo naujokelem. Gal ir juokingai atrodo bet kiekviena ryta atsikelus einu pasnekinu jas, o ypac frozen in time gal del to kad ji maziausia. Eisiu siandiena mazyles uzdarysiu i siltnamiuka kitaip torto dangti uzdesiu.
Atsakyti
Tu viską darai teisingai... thumbup.gif mes visos esame dėl jų kažkiek "nupušusios" lotuliukas.gif tik gal ne visos tai drystame prisipažinti... lotuliukas.gif Smagu kad jungiasi daugiau naujų mylėtojų, į mūsų būrį... thumbup.gif drinks_cheers.gif Sėkmės auginant mūsų pamiltą gėlę- Sanpauliją... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kazkuri rasete, kad pasigaminote spec. lentynas sanpaulijom, gal galite pasirodyti?

Atsakyti
siandien issiskleide dar viena veislinuke Hello Sunshine rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Aina, žiedas atrodo gigantiškas! O koks skersmuo? Labai šildantis akį žiedas, o lapukai kokie pūkuoti ir vešlūs...
Sigute, klausei, ar turiu gyvūną. Jau ne... Visą gyvenimą ką nors augindavau, laikydavau. Sąžinė ir vyras nebepritaria. Tačiau sanpaulijos man yra ne augintinio pakaitalas, o visai nauja patirtis, galbūt netikėtas gyvenimo nuotykis, viliuosi neišeiti kaip pralaimėtoja... ax.gif
Dėl palangių šilumos... Turiu nebenešiojamų vilnonių šalikų. Juos kloju ant palangės, ant jų – dengiu popierių (dėl estetinio vaizdo bent minimalaus, kad skudurai netysotų), o tada – putplasčio juostą ar putplačio indelius (yra „Iki“ parduotuvėj, prie vienkartinių indų), kuriuose vazoniukai. Tikrai nebešalta žemė. O ant vienos palangės, kur vyras sėdi ir dirba, ir vis neprieinu, vazoniukai šalti, nors kelios ruošiasi žydėti, bet ramu nėra, reikia tvarkyti.
Mano dalis sanpaulyčių kol kas taip pat greta kelių kaktusų. Tačiau pykstasi ne jie tarpusavy, pykstuosi greičiau pati su savimi, nes mano "akiai" nesmagu tas sumakalavimas...
Rimuleee, o KOKIU BŪDU galima pamatuoti a n t p a l a n g ė s temperatūrą? Tiesiog uždėti termometrą?
Atsakyti
Aina, labai gražus žiedukas, ir toks dičkis... 4u.gif
Liucerna, o aš auginau papūgas, porelę labai gražios, Agoporiniai raudonskruosčiai neišskiriamieji, taip jie vadinosi, dabar jie gyvena kaime pas mamą, man pradėjo daryti iškadas, tiesiog lesti sanpaulijų lapelius, o uždarytų juk visalaik nelaikysi, tad teko rinktis, bet joms kaime gerai, laisvė, turi visą kambarį pasiskraidymam, ir giesmes gieda nuo anksčiausio ryto, niekam netrugdo, nes ilgai miegančių nėra... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image....user posted image
Atsakyti
Oi kokie gražuoliai wub.gif man kaip ryškių spalvų gerbėjai labai mielos papūgėlės,norėčiau ir aš jų turėt,bet negalima sad.gif taip pat akvariumo didelio norėčiau,bet nėr kur statyt ir brangus malonumas doh.gif į namus iš augintinių užsuka,tik rusų mėlynasis katinas"Pilkis"o lauke karaliauja vokiečių aviganis "Runis" lotuliukas.gif user posted image user posted image
Atsakyti
Gražus, protingų akių ciucis, namų sargas, taip? bigsmile.gif
Atsakyti
Sargas ir vyro geriausias draugas tongue.gif ne kvailas,nes mokinos būt protingų šunų mokykloj biggrin.gif
Atsakyti
Sigute ir Alyvuoge!
Negana, kad vakarais kankinate ir linksminate su gražiomis sanpaulijomis, tai dabar nutarėt širdį drebinti su papūgėlėmis (kokios spalvos!) ir šuniu (kokios akys!). doh.gif
Kiek mažai dienos šviesos!
Sigute, o kambario lempa nuo lubų gal nors kiek pagerina reikalą, jei nėr spec. apšvietimo, na, bent truputį? rolleyes.gif mirksiukas.gif Žibinsiu nuo 15 val. tada visuose kambariuos, nors galiu būti greit išaiškinta...
Atsakyti