Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

antaniniai obuoliai, bruknės, spanguolės, dilgėlę džiovintą galima dėti į visus patiekalus, arbatą dilgėlių gerti.
Vit c padeda pasisavinti geležį, taigi reiktų paderinti produktus.
Galima tiesiog pora savaičių pagerti trintų uogų ir obuolių burokėlių kokteilius.

Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 01 17, 23:44)

cia nukopijavau is interneto, todel nepastebejau ir neistryniau. As pati valgau burokeliu misraines, obuolius kai noriu truputi pagerinti savo krauja. Siaip isisavinti padeda folio rugstis dar smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal galite patarti, is ko galma butu daryti zalius kokteilius apart bananai +spinatai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vijana @ 2012 02 05, 16:00)
Sveikutes, gal galite patarti, is ko galma butu daryti zalius kokteilius apart bananai +spinatai.  ax.gif


Kviečių želmenų galima ant palangės pasiauginti, juos naudoti. Kiviai, avokadai, petražolės, agurkai, mėtos, kiti prieskoniai, kaip bazilikai, kalendros- tik skonis jau specifinis išeina. Burokų lapai, salotų lapai irgi tinkami, salierų lapai ir kotai. O tada jau kombinuoti su bet kokiais vaisiais, uogomis ir jų sultimis. Man, pavyzdžiui, avokadų ledai labai patinka, tai ir kokteiliuose skanu.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 02 06, 02:32)
Kviečių želmenų galima ant palangės pasiauginti, juos naudoti. Kiviai, avokadai, petražolės, agurkai, mėtos, kiti prieskoniai, kaip bazilikai, kalendros- tik skonis jau specifinis išeina. Burokų lapai, salotų lapai irgi tinkami, salierų lapai ir kotai. O tada jau kombinuoti su bet kokiais vaisiais, uogomis ir jų sultimis. Man, pavyzdžiui, avokadų ledai labai patinka, tai ir kokteiliuose skanu.


O kaip darote avokadu ledus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijana @ 2012 02 06, 13:03)
O kaip darote avokadu ledus? 4u.gif


Turiu ledų gaminimo aparatą, bet ir be jo galima. Tiesiog imamas bazinis ledų receptas (pavyzdžiui, puodelis grietinėlės, puodelis pieno, pusė puodelio cukraus ar kito saldiklio), o vietoj kitų priedų (braškių, šokolado, aviečių ir t.t.) dedami du iki tyrelės sutrinti avokadai, apšlakstyti citrinų sultimis. Viskas geraiišmaišoma, atšaldoma ir į ledainę. Be ledainės masė supilama į stačiakampį kepimo indą, dedama į šaldymo kamerą, ir kas pusvalandį- valandą reiktų vis su šakute permaišyti, kad nesušaltų į vieną didelį gabalą.
Kas valgo kiaušinius, galima bazę gaminti su tryniais.
Kas nevartoja pieno, galima daryti labai paprastą avokadų šerbetą- cukraus sirupą (1:1 cukrus ir vanduo, pavirtas kol cukrus ištirpsta + dar porą minučių) sumesti į blenderį su šaldytais avokadais (avokadai supjaustomi riekelėmis, apšlakstomi citrinų ar laimų sultimis ir užšaldomi). Ir viskas. Arba galima sirupą sumaišyti su trintais avokadais, sultimis ir tada šaldyti, kaip recepte su grietinėle.

Kol neparagavau, niekad neįsivaizdavau, kad avokadai gali būti tokie vaisiniai, gaivūs ir puikiai tikti desertui thumbup.gif
Atsakyti
Eksperimentuoju su naujais prieskoniais, tai sukūriau tokį receptą (išeina skonis kaip su rūkyta šonine blush2.gif )

Veganiškas čili troškinys

Svogūnas
Pora saldžių pipirų
Saliero stiebas
Stambiai pjaustytų grybų
Pora skiltelių česnakų
Įvairių virtų pupelių (kokie 4 puodeliai) + puodelis jų virimo vandens
Šaukštelis acto (naudojau raudono vyno)
Didelis šaukštas natūralaus barbekiu padažo (geriausia namie gaminto)
Malto kumino, rūkytos paprikos miltelių, čipotle miltelių (jei nėra- ir nereikia, bet labai sustiprina dūminį aromatą), kajeno ar čili miltelių, džiovintų krapų, česnako miltelių. Tokį prieskonių mišinį naudoju dažnai, suteikia "mėsišką" skonį.
Druskos, pipirų
Šviežių petražolių, kalendros


Pirmus 3 ingredientus pakepinti aliejuje, kol suminkštės ir taps saldūs. Sudėti grybus, pakepinti porą minučių, pabaigoje sudėti česnaką. Viską sukrėsti į puodą su pupelėmis ir skysčiu, actu, barbekiu padažu ir sausais prieskoniais. Patroškinti 15 minučių, pabaigoje sumesti šviežius prieskonius.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 02 06, 21:55)
Turiu ledų gaminimo aparatą, bet ir be jo galima. Tiesiog imamas bazinis ledų receptas (pavyzdžiui, puodelis grietinėlės, puodelis pieno, pusė puodelio cukraus ar kito saldiklio), o vietoj kitų priedų (braškių, šokolado, aviečių ir t.t.) dedami du iki tyrelės sutrinti avokadai, apšlakstyti citrinų sultimis. Viskas geraiišmaišoma, atšaldoma ir į ledainę. Be ledainės masė supilama į stačiakampį kepimo indą, dedama į šaldymo kamerą, ir kas pusvalandį- valandą reiktų vis su šakute permaišyti, kad nesušaltų į vieną didelį gabalą.
Kas valgo kiaušinius, galima bazę gaminti su tryniais.
Kas nevartoja pieno, galima daryti labai paprastą avokadų šerbetą- cukraus sirupą (1:1 cukrus ir vanduo, pavirtas kol cukrus ištirpsta + dar porą minučių) sumesti į blenderį su šaldytais avokadais (avokadai supjaustomi riekelėmis, apšlakstomi citrinų ar laimų sultimis ir užšaldomi). Ir viskas. Arba galima sirupą sumaišyti su trintais avokadais, sultimis ir tada šaldyti, kaip recepte su grietinėle.

Kol neparagavau, niekad neįsivaizdavau, kad avokadai gali būti tokie vaisiniai, gaivūs ir puikiai tikti desertui thumbup.gif


Oho, na ACIU Jums , as tai labai megstu avokada, bet i salotas, ar siaip su druskyte ant duonos, bet, kad ledai is avokado bigsmile.gif , beskaitydama jau isisvajojau wub.gif . Butinai isbandysiu 4u.gif
Atsakyti
Nėr už ką, man irgi didelis atradimas avokadų ledai, nors MB tokio susižavėjimo ir nesuprato biggrin.gif
Dar skanu avokado puselė su oda, truputį "pavelta" su šakute ar peiliu ir balzaminiu actu ant viršaus. Niam.
Atsakyti
4u.gif sveikutes,turiu klausima.ar sojos varskes suris,vadinamas tofu,kuri galima maximoj ir rimi nusipirkti,tai tas apie kuri jus kalbate?bijau uzsiraut ant gen modifikuotos sojos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 02 10, 12:25)
4u.gif sveikutes,turiu klausima.ar sojos varskes suris,vadinamas tofu,kuri galima maximoj ir rimi nusipirkti,tai tas apie kuri jus kalbate?bijau uzsiraut ant gen modifikuotos sojos unsure.gif


Su soja aš laikausi politikos, kad jei nėra nieko parašyta, reiškia tai yra gmo. Tad visada ieškau užrašo "non gmo" arba perku ekologišką.
Atsakyti
Bet kadangi visa soja persikryžminusi su visa kita, kaip sako, 99proc sojos GMO. Todėl aš jos ir nenaudoju. Arba kartą per metus g.gif
Atsakyti