Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(himalaia @ 2012 02 10, 22:59)
Su soja aš laikausi politikos, kad jei nėra nieko parašyta, reiškia tai yra gmo. Tad visada ieškau užrašo "non gmo" arba perku ekologišką.

4u.gif aciu,o gal zinote kur tokios Kaune rast g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2012 02 10, 15:34)
Bet kadangi visa soja persikryžminusi su visa kita, kaip sako, 99proc sojos GMO. Todėl aš jos ir nenaudoju. Arba kartą per metus  g.gif

Save gerbiantys ekologiški gamintojai testuoja kiekvieną partiją dėl gm sojos. Nes kitaip nukentėtų dėl standartų nesilaikymo. Bet, aišku, sunku sukontroliuoti, pastoviai vis nauji skandalai JAV kyla, o JAV yra didžiausia sojos gamintoja ir eksportuotoja. Su nesertifikuota nemodifikuota soja jau sunkiau, ten tokios griežtos kontrolės nėra. Kas beviltiška, kad ne gm sojos augintojai turi saugoti, kad kitų neužkrėstų, bet atvirkščiai doh.gif
Aš šiaip sojos pupeles, tofu irgi retai naudoju, bet pavyzdžiui sojų padažą labai dažnai, mėgstu Azijos virtuvę.
Realiai pasižiūrėjus, kiek dabar visur sojos prigrūsta, tai sunku jos išvengti net ir tiesiogiai nevartojant. Gi net obuoliai vaškuojami sojos vašku, kad ilgiau išsilaikytų ir gražiai blizgėtų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(liepa27 @ 2012 02 10, 17:00)
4u.gif aciu,o gal zinote kur tokios Kaune rast g.gif

Manau, ekologiškų prekių parduotuvėlėse turėtų būti. Paieškojus radau Sveikiproduktai.lt, jų asortimente yra ir organinio tofu.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 02 11, 08:26)
Save gerbiantys ekologiški gamintojai testuoja kiekvieną partiją dėl gm sojos. Nes kitaip nukentėtų dėl standartų nesilaikymo. Bet, aišku, sunku sukontroliuoti, pastoviai vis nauji skandalai JAV kyla, o JAV yra didžiausia sojos gamintoja ir eksportuotoja. Su nesertifikuota nemodifikuota soja jau sunkiau, ten tokios griežtos kontrolės nėra. Kas beviltiška, kad ne gm sojos augintojai turi saugoti, kad kitų neužkrėstų, bet atvirkščiai  doh.gif
Aš šiaip sojos pupeles, tofu irgi retai naudoju, bet pavyzdžiui sojų padažą labai dažnai, mėgstu Azijos virtuvę.
Realiai pasižiūrėjus, kiek dabar visur sojos prigrūsta, tai sunku jos išvengti net ir tiesiogiai nevartojant. Gi net obuoliai vaškuojami sojos vašku, kad ilgiau išsilaikytų ir gražiai blizgėtų doh.gif
Papildyta:
Manau, ekologiškų prekių parduotuvėlėse turėtų būti. Paieškojus radau Sveikiproduktai.lt, jų asortimente yra ir organinio tofu.

4u.gif aciu.
Atsakyti
Puikus užkandis Žirniai su žemės riešutų sviestu
Mano brangiausiam ne itin patiko, nes jis yra tradicinio maisto mėgėjas, tačiau man tai skanu buvo:)
Atsakyti
4u.gif

pasidalinsiu sociu pyragu mirksiukas.gif

teslai:

1 kiausinis
3 v.s. majonezo
truputi druskos, cukraus,
0.5 a.s. sodos
1 stikline kefyro
1 stikline miltu

tesla turi buti grietines tirstumo.

Idarui pakepinu: morka, saliero stieba, cukinija, paprika, svoguna.
skarda patepam aliejum, pabarstom manu kruopom, pilame puse teslos, sudedam kepintas darzoves ir vel uzpilam teslos ir kepam apie 30min 190laipsniu orkaiteje.
idara galima ruosti ir su grybais ar zuvimi 4u.gif zodziu nuo fantazijos ir saldytuvo turinio mirksiukas.gif
skanus ir karstas ir saltas essen.gif
Atsakyti
Na ir aš pasidalinsiu receptu smile.gif

Jums reikės
0,5 kg 0,9 proc riebumo varškės,
9 š cukraus,
kokosų drožlių ~300 g.,
šiek tiek pieno, migdolų.

Varškę su šlakeliu pieno ir cukrumi gerai ištrinkite su blenderiu iki kreminės konsistencijos, tada suberkite kokosus ir išmaišykite. Reikia labai nedaug pilti pieno, kad masę nesigautų per skysta.

Kokosus pilkite ne visus, pasilikite rutuliukams apvolioti kokį 100 g.

Indą padėkite į šaldytuvą porai valandų, kol kokosas sugers drėgmės perteklių.

Tada migdolus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Nulupkite odeles (jei sunkiai lupasi, palaikykite ilgiau karštame vandenyje).

Formuokite mažyčius rutuliukus, į vidų įspauskite po migdolą, o tada - apvoliokite drožlėse. Rutuliukus patogiau daryti vis retsykiais sušlapinant rankas.

Valgykite ir vaišinkite visus smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 06 lapkričio 2012 - 10:00
-Radė čia tema "vegetariški patiekalai, be kiaušinių" o jūs davėt receptą su kiaušiniu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devuška: 10 gruodžio 2012 - 00:35
QUOTE(devuška @ 2012 12 10, 01:35)
-Radė čia tema "vegetariški patiekalai, be kiaušinių" o jūs davėt receptą su kiaušiniu

tai nedėkit kiaušinio mirksiukas.gif

suklydau ax.gif
Atsakyti
Gal žinote, kur galima rasti grieščių?
UK pirkdavome (swede), o LT nerandu g.gif
Jei galite patarti, lauksiu až bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vako @ 2013 01 03, 11:47)
Gal žinote, kur galima rasti grieščių?
UK pirkdavome (swede), o LT nerandu g.gif
Jei galite patarti, lauksiu až bigsmile.gif

kas tai per produktas? smile.gif